مقاله آزمون تجربی نظریه لیندر در الگوی تجارت خارجی ایران

مقاله آزمون تجربی نظریه لیندر در الگوی تجارت خارجی ایران

مقاله علمی و پژوهشی " آزمون تجربی نظریه لیندر در الگوی تجارت خارجی ایران" مقاله ای است در 20 صفحه و با 54 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد سیاست ها و پژوهشهای اقتصادی منتشر شده است

در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث صادرات، واردات، نظریه لیندر، شکاف درآمد سرانه پرداخته شده است

چکیده مقاله

لیندر معتقد است سطح درآمد سرانه یک کشور الگو‌ی خاصی از سلیقه‌ها را به بار می‌آورد. در واقع طبق مدل هم‌پوشانی تقاضای لیندر‌، تجارت دوجانبه بین کشور‌های با درآمد سرانه مشابه بیشتر از کشور‌های با درآمد سرانه‌ی متفاوت است. پژوهش حاضر با استفاده از الگو‌ی داده‌های تابلویی به بررسی تجارت دو جانبه ایران و شرکای تجاری بر اساس نظریه لیندر در دوره زمانی 2010-2006 می‌پردازد. با بررسی داده‌ها و اطلاعات مربوط به واردات، ده شریک عمده تجاری ایران در زمینه واردات امارات، چین، آلمان، ترکیه، سویس، کره جنوبی، فرانسه، ایتالیا، ژاپن و هند می‌باشد. نتایج حاکی از پذیرش فرضیه اصلی مبنی بر تاثیر منفی و معنادار بین حجم تجارت (صادرات و واردات) و اختلاف درآمد سرانه میان دو کشور است. به عبارتی هر چه تفاوت درآمد سرانه میان کشور‌ها کمتر شود تجارت میان دو کشور افزایش خواهد یافت. در مورد فرضیه دوم که مبین ارتباط منفی میان متغیر مسافت و حجم تجارت می‌باشد در مورد صادرات این فرضیه پذیرفته می‌شود. اما در مورد واردات این فرضیه رد می‌شود. با توجه به این‌که کشور‌های منتخب از نظر جغرافیایی فاصله‌ی نسبتاً زیادی با ایران دارند، به همین دلیل مدل جاذبه برای الگوی واردات ایران در این پژوهش خلاف انتظار نظری می‌باشد.

دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

صادرات+واردات+نظریه لیندر+شکاف درآمد سرانه + مقالات اقتصادی+پژوهشهای اقتصادی+سیاستهای اقتصادی

قیمت این محصول: 9,900 تومان
تلفن همراه:
جهت دریافت رسید بانکی و شناسه پرداخت شماره موبایل معتبر وارد نمایید.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه