مقالات ویروس اومیکرون

اومیکرون، سویه‌ای جدید با منشاء ناشناس

اومیکرون، سویه‌ای جدید با منشاء ناشناس

سویه جدیدی از ویروس کرونا، به نام اومیکرون شناسایی شده که پژوهشگران آن را بسیار نگران‌کننده ارزیابی می‌کنند. این نوع جدید ویروس به دلیل جهش‌های زیاد ممکن است، اثر بخشی واکسن‌های موجود برای پیشگیری از ابتلا به آن را با چالش مواجه کند.

سویه جدیدی از ویروس کرونا، به نام اومیکرون شناسایی شده که پژوهشگران آن را بسیار نگران‌کننده ارزیابی می‌کنند. این نوع جدید ویروس به دلیل جهش‌های زیاد ممکن است، اثر بخشی واکسن‌های موجود برای پیشگیری از ابتلا به آن را با چالش مواجه کند.

رسانه‌های کشور نهم آذر ۱۴۰۰ خورشیدی، نگاه ویژه‌ای به کرونا و سویه جدی آن داشته‌اند. به گونه‌ای که اصولگرایان، اعتدالگرایان و اصلاح‌طلبان هر کدام گزارش، یادداشت و مصاحبه هایی در این خصوص منتشر کردند که در ادامه بخشی از این گزارش ها رصد می شود.

 

رسانه‌های اعتدالگرا

پیش‌بینی سرایت بالای جهش جدید کرونا

روزنامه همشهری در یادداشتی نوشت: سرایت‌زایی «اومیکرون»، آنقدر زیاد است که تنها در ۴۸ساعت، سازمان جهانی بهداشت، این سویه را به‌عنوان یک واریانت نگران‌کننده، (Variant of concern) معرفی کرد. چرا که بررسی‌ها نشان می‌دهد بیش از ۵۰نوع جهش در این ویروس وجود دارد و حدود ۳۰جهش آن در پروتئین‌ اسپایک رخ داده است. این مسئله باعث سرایت زیاد و چسبیدن بسیار قوی‌تر ویروس به سلول‌ها و تکثیر بیشتر آن شده است. این وضعیت نگرانی زیادی در کشورهای مختلف و در میان متخصصان دنیا ایجاد کرده، برخی کشورها در مواجهه با موارد مثبت گزارش شده از شیوع این بیماری، محدودیت‌هایی را درنظر گرفته‌اند اما تصمیم‌گیری درباره اینکه در کشور خودمان هم پیش از شیوع بیماری باید محدودیت‌های مشابه درنظر گرفته شود برعهده ستاد اجرایی کروناست. از نظر کمیته علمی کرونا با توجه به سرایت و تکثیر بیشتر ویروس در داخل بدن، همچنین گستردگی و گرفتاری‌ای که در ابتلای افراد به‌وجود می‌آورد، به‌نظر می‌رسد چاره‌ای جز اعمال محدودیت‌های کرونایی وجود نداشته باشد.

 

مشاوران علمی دولت انگلیس آماده شناسایی صدها مورد کرونای اومیکرون در روزهای آینده می‌شوند

همچنین این روزنامه در مطلب دیگری آورده است: برخی از این موارد مثبت ممکن است مربوط به زمانی پیش از اعلام نخستین موارد کرونای اومیکرون یافت‌شده در آفریقای جنوبی در هفته گذشته باشند، اما هنوز بتوان آنها را با مسافران بازگشته از این کشور ارتباط داد. در  عین حال،‌ شواهدی از انتشار محلی سویه‌ی اومیکرون در انگلیس در روز دوشنبه نیز به دست آمده است. تا روز یکشنبه ۳ مورد کرونای اومیکرون در انگلیس شناسایی شدند که هر سه آنها در افرادی بود که به آفریقایی جنوبی سفر کرده بودند. در عین حال روز دوشنبه شش مورد کرونای اومیکرون در اسکاتلند شناسایی شد و در میان این موارد، برخی از افراد سابقه هیچ مسافرتی نداشتند. یافته شدن این موارد جدید در روز دوشنبه این نگرانی را ایجاد کرده است که اومیکرون ممکن است قبلا در سطح جامعه در  این کشور در حال انتشار باشد. دانشمندان قبلا تاکید کرده بودند که گرچه ممنوعیت ورود پروازها می‌تواند ورود کرونای اومیکرون را به تاخیر بیندازد، ورود این سویه‌ی جدید اجتناب‌ناپذیر است. امیدواری این بود که چنین اقداماتی اجازه خریدن زمان  و امکان دادن به شمار بیشتری از افراد برای تزریق واکسن یادآور را بدهد. اما اکنون مشاوران علمی دولت انگلیس خودشان را آماده امکان شناسایی صدها مورد کرونای اومیکرون در  در روزهای آینده می‌کنند.  این مشاوران می‌گویند آنچنانکه از گزارش‌های از آفریقای جنوبی برمی‌آید، سویه‌ی اومیکرون بسیار واگیر و به سرعت در حال انتشار است. اگر زمان دو برابر شدن این سویه جدید مشابه سویه‌ی دلتا باشد، شمار عفونت‌ها به سرعت بالا خواهد رفت. البته این مشاوران می‌گویند ممکن است بیماری ناشی از سویه‌ی اومیکرون شدید نباشد و باعث افزایش شمار بستری‌ها نشود، اما تا چند هفته دیگر نمی‌توان به طور قطعی در این باره اظهار نظر کرد.

 

مرگ‌ومیر کرونا دوباره سه رقمی شد

به گزارش خبرآنلاین، از دیروز تا امروز ۹ آذر ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۴ هزار و ۲۵۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۸۰۱ نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶ میلیون و ۱۱۷ هزار و ۴۴۵ نفر رسید.متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۱۹ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۲۹ هزار و ۸۳۰ نفر رسید. خوشبختانه تا کنون ۵ میلیون ۸۸۳ هزار و ۴۷۰ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. سه هزار و ۳۳۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. تا کنون ۳۸ میلیون و ۷۶۳ هزار و ۹۴۵ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است. در حال حاضر ۰ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۲ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۰۷ شهر در وضعیت زرد و ۲۱۹ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.

 

رسانه‌های اصولگرا

اُمیکرون تازه ترین نگرانی جهان

روزنامه رسالت در گزارشی آورده است: سویه جدید کرونا که بانام اُمیکرون نام‌گذاری شده، مهم‌ترین دغدغه این روزهای سازمان جهانی بهداشت است و حدود ۵۰ جهشی که بر آن صورت گرفته، این‌گونه را به خطرناک‌ترین گونه کووید -۱۹ تبدیل کرده و برخی شواهد نشان می‌دهد این سویه نسبت به سایر جهش‌های کرونا پیامدهای شدیدتری دارد و مسری‌تر و کشنده تراست. سویه جدید کرونا که بانام اُمیکرون نام‌گذاری شده، مهم‌ترین دغدغه این روزهای سازمان جهانی بهداشت است و حدود ۵۰ جهشی که بر آن صورت گرفته، این‌گونه را به خطرناک‌ترین گونه کووید -۱۹ تبدیل کرده و برخی شواهد نشان می‌دهد این سویه نسبت به سایر جهش‌های کرونا پیامدهای شدیدتری دارد و مسری‌تر و کشنده تراست.

ورود این‌گونه جدید، در هنگام تسلط نسبی ما بر شرایط، باری دیگر تمام معادلات را تغییر داده و ورق را به نفع کرونا برگردانده است. ما امیدوار بودیم که این ویروس به مسیر زوال و انحطاط  خود نزدیک شود، اما اُمیکرون به‌عنوان خطرناک‌ترین و مقاوم‌ترین سویه که در آفریقا شناسایی‌شده و ردپای آن در هنگ‌کنگ و برخی کشورهای اروپایی نیز مشاهده‌شده، خط بطلانی  بر تمام خوش‌بینی‌ها و امیدواری‌هایمان است.

 

کشور از وضعیت قرمز کرونایی خارج شده اما ناپایدار است

خبرگزاری دانشجو گزارش داد: اومیکرون ۵۰۰ برابر سرعت سرایت پذیری بیشتری دارد. رییس ستاد مقابله با کرونا در تهران گفت: سرعت بالای سویه جدید کرونا موسوم به «اومیکرون» که در آفریقای جنوبی شیوع یافته، ۵۰۰ برابر سرعت سرایت پذیری بیشتری نسبت به سویه‌های قبلی این ویروس دارد.  در اومیکرون سویه جدید کرونایی۵۰ جهش گزارش شده که ۳۰ جهش آن کلیدی و سرایت پذیری بالایی دارند، به همین خاطر توجه جامعه جهانی را به خود جلب کرده است. میزان ابتلای مردم آفریقای جنوبی به این سویه موجب شده بصورت تصاعدی سرعت انتقال افزایش یابد.  باید برای شناخت بیشتر اومیکرون زمان بگذرد تا رفتار بیولوژیکی و پاسخ به واکسن و ایمنی بدن این سویه مشخص شود، هنوز هیچ شواهدی از تایید مشاهده این نوع سویه در کشور وجود ندارد و باید تمهیدات اساسی پیشگیرانه در رابطه با کنترل و نظارت بر مبادی ورودی و خروجی کشور بویژه در مرزها و فرودگاه‌ها با شدت بیشتری اتخاذ شود.

 

ویروس کرونا چگونه جهش پیدا کرد؟

باشگاه خبرنگاران جوان در گزارشی آورده است: شناسایی سویه جدید ویروس کرونا در آفریقای جنوبی موسوم به امیکرون باعث بروز واهمه در میان کشورهای مختلف شده است به طوری که از همان ابتدا بسیاری از کشورها مرزهای خود را به روی کشورهای حوزه جنوب آفریقا بستند. سازمان جهانی بهداشتی روز جمعه اعلام کرد سویه جدید کرونا نسبت به سایر سویه‌ها قابلیت سرایت بیشتری دارد. امیکرون هم اینک به طور گسترده در تمامی مناطق آفریقای جنوبی در حال گسترش است. اما ویروس کرونا چگونه شاهد جهش بود؟ متخصصان سازمان جهانی بهداشت می‌گویند تمامی ویروس‌ها از جمله کووید ۱۹ به مرور زمان تکامل یافته و جهش می‌کنند. همزمان با آنکه ویروس اقدام به تکثیر می‌کند، به طور طبیعی تغییراتی در آن ایجاد می‌شود که ما در اصطلاح به آن جهش می‌گوییم. برخی موضوعات بر جهش ویروس تاثیر می‌گذارد. برای مثال، میزان شدت انتشار ویروس در میان مردم بر این امر دخیل است به طوری که هر چه قدر ویروس در جامعه بیشتر انتقال یابد، خطر بروز جهش در آن افزایش می‌یابد. برخی از این جهش‌ها تاثیر اندکی بر شدت مسری بودن و میزان مرگ و میر ناشی از ویروس دارد. با این حال، برخی جهش‌ها می‌تواند شدت مرگبار بودن ویروس را افزایش دهد.

 

آیا واکسن‌های کرونا علیه اُمیکرون به‌روزرسانی می‌شوند؟

به گزارش سایت خبری مشرق نیوز، شرکت چینی «کان‌سینو بیولوژیک» که واکسن تک دز کووید۱۹ را تولید کرده ، در ۲۸ نوامبر گفت که توجه زیادی به سویه جدید دارد و در روند جمع‌آوری داده‌ها و تجزیه و تحلیل نوع آن غوطه‌ور شده است. یکی از نمایندگان این شرکت گفته،  شرکت تولیدات بیولوژیک «کان سینو» مطمئن است که با استفاده از پلت فرم فناوری واکسن، واکسن جدیدی را برای این نوع در کوتاه‌ترین زمان تولید خواهد کرد. علاوه بر این، شرکت داروسازی «سینواک بایوتک»، یک تولیدکننده بزرگ واکسن در چین، در ۲۷ نوامبر گفت که برای جمع آوری و به دست آوردن اطلاعات و نمونه‌های خاص ویروس جهش یافته با شریک جهانی خود نیز کار می‌کند. شرکت بیودارویی چینی اعلام کرد که در حال بررسی تأثیر این نوع بر واکسن غیرفعال خود و ارزیابی ضرورت تولید واکسن ضد میکرون در اسرع وقت است. این سازمان گفت که فناوری و ظرفیت تولید انبوه آن به آن امکان می‌دهد در صورت نیاز، ساخت واکسن جدید را سریع دنبال کند. اگرچه اطلاعات کمی در مورد نوع جدید و مسری‌تر در دسترس است، اما ژونگ نانشان، کارشناس ارشد تنفسی چین، هشدار داد سویه جدید ممکن است چالش‌های بیشتری برای پیشگیری و کنترل همه‌گیری ایجاد کند.

 

روزنامه‌های اصلاح‌طلب

اُمیکرون خطر واکسینه نشده‌ها

روزنامه آرمان ملی با درج گزارشی نوشت: در شرایطی که مجموع واکسن‌های کرونای تزریق شده در کشور از مرز ۱۰۵ میلیون دُز گذشت و کارشناسان، افراد واکسینه نشده را آسیب پذیرترین اقشار در برابر ویروس جدید اُمیکرون می‌دانند، میلیون‌ها نفر در استان‌های قم، کردستان، البرز، سیستان و بلوچستان، بوشهر، کرمان، خوزستان و ایلام هنوز واکسینه نشده‌اند و طبق آمار وزارت بهداشت، این استان‌ها به ترتیب کمترین سهم از میزان تزریق واکسن کرونا را به خود اختصاص داده‌اند. طبق این آمار در این مناطق ۲۰ تا ۳۰ درصد مردم برای تزریق اولین دُز واکسن کرونا مراجعه نکرده‌اند و قم با ۱۱ درصد از جمعیت واکسینه شده در صدر جدول کشوری قرار دارد. جمعیت واکسن نزده ها در ۷ استان بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر برآورد می‌شود و این درحالی است که هشدارها درباره احتمال ورود سویه جدید کرونا یا همان اُمیکرون به کشور شدت گرفته و طبق پیش‌بینی‌ها این استان‌ها ظرفیت تبدیل شدن به کانون شیوع کرونا و پیک ششم را دارند. همان‌طور که پیش‌تر و قبل از جهش جدید ویروس کووید۱۹، محمدرضا قدیر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم نرخ واکسیناسیون کرونا در این استان را پایین‌تر از میانگین کشوری دانست و گفت: «قم جز مناطقی است که از استعداد بیشتری برای ورود به موج ششم کرونا برخوردار است.»‌ ‌این گفته‌ها در شرایطی مطرح می‌شود که هر روز گزارش‌هایی از ابتلای برخی از مردم کشورهای مختلف در اروپا به این ویروس خطرناک به گوش می‌رسد و اُمیکرون هرروز از آفریقای جنوبی به ایران نزدیک‌تر خواهد شد.

 

آرامش قبل از طوفان

روزنامه جهان صنعت در گزارشی نوشت: این روزها در حالی سازمان بهداشت جهانی درباره خطر شیوع سویه اومیکرون در جهان هشدار می‌دهد که براساس گزارش‌های وزارت بهداشت طی دو روز گذشته ۹ استان ایران شامل خوزستان، گلستان، کردستان، هرمزگان، خراسان‌شمالی، سمنان، زنجان، کهگیلویه ‌وبویراحمد و سیستان و بلوچستان، هیچ موردی از مرگ و میر بیماران کرونایی نداشته‌اند. کارشناس‌های حوزه بهداشت بر این عقیده‌اند تا زمانی که اومیکرون در سطح کشور گسترش پیدا نکرده باید هرچه سریع‌تر محدودیت‌ها اعمال شود. اما در حال حاضر محدودیتی اعمال نشده و مردم همانند دو سال گذشته به حال خود رها شده اند. این در حالی است که دیروز ژاپن با وجود اینکه هیچ موردی از ابتلا به اومیکرون مشاهده نکرده اما مرزهای خود را روی تمام کشورها بسته است و تنها شهروندانش با رعایت پروتکل و منوط به واکسینه شدن و تست منفی کرونا مجاز به ورود و خروج از مرز هستند. اگرچه علاوه بر ژاپن دیگر کشورهای اروپایی هم با وجود مشاهده موارد ابتلای شهروندان به اومیکرون مرزها را بستند و محدودیت‌ها دوباره اعمال شده است اما وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا هنوز هیچ اقدامی در خصوص بازنگری در تصمیم‌های محدودیت‌ها نگرفتند تنها دیروز محمدمهدی گویا رییس مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت گفته تحقیقات هنوز در مورد اومیکرون کامل نشده و اگر در کشور شیوع یابد محدودیت‌ها دوباره اعمال و مدارس تعطیل خواهد شد.

 

آماده‌باش واکسن‌سازها

روزنامه دنیای‌اقتصاد گزارش داد: سویه اومیکرون که گفته می‌شود ۵۰بار جهش داشته، واکسن‌سازها را در تعلیق نگه داشته است. بر اساس آخرین داده‌ها این سویه ۱۰برابر بیشتر از دلتا مسری‌تر و ۶برابر از سویه بتا قوی‌تر است. حالا واکسن‌سازهای معتبر دنیا در حال آزمایش هستند تا میزان تاثیر واکسن‌های فعلی را بسنجند؛ در غیر این صورت مدرنا و فایزر اعلام کرده‌اند که آماده تغییر فرمولاسیون خود هستند. درحالی‌که کشورها ارتباطات هوایی خود را با کشورهای جنوب آفریقا به‌دلیل ترس از افزایش مجدد بیماری کرونا قطع کردند، دانشمندان روز یکشنبه برای جمع‌آوری داده‌هایی درباره سویه جدید اومیکرون، از جمله قابلیت‌های آن و شاید مهم‌ترینش، اینکه چقدر واکسن‌های فعلی در برابر این سویه محافظت به‌عمل می‌آورد، تلاش کردند.

به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، یافته‌های اولیه تصویری پیچیده ارائه دادند: سویه جدید مسری‌تر است و بهتر می‌تواند از ایمنی ایجادشده توسط واکسن یا ایمنی ایجادشده طبیعی توسط خود بدن بگریزد.

 

داروی کرونای مولنوپیراویر برای فرزندآوری عارضه جدی دارد

خبرگزاری ایلنا در گفت وگویی آورده است: داروی کرونای مولنوپیراویر برای فرزندآوری عارضه جدی دارد/ "داروهای ضدویروس کرونا" جهش آن را افزایش می‌دهند. عضو کمیته علمی کشوری کرونا گفت: هرچه که مصرف داروی ضد ویروس بیشتر شود، جهش ویروس نیز بیشتر می‌شود. «مصطفی قانعی» عضو کمیته علمی کشوری کرونا در ارتباط با آخرین وضعیت همه‌گیری این ویروس در کشور به خبرنگار ایلنا گفت: در حال حاضر بهترین وضعیت را نسبت به ۱۰ ماه گذشته داریم. البته ترکیبی از واکسیناسیون و ابتلاهایی که در موج پنجم پیش آمد ایمنی را در سطح جامعه بالا برد و برخی از پیش بینی‌ها درباره اینکه در آبان با پیک ششم مواجه خواهیم شد، درست از آب در نیامد.  البته ما هنوز مدل‌های ریاضی که بتوانند وضعیت همه گیری در روزهای آینده را دقیق پیش‌بینی کنند، در اختیار نداریم. به همین دلیل این پیش‌بینی‌ها در مورد وضعیت کرونا در پاییز که از سوی برخی از همکاران صورت گرفته بود، به واقعیت نپیوست، اما در حال حاضر دو تهدید پیش رو داریم، گروهی که واکسن نزده‌اند. تقریباً عمده تخت‌های بیمارستان و آی سی یوها توسط واکسن نزده‌ها اشغال شده است. بنابراین این موارد تهدیدی برای نظام سلامت و مشغول کردن پزشکان و از طرفی ظرفیتی برای جهش‌های ویروس هستند.

 

ایستاده در برابر کرونا

روزنامه شهروند در گزارشی نوشت: همواره در بحران‌های مختلف، جمعیت هلال‌احمر به‌عنوان یکی از پیشگامان کاهش آلام بشری نقش پررنگی داشته و دارد. شیوع کرونا یکی از بحران‌های بهداشتی و درمانی بود که از بهمن‌ماه سال ۹۸ سایه سنگینش را بر سر کشور انداخت و اگر ورود به‌موقع و زودهنگام جمعیت هلال‌احمر نبود کنترل این بحران در همان روزهای نخست برای کشور گران تمام می‌شد. از حرکت جهادی و ضرب‌الاجلی این نهاد بین‌المللی مردم‌نهاد در تولید ملزومات بهداشتی مقابله با شیوع کرونا اعم از ماسک و مواد ضدعفونی‌کننده در همان روزها و هفته‌های نخست که باعث ایجاد ثبات و آرامش در بازار تقاضا شد، بگذریم، مشارکت در اجرای طرح‌هایی چون طرح شهید قاسم سلیمانی باعث شد تا روند بیماری کرونا در سراسر کشور هرروز کندتروکندتر شود. به‌طوریکه به گفته وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا نیمه آبان‌ماه ۱۴۰۰ بیش از ۹۳میلیون دوز واکسن در کشور تزریق شده که سهم جمعیت هلال‌احمر کشور در قالب طرح شهید سلیمانی، واکسینه کردن بیش از ۹ میلیون نفر بوده است. طرحی که تداومش به‌عنوان یکی از اولویت‌های مهم کاری از سوی  پیرحسین کولیوند، رئیس جدید جمعیت هلال‌احمر کشور اعلام شده و قرار است این طرح تا پایان اپیدمی کرونا با جدیت و مشارکت داوطلبان جوان جمعیت در سراسر کشور دنبال شود. آذرماه سال ۹۹ بود که اجرای طرح ناظران سلامت «شهید حاج‌قاسم سلیمانی »  با همکاری وزارت بهداشت،درمان و آموزش  پزشکی و با حضور تیم‌های (اعضای سازمان جوانان) جمعیت هلال‌احمر در سراسر کشور آغاز شد. هدف مدیریت و کنترل اپیدمی کووید- ۱۹ بود، آن‌هم به شکل خانه‌به‌خانه. به گفته «محمد گلفشان» رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر در این طرح که مبتنی بر برنامه هر خانه یک پایگاه سلامت، اجرایی گردید، با جلب مشارکت نیروهای داوطلب و هماهنگی‌های بین بخشی گام‌های موفقی در مسیر کنترل شیوع بیماری کرونا برداشته شد: «ارایه مراقبت‌ها و خدمات ضروری بهداشتی، شناسایی زودهنگام کووید- ۱۹ و افراد در معرض تماس نزدیک، قرنطینه خانگی، غیرخانگی و مراقبت از گروه‌های در معرض خطر، توسعه درمان سرپایی و ارتقای کیفیت مراقبت‌های بستری در دستور کار مجریان طرح قرار گرفت.»

 

جمع‌بندی

رسانه‌های اعتدالگرا در بررسی‌های خبری خود به اثر بخشی انواع واکسن در مقابل سویه جدید کرونا پرداخته‌اند و آن را از زوایای مختلف بررسی کرده‌اند.

رسانه‌های اصولگرا نیز با بررسی میزان تعداد افراد واکسن زده به سلامت آنها در مقابل بیماری کرونا پرداخته‌اند،  همچنین این رسانه‌ها از قدرت و بیماری‌زایی بیشتر سویه جدید کرونا نسبت به ویروس دلتا اخباری را منتشر کرده‌اند. رسانه‌های اصلاح‌طلب نیز به تاثیر سویه جدید کرونا بر وضعیت اقتصاد پرداخته‌اند و لزوم اجرای پروتکل های بهداشتی را برای مهار آن همچنان لازم می‌دانند.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه