اخبار دانشگاهی
سرفصلهای آموزشی برای ارتقاء استادان دانشگاه
سرفصل هایی که پیش از این و در سال ۱۳۹۰ به نگارش درآمده بود و حدود ۱۰ سال نیز دوره های آموزشی و دانش افزایی آن برای استادان دانشگاهی برگزار شده است و امروز در نشستی نسخه بروزرسانی شده این سرفصل ها رونمایی شد.
مدیر هماندیشی و دانشافزایی استادان و نخبگان دانشگاهی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، پنج سرفصل دورههای معرفتی دانشافزایی استادان دانشگاه برای ارتقای شغلی را که امروز رونمایی شد، تشریح کرد.
دفتر مرکزی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها عصر امروز شنبه میزبان اعضاء شورای اسلامی شدن دانشگاه ها، شواری بازنگری، رییس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسوولان این نهاد برای رونمایی از "سرفصلهای بازنگری شده دورههای معرفتی دانشافزایی استادان" دانشگاه بود.
سرفصل هایی که پیش از این و در سال ۱۳۹۰ به نگارش درآمده بود و حدود ۱۰ سال نیز دوره های آموزشی و دانش افزایی آن برای استادان دانشگاهی برگزار شده است و امروز در نشستی نسخه بروزرسانی شده این سرفصل ها رونمایی شد.
سرفصل هایی شامل پنج گرایش که حجتالسلام دکترحبیب محمد نژاد چاووشی مدیر هم اندیشی و دانش افزایی استادان و نخبگان دانشگاهی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در حاشیه این رونمایی در گفت و گو با ایرنا به تشریح چند و چون آن پرداخت.
دوره آموزشی اساتید از ۱۸ به ۲۱ دوره افزایش یافته است
مدیرهم اندیشی و دانش افزایی استادان و نخبگان دانشگاهی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در ادامه با بیان اینکه، پنج سرفصل بازنگری شده در دور جدید با توجه به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و بحث تربیت دینی در تراز انقلاب اسلامی، اسناد بالادستی که تابحال در این ۱۰ سال مصوب و ابلاغ شده است، افزود: این دوره ها با توجه به اسنادی همچون سند آموزش و پرورش، نقشه جامعه علمی کشور یا مباحثی که در این ۱۰ سال همزمان با دوره های دانش افزایی مصوب شدند که در آن موقع محور تعیین سرفصل ها نبودند، مورد بازنگری قرار گرفته است.
حجت الاسلام محمدنژاد با تاکید براینکه، در سرفصل های جدید تمام اسناد بالادستی و تجارب مورد توجه قرار گرفته است، اضافه کرد: در واقع یک بازنگری در سرفصل ها اتفاق افتاد و در این بازنگری ها دوره های آموزشی که شامل ۱۸ دوره در سطوح مختلف اجرا می شد، برای این پنج گرایش به ۲۱ دوره افزایش یافت و موضوعات جدیدی در حوزه های مختلف از جمله بیاینه گام دوم اضافه شد.
حجتالسلام محمد نژاد چاووشی افزود: علاوه بر این سرفصل های برخی دوره ها همچون اقتصاد مقاومتی که پیش از این نیز وجود داشت با تغییر همراه بوده است، به طوریکه در ذیل عنوان اصلی، برخی موضوعات متناسب با مسائل روز اضافه شده است.
وی افزود: بعنوان مثال بحث هایی مانند کرونا بعنوان یک عامل موثر در اقتصاد و همه اینها در سرفصل های جدید مدنظر و مورد بازنگری قرار گرفت.
پنج سرفصل دوره های معرفتی دانش افزایی استادان کدامند؟
مدیر هم اندیشی و دانش افزایی استادان و نخبگان دانشگاهی در پاسخ به این سوال که این پنج سرفصل حوزه علوم انسانی که برای آموزش همه اساتید دانشگاهی است کدامند، با بیان اینکه، دوره های تعریف شده نخست شامل اصول تعلیم و تربیت اسلامی است افزود: این دوره یکی از عناوین کلی این سرفصل ها است که خود شامل چهار دوره آموزشی از جمله مبانی و مهارت های تربیتی دینی در تراز انقلاب اسلامی، مبانی و مهارت های آموزش، مبانی و مهارت های فرزندپروری و مبانی و مهارت های ارتباطی است.
حجت الاسلام محمدنژاد با اشاره به دومین سرفصل دوره های معرفتی دانش افزایی استادان دانشگاه با بیان اینکه، گرایش تاریخ و تمدن اسلامی دومین سرفصل آموزشی اساتید دانشگاهی است اظهار کرد: در ذیل این سرفصل مباحثی شامل تمدن شناسی ایرانی اسلامی، تمدن نوین اسلامی، دانشگاه تمدن ساز اسلامی (این عنوان جزو بیانیه گام دوم انقلاب نیز هست)، تمدن اسلامی با موضوع تمدن سازی انبیاء و ائمه اطهار، سنت های علمی در تمدن اسلامی و مطالعات راهبردی تمدنی جهان اسلام معاصر و مطالعات تمدنی در ایران و غرب مطرح شده است.
وی سومین سرفصل آموزشی اساتید دانشگاهی را بحث اخلاق علمی نام برد و اضافه کرد:این بحث نیز شامل سه فصل از جمله اخلاق آموزش، اخلاق پژوهش و اخلاق مشاوره است.البته این فصل یک سری کلیات هم دارد که شامل مبانی و کلیات اخلاق حرفه ای است.
حجت الاسلام محمدنژاد، بحث اندیشه ورزی دینی را چهارمین سرفصل آموزشی اساتید دانشگاه برشمرد و ادامه داد: در این حوزه نیز دوره هایی شامل دین در دنیای مدرن، روشنفکری دینی در عصر حاضر، معنویت دینی و معنویت سوکولار، مبانی غرب شناسی، مبانی معرفت شناسی دینی و الحاد مدرن دوره هایی است که برای اساتید دانشگاهی برگزار می شود.
وی از اندیشه های راهبردی انقلاب اسلامی بعنوان پنجمین گرایش از این پنج سرفصل آموزشی معرفتی دانش افزایی استادان ذکر کرد و افزود: در این حوزه نیز دوره هایی شامل اندیشه سیاسی و مبانی نظری انقلاب اسلامی، سیاست خارجی جمهوری اسلامی، حقوق اساسی جمهوری اسلامی، اقتصاد سیاسی جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اقتصاد مقاومتی و انقلاب اسلامی، جهان امروز و افق های آینده و همینطور سیاست و حکومت درقرآن و حدیث و جریان شناسی سیاسی انقلاب اسلامی برگزار می شود.
دوره های آموزشی اساتید دانشگاهی از چه زمانی آغاز می شود؟
این مسئول فرهنگی در دانشگاهها در پاسخ به این سوال که این دوره ها آموزشی ازچه زمانی برای اساتید دانشگاه برگزار می شود، با اشاره به رونمایی امروز از این پنج فصل افزود:این سرفصل ها از این پس به همه دانشگاه ها ابلاغ می شود و عموما دور های برای اساتید بین دو ترم و تابستان برگزار می شود، لذا سعی می شود در بین دو ترم دانشگاهی ۱۴۰۰ اجرایی سازی آن آغاز شود.
حجت الاسلام محمدنژاد با بیان اینکه، این دوره ها مختص دانش افزایی اساتید است، تصریح کرد: این دوره ذیل ماده یک فرهنگی ها برای ارتقاء اساتید است و آنها برای ارتقاء در سه مقطع بایستی دوره های دانش افزایی را طی کنند.
شرکت اساتید در دوره های آموزشی و تبدیل وضعیت استخدامی آنها
حجت الاسلام محمدنژاد در ادامه در پاسخ به این سوال که اساتید دانشگاهی با شرکت در این دوره ها چه امتیازاتی خواهند داشت، گفت: با گذراندن این دوره ها در مرحله نخست وضعیت اعضاء هیئت علمی دانشگاه از وضعیت پیمانی به رسمی آزمایشی و از وضعیت رسمی آزمایشی به رسمی قطعی تغییر خواهد کرد
وی افزود: همچنین این معادل تبدیل ارتقاء از استادیاری به دانشیاری و همچنین تبدیل وضعیت از دانشیاری به عنوان استادی است.
این مسوول ضمن تاکید بر گذراندن این دوره ها از سوی اساتید دانشگاهی افزود:البته استادان دانشگاه ازاین پنج سرفصل و دوره هایی که زیرمجموعه آنها است ممکن است تنها یک دوره را بگذرانند و بیشتر از این هم شاید نیاز نداشته باشند، اما پنج گرایش وجود دارد که اساتید بایستی دوره های آن راطی کنند وقرار است از همین امسال اجرایی شود.
چه افرادی ماموریت تدریس اساتید دانشگاهی را عهده دار خواهند بود؟
مدیر هم اندیشی و دانش افزایی استادان و نخبگان دانشگاهی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در پاسخ به این سوال که چه افرادی ماموریت تدریس این پنج سرفصل آموزشی را به استادان دانشگاه عهده دار خواهند بود نیز اظهارکرد: مدرسین ما عموما از فضلای قم یا استاد تمام های دانشگاه هستند.
حجت الاسلام محمدنژاد افزود: این افراد در طول این سالها رزومه خود را ارائه و ارزشیابی شده اند و اساتیدی که ارزشیابی مناسبی داشته اند برای تدرییس سرفصل های آموزشی دانش افزایی استادان مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
وی با تاکید براینکه، استادان سرفصل های دانش افزایی بر اساس یک ساز و کار علمی انتخاب شده اند افزود: یک کارگروه علمی رزومه اساتید دانشگاهی را بعنوان مدرس بررسی می کند.
محمدنژاد افزود: سیاست ما این است که اگر استانی در کشور که در سطح مورد نظر برای تدریس اساتید دانشگاهی دارای افراد حائز شرایط و دارای رزومه بود مورد حمایت قرار گیرند و از همان اساتید استانی استفاده شود.
مطالب مرتبط
- مقاله علمی و پژوهشی آسیب شناسی خط مشی های خصوصی سازی در ایران
- مقاله علمی و پژوهشی اندیشه امام خمینی، ارتباطات اجتماعی و روابط سیاسی
- عشق و محبت
- مقاله علمی و پژوهشی سنخ شناسی اندیشه سیاسی امام خمینی(ره)
- مقاله علمی و پژوهشی گفتمان پوشش زنان پس از انقلاب اسلامی
- مقاله علمی و پژوهشی انقلاب اسلامی و گفتمان های انتخاباتی
- مقاله علمی و پژوهشی انقلاب اسلامی ، کارکرد رسانه ها و حقوق مطبوعات
- مقاله علمی و پژوهشی انقلاب اسلامی در مطبوعات آمریکا
تگها
- اخلاق آموزش
- اقتصاد مقاومتی
- انقلاب اسلامی
- اندیشه سیاسی
- معنویت دینی
- اخلاق پژوهش
- تمدن نوین اسلامی
- تمدن اسلامی
- اصول تعلیم و تربیت اسلامی
- مهارت های تربیتی دینی
- مبانی و مهارت های آموزش
- مهارت های فرزندپروری
- مبانی و مهارت های ارتباطی
- دانش افزایی استادان
- گرایش تاریخ و تمدن
- تمدن شناسی
- دانشگاه تمدن ساز اسلامی
- بیانیه گام دوم انقلاب
- تمدن سازی انبیاء و ائمه اطهار
- سنت های علمی در تمدن اسلامی
- مطالعات راهبردی تمدنی جهان اسلام معاصر
- مطالعات تمدنی در ایران و غرب
- اخلاق علمی
- اخلاق مشاوره
- کلیات اخلاق حرفه ای
- اندیشه ورزی دینی
- دین در دنیای مدرن
- روشنفکری دینی در عصر حاضر
- معنویت سوکولار
- مبانی غرب شناسی
- مبانی معرفت شناسی دینی
- الحاد مدرن
- اندیشه های راهبردی انقلاب اسلامی
- سرفصل آموزشی معرفتی دانش افزایی
- مبانی نظری انقلاب اسلامی
- سیاست خارجی جمهوری اسلامی
- حقوق اساسی جمهوری اسلامی
- اقتصاد سیاسی جمهوری اسلامی ایران
- جهان امروز و افق های آینده
- سیاست و حکومت درقرآن
- حدیث و جریان شناسی سیاسی انقلاب اسلامی
مطالب پربیننده
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- کتاب پیوند زخم خورده
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره محسن مهر علیزاده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- خلاصه کتاب سواد بصری