مقالات اجتماعی
برنامه کاهش HIV در میان معتادان
در زمینه انتقال بیماری، در بخش HIV و رشد شدیدی که حدودا ۱۰ تا ۱۲ سال پیش وجود داشته است، در حال حاضر به دلیل برنامههای کاهش آسیب، نگرانیها از رشد این بیماری کمتر و بیماری کنترل شده است.
در زمینه انتقال بیماری، در بخش HIV و رشد شدیدی که حدودا ۱۰ تا ۱۲ سال پیش وجود داشته است، در حال حاضر به دلیل برنامههای کاهش آسیب، نگرانیها از رشد این بیماری کمتر و بیماری کنترل شده است.
در ادامه یادداشت ۲۵ دی روزنامه آرمان ملی به قلم فاطمه رضوان مدنی رئیس مرکز درمان اعتیاد سازمان بهزیستی می خوانیم: در ارزیابی برنامههای کاهش آسیب مشخص شده که مراجعان زیادی از مراکز کاهش آسیب مثل شلترها و دیآی سیها استقبال کردند و بهدلیل ایجاد دسترسی، افراد کاملا محروم که از پایینترین اقشار جامعه هستند، توانستهاند از این خدمات استفاده کنند. در زمینه انتقال بیماری، در بخش HIV و رشد شدیدی که حدودا ۱۰ تا ۱۲ سال پیش وجود داشته است، در حال حاضر به دلیل برنامههای کاهش آسیب، نگرانیها از رشد این بیماری کمتر و بیماری کنترل شده است.
مراکز کاهش آسیب در برنامه خودارزیابی بینالمللی به عنوان نمونه موفق از طریق سازمانهای بینالمللی در منطقه و دنیا معرفی شده و از این جهت سعی شده که عملکرد پویا داشته باشد و خدمات جدیدی شامل موبایل سنترها، ایستگاههای کاهش آسیب و مراکز سیار و یا ادغام مراکز گذری/ شلتر و... اضافه شود؛ از این جهت بهرغم کاستیهایی که باید جبران کرد، فعالیتها قابل قبول ارزیابی شده است. در برنامه کاهش آسیب منطقهای که قرار است در آن فعالیت کاهش آسیب انجام گیرد حتما باید ارزیابی و بررسی شود و هیچ نوع خدمتی قبل از ارزیابی صورت نمیگیرد، این مراکز نزدیک مکانهایی است که در آنجا افراد معتاد و پرخطر حضور دارند تا بتوانند از این خدمات استفاده کنند.
در واقع تیمها به سمت پاتوقها و هستههای داغ که تجمعات در آن مکان حضور دارند رفته و خدمات ارائه میدهند و این چیزی است که به مرور زمان نشان داده چقدر استقبال از این برنامه خوب بوده است که حتی با وجود دستگیری پلیس باز این افراد به خاطر سابقهای که از خدمات ما دارند به مراکز ما مراجعه میکنند. بنابراین مراکز کاهش آسیب نمیتوانند مقطعی باعث تجمع افراد باشند بلکه ابتدا در ارزیابیها و جانماییها، مناطق تجمع و پاتوقها شناسایی میشوند و راهاندازی مراکز و ارائه خدمات براین اساس در آن منطقه فعال میشود، اما متاسفانه تصور افراد بر این است که علت تجمع افراد در این مناطق به خاطر مراکز کاهش آسیب است، درحالی که موضوع بر عکس بوده و اگر مکان یا افراد پرخطر شناسایی نشوند و وجود نداشته باشند خدماتی ارائه نمیشود و مراکز فعال نخواهد شد برنامه کاهش آسیب سیاستها، برنامهها و مداخلاتی است که با هدف اولیه کاهش عواقب بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی متعاقب مصرف مواد روانگردان قانونی/ غیرقانونی صورت میگیرد و الزاما با کاهش مصرف مواد همراه نیست.
به این لحاظ هم فرد مصرفکننده، هم خانواده و اجتماع از منافع برنامه کاهش آسیب بهرهمند میشوند. بسته کاهش آسیب کامل HIV، بر ۹ جزء اصلی و مشتمل بر آموزش و اطلاعرسانی، خدمات سرنگ و سوزن (NSP) یا Safe Injection، خدمات درمان جایگزین با مواد شبه اپیوئیدی Opioid Substitution Therapy (OST)، خدمات تشخیصی اچای وی و توصیه به انجام تست (PIT)، ارائه درمان ضد رتروویروسی (ARV) به مبتلایان به HIV، برنامه ترغیب و توزیع کاندوم (Safe Sex)، تشخیص، مراقبت و درمان بیماریهای مقاربتی (STI)، تشخیص، مراقبت و درمان بیماری سل و تشخیص، مراقبت، درمان و پیگیری و هماهنگی واکسیناسیون هپاتیت است.
به نظر میرسد همین تعداد مراکزی که وجود دارد، کافی است؛ حتی ممکن است مراکز کاهش یابد، چراکه بسیاری از این افراد به دنبال درمان هستند. حتی در این مراکز اینگونه افراد به مراکز درمان ارجاع داده میشود و حتی سامانهای وجود دارد که مشخصات این افراد در این سامانه ثبت میشود. بنابراین مراکز کاهش آسیب در توانمندی افراد هم تاثیر بهسزایی داشته و به عنوان یکی از ستونهای موضوع کنترل اعتیاد و کاهش تقاضا است؛ پس کاهش آسیب نه تنها تعداد افراد آسیبپذیر را افزایش نمیدهد، بلکه باعث کاهش تعداد آنها هم میشود. موضوع مطالعه کارتنخوابی و بیخانمانی معتادانی که دچار آسیبهای شدید شدهاند هیچگاه برای آنها بحث خدمات نیست، زیرا این افراد آنقدر دچار مشکلات جدی هستند و مشکلات آنها ریشههای دیگری از جمله مشکلات فردی، خانواده، اجتماع و جامعه دارند که به اینجا رسیدهاند وگرنه ارائه خدمت خود به خود نمیتواند این آسیب را زیاد کند.
مطالب مرتبط
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- مزایای خانواده های پرجمعیت
- همسر معتاد و چگونه زندگی کردن با آنها ا
- تاثیر باورنکردنی اسم افراد بر سرنوشت و وضعیت روحی آنها
- دوست بد شما این نشانه ها را دارد!
- افراد حسود و راه های برخورد با این افراد
- دلایل خیانت زوج های عاشق پیشه به یکدیگر
- اعتیاد به پورنو گرافی و نقش آن در زندگی زناشویی
تگها
مطالب پربیننده
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- کتاب پیوند زخم خورده
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره محسن مهر علیزاده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- خلاصه کتاب سواد بصری