مقالات اجتماعی

کودکان در معرض آثار نیکوتین سیگار قرار دارند

کودکان در معرض آثار نیکوتین سیگار قرار دارند

نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که تقریباً تمام کودکان خردسال، حتی کودکانی که در خانه‌های غیرسیگاری زندگی می‌کنند در معرض آثار نیکوتین روی دست‌های خود هستند.

نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که تقریباً تمام کودکان خردسال، حتی کودکانی که در خانه‌های غیرسیگاری زندگی می‌کنند در معرض آثار نیکوتین روی دست‌های خود هستند.

 

دود دست سوم سیگار، بقایای چسبناک دود تنباکو است که روی سطوحی مانند لباس، مبلمان و دیوار باقی می ماند و می تواند خطراتی برای دیگران داشته باشد.

 

دود دسته اول سیگار را کسانی دریافت می کنند که خودشان سیگار می کشد و دود دست دوم سیگار هم به آنهایی می رسد که در محیطی قرار دارند که دود سیگار قرار دارد و این دود در آن محیط پخش می شود.

 

به گزارش یونایتدپرس،   اکنون داده های یک مطالعه جدید که روی بیش از ۵۰۰ کودک ۱۱ ساله و کوچک تر انجام شد، نشان داد که بیش از ۹۷ درصد از این کودکان شواهدی از نیکوتین داشتند.

 

نیکوتین یکی از مواد تشکیل دهنده تنباکو است که به عنوان محرک عمل می کند و بالقوه اعتیادآور است.

 

محققان با تشریح نتایج این بررسی گفتند:آثار دود دست سوم سیگار شامل بیش از ۹۵ درصد از کودکان این گروه سنی که در خانه های غیر سیگاری زندگی می کردند، نیز می شود. به گفته محققان، کودکان خانواده های کم درآمد به طور قابل توجهی نیکوتین بیشتری نسبت به کودکان خانواده های با درآمد بالاتر داشتند.

 

آنها تصریح کردند: علاوه بر این، کودکان والدین سیاه پوست نسبت به فرزندان والدین سفیدپوست یا چند نژادی مقادیر بیشتری نیکوتین در دستان خود داشتند.

 

جرج مت استاد روانشناسی در دانشگاه ایالتی سن دیگو در آمریکا و یکی از نویسندگان این مطالعه در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: نتایج این مطالعه بر اهمیت کیفیت محیط های داخل خانه ها تاکید بیشتری دارد.

 

وی افزود: اگر در محیطی زندگی می‌کنید که افراد سیگار می‌کشند یا پیش از این سیگار می‌کشیدند، بیشتر از قبل در معرض دود دسته سوم سیگار قرار می گیرید.

 

مت و همکارانش گفتند: کودکان خردسال که زمین، میز، اسباب بازی، لباس و سطوح دیگر را لمس می کنند و سپس به دهان و صورت خود دست می کشند، به ویژه در برابر دود دست سوم سیگار آسیب پذیر هستند.

 

به گفته محققان، دود دسته سوم به بقایای شیمیایی ناشی از دود تنباکو اطلاق می شود که در گرد و غبار و سطوح پس از سیگار کشیدن باقی می‌ماند. قرار گرفتن در معرض نیکوتین و سایر مواد شیمیایی موجود در محصولات تنباکو از طریق «دود سوم» می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را در کودکان افزایش دهد.

 

مشروح این مطالعه در نشریه JAMA Network Open منتشر شده است.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه