مقالات علم و فناوری
۱۵ اختراع ناسا که همهی ما استفاده میکنیم
ناسا بیش از آنچه تصور کنید بر زندگی شما اثر گذاشته است. در حالی که مأموریت ناسا سفر به فضا است، اما برخی از اختراعات آنها به چیزهایی ضروری در زندگی روزمرۀ ما تبدیل شدهاند. بسیاری از ما در طول زندگی خود به فضا نخواهیم رفت و شاید هرگز نفهمیم که فضا چگونه است اما میتوانیم تصاویر آن را ببینیم.
احتمالاً با شنیدن نام «ناسا» به یاد اکتشافات فضایی و سفر به فضا بیفتید، اما شاید ندانید که اختراعاتی که ناسا برای همان سفرهای فضایی انجام داده است، به زندگی روزمره ما هم آمده است.
ناسا بیش از آنچه تصور کنید بر زندگی شما اثر گذاشته است. در حالی که مأموریت ناسا سفر به فضا است، اما برخی از اختراعات آنها به چیزهایی ضروری در زندگی روزمرۀ ما تبدیل شدهاند. بسیاری از ما در طول زندگی خود به فضا نخواهیم رفت و شاید هرگز نفهمیم که فضا چگونه است اما میتوانیم تصاویر آن را ببینیم. با این همه در خانۀ خود چیزهایی داریم که در ابتدا برای فضانوردان و مأموریتهای فضایی ساخته شدهاند.
۱- مموری فوم
این روزها بدون تشک خوابیدن کاری سخت است چون با ساختار بدن ما تطابق دارد و خواب را راحت میکند. واقعیت این است که این تشکها در ابتدا در سال ۱۹۸۷ برای این ساخته شدند که وقتی در حال آموزش فضانوردان در فضایی آزمایشی هستند و آنها را باید معلق روی هوا نگه دارند بتوانند خطرات احتمالی ناشی از افتادن آنها را با این تشکها به حداقل برسانند.
۲- حسگر تصویر دیجیتال
این ناسا بود که حسگرهای تصویر دیجیتال را در دوربین گوشی هوشمند، GoPro و DSLR شما ادغام کرد. در اواسط دهه ۱۹۹۰ در آزمایشگاه مربوط به جت در پسادنای کالیفرنیا، دانشمندان فناوری ساخت سنسورهایی را را بدست آوردند که از انرژی کمتری استفاده میکنند و تولید انبوه آنها نسبت به روشهای آن زمان آسانتر بود. و همین فناوری خدمتی بی بدیل به عکاسی کرد.
۳- مکانیابی (GPS) دقیق
از اواسط دهه ۱۹۹۰ ، کارکنان Jet Propulsion Lab شروع به توسعه نرم افزار دقیق GPS کردند که میتوانست خطاهای مکانیابی را اصلاح کند. این اختراع نه تنها به خلبانان و ملوانان کمک میکند بلکه تلفنها، اتوموبیلها و سایر وسایلی که با حرکت و مکانیابی مرتبط هستند را به یک مکانیابی دقیق مجهز کرد.
۴- لامپهای «ال ای دی» روز و شب
این لامپهای دو رنگ برای افزایش هوشیاری در طول روز و کم نور شدن زمان خواب باشید شده اند. در سال در سال ۲۰۱۵ برنامه ملی تحقیقات زیست پزشکی فضایی دریافت که رنگها، یا طول موجهای، مختلف نور میتوانند در هوشیاری یا خواب آلودگی به افراد کمک کنند.
۵- شیرخشک سالمتر
محققان هنگام جایگزینی وعدههای غذایی برای فضانوردانی که به مریخ سفر میکردند متوجه نوعی اسیدهای چرب امگا ۳ شدند که قبلاً فقط در شیر مادر وجود داشت و این برای رشد نوزاد حیاتی است. اکنون این چربی کشف شده در ناسا در بیش از ۹۰ درصد شیرخشک موجود در بازار یافت میشود.
در این زمینه بخوانید:
آنچه درباره فضاییها فهمیدیم؛ آخرین ردپای فرازمینیها در سال ۲۰۲۰
نگاهی به مهمترین اکتشافات فضایی در سال ۲۰۲۰
۶- ذخیرهسازی ایمن مواد غذایی
ناسا با همکاری پیلزبری، یک شرکت تولیدکننده مواد غذایی، استاندارد جدیدی را برای غذاهای خشک و یخ زدۀ ایمن و سالم ایجاد کرد که اکنون در سراسر جهان دنبال میشود و برای همگان مفید است. این استاندارد، عمر ذخیرهسازی را افزایش و خطر آلودگی باکتریها و مواد شیمیایی را کاهش میدهد.
۷- بریس نامرئی دندان
بریسها وسایلی هستند در ارتودنسی دندان کاربرد دارند. این وسیله بهطور مستقیم بر روی دندانها قرار داده شده و باعث مرتب و صاف شدن دندانها میشوند. بریسهای نامرئی یک روش عالی است چراکه وقتی ارتودنسی میکنیم چهرهمان به هم میریزد. به لطف ناسا و در یک همکاری با شرکت تریام که یک شرکت چند ملیتی آمریکایی است تولید و توسعه این محصول ممکن شد.
۸- لباس شنای ال زد آر شرکت اسپیدو
در سال ۲۰۰۸، مرکز تحقیقاتی لانگلی ناسا به اسپیدو کمک کرد تا تونل بادی که ناسا ساخته بود را درزگیری و مواد مناسب برای آن را پیدا کند. نتیجه این تحقیقات، تولید لباس شنای «اِل زد آر ریسر» بود که ورزشکارانی که در المپیک آن سال مورد توجه قرار گرفت.
۹- دستگاه های تصفیه هوا و گیاهان
گازی که گیاهان آزاد میکنند در محیط بستۀ یک ایستگاه فضایی جمع میشود. به همین دلیل دانشمندان ناسا یک اسکرابر اتیلن را برای ایستگاه فضایی بینالمللی ساختند و اکنون از همان فناوری در فروشگاههای مواد غذایی استفاده میشود تا تولیدات غذایی را برای مدت طولانی تر حفظ کند و با تصفیه هوا از تخریب آنها جلوگیری میکند.
۱۰- عینک ضد خش
اولین جرقه ساختن عینکهای ضد خش در مرکز تحقیقات اِیمز ناسا شکل گرفت. زمانی که محققان در حال تلاش برای بهبود قسمت شیشهای کلاه ایمنی فضانوردان و همچنین پوشش سیستمهای تصفیه آب بودند. در دهه ۱۹۸۰ دانشمندان از این علم برای افزایش محافظت، مقاومت و کیفیت عینک محافظ، عینک آفتابی و ماسکهای ایمنی استفاده کردند.
۱۱- جارو شارژی دستی
این جاروی کاربردی با همکاری ناسا و شرکت بلک اند دکر ساخته و برای نخستین بار برای اکتشاف در سطح ماه به کار گرفته شد. این دستگاه در جمع آوری نمونهها بسیار خوب و مفید بود و به سرعت برای استفاده در بیمارستانها، صنعت و خانهها مورد استفاده قرار گرفت.
۱۲- پتوی نجات
پتوهای فضایی ناسا هر ساله جان انسانهای زیادی را در مخاطرات طبیعی نجات میدهند. این پتو برای اولین بار در مأموریت زمانی که ماموریت اسکایلب ۳ مورد استفاده قرار گرفت. ماهواره مورد استفاده در این مأموریت به یک عایق محافظکننده در مقابل آفتاب احتیاج داشت. این عایق در سال ۱۹۷۳ ساخته شد و اکنون این پتوها در هر شرایط اضطراری مورد استفاده قرار میگیرند.
۱۳- کاشت حلزون گوش
در اواخر دهه ۱۹۷۰، آدام کیسیا جونیور، مهندس کم شنوای مستقر در مرکز فضایی کندی مشهور ناسا در استفاده از سمعکش دچار مشکل بود چراکه این دستگاهها فقط میتوانند صداها را تقویت کنند، نه اینکه آن را واضح تر کنند. کیسیا با بهرهگیری از پیشرفتهای تکنولوژیکی در سیستمهای سنجش الکترونیکی و سنسورهای صدا و لرزش توانست کاشت حلزون را بسازد. این حلزونهای شنوایی پالسهای دیجیتالی میفرستند که انتهای عصب شنوایی را تحریک میکنند و از این طریق سیگنالهای شنیداری واضحتری را به مغز ارسال میکنند.
۱۴- کفی ارتجاعی کتانی
در تلاش برای سبککردن لباس و تجهیزات فضانوردان، ناسا لباسهایی قالب لاستیکی منعطف تولید کرد. این مواد نه تنها لباسهای ۱۳ گیلوگرمی را به حدود ۴ کیلوگرم کاهش داد بلکه برای ساخت کفشهای ورزشی سبک و ضد حریق نیز مورد استفاده قرار گرفت.
۱۵- عایق خانگی تابشی
بیش از ۴۰ سال قبل، ناسا فناوری سپر تابشی را برای عادی سازی دما در فضاپیماها و ایستگاههای فضایی توسعه داد. اما در سال ۲۰۰۴ بود که این فناوری در خانهها مورد استفاده قرار گرفت. این فناوری به ایگل شیلد معروف است و از آن برای افزایش کارایی عایقبندی خانه استفاده میشود.
منبع: Reader's Digest
مطالب مرتبط
- رویدادهای نجومی سال ۲۰۲۲
- ابداع روش جدیدی برای تشخیص اکسیژن در سیارههای فراخورشیدی
- کشف یک سیاره فراخورشیدی به اندازه زمین
- ۱۵ اختراع ناسا که همهی ما استفاده میکنیم
- آینده اکتشافات فضایی در دستان بانوان
- ناسا با نقاط کوانتومی بازده کشاورزی در فضا را ارتقا میدهد
- نگاهی به مهمترین اکتشافات فضایی در سال ۲۰۲۰
- خشکسالی، بیآبی و چند راهحل
تگها
مطالب پربیننده
- کافه زبان، دولینگو فارسی با تمام امکانات
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- چشم رنگی ها چه شخصیتی دارند؟ روانشناسی رنگ چشم ها
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- درباره فخرالدین عراقی
- کتاب پیوند زخم خورده
- خلاصه کتاب سواد بصری
- درباره محسن مهر علیزاده