معرفی کتب جدید

کتاب فلسفه اسلامی و فیزیک در شرح عقاید شهید فخری‌زاده

کتاب فلسفه اسلامی و فیزیک در شرح عقاید شهید فخری‌زاده

همزمان با اولین سالگرد شهادت شهید محسن فخری‌زاده، کتاب فلسفه اسلامی و فیزیک درباره شرح عقاید و منش علمی این شهید بزرگوار در دانشگاه آزاد اسلامی با حضور جمعی از مسوولان دانشگاه، همسران شهدای هسته‌ای و برخی از اندیشمندان این حوزه رونمایی شد.

همزمان با اولین سالگرد شهادت شهید محسن فخری‌زاده، کتاب فلسفه اسلامی و فیزیک درباره شرح عقاید و منش علمی این شهید بزرگوار در دانشگاه آزاد اسلامی با حضور جمعی از مسوولان دانشگاه، همسران شهدای هسته‌ای و برخی از اندیشمندان این حوزه رونمایی شد.

 این کتاب تالیف مهدی عاشوری استاد دانشگاه آزاد و با نظارت علمی عبدالحسین خسروپناه توسط انتشارات این دانشگاه در ۵۲۷ صفحه شامل جلسات انجمن حکمت و فلسفه که با حضور این شهید بزرگوار در گذشته برگزار شده بود، گردآوری و تدوین شده است.

این کتاب نشان از اشراف شهید محسن فخری زاده به فلسفه اسلامی و تلفیق آن با فیزیک دارد که به همین منظور امروز این کتاب رونمایی شد.  

به همین منظور آیین گرامیداشت مقام علمی شهید فخری‌زاده امروز دوشنبه در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد با حضور محمدمهدی طهرانچی رییس این دانشگاه با حضور همسر و فرزندان این شهید برگزار شد که برخی از همکاران شهید در سازمان فناوری و نوآوری دفاعی به توصیف شخصیت علمی و جایگاه وی در فیزیک، ادبیات و فلسفه سخنرانی کردند.

حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه گردآورنده و ناظر علمی کتاب «فلسفه اسلامی و فیزیک» که در شرح عقاید و منش علمی شهید فخری زاده است، درخصوص حد دانش و تسلط شهید بر فلسفه اسلامی، گفت: باید راه شهید و همه ابعاد شخصیتی وی را ادامه دهیم نه فقط بُعد علم و دانش وی را؛ چون اگر علم نوین و کارآمد را پیش ببریم و دانشمند تربیت کنیم اما مبانی فلسفه را دوشادوش آن ادامه ندهیم،  در پایان دانشمندان سکولار تربیت کرده‌ایم.

وی معتقد است: دانشمند سکولار دیگر دغدغه انقلابی‌گری ندارد و اگر قصد داریم مجموعه‌ای که شهید تاسیس کرد و توسعه داد را مثل دوران حضور خودش، پیش ببریم لاجرم از حکمت اسلامی و فلسفه اسلامی دور نشود.

خسروپناه ادامه داد: شهید فخری زاده را می‌توان با سه صفت عالمی حکمت بنیان، مدیری جهادی و انقلابی مخلص توصیف کرد و باید گفت که وی دانشی کارآمد مبتنی بر بنیان های مستحکم داشت به همین دلیل او عالمی حکمت بنیان بود.

وی افزود: رهبر معظم انقلاب نیز این شهید را فردی انقلابی، موحد، باتقوی، استکبارستیز، مردمدار، متواضع و دارای جذب حداکثری توصیف کردند و فخری زاده مشمول و جامع این صفات بود.

اگر تربیت علمی قرآنی در محققان دفاعی ما نباشد، آنچه مورد نظر است حاصل نمی‌شود

محمدمهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این مراسم اظهار داشت: نگاه شهید به فلسفه علاقه‌ای نبود بلکه او معتقد بود اگر قرآن و علم صحیح باشد، می‌توانیم با کسب حداکثری علم روز، بنیان‌هایی را بگذاریم که ماحصل آن جدید باشد. در واقع می توان گفت اگر تربیت علمی قرآنی در محققان دفاعی ما نباشد، آنچه مورد نظر است حاصل نمی‌شود.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه شهدای جهاد علمی ویژگی خاصی دارند، افزود: شهید فخری زاده معتقد بود وقتی بنیان های علوم طبیعی یا رمز و راز خلقت صحیح باشد، دستاوردهایش هم نوین می شود.

وی افزود: نگاه علمی شهید فخری زاده روی کره خاکی قابل تحمل نبود. وی قلب رئوف و ذهن دقیقی داشت. دشمن به زعم خود فکر می‌کند اگر دانشمندان علمی ما به شهادت برساند، دیگر کسی راه آنها را ادامه نخواهد داد. در صورتی که جوانان و دانشگاهیان این سرزمین هرگز کوتاه نخواهند آمد. زیرا امامشان کسی است که با خانواده به صحنه کربلا رفت.

در این مراسم همسر شهید مسعود علی‌محمدی و همسر شهید رضایی‌نژاد از دانشمندان هسته ای ایران نیز حضور داشتند.

همچنین امروز ساختمان علوم و فناوری‌های همگرا در دانشگاه آزاد اسلامی به نام شهید فخری زاده نامگذاری  و لوح تقدیری از سوی محمدمهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی به خانواده شهید تقدیم شد.

شهید محسن فخری‌زاده در سال ۱۳۳۶ متولد شد و در هفتم آذر ۱۳۹۹ در منطقه آبسرد دماوند به دست عاملان استکبار به شهادت رسید. فخری‌زاده معاون وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران و سردار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود و ریاست سازمان پژوهش‌های نوین دفاعی را برعهده داشت.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه