ناصر چشم‌آذر؛ تداعی کننده موسیقی‌های خاطره‌انگیز

ناصر چشم‌آذر؛ تداعی کننده موسیقی‌های خاطره‌انگیز

ناصر چشم‌آذر آهنگساز و تنظیم کننده ایرانی در عرصه موسیقی، آثاری از خود را به یادگار نهاد که بیانگر تسلط، استعداد و نبوغ بی‌حد او در این عرصه است. وی با طراحی و خلق قطعه‌هایی زیبا، نغمه‌های متفاوتی را آفرید.

«ناصر چشم‌آذر» موسیقی‌دان، آهنگساز و تنظیم‌کننده بنام ایرانی در ۱۰ دی ۱۳۲۹ خورشیدی در اردبیل چشم به جهان گشود. او برای بسیاری از خوانندگان سرشناس ایرانی از جمله «محمد اصفهانی»، «حامی» و «قاسم افشار» آهنگسازی کرده است. چشم‌آذر در طول سال‌های فعالیت هنری خود ۱۰ آلبوم موسیقی به بازار عرضه کرد که یکی از مهم‌ترین و به یادماندنی‌ترین آنها آلبوم «باران عشق» است. او ‌در آلبوم باران عشق، آهنگی با همین عنوان منتشر کرد؛ آهنگی که بسیاری، آن را در صدر آثار این آهنگساز برجسته قرار می‌دهند.
چشم‌آذر همچنین آهنگسازی برای اجرای گروهی ترانه «بوی ماه مهر»؛ سروده‌ای از «قیصر امین‌پور» را نیز برعهده داشته است.


چشم‌آذر و آموختن موسیقی از کودکی
چشم‌آذر مراحل اولیه موسیقی را به کمک آموزش‌های پدرش «اسماعیل چشم‌آذر» که خود نوازنده تار، کمانچه، پیانو و دف بود، فرا گرفت و نخستین سازی که آموخت آکاردئون بود.
او در ۱۲ سالگی به‌ همراه پدرش وارد ارکستر آذربایجانی رادیو ایران شد و در ۱۳ سالگی جایزه ویژه موسیقی را در مقطع دبیرستانی به‌خاطر نواختن آکاردئون دریافت کرد. این نابغه موسیقی در ۱۷ سالگی رهبری کنسرتی در سفارت ایران در عراق را برعهده گرفت و در اوایل دهه بیست عمرش سرپرستی ارکستر برخی برنامه‌های تلویزیونی را بر عهده گرفت. او در همان سال‌ها زیر نظر اساتیدی چون «مرتضی حنانه» و «ملیک اصلانیان» دوره‌های تکمیلی موسیقی را طی کرد. چشم‌آذر در ۱۳۵۷ به آمریکا سفر کرد و به مدت پنج سال در آنجا به تکمیل دوره‌های موسیقی جاز و موسیقی فیلم پرداخت.

موسیقی متن، نقطه عطف فعالیت موسیقایی چشم آذر

ناصر چشم آذر پس از بازگشت به ایران از ۱۳۶۳ خورشیدی شروع به فعالیت در حوزه موسیقی متن فیلم‌های ایرانی کرد. او با ساخت موسیقی متن فیلم «تاراج» به کارگردانی «ایرج قادری» فعالیت خود را در این زمینه آغاز کرد.
او آهنگسازی برای متن فیلم‌هایی چون «هامون»، «شمعی در باد»، «آتش‌بس»، «تسویه حساب»، «خواهران غریب»، «دره شاپرک‌ها»، «میخواهم زنده بمانم»، «بدلکاران»، «جیب‌برها به بهشت نمی‌روند»، «دختران انتظار» و «قارچ سمی» را در کارنامه خود دارد.
چشم‌آذر همچنین برای مجموعه‌های تلویزیونی «قصه‌های مجید»، «آپارتمان» و «خواب و بیدار» آهنگ سازی کرده است.
این آهنگساز برجسته، چندین دوره نیز موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن‌ فیلم از جشنواره فیلم فجر شده است. موسیقی متن فیلم‌های «شمعی در باد»، «قارچ سمی»، «خواهران غریب»، «چشم شیطان» و «بلندی‌های صفر» که همگی از ساخته‌های چشم‌آذر هستند به سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر دست یافتند.

درگذشت
ناصر چشم‌آذر بامداد جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ بر اثر سکته قلبی در تهران درگذشت. مراسم تشییع پیکر او ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ خورشیدی در محل تالار وحدت تهران با حضور جمع کثیری از هنرمندان و علاقه‌مندان به هنر موسیقی برگزار شد.
«داریوش مهرجویی کارگردان که ناصر چشم‌آذر برای چند فیلم سینمایی مهم او از جمله «هامون»، «بانو»، «میکس»، «اجاره‌نشین‌ها» و «دختردایی گمشده» موسیقی ساخته، پس از درگذشت این آهنگساز درباره او به رسانه‌ها گفت: «آقای چشم‌آذر موسیقی‌دان برجسته‌ای بود. به نظر من در زمینه موسیقی پاپ و فیلم خیلی موفق بود. کارهایی که با من انجام داد، عالی بود.»
«سیروس الوند» نیز پس از درگذشت چشم‌آذر در گفت‌وگویی رسانه‌ای درباره مهمترین ویژگی‌های او گفته‌ است: «ناصر چشم‌آذر در خانواده‌ای اهل موسیقی رشد کرده است. پدر و برادرانش و خودش از نوازندگان چیره‌دست آکاردئون بودند. ناصر درجه یک بود.»
ناصر چشم‌آذر سرانجام در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شد.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه