مقاله آثار بلندمدت مالیات تورمی بر بخش‌های غیرنفتیِ اقتصاد ایران

مقاله آثار بلندمدت مالیات تورمی بر بخش‌های غیرنفتیِ اقتصاد ایران

مقاله علمی و پژوهشی " آثار بلندمدت مالیات تورمی بر بخش‌های غیرنفتیِ اقتصاد ایران: ارزیابی قاعده‌های فریدمن و فلپس با رویکرد ساختاری بلندمدت (SVECX)" مقاله ای است در 32 صفحه و با 68 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد سیاست ها و پژوهشهای اقتصادی منتشر شده است

در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث قاعده فریدمن، قاعده فلپس، مالیات تورمی، رویکرد ساختاری بلندمدت پرداخته شده است

چکیده مقاله

نرخ بهینه مالیات تورمی بسیار بحث‏برانگیز است. گروهی از اقتصاددانان و در رأس آن‏ها فریدمن (1969) با توجه به هزینه رفاهی مالیات تورمی نتیجه می‏گیرند که میزان بهینه مالیات تورمی صفر است و دولت‏ها به هیچ عنوان نباید از این ابزار استفاده کنند. در مقابل، برخی اقتصاددانان که فلپس (1973) در آن پیش‏قدم بود، ادعا می‏کنند که مالیات تورمی به مثابه یک نوع مالیات –نه جایگزینی برای مالیات- است و طبق قاعده رمزی نرخ بهینه مثبت دارد. پژوهش حاضر با استفاده از مدل تصحیح خطای برداری ساختاری با متغیر برونزای ضعیف (SVECX) به بررسی تأثیر مالیات تورمی بر بخش‏های کشاورزی، صنعت و خدمات طی دوره 1358-1391 (آخرین اطلاعات دردسترس سرمایه بخشی در 1396) می‏پردازد. یافته‏ها نشان داد که بخش کشاورزی نسبت به سیاست‏های مالیات تورمی و سرکوب بهره خنثی است؛ اما این سیاست‏ها موجب کاهش تولید صنعت و خدمات شده‏اند. پیامدهای منفی مالیات تورمی بر بخش تولید، دلیلی بر صحت قاعده فریدمن –سیاست نرخ صفر مالیات تورمی- است که باید مد نظر دولت‏های ایران در سیاست‏گذاری بودجه‏ای قرار گیرد.

دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

قیمت این محصول: 9,900 تومان
تلفن همراه:
جهت دریافت رسید بانکی و شناسه پرداخت شماره موبایل معتبر وارد نمایید.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه