با نامزدهای ریاست جمهوری 1400

درباره سعید جلیلی

درباره سعید جلیلی

 سعید جلیلی سیاستمدار اصولگرا، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی است که با تایید صلاحیت از طرف شورای نگهبان برای دومین بار شانس خود را برای ریاست جمهوری امتحان می‌کند.

 سعید جلیلی سیاستمدار اصولگرا، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی است که با تایید صلاحیت از طرف شورای نگهبان برای دومین بار شانس خود را برای ریاست جمهوری امتحان می‌کند.

بعد از گمانه‌زنی‌های بسیار از سوی جریان‌ها و رسانه‌های مختلف سرانجام چهارم خرداد اسامی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری از طرف وزارت کشور اعلام شد و بر اساس آن،  سعید جلیلی، محسن رضایی، سیدابراهیم رئیسی، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، محسن مهرعلیزاده و عبدالناصر همتی به عنوان هفت گزینه نهایی انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ برای رسیدن به صندلی ریاست جمهوری با هم رقابت می کنند، چهره هایی که هر کدام سوابق سیاسی و اجرایی متفاوتی در کارنامه خود دارند. یکی از این افراد سعید جلیلی است که برای دومین بار به صحنه انتخابات ریاست جمهوری آمده است تا شانس خود را بیازماید.

 

زندگی‌نامه و تحصیلات

سعید جلیلی در ۱۵ شهریور ۱۳۴۴ خورشیدی در مشهد متولد شد، پدر او به نام محمدحسن جلیلی اهل بیرجند، دانش آموخته زبان فرانسه، معلم و مدیر دبستان نواب صفوی مشهد و مادرش اهل اردبیل است. جلیلی مقاطع دبستان و دبیرستان خود را در مشهد گذراند، سپس وارد دانشگاه شد و مدارج تحصیلی خود را تا مقطع دکتری در رشته معارف اسلامی و علوم سیاسی در دانشگاه امام صادق (ع) به پایان رساند و مدتی در این دانشگاه به تدریس برخی از دروس دینی مانند "دیپلماسی پیامبر (ص) " پرداخت. عنوان پایان نامه دکتری جلیلی «بنیان اندیشهٔ سیاسی اسلام در قرآن» است که در ۱۳۸۱ خورشیدی آن را با موفقیت پشت سر گذاشت. جلیلی در ۱۳۷۱ خورشیدی با فاطمه سجادی ازدواج کرد، او پزشک عمومی است؛  حاصل این ازدواج یک پسر به نام سجاد است.

 

خدمت در دوران جنگ تحمیلی

بعد از پیروزی انقلاب و با آغاز جنگ تحمیلی، جلیلی نیز در جبهه های جنگ حضور یافت،  او که دیده بان تیپ ۲۱ امام رضا (ع) خراسان بود در دی ۱۳۶۵ خورشیدی زخمی شد و به دلیل نبود امکانات کافی در بیمارستان صحرایی منطقه شلمچه پای راست خود را از دست داد، پس از آن در تدارکات لشکر حاضر شد.

 

فعالیت‌های اجرایی

او که از چهره های سیاسی با گرایش اصول گرایی است، مسوولیت‌های گوناگونی داشته است که در ادامه به برخی از مهم ترین سمت های اجرایی وی اشاره می‌کنیم: یکی از مهم‌ترین و حساس‌ترین مسوولیت‌های این فعال سیاسی این بود که از ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۲خورشیدی یعنی به مدت بیش از ۶ سال نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی و رییس گروه مذاکره کننده هسته ای ایران با کشورهای غربی بود. اوج و شاخص فعالیت چند ساله جلیلی در شورای عالی امنیت ملی، موضوع مذاکرات هسته‌ای بود که در دوران مسوولیت او سه قطعنامه در شورای امنیت علیه ایران ظرف بازه زمانی اسفند ۱۳۸۶ تا خرداد ۱۳۸۹ تصویب شد و به قرار دادن ایران ذیل فصل ۷ ماده ۴۱ منشور ملل متحد در قطعنامه ۱۹۲۹ منجر شد؛ یعنی شناسایی ایران به عنوان یک کشور مخل و تهدیدکننده صلح و امنیت جهانی.

 علاوه بر این موارد که اشاره شد از دیگر مسوولیت‌های وی به ترتیب زمانی باید از رییس اداره بازرسی وزارت خارجه در ۱۳۷۰ خورشیدی، معاون اداره اول آمریکا در وزارت خارجه در ۱۳۷۶خورشیدی، مدیر بررسی‌های جاری دفتر رهبری در ۱۳۷۹خورشیدی، معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ۱۳۸۶خورشیدی نام برد.  

 

این کاندیدای انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری یک بار دیگر و در سال ۱۳۹۲ خورشیدی  نامزد انتخابات ریاست جمهوری شده بود که با بیش از چهار میلیون رای، جایگاه سوم را به خود اختصاص داد و بعد از شکست در این دوره از انتخابات، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام شد. شعار انتخاباتی جلیلی در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری «حیات طیبه» بود. در این سال جلیلی در میان نامزدهای ریاست جمهوری، کاندیدایی بود که به نسبت بقیه، کمتر نسبت به سیاست‌های اقتصادی محمود احمدی‌نژاد نقد وارد کرد و همین مساله احتمال ادامه روند سیاست‌های اقتصادی محمود احمدی‌نژاد از جانب وی را مطرح کرده بود.

 

حضور در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰

جلیلی در ۲۵ اردیبهشت با حضور در وزارت کشور برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ثبت نام کرد. این حرکت با تعجب بسیاری از اصولگرایان مواجه شد، زیرا انتظار نداشتند رقیبی از جناح خود را در برابر ابراهیم رییسی ببینند به هر حال بعد از مدتی و در چهارم خرداد صلاحیت وی از طرف شورای نگهبان هم تایید شد و این‌گونه پا به عرصه رقابت سیاسی گذاشت.

سعید جلیلی پس از ثبت نام به عنوان یکی از داوطلبان کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری در جمع خبرنگاران مستقر در ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه «در آستانه انتخاباتی مهم و سرنوشت ساز برای کشور هستیم»، اظهار کرد: امیدوارم انتخابات پیش رو پر شور و بی اضطراب و عرصه ای برای آشنایی مردم با نامزدها و برنامه ها باشد و امیدوارم این انتخابات عرصه آشنایی مردم با برنامه‌ها باشد نه عرصه اغوا. بهترین شخصی که می‌تواند فضای انتخابات را مدیریت کند، خود مردم هستند و نامزدهای انتخاباتی باید برنامه های خود را در معرض آزمون مردم قرار دهند. آنچه که بسیار مهم است این است که در این عرصه رقابت‌هایی که صورت می‌گیرد باید بر مسایل واقعی کشور و پاسخ های معتبری که به این مسأله داده می شود، ناظر باشد. امروز مسایل مهم و اساسی از جمله اشتغال، گرانی، تورم و تحریم‌ها برای مردم مطرح است که باید پاسخ های معتبر برای این نیازها مطرح شود.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه