حملات سایبری

خنثی‌کننده حملات سایبری و ضرورت امیدآفرینی

خنثی‌کننده حملات سایبری و ضرورت امیدآفرینی

 مرحله اخیر حملات نشان می‌دهد دشمنان وارد فاز جدیدی شده‌اند و دنبال نارضایتی عمومی به‌صورت فراگیر هستند. این مسئله می‌توانست یک آشوب اجتماعی ایجاد کند که با اطلاع‌رسانی بموقع و حضور در صحنه مسئولان امر به‌خصوص شخص آقای رئیس‌جمهور تا حدود زیادی خنثی شد.

 مرحله اخیر حملات نشان می‌دهد دشمنان وارد فاز جدیدی شده‌اند و دنبال نارضایتی عمومی به‌صورت فراگیر هستند. این مسئله می‌توانست یک آشوب اجتماعی ایجاد کند که با اطلاع‌رسانی بموقع و حضور در صحنه مسئولان امر به‌خصوص شخص آقای رئیس‌جمهور تا حدود زیادی خنثی شد.

در ادامه یادداشت دهم آبان ۱۴۰۰ روزنامه همشهری به قلم مالک شریعتی‌ عضو کمیسیون انرژی مجلس می خوانیم: حملات سایبری اخیر به ایران همزمان با گام‌های مؤثر دولت سیزدهم در کاهش مشکلات کشور صورت می‌گیرد. با شروع فعالیت دولت آقای رئیسی امیدواری به حل مسائل کشور در مردم ایجاد شده و فرایند بازگشت اعتماد عمومی و احیای سرمایه اجتماعی که در دولت آقای روحانی تخریب شده بود، آغاز شده است. سفرهای آقای رئیسی و پیگیری‌هایی که ایشان در صحنه انجام می‌دهد به همراه اصلاحاتی که در بحث اصلاح قیمت سیمان و آغاز به‌کار فرایند قانون جهش تولید مسکن و مسائلی از این دست اتفاق می‌افتد باعث ایجاد امیدواری در مردم شده است و دشمنان درصدد خنثی‌سازی این مسئله هستند.

تهدیدهای اخیر سایبری همزمان با پرواز جنگنده بمب‌افکن‌های اسرائیل و آمریکا به‌معنای این است که آنها از هر ابزاری که بتوانند استفاده می‌کنند تا به ایران ضربه بزنند. اینکه تاکنون آنها به ایران حمله نظامی نکرده‌اند به‌دلیل عدم‌اراده آنها نیست، به‌دلیل عدم‌اطمینان از نتیجه‌بخش بودن و کم‌خسارت بودن برای خودشان است. آنها اگر بدانند که این گزینه مطلوب است حتما اقدام می‌کنند ولی با توجه به آمادگی نیروهای مسلح ایران و تبعات سنگینی که برای آنها خواهد داشت تاکنون آن را عملیاتی نکرده‌اند و این بازدارندگی برای سیستم دفاعی ایران به‌نحو خوبی مانع اجرای چنین نیت خباثت‌آمیزی از طرف دشمنان ما شده است.

جنگ سایبری یکی از شقوق درگیری‌ها بین قدرت‌هاست و ایران هم یکی از قدرت‌های سایبری منطقه و جهان است. هم ایران لطماتی به دشمنان خود در این حوزه وارد کرده است، هم آنان تلاش‌هایی در این زمینه داشته‌اند. تاکنون ضرباتی که آنان داشته‌اند و اهدافی که دنبال کرده‌اند محدود به زیرساخت‌های غیرعمومی بود و در عرصه خدمات عمومی که همه مردم مخاطب باشند، کمتر چنین حملاتی را دنبال می‌کردند.

مرحله اخیر حملات نشان می‌دهد دشمنان وارد فاز جدیدی شده‌اند و دنبال نارضایتی عمومی به‌صورت فراگیر هستند. این مسئله می‌توانست یک آشوب اجتماعی ایجاد کند که خوشبختانه با اطلاع‌رسانی بموقع و حضور در صحنه مسئولان امر به‌خصوص شخص آقای رئیس‌جمهور تا حدود زیادی خنثی شد؛ مردم صبوری کردند و دولت هم تا حدود زیادی مشکل را رفع کرده است و تا پایان دنبال خواهد کرد.

آنچه اینجا دقت‌نظر می‌طلبد این است که هشدارهایی از گذشته به این سامانه و سامانه‌های مشابه داده شده بود. چند روز قبل در مصاحبه‌ای گفتم که این سامانه‌ها طی ۱۰سال گذشته باید به‌روز می‌شد، ولی دولت گذشته چون اعتقادی به این سامانه‌ها نداشت، آنها را رها کرده و به‌روزرسانی نکرده بود. فرمانده پدافند غیرعامل هم دیروز به این موضوع اذعان داشت که این کم‌کاری در دولت سابق صورت گرفته است.

راه‌حل ماجرا تقویت سیستم دفاعی و سایبری کشور است. برای آینده شاید بتوان تشکیل یک سازمان مستقل دفاع و امنیت سایبری را دنبال کرد. پیشنهاد ایجاد چنین سازمانی یک امر ضروری به‌نظر می‌رسد. چنین سازمانی می‌تواند بحث دفاع سایبری و پاسخ‌های مقتضی در زمان حملات را در دستور کار خود قرار دهد.

مواجهه مناسب با چنین اتفاقاتی در تحلیل اتفاق اخیر مؤثر است. اطلاع‌رسانی از مسیر کانال‌های داخلی و لحظه‌به‌لحظه مهم بود تا مردم متوجه ماجرا باشند. پنهان‌نکردن ماجرا از مردم اهمیت داشت که شفاف عمل شد و این مسئله جای تقدیر داشت. مردم از لحظه اول در جریان قرار گرفتند که موضوع چیست. تدبیر برای کنترل ماجرا و جبران خسارت‌های احتمالی می‌تواند در آرامش‌بخشی به جامعه و همراه کردن مردم و ارتقای میزان صبوری و همراهی مردم با مسئولان مؤثر باشد. حضور در صحنه مسئولان به‌ویژه شخص آقای رئیسی به‌نحو خوبی اتفاق افتاد.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه