کتاب راهکارهای تمرینات اصلاحی برای اختلالات شایع شانه و ران

کتاب راهکارهای تمرینات اصلاحی برای اختلالات شایع شانه و ران


کتاب راهکارهای تمرینات اصلاحی برای اختلالات شایع شانه و ران نوشته‌ی ایوان اوسار به مباحثی مانند حرکت و اجزای الگوی حرکتی، آناتومی عملکردی و کینزیولوژی مجموعه شانه و ران و تمرینات اصلاحی و پیشرفت حرکت با استفاده از تصاویر می‌پردازد.

درباره‌ی کتاب راهکارهای تمرینات اصلاحی برای اختلالات شایع شانه و ران:

بی‌شک تندرستی یکی از مهم‌ترین سرمایه‌های انسانی بوده و تلاش برای حفظ این مهم نیز، بسیار با ارزش است. اگر چه انسان‌ها در روند تکاملی خود پیشرفت‌های شگرفی در زمینه‌های مختلف به دست آورده‌اند اما هم زمان با این پیشرفت‌ها و ارتقای توانایی‌ها در به کارگیری از ابزارهای موجود، مفهوم حرکت در زندگی انسان امروز، بسیار کم رنگ شده است، به شکلی که کم‌تحرکی یا بی‌تحرکی یکی از دغدغه‌های اصلی شکل‌گیری مشکلات عصر امروز به شمار می‌آید.

در همین راستا می‌توان به میز و صندلی ادارات، مدارس و دیگر محیط‌های آموزشی و شغلی یا تبعیت افراد جامعه از مد و عدم آگاهی به تبعات آن (برای مثال استفاده از کفش‌های پاشنه بلند، تنگ و باریک) اشاره کرد که به دلیل عدم طراحی استاندارد این ابزارها، می‌توان مشکلات عدیده‌ای را در دراز مدت، برای وضعیت بدنی این افراد متصور شد. از طرفی توسعه روز افزون ورزش حرفه‌ای و به تناسب آن نیاز به کار جسمانی مستمر و طاقت فرسا، زمینه رشد ناخوشایند آسیب‌های ورزشی و بروز ناهنجاری‌های وضعیتی و اختلالات را فراهم می‌کند که ضرورت آشنایی با دانش مرتبط با شناسایی، پیشگیری و بازتوانی مطلوب‌تر این موارد را آشکارتر می‌نماید.

این در حالی است که عدم توجه به مشکلات مذکور، موجب می‌شود که فرد در پی رفع آن‌ها اقدامی انجام ندهد تا زمانی که با درد یعنی هشدار مهم بدن مواجهه می‌شود. در واقع شکل‌گیری اختلال و متعاقب آن استرس‌های مکانیکی زیاد وارده بر عضلات و مفاصل است که منجر به ایجاد سیکل معیوب می‌شود. از این رو دیگر تمرینات اصلاحی نه به عنوان مکمل در کنار ورزش، بلکه به شکل یک نیاز حیاتی برای افراد جامعه قابل تصور است. به همین دلیل است که تولید و توسعه منابع به روز و کارآمد در این زمینه که نگارش آن بر مبنای نظریه‌ها و یافته‌های جدید علمی باشد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

ایوان اوسار (Evan Osar) کتاب راهکارهای تمرینات اصلاحی برای اختلالات شایع شانه و ران (Corrective Exercise Solutions to Common Hip and Shoulder Dysfunction) را در سه بخش تنظیم کرده است. قسمت اول مقدمه‌ای بر حرکت و اجزای الگوی حرکتی است، که عضلات، مفاصل، پروپریوسپتورها و الگوهای حرکتی پایه را شامل می‌شود. همچنین به برخی از مشکلات پایه اشاره دارد که به عنوان کلیدی برای توسعه و شیوع اختلالات حرکتی شناخته شده‌اند.

بخش دوم، آناتومی عملکردی و کینزیولوژی مجموعه شانه و ران را که شامل برخی از اختلالات رایج و همچنین مفاهیم متعددی که برای بهبود عملکرد این مناطق ضروری است را، مورد بحث قرار می‌دهد. ارزیابی تنه، لگن و شانه نیز در این بخش گنجانده شده است.

قسمت سوم، تمرینات اصلاحی و پیشرفت حرکت را بر اساس اصولی که در دو بخش اول کتاب آورده شده است نشان می‌دهد. همچنین در این کتاب جداولی وجود دارد که شامل توصیف تمرینات، از جمله نحوه اجرا، هم راستایی، استراتژی‌های فعال‌سازی، و ... است. جداول اضافی دیگری طراحی شده‌اند تا برای شما نکات و کلیدهای بالینی ارائه نمایند.

کتاب راهکارهای تمرینات اصلاحی برای اختلالات شایع شانه و ران به چه کسانی پیشنهاد می‌شود؟

مطالب این کتاب فرصت‌های جدیدی را برای علاقه‌مندان به تمرینات اصلاحی، به ویژه دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشته آسیب‌شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، مربیان تیم‌های ورزشی، متخصصین آمادگی جسمانی و همه کسانی که می‌خواهند از طریق تمرینات منسجم اصلاحی، بر اختلالات بدنی خود غلبه کنند فراهم می‌کند.

در بخشی از کتاب راهکارهای تمرینات اصلاحی برای اختلالات شایع شانه و ران می‌خوانیم:

عضلات دندانه‌ای قدامی و سینه‌ای کوچک تنها عضلاتی‌اند که مستقیما از اسکاپولا به سینه متصل شده‌اند و هریک بایستی به صورت مجرا توضیح داده شود. در حالی که هیچ عضله‌ای به صورت جدا از سایرین عمل نمی‌کند، اما عضله دندانه‌ای قدامی ممکن است عضله‌ای باشد که بیشتر مسئول پایداری اسکاپولا است، در حالی که عضله سینه‌ای کوچک ممکن است عضله‌ای باشد که بیشتر مسئول کج‌شدگی قدامی کتف‌ها و در نتیجه قرارگیری رو به جلو شانه باشد.

عضله دندانه‌ای قدامی که از 9 دنده اول شروع شده و به حاشیه درونی سطح قدامی استخوان کتف متصل می‌گردد، مسئول پایداری کتف‌ها در سینه است. علاوه بر این، عضله دندانه‌ای قدامی به وسیله چرخش رو به بالا و ابداکت کتف‌ها به حرکت بالاسری کمک می‌نماید. هنگامی که کتف به سمت بالا می‌چرخد، الیاف تحتانی عملکرد مهمی در مهار سطوح پایینی سینه دارند. ضعف این الیاف منجر به بالارفتگی کتنی حین بالای سر بردن بازوها و بال‌دار شدن کتف در حین برگشت بازو از موقعیت بالای سری می‌شود با ثبات اندام فوقانی، عضله دندانه‌ای قدامی همچنین می‌تواند به حرکت تنه کمک کند.

عضله سینه‌ای کوچک از سطح خارجی دنده‌های سه تا پنج منشأ گرفته به زائده غرابی استخوان کتف منتهی می‌شود. این عضله مسئول پایداری کتف است، با این وجود هنگامی که به وسیله عضله ذوزنقه‌ای تحتانی و دندانه‌ای قدامی بیش فعال می‌گردد، منجر به کج‌شدگی قدامی کتف‌ها شده و در رو به جلو انداختن موقعیت شانه مشارکت می‌کند. علاوه بر این، عضله سینه‌ای کوچک یک عضله فرعی برای تنفس است.


فهرست مطالب
فصل اول: سیستم حرکات عملکردی
فصل دوم: توسعه‌ی حرکت
فصل سوم: مجموعه شانه
فصل چهارم: مجموعه ران
فصل پنجم: ارزیابی
فصل ششم: پیشرفت تمرینات اصلاحی و الگوهای حرکتی
فصل هفتم: الگوهای اصلاحی برای مجموعه شانه و ران
فصل هشتم: الگوهای کلیدی و پیشرفت‌های حرکتی برای مجموعه شانه و اندام فوقانی الگوهای فشار افقی
فصل نهم: الگوهای کلیدی و پیشرفت‌های حرکتی برای مجموعه ران و اندان تحناتی الگوهای ران غالب
فصل دهم: تمرینات اشتباه
فصل یازدهم: بحث

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه