کتاب همه حقیقت

کتاب همه حقیقت


کتاب همه حقیقت اثر برتر و ماندگار هانس روسلینگ، یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های نیورک تایمز و سایت آمازون، ده عادت غلط فکری که موجب نگاه اشتباه ما به جهان می‌شود را بر می‌شمارد و بسیاری از باورهای ما را به چالش می‌کشاند. این اثر جنجالی با ذکر شاخصه‌های توسعه جهانی به صورت آماری، روند تغییرات جهان را به تصویر می‌کشد.

درباره کتاب همۀ حقیقت:

آیا تا به حال به سؤالاتی درباره تغییر روند جهانی اندیشیده‌اید؟ برای مثال چرا جمعیت جهان در حال افزایش است؟ چه تعداد زن جوان به مدرسه می‌روند؟ چه تعداد از ما در فقر زندگی می‌کنیم؟

به نظر می‌آید پاسخ به هر کدام از این پرسش ها، معیاری برای سنجش میزان توسعه یافتگی یک جامعه باشد. اما هدف هانس روسلینگ (Hans Rosling) چیزی فراتر از شناساندن و توصیف شاخص‌ها و نمودارهای توسعه و بهبود کیفیت زندگی و قیاس آن‌ها در کشورهای گوناگون است. کتاب همه حقیقت (Factfulness) به معرفی ده خطای شناختی می‌پردازد که ناشی از غرایز ماست و باعث می‌شود جهان را به جای بدی تصور کنیم؛ غرایزی همچون منفی‌نگری، تعمیم، ترس و تک‌بعدی بودن که در هر فصل به صورت مجزا و به تفصیل بررسی می‌شوند. این غرایز در نهایت موجب نگاه منفی و اشتباه ما به زندگی می‌گردد. هدف این متخصص بهداشت از تألیف اثر حاضر را در یک جمله می‌توان خلاصه کرد: «همه چیز بهتر از آن است که شما فکر می‌کنید!»

این کتاب الهام‌بخش رویکرد نوینی از شیوه تفکر پیرامون مسائل جدی و دغدغه‌های بشر امروز را ارائه می‌دهد. دریچه‌ای نو که جهان‌بینی‌تان را به شکل مثبتی تغییر خواهد داد...

افتخارات کتاب همۀ حقیقت:

- نامزد کتاب سال کسب و کار Financial Times و McKinsey در سال 2018
- نامزد جایزه Goodreads Choice در بخش غیر داستانی سال 2018
- حضور در لیست پرفروش‌ترین کتاب‌های نیویورک تایمز و آمازون

نکوداشت‌های کتاب همۀ حقیقت:

- یکی از مهم‌ترین کتاب‌هایی که تاکنون خوانده‌ام ... راهنمای ضروری برای تفکر صحیح درباره جهان. (بیل گیتس)
- هانس روسلینگ، یک متخصص برجسته بین المللی بهداشت عمومی، کتابی امیدوارکننده در مورد پتانسیل پیشرفت انسان است تألیف کرده است. (باراک اوباما)
- شگفت انگیز! یک کتاب پرشور و ناب. چه کسی نمودار سرانه نواختن گیتار را به عنوان شاخصه‌ای برای پیشرفت انسان انتخاب ‌کند؟ (The Financial Times)
- در نثری قابل فهم و تقریباً عامیانه، روسلینگ دلایل مختلفی را شناسایی می کند که چرا بسیاری از ما با ایده‌های نادرست به جهان خود می‌نگریم. (Booklist)

خواندن کتاب همۀ حقیقت به چه کسانی پیشنهاد می‌شود؟

اگر به خواندن کتاب‌های مشهوری که تأثیر شگرفی بر جهان‌بینی‌تان خواهند گذاشت، علاقمند هستید، این اثر خارق‌العاده را از دست ندهید. تمامی دوستداران مسائل هستی‌شناسانه و تغییرات جهانی را به خواندن این کتاب پر افتخار دعوت می‌کنیم.

با نویسنده کتاب همۀ حقیقت بیشتر آشنا شویم:

هانس روسلینگ ، پزشک و آماردان سوئدی در ژوئیه 1948 متولد شد. او که در زمینه‌های گوناگونی همچون، رابطه‌های بین توسعه اقتصادی، کشاورزی، فقر و سلامت، پژوهش‌های گرانقدری از خود به یادگار گذاشته است، در سال 1974 از دانشگاه اوپسالا در سوئد فارغ‌التحصیل شد؛ روسلینگ تحصیلاتش را در زمینه پزشکی در هندوستان ادامه داد و پس از بازگشتش به سوئد، بیماری شایع و همه‌گیری به نام کانزو را مورد تحقیق و پژوهش قرار داد و همین مسئله، باعث سفر او به مناطق محرومی در آفریقا شد. وی کشفیات و تجارب ارزندۀ خود از این دوران را در آثار گوناگونش منعکس کرده است و تا حد زیادی توجه سازمان جهانی بهداشت و یونیسف را به مردم محروم و فقیر برخی مناطق آفریقا جلب کرد. هانس به عنوان مشاور سازمان جهانی بهداشت، یکی از تأثیرگذارترین دکترهای سازمان پزشکان بدون مرز در سوئد بود. وی که یکی از موسسان بنیاد ناسودبر گپمایندر به شما می‌آمد، در فوریه 2017 چشم از جهان فرو بست.

در بخشی از کتاب همۀ حقیقت می‌خوانیم:

احساس بدون تفکر

البته، موضوع دیگری نیز وجود دارد. زمانی که افراد می‌گویند جهان در حال بدتر شدن است، واقعاً به چه‌ چیزی فکر می‌کنند؟ حدس من این است که آن‌ها فکر نمی‌کنند. آن‌ها احساس می‌کنند. اگر هنوز از این‌که با ما دربارۀ بهتر شدن جهان موافق باشید، ‌احساس بدی دارید، حتی پس از آن‌که داده‌هایی به این زیبایی را به شما نشان داده‌ام، حدس من این است که شما احساس می‌کنید که وقتی دارم برایتان از بهتر شدن جهان می‌گویم، منظورم این است که همه ‌چیز خوب است یا این‌که شما دیگر نباید به این مشکلات توجه کنید و باید وانمود کنید که آن‌ها وجود ندارند: و این کار باعث می‌شود که حس مورد تمسخر واقع شدن و پریشانی در وجودتان شکل بگیرد.

موافقم. همه‌ چیز خوب نیست. هنوز هم باید نگران باشیم. مادامی‌ که اتفاق‌های وحشتناکی وجود داشته باشند، نمی‌توان آرام بود؛ اتفاق‌هایی مانند سوانح هوایی، مرگ‌ومیر قابل پیشگیری کودکان، گونه‌های در معرض خطر، انکارکنندگان تغییرات اقلیمی، مردان میهن‌پرست و متعصب، دیکتاتورهای دیوانه، زباله‌های سمی، روزنامه‌نگاران زندانی و دخترانی که به دلیل جنسیت نمی‌توانند تحصیل کنند.

اما نادیده ‌گرفتن پیشرفتی که تاکنون اتفاق افتاده است، مضحک و تنش‌زاست. دیگران اغلب به من می‌گویند خوشبین هستم، زیرا به آن‌ها پیشرفت‌هایی را نشان می‌دهم که اطلاعی از آن‌ها ندارند. این کار من را عصبانی می‌کند. من خوشبین نیستم. این صحبت‌ها باعث می‌شود که یک فرد ساده‌لوح به نظر برسم. من یک «امکان‌گرا»ی به‌شدت جدی هستم. این کلمه را از خودم درآوردم. این کلمه دربارۀ کسی به کار می‌رود که بی‌دلیل نه امیدوار می‌شود و نه می‌ترسد و دائماً در برابر نگرش بیش از حد هیجانی نسبت به جهان مقاومت می‌کند. من، به ‌عنوان یک امکان‌گرا، تمام این پیشرفت‌ها را می‌بینم و این کار باعث می‌شود که پر از یقین و امید نسبت به ممکن بودن پیشرفت در آینده شوم. این نگرش، خوشبینی نیست؛ داشتن ذهنیتی شفاف و معقول دربارۀ مسائل جهان است؛ داشتن نگرشی سازنده و مفید نسبت به دنیاست.

وقتی که مردم به نادرستی بر این باورند که هیچ‌ چیزی بهبود نمی‌یابد، ممکن است به این نتیجه برسند که تلاش‌های ما تا این‌جا بی‌ثمر بوده‌اند و اعتماد خود را نسبت به اقداماتی که در عمل مؤثرند، از دست بدهند. من با افراد زیادی از این دست ملاقات داشته‌ام، کسانی که به من می‌گویند دیگر امیدی به بشریت ندارند یا کسانی که ممکن است تفکرات افراطی داشته باشند و زمانی که کارهای گذشتۀ ما برای بهبود جهان مؤثر واقع شده‌اند، از اقدامات زیان‌بخش یاد کنند.


فهرست مطالب
سخن نویسنده
مقدمه: چرا من عاشق سیرکم؟
فصل اول: غریز شکاف
فصل دوم: غریز منفی‌نگری
فصل سوم: غریز خط صاف
فصل چهارم: غریز ترس
فصل پنجم: غریز تخمین
فصل ششم: غریز تعمیم
فصل هفتم: غریز سرنوشت
فصل هشتم: غریز نگاه تک‌بعدی
فصل نهم: غریز سرزنش
فصل دهم: غریز اضطرار
فصل یازدهم: حقیقت‌محوری در عمل
سخن پایانی
مؤخره
قدردانی
ضمیمه
کشور شما در چه وضعیتی قرار دارد؟
توضیحات

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه