تصویب رشته‌های دانشگاه علمی-کاربردی شهرداری در شورای تهران

تصویب رشته‌های دانشگاه علمی-کاربردی شهرداری در شورای تهران

اعضای شورای اسلامی شهر تهران طرح حذف و اضافه رشته‌های دانشگاهی دانشگاه علمی- کاربردی شهرداری را تصویب و دو فوریت اصلاح ساماندهی مشارکت‌های اجتماعی در محلات تهران را به کمیسیون فرهنگی و اجتماعی ارجاع دادند.

اعضای شورای اسلامی شهر تهران روز یکشنبه در یکصد وهشتاد و پنجمین جلسه شورا،‌ حذف و اضافه رشته‌های مراکز علمی کاربردی شهرداری تهران را در دستور کار قرار دادند.
«ناهید خداکرمی» عضو شورای اسلامی شهر تهران در این خصوص پیشنهاد کرد که دو رشته کاردانی امداد و نجات شهری با یکدیگر ادغام شوند که این پیشنهاد با رأی حداکثری به تصویب رسید.
وی همچنین پیشنهاد حذف رشته TOD (توسعه بر مبنایی حمل و نقل عمومی) را مطرح کرد و افزود: نمی‌توان TOD را به عنوان یک موضوع تئوریک و نظری معادل یک رشته کاردانی فنی تعریف کرد،.
«محمدعلیخانی» رییس کمیسیون حمل و نقل و عمران شورای اسلامی شهر تهران هم عنوان کرد: رشته TOD یکی از الزامات شهر تهران است.
باعدم تصویب اعضای شورای شهر رشته TOD برای تدریس در دانشگاه های علمی - کابردی شهرداری تهران باقی ماند.

حذف رشته اطفای حریق در فضای سبز
«ناهید خداکرمی» همچنین پیشنهاد حذف رشته اطفاء حریق در فضای سبز شهری را مطرح کرد و گفت: این رشته می‌تواند به عنوان یک دوره آموزشی مکمل یا حتی یک واحد درسی ارائه شود.
وی افزود:‌همه آتش‌نشانان این دوره‌های آموزشی را می‌گذرانند و نیازی نیست که یک رشته مخصوص فضای سبز داشته باشیم.
«زهرا نژادبهرام» در مخالفت با این پیشنهاد اظهار داشت: درست است که آتش‌نشانان در دوره‌های آموزشی تمام مبانی لازم برای مواجهه با آتش در هر موقعیتی را آموزش می‌بینند اما این دوره مشخصا در خصوص مهار آتش در فضای سبز است.
وی با بیان اینکه باید به این دوره به چشم یک فرصت نگاه کنیم، عنوان کرد: اگر آتش‌نشانان بتوانند به صورت تخصصی این موضوعات را آموزش ببینند،‌ شاهد آتش‌سوزی‌های گسترده در جنگل‌های شمال نخواهیم بود.
در نهایت با رای اعضای شورای شهر، رشته اطفای حریق در فضای سبز از تدریس در این دانشگاه ها حذف شد.

پیشنهاد ایجاد چهار رشته جدید
اعضای شورای اسلامی شهر تهران درخواست ایجاد رشته جدیدی تحت عنوان کاردانی فناوری اطلاعات شهری، کاردانی تعمیر و نگهداری ساختمان (مبحث ۲۲) و کاردانی فنی تجهیزات و سیستم‌های هوشمند حمل و نقل شهری را در صحن شورای شهر ارائه و تصویب کردند.
«سید رحیم ابوالحسنی» رئیس مرکز علمی_کاربردی شهرداری تهران نیز خاطرنشان کرد: نیازهای شهری از مدیران شهرداری دریافت و براساس آن رشته‌های علمی-کاربردی تعریف شد.
وی گفت: ۱۵۱ رشته تعریف شده و در غالب لایحه برای بررسی و تصویب به شورای شهر ارسال شد اما در بررسی در کمیسیون های شورای شهر این تعداد به ۱۱۲ رشته رسید.
ابوالحسنی ادامه داد: بعد از آن نیز این رشته‌ها در کمیسیون برنامه و بودجه مجددا بررسی شد و تنها ۳۴ رشته باقی ماند و این در حالی است که همه کمیسیون‌ها به غیر از کمیسیون فرهنگی و شهرسازی نظرات خود را به ما اعلام کردند.
وی با بیان اینکه پیشنهادهایی در خصوص رشته‌های جدید ارائه شده است، گفت: در حال حاضر ۴ پیشنهاد برای رشته های جدید ارائه شده است.
«محسن هاشمی» رئیس شورای اسلامی شهر تهران درباره این پیشنهاد اظهار داشت: زمانی که لایحه در این خصوص به شورا آمد آن را برای بررسی به همه کمیسیون‌ها ارسال کردیم و کمیسیون‌ها حتی چند ماه نیز فرصت داشتند که این رشته‌ها را کم یا زیاد کنند، اما دو کمیسیون مربوط نتوانست پیشنهادات خود را ارائه کنند.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه