انتخابات 1400
حضور تمام سلایق سیاسی؛ رمز انتخاباتی باشکوه
سیزدهمین انتخابات ریاستجمهوری با ثبتنام نامزدها کلید خورد و بررسی صلاحیت داوطلبان در شورای نگهبان آغاز شده است و همانند دورههای قبل، در این روزها یکی از مهمترین مباحث انتخاباتی موضع این نهاد تصمیم گیر در قبال تعدد نامزدها و میزان ردصلاحیت آنها است.
سیزدهمین انتخابات ریاستجمهوری با ثبتنام نامزدها کلید خورد و بررسی صلاحیت داوطلبان در شورای نگهبان آغاز شده است و همانند دورههای قبل، در این روزها یکی از مهمترین مباحث انتخاباتی موضع این نهاد تصمیم گیر در قبال تعدد نامزدها و میزان ردصلاحیت آنها است.
چند هفته بیشتر تا برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری باقی نمانده و نامهای مختلفی به عنوان نامزدهای احتمالی در فضای سیاسی کشور مطرح است. برخی چهرههای سیاسی به صراحت از قصد خود برای حضور در انتخابات سخن گفتهاند. افزون بر این، نامهای بسیاری در جریانات گوناگون به عنوان نامزد احتمالی مطرح شده که البته خود هنوز از قصدشان برای ورود به میدان رقابتها سخنی نگفتهاند، با این حال تحلیل و تفسیرهای زیادی حول محور نامزدی آنان در فضای رسانه ای کشور مطرح میشود.
با توجه به تاثیر ترکیب، تعدد و چینش نامزدهای انتخاباتی در مسایلی چون راهبردها و تاکتیکهای انتخاباتی جریانهای سیاسی، کیفیت برگزاری انتخابات، میزان مشارکت و... رصد موضعگیریها و اظهارنظرهای نامزدهای احتمالی انتخابات، مورد توجه ناظران است. برخی از مهمترین رویدادهای رخ داده در شبانه روز گذشته را در ادامه متن می خوانیم:
از نامزدهای اصولگرا چه خبر؟
برای مبارزه با «مافیا» و «هزار فامیل» آمادهام
عزت الله ضرغامی نامزد انتخابات ریاست جمهوری در گفتوگو با یکی از رسانه ها، اظهار داشت: بنده با احترام به تمامی نامزدها و افرادی که در انتخابات ۱۴۰۰ حضور دارند، تأکید میکنم که هیچ خط قرمزی در انتخابات جز منافع کشور و مردم ندارم. خود را برای برخورد با مافیا و کسانی که منافعشان در ادامه یافتن وضع موجود است و باندهای الیگارشی و هزار فامیل که حتی فساد را نیز بین خود تقسیم کردهاند، آماده کردهام. باید تمامی نامزدهای انتخابات موضع خود را به صورت صریح و شفاف در این زمینه اعلام کنند.
وی با اشاره به انتشار برخی تحلیلها درباره همکاری ضرغامی با یکی از نامزدها که پیشتر در رسانه ملی فعالیت داشته است، گفت: بنده هیچ رودربایستی با فردی ندارم و تمام تلاشم در انتخابات نقد گذشته است، به همین دلیل حرفهایم را به صورت شفاف بیان خواهم کرد. امروز خلاقیت، ابتکار، آشنایی با فناوریهای روز که بزرگسالان با آن فاصله دارند، تحت سیطره جوانان است، به همین دلیل توجه به جوان و جوانی ضرورت جدی دارد؛ ما باید مناصب اجرایی را به جوانان واگذار کنیم تا خلاقیت و پشتکار و نیروی جوانی به کمک کشور بیاید. نیروهای اصلی بنده در اداره کشور همین جوانان هستند که هم مسئ
مسوولیتپذیرند و هم از نظر فکری و اجرایی افراد توانمندی به شمار میآیند.
در رابطه با آمریکا و کشورهای دیگر ما همین روندی را که توسط مراجع سیاستگذاری کشور تعیین شده را دنبال خواهیم کرد
علیرضا افشار فرمانده سابق مقاومت بسیج که در روزهای آخر منتهی به ثبت نام اعلام نامزدی کرد، در روزی که برای ثبت نامه به وزارت کشور رفته بود در پاسخ به این سوال رسانه ای، که به عنوان کسی که در ماجرای تسخیر سفارت آمریکا حضور داشتید در صورت رییس جمهور شدن برنامه شما برای مذاکره با آمریکا چیست؟، گفت: من از ابتدا در جریان تسخیر سفارت آمریکا حضور نداشتم بلکه سه روز بعد از تسخیر سفارت از بنده دعوت کردند که عضو شورای مرکزی لانه برای اداره امور آنجا شوم. قطعاً در رابطه با آمریکا و هم کشورهای دیگر ما همین روندی را که توسط مراجع سیاستگذاری کشور تعیین شده را دنبال خواهیم کرد. نکته ظریف این مساله این است که می توان با همین کشورهایی که قطع مذاکره کرده ایم تبادل نظر کرد و اگر واقعاً حقوق ما را تمکین و تامین کنند وارد ارتباط شد.
افشار ادامه داد: نکته مهم تر این است که مذاکره برای هر موضوع به ویژه مساله برجام و مساله رفع تحریمها که به عنوان مساله روز مطرح است باید در حاشیه مسایل کشور قرار گیرد به بیان دیگر این مساله مطرح باشد اما در حاشیه مسایل سایر مسایل کشور مطرح شود نه اینکه در اصل و متن قرار گیرد و همه چیزها را به آن گره بزنیم. اگر این نکته رعایت شود از نگاه بنده ایرادی ندارد.
برجام یک تصمیم حاکمیتی درست بود
رستم قاسمی وزیر نفت دولت دهم و کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری، در نشستی خبری گفت: برجام یک اتفاق خوبی در کشور ما بود و به دنیا و مردم عزیز ما اثبات شد که آمریکاییها قابل اعتماد نیستند. آنجایی که ما گفتیم برجام یک تصمیم حاکمیتی است، منظور یک نرمش قهرمانانه است. در حال حاضر برجام نیز برگردد، به حال ما تفاوتی نمیکند. خیلی از شرکتهای خارجی مثل توتال که وارد ایران شدند، متوجه شدند که اصلا در ایران نمیتوانند سرمایهگذاری انجام دهند. اولاً همه تحریمها باید برداشته شود. آمریکاییها می دانند در صورت بروز جنگ، تمامی منافعشان در منطقه به خطر خواهد افتاد و هیچ موقع اینکار را نمیکنند. برای جنگ اقتصادی باید شجاعت وجود داشته باشد، ولی در حال حاضر این شجاعت وجود ندارد.
رستم قاسمی بیان کرد: اگر ما به این شیوه فعلی جلو برویم، پرونده جمعیت ایران به زودی بسته خواهد شد و این مساله برای کشور ما خطرناک خواهد بود و باید اصلاحات اساسی صورت بگیرد. بیشتر مشکلات و مسائل ازدواج و طلاق مربوط به مشکلات اقتصادی است. اگر مسئله اقتصاد حل نشود، مسائل دیگر مثل ازدواج هم حل نخواهد شد. ما در دولت دهم چهار میلیون مسکن متناسب با نیاز ساختیم، ولی در حال حاضر یک کسری بسیار شدید در حوزه مسکن داریم. تا مسکنی نباشد، ازدواجی شکل نمیگیرد. مسکن از وظایف اصلی دولت است و باید برای آن برنامه وجود داشته باشد. اولین اقدام من این خواهد بود که به جای مسکنسازی، شهرسازی بکنیم. هر دولتی بخواهد اقتصاد خود را اصلاح کند، از جمله اولین اقدامات آن باید در زمینه مسکن باشد و این مساله به اشتغال نیز کمک خواهد کرد.
"ایشان را اصلح میدانم"
مسعود زریبافیان داوطلب ریاست جمهوری به نفع آیت الله رئیسی از عرصه انتخابات کنارهگیری کرد و گفت: ایشان را برای تصدی دومین مقام کشور و اولین مقام اجرایی اصلح میدانیم. او در بیانیه ای اعلام کرد: اینجانب بهعنوان سرباز نظام و ولایت و خدمتگزار مردم که بهعلت حضور بیواسطه میان مردم، آگاهی دقیق و ملموسی از مشکلات معیشتی مردم صبور و مقاوم ایران اسلامی دارم و تنها راه برونرفت از وضعیت بهشدت ناگوار را حضور پرشور و حداکثری مردم فهیم ایران اسلامی پای صندوق رأی و در این رهگذر انتخابی آگاهانه میدانم.
با نگاهی عمیق و کارشناسی به شرایط و با اندوختههای ناشی از دانش و تجربههای مکرر، در زمینه حل مشکلات کشور و با مشورت با دوستان دلسوز و بصیر، بر خود فرض و تکلیف دانستم تا برای کمک به حضور حداکثری و پرشور مردم در انتخابات و تلاش برای انتخاب یک رئیس جمهوری شایسته و آشنا با مشکلات مردم و دارای منش، روش و برنامه برای رفع و زدودن فقر، بیکاری و بیعدالتی اقدام کنم.
از آنجا که قبل از حضور آقای رئیسی خلاء حضور چنین شایستهای را کاملا محسوس دیدم بنابراین اقدام به ثبتنام بهعنوان داوطلب ریاست جمهوری کردم و اکنون که با حضور آن بزرگوار اصلح، تکلیف از گردن افرادی چون من ساقط است بنابراین با افتخار اعلام میکنم که اینجانب در اولین فرصت با حضور در وزارت کشور از داوطلبی ریاست جمهوری و به نفع آقای رییسی انصراف و کنارهگیری میکنم.
از نامزدهای اصلاح طلب چه خبر؟
سبد رای من همه مردمی هستند که خسته شدهاند
رامین مهمانپرست نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تشکیل جبههای نو معتقد است که باید عرصه را به افرادی داد که چهرهای جدید هستند و در حال حاضر نیاز به یک رویکرد ملی داریم؛ رویکردی که از جناحها استفاده کند. او در مصاحبه ای گفت: ما با هر کسی ائتلاف نمی کنیم. سبد رای آن همه مردمی هستند که خسته شدهاند از این جناح بازی ها و معتقدند که جریانات تکراری و آدم های تکراری آن تحول بزرگ را دروضعیت اقتصاد و معیشت مردم نمی توانند ایجاد کنند. سبد رای ما همه مردمی هستند که کشورشان را دوست دارند ولی ناراضی هستند. از این سیاست ها و وضعیت در بحث های مدیریتی از اختلاس مدیران، از اینکه نمی توانند برای جوانان شغل ایجاد کنند از اینکه نمی توانند چشم انداز مثبتی برای مردم ایجاد کنند، ناراحت هستند.
سبد رای ما کارگران، کارمندان، معلمانی هستند که جز قشر متوسط جامعه حساب می شوند و با آبروداری زندگی می کنند، وقتی بحث مالیات می شود اول از این افراد مالیات کسر می شود اما در شرکت های دولتی ما فساد وجود دارد و اختلاس های بزرگ صورت می گیرد و مالیات شان را به خزانه باز نمی گردانند و در سیستم خودشان می چرخد. اشکال ما در این است که سبد رای مردم معمولی مردم ضعیف و متوسط را جدا کردیم و اصلا روی آنها حساب نمی کنیم و فکر می کنیم فقط با جریان های سیاسی می توانیم کسب رای داشته باشیم سبد رای ما مردم و قشر متوسط به ویژه و بقیه مردم است شخصی که عاشق کشور است و از این وضعیت راضی نیست و از این رفتار جناحی راضی نیست.
او در ادامه بیان کرد: اولین ویژگی مردم ما این است که غرور ملی بالایی دارند، احساس می کنند یک تمدن و تاریخ چند هزار ساله پشت آن هاست و این باعث یک غرور ملی بالایی شده است. ما اگر طوری رفتار کنیم که به غرور ملی مردم ضربه ای وارد شود مقابله می کنند این بخاطر شخصیت مردم است.
میزان مشارکت مردم در انتخابات به رفتار شورای نگهبان بستگی دارد
محمود صادقی نامزد انتخاباتی در گفتوگو با یکی از رسانه ها در خصوص ارزیابی انتخابات ریاست جمهوری، اظهار کرد: تصور من این است که هنوز یخ مردم برای انتخابات باز نشده یعنی نشانههای امیدواری در جامعه دیده نمیشود. سردی فضای انتخابات بنابر نتایج و نظرسنجیها نیز وجود دارد. در مجموع میزان مشارکت مردم به رفتار شورای نگهبان بستگی دارد و نتیجه بررسی صلاحیتها نشان میدهد که فضا رقابتی و آزاد است یا خیر. نشانههای امیدواری و بهبود زندگی مردم از جمله به نتیجه رسیدن مذاکرات تأثیرات آن در زندگی مردم میتواند به عنوان یک نشانه امید باشد اما تصور من این است که خیلی از مردم برای شرکت در انتخابات انگیزه ندارند.
دبیر کل انجمن اسلامی مدریین دانشگاهها در خصوص سبد رأی خود، بیان کرد: تصور من این است که بخش قابل توجهی از مردم که حقیقتگرا و عدالتگرا هستند، تمایل به رای دادن به من داشته باشند. با توجه به عملکرد گذشته که من سعی کردم در مجلس صدای مردم باشم، فکر میکنم میتوان امیدوار بود که بخش قابل توجهی به من اعتماد کنند و بدنه رأی من در اقشار مختلف خواهد بود. امروز نیز تماسهای بسیاری با من گرفته میشود و برای همکاری اعلام آمادگی میکنند که این نشان میدهد اقبالی در مردم وجود دارد. رسانهها میتوانند در راستای آگاهی بخشی به مردم مؤثر باشند و فضا را برای ارایه دیدگاههای مختلف فراهم کنند. ما ستاد را تشکیل دادیم و رییس ستاد تعیین شده و تقسیم وظایف انجام شده است؛ ممکن است طی روزهای آتی این اخبار را اعلام کنیم. بیشتر از کادر انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها ستاد من را تشکیل میدهند.
مطالب مرتبط
- درباره محسن رضایی
- تورم به کدام سو میرود؟
- شرایط کارآمدی یک دولت
- تماشای فیلم های مستهجن این پیامدهای ناگوار را دارد
- اختلال هویت جنسی
- انتخابات شوراهای دانشآموزی
- مردی که شما را جدی نمی گیرد
- مقاله جایگاه قانونی شواری عالی انقلاب فرهنگی و مرتبه مصوبات آن
تگها
- تحریمهای اقتصادی
- اقتصاد ایران
- تسخیر سفارت آمریکا
- انتخابات
- ازدواج
- طلاق
- وزارت کشور
- شورای نگهبان
- صلاحیت داوطلبان
- برجام
- انتخابات ریاستجمهوری
- جنگ اقتصادی
- جریانهای سیاسی
- ردصلاحیت
- بهبود زندگی
- باندهای الیگارشی
- مسوولیتپذیری
- رییس جمهور
- جمعیت ایران
- مسکنسازی
- رامین مهمانپرست
- وضعیت اقتصاد
- اختلاس
- نتایج نظرسنجی
- عدالتگرا
- حقیقتگرا
- انجمن اسلامی
مطالب پربیننده
- کافه زبان، دولینگو فارسی با تمام امکانات
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- چشم رنگی ها چه شخصیتی دارند؟ روانشناسی رنگ چشم ها
- درباره فخرالدین عراقی
- کتاب پیوند زخم خورده
- خلاصه کتاب سواد بصری
- درباره محسن مهر علیزاده