کتاب اصفهان از نگاهی دیگر

کتاب اصفهان از نگاهی دیگر

"اصفهان از نگاهی دیگر" کتابی مصور در شرح آثار تاریخی این شهر
 کتاب "اصفهان از نگاهی دیگر" نوشته محمدعلی موسوی فریدنی، راهنمای مکتوب، مصور و کم‌حجمی برای بازدیدکنندگان از بناهای تاریخی شهر اصفهان است که می‌توان هنگام بازدیدها از آن بهره‌مند شد.

استان اصفهان با مساحتی بیش از ۱۰۷ هزار کیلومترمربع با پنج میلیون نفر جمعیت دارای ۱۰۷ شهر و یک‌هزار و ۹۳۴ روستا است. شهر اصفهان افزون بر ۲ میلیون نفر جمعیت در ۲۰۰ محله دارد و یکی از استان‌های پرگردشگر کشور به شمار می‌آید که انتطار می‌رود صنعت گردشگری آن بیش از اکنون نمود بیشتری داشته باشد.

اصفهان یکی از ۱۰ شهر زیبا و پرجاذبه جهان است که با برخورداری از جاذبه‌های گردشگری بسیار در زمینه‌های هنری، تاریخی، طبیعی و انسان ساخت و وجود آثار تاریخی منقول و غیرمنقول بازمانده از ادوار مختلف به عنوان قطب مهم گردشگری ایران مطرح است.

استان اصفهان با بیش از ۲۲ هزار اثر تاریخی که یکهزار و ۸۵۰ مورد آن به ثبت ملی و هفت اثر آن به نام‌های میدان نقش جهان، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع و سه قنات وزوان، مزدآباد و مون به ثبت جهانی رسید، کانون توجه گردشگران داخلی و خارجی است.

در کنار بیش از ۶۰۰ باب خانه تاریخی، این استان دارای ۹۰ موزه تاریخی، مردم شناسی، فرهنگی و طبیعت دولتی و خصوصی است.

صنعت گردشگری یکی از محورهای مهم اقتصادی، اشتغال‌زایی و توسعه استان اصفهان محسوب می‌شود که برای تقویت این حوزه نیازمند برنامه‌ریزی جدی و عملیاتی و انجام اقدامات ضروری است.

یکی از محورهای مهم صنعت گردشگری بحث بناهای تاریخی و دیدنی شهر و راهنمایانی با اطلاعات کافی، جامع و دقیق از این بناهاست.

کتاب "اصفهان از نگاهی دیگر" برای کسانی نوشته‌شده است که از اصفهان دیدن می‌کنند و دو سه روزی آن‌جا می‌مانند اما دانستن طول و عرض و ارتفاع و تاریخ بنا قانعشان نمی‌کند و در تفسیر معماری و شهرسازی چیزی بیشتر می‌طلبند.

در این کتاب کوشیده‌شده‌ تا تفسیر معماری هر بنا از دل همان بنا بیرون کشیده و بیان شود.

حجم کتاب چندان است که با مدت دیدن هر بنا تناسب دارد یعنی می‌توان کتاب به دست بنا را سیاحت کرد. نویسنده کتاب در تفسیرها، تخیل بیننده را به کار می‌اندازد.

مطلوب‌ترین زمان خواندن این کتاب هنگام بازدید از بناهاست و نویسنده همچون سایه راهنما همراه خواننده است یعنی این کتاب از زبان راوی نوشته شده‌است.

مسجد جامع، میدان نقش‌جهان، مسجد جامع، مسجد شیخ لطف‌الله، مسجد امام، کاخ عالی‌قاپو، بازار قیصریه، راسته بازار، تیمچه ملک، کاروانسرای گلشن، مسجدجارچی، چهارباغ، کاخ چهلستون، کوشک هشت‌بهشت، مجموعه مادرشاه (مدرسه چهارباغ، هتل عباسی، بازارچه بلند)، پل چهارباغ (نام‌های دیگر: سی وسه پل، جلفا، الله وردی‌خان)، پل خواجو (نام های دیگر: بابارکن‌الدین، حسن بیک، شاهی، حسن‌آباد)، جلفا، کلیسای وانک، کلیسای بتلهم (بیت اللحم)، خانه اصفهانی، تخت پولاد و تکیه مادر شازده از بناهایی است که شرح آن در این کتاب آمده‌است.

همچنین در کتاب "اصفهان از نگاهی دیگر" روند رشد تاریخی اصفهان از اوایل دوره اسلام، دوره آل بویه، سلجوقیان و صفویه بیان و عنوان شده‌است که عظیم‌ترین توسعه شهر اصفهان در قرن یازده و دوازده هجری زمانی که اصفهان پایتخت صفویه بود اتفاق افتاد.

کتاب "اصفهان از نگاهی دیگر" سال ۱۳۷۸ در ۱۴۴ صفحه با شمارگان سه هزار نسخه توسط انتشارات نقش خورشید به چاپ رسیده‌است.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه