مقالات سیاسی
۱۱ سپتامبر و انفجار افراطیگری در آمریکا

این رویداد سبب تغییراتی در زندگی میلیونها نفر در آمریکا و کشورهای مسلمان شد و روابط بینالملل را متاثر ساخت. حتی دموکراسی مورد ادعای آمریکا در داخل از سوی گروههای افراطی هدف قرار گرفت.
اندیشکده اردنی «الناطور» در خصوص تبعات حوادث یازده سپتامبر نوشت: این رویداد سبب تغییراتی در زندگی میلیونها نفر در آمریکا و کشورهای مسلمان شد و روابط بینالملل را متاثر ساخت. حتی دموکراسی مورد ادعای آمریکا در داخل از سوی گروههای افراطی هدف قرار گرفت.
به گزارش ایرنا، مرکز بررسی و پژوهشهای «الناطور» اردن در بخشی از گزارش خود به قلم «هشام ملحم» با عنوان «حملات تروریستی سپتامبر چگونه آمریکا و جهان را تغییر داد» نوشت: آمریکایی ها روز شنبه بیستمین سالگرد حوادث تروریستی یازدهم سپتامبر را که از سوی ۱۹ جوان وابسته به گروه تروریستی القاعده صورت گرفت، برگزار می کنند.
این تحلیلگر افزود: بیستمین سالگرد حوادث تروریستی یازدهم سپتامبر پس از چند هفته از عقبنشینی خونبار نیروهای آمریکا از افغانستان برگزار می شود. نیروهای آمریکا در افغانستان در تنگنا قرار گرفتند. این جنگ طولانیترین جنگ آمریکا بود که سبب کشته شدن ۲ هزار و ۴۳۳ نظامی و ۳ هزار و ۸۶۴ بازنشسته آمریکایی شد. در این جنگ بیش از ۲۰ هزار تن از نیروهای این کشور زخمی شدند. همچنین این جنگ سبب کشته شدن ۶۶ هزار نظامی افغانی و بیش از ۴۷ هزار غیر نظامی و بیش از ۵۱ هزار تن از جنگجویان جریان طالبان شد.
در بخشی از گزارش این اندیشکده اردنی آمده است: این رویداد تروریستی آمریکا را از نظر سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به لرزه در آورد. حمله های یازدهم سپتامبر کمتر از ۵۰۰ میلیون دلار برای گروه القاعده هزینه به دنبال داشت. این حمله همه شیوه های زندگی را در آمریکا تغییر دارد. این حمله ها به نوبه خود عکس العمل های خشونت باری را از سوی آمریکا به دنبال داشت و آمریکا به بهانه مبارزه با تروریسم به افغانستان و عراق حمله کرد. ۱۱ سپتامبر سبب تغییراتی در زندگی میلیون ها نفر در این کشور و دیگر کشورهای مسلمان شد و به طور کلی روابط بین المللی آمریکا را تغییر داد. هزینه مستقیم حملات یازدهم سپتامبر و تاثیرات اقتصادی و ویرانی های مادی آن و همچنین هزینه شرکت های بیمه به بیش از ۲۰۰ میلیارد رسید.
تغییرات داخلی در آمریکا شامل شیوه کار کنگره به ویژه در زمینه افزایش میزان بودجه نظامی هم شد و به طور عملی از اختیارات هیات قانون گذاری کنگره درباره جنگ ها به سود قدرت اجرایی و رییس جمهوری کاسته شد. این موضوع به طور عملی سبب به درازا کشیدن جنگ های عراق و افغانستان شد. این تغییرات همچین به بازنگری اساسی در ساختار دستگاه های دولتی آمریکا از زمان جنگ جهانی دوم منجر شد. پس از ۱۱ سپتامبر وزارت امنیت ملی شکل گرفت که پس از ملحق شدن ۲۲ دستگاه دولتی به آن، این وزارتخانه به یکی از سه وزارتخانه بزرگ تبدیل شد و شمار کارمندان آن به ۲۴۰ هزار تن رسید. اما هزینه واقعی و بلندمدت حوادث تروریستی یازدهم سپتامبر فراتر از زیان های انسانی و مادی آن است. این ضرر متوجه رهبران سیاسی و نظامی و فرهیختگان و تحلیلگران و اصحاب رسانه های آمریکایی شد و به چهره آمریکا به عنوان یک کشور دموکراتیک آسیب زد. اگر گفته شود که میان جنگی که «جورج بوش» به بهانه مبازره با تروریسم راه انداخت و پس از آن به افغانستان و عراق حمله کرد با نادیده گرفتن حقوق بشر و همچنین حمله ای که افراطگرایان و نژادپرستان آمریکایی در ششم ژانویه گذشته به ساختمان کاپیتال انجام دادند ارتباط وجود دارد سخن گزافی گفته نشده است. آمریکا پس از سال ها تلاش نافرجام برای وضع پایه های دموکراسی در عراق مشاهده کرد که دموکراسی مورد ادعایی واشنگتن در داخل از سوی گروه های افراطی و نژادپرست مخالف دموکراسی هدف قرار گرفت.
به نوشته اندیشکده الناطور، بسیاری از پژوهش ها درباره حادثه یازدهم سپتامبر از جمله پژوهش های وزارت دفاع و کنگره و پژوهش های تحلیلگران نشان می دهد که مسوولان سیاسی و نظامی برجسته در گمراه ساختن مردم آمریکا درباره هزینه انسانی و مادی جنگ های افغانستان و عراق نقش داشتند. آنها روی اقداماتی نظیر شکنجه ها سرپوش می گذاشتند و برای توجیه زیان ها، با الفاظ و مسائل بروکراتیک بازی می کردند. پژوهش ها نشان می دهد این مسوولان در اعتراف به اشتباه های خود تردید کرده اند و نسبت به تحمل مسوولیت اشتباهات خود نگران هستند و تلاش می کنند تصمیم گیری ها در این زمینه به تعویق افتد.
اندیشکده الناطور در بخش پایانی گزارش خود آورد: اقداماتی که سبب آغاز جنگ علیه تروریسم شد و شیوه فکری و سیاسی به راه انداختن جنگ و نیز مفاهیم و تصاویری که از اسلام و مسلمان در این زمینه ارائه شد و همچین حمله به افغانستان و عراق و اشغال این دو کشور سبب بحرانی شدن روابط آمریکا با میلیون ها تن از مسلمانان در جهان شد. جنگی که به بهانه مبارزه با تروریسم آغاز شد روی شهروندان مسلمان آمریکا تاثیر ناگواری برجای گذاشت و احساسات و تعصب علیه مسلمان را در محافل تندروها و افراط گرایان افزایش داد. راستگرایان افراطی از این وضعیت در سال ۲۰۱۶ در تبلیغات انتخاباتی «دونالد ترامپ» استفاده کردند. پس از آن ترامپ یکی از تصمیم های اساسی خود را درباره ممنوعیت سفر مسلمان به آمریکا اعلام کرد.
مطالب مرتبط
-
مقاله حمایت از اقلیتها در اسناد جهانی حقوق بشر
-
مقاله علمی و پژوهشی جامعه شناسی سیاسی دورکیم
-
مقاله بررسی جایگاه زن در اخلاق اسلامی با تأکید بر حق حضانت و اشتغال زنان در حقوق اسلام و بشر
-
مقاله علمی و پژوهشی تصویر سازی و کلیشه سازی هالیوود از مسلمانان
-
مقاله علمی و پژوهشی سیاست دموکراتیک و عوامل موثر بر آن
-
مقاله بررسی حقوقی وضعیت تابعیت و بی تابعیتی زنان از منظر حقوق بشر
-
مقاله علمی و پژوهشی برند سازی شخصی و سیاسی ترامپ و بازنمایی رسانه ای
-
مقاله علمی و پژوهشی گفتمان اسلام هراسی در آمریکا
تگها
مطالب پربیننده
- گیاهی برای افزایش حافظه و کاهش افکار منفی
- توسعه، مشروط به سرمایه اجتماعی
- چگونه میتوان در دنیای پرهیاهوی ما خردمند بود؟
- تست روانشناسی؛ چقدر از زندگی خود راضی هستید؟
- چهار سناریوی احتمالی برای طول عمر انسان تا قرن آینده
- ۹ راز موفقیت آدم های تاثیرگذار و فرهیخته
- هوش مصنوعی و شناسایی حمله قلبی ۱۰ سال قبل از وقوع
- «ضریب هوشی» آینده ما را پیش بینی می کند؟
- آیا والدین مسئول شخصیت فرزندشان هستند؟
- کودکآزاری با سوگند رازداری!
- عوامل حسرت انسان در قیامت
- چگونه به راحتی به خواسته دیگران نه بگوئیم
- درباره خواص آفتاب پاییزی بیشتر بدانیم
- حقایق خواندنی درباره احساس تنهایی
- چگونه بچه مودب تربیت کنیم ؟
- درد یکطرفهٔ کمر نشانه چیست؟
- در باره ازدواج در سالمندان و ویژگیهای آن
- چگونه کودک خود را با عرضه تربیت کنیم؟
- آشنایی با خواص و مضرات جگر گوسفند
- التهاب و عفونت مثانه؛ دلایل، علائم و درمان
- اختلال بلاتکلیفی را جدی بگیرید
- مصرف نوشابه و سلامت روان کودکان
- ۵ عادت اشتباهی که سلامت پوست را به خطر میاندازد
- مواد غذایی که خواب شبانه را تحت تاثیر قرار میدهند؟
- چرا به دیابت مبتلا میشویم؟
- ضرورت پیشگیری از مشکلات دهان و دندان در بارداری
- ۸ ماده موثر برای کاهش علائم افسردگی
- عوارض انتخاب کولهپشتی غیراستاندارد برای کودکان
- تغذیه مناسب و کاهش آسیبهای ناشی از آلودگی هوا
- " سفید " رنگ برگزیده امروز
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- معرفی کتاب
- قالب پاورپوینت
- دوستی با کتاب
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- درباره محسن رضایی
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- معرفی کتاب
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- کتاب پیوند زخم خورده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- درباره امیر کبیر
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره محسن مهر علیزاده
- تورم به کدام سو میرود؟
- خلاصه کتاب سواد بصری
- طغیان سرخک
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟