انتخابات مجلس ضامن بسط گفتمان توسعه و عدالت

انتخابات مجلس ضامن بسط گفتمان توسعه و عدالت

انتخابات مجلس بهانه‌ای است برای بسط و تعمیم گفتمان «عدالت و پیشرفت». محصولی از گفتمان اندیشه ها تا بهره گیری از این تعامل توسعه اجتماعی و سیاسی را در جامعه تایید و تضمین کند.

هر دوره از انتخابات نمادی از اجماع افکار مختلف سیاسی به منظور رشد و بالندگی اجتماعی است که باید به امانت به نسل آینده کشور واگذار شود نسلی که در سایه بسط و تعمیم گفتمان اندیشه ها متضمن استمرار آرمان های انقلاب خواهد بود در نتیجه جامعه ای متمدن و مترقی با تاسی از عقلانیت سیاسی مذهبی در جامعه شکل پیدا خواهد کرد جامعه ای که می تواند با این نوع عملکرد نه تنها رشد فراگیری در منطقه بلکه در سطح بین الملل داشته باشد.

اردوگاه اصلاح طلبان

موانع، توصیه ها و راهبردهای انتخاباتی

محمد کاظمی، عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، در یادداشتی با عنوان «دو راهی انتخابات و انتخاب ما» در روزنامه ایران نوشته است: نهاد و فرآیندهای برگزاری انتخابات در شرایط فعلی ایران به مثابه یک دو راهی است که به دو مقصد کاملاً متفاوت منتهی می‌شود که طبیعتاً آثاری متفاوت هم بر جامعه و آینده کشور دارند. ما اکنون در آستانه این دو راهی قرار داریم و سیستم اداره کننده فرآیند انتخابات در کنار بقیه اجزای ساختار سیاسی کشور، چه اجزای رسمی و چه بخش‌های مدنی هستند که این امکان را دارند تا انتخاب کنند که کشور به کدامیک از این دو مسیر هدایت شود.
اساساً فلسفه وجودی نهاد انتخابات در نظام‌های سیاسی ناظر به ایجاد همگرایی از میان تکثرهای موجود در جامعه است. به این معنا که هر جامعه انسانی به شکل طبیعی وجود گرایش‌ها، نحله‌های فکری و مطالبات مختلفی را تجربه می‌کند که تحقق همزمان همه آنها امکانپذیر نیست. فرآیند انتخابات کاری می‌کند که در دوره‌های زمانی مشخص و مکرر، امکان تسلط گرایش اکثریت در جامعه فراهم شود. این فرآیند به خودی خود انجام یک قضاوت فراگیر و عمومی درباره عملکرد گروهی که در دور قبل وارد قدرت شده‌اند نیز است. پذیرش ارزش‌ها و فرآیندهای دموکراتیک در واقع جایگزینی است برای منازعات خشن در مسیر کسب قدرت که البته در کنار آن نیز به رسمیت شناختن حقوق گروه‌های اقلیت هم محقق می‌شود.

روزنامه ابتکار آورده است: در همان روزهای ابتدایی با تمام توان و با هرچه نیرو داشت به میدان آمد؛ آمدنی از جنس تخریب رقیب خود. اصولگرایان آمده‌اند بزنند نه این‌که ببرند. چرا که درصورتی آنها برنده خواهند بود که اصلاح‌طلبان حضور نداشته باشند. درواقع این جریان سیاسی به خوبی فهمیده است که تا زمانی که اصلاحات در میدان رقابت حضور داشته باشد، شانسی برای پیروزی و میدان‌داری نخواهد داشت. بنابراین وقتی اصلاح‌طلبان به خاطر عملکرد دولت و همچنین عدم پیگیری مطالبات پایگاه اجتماعی خود، نتوانست سرمایه اجتماعی‌اش را نگه دارد و طی سال‌های اخیر دچار ریزش پایگاه اجتماعی شد، رقیب آن به خوبی فرصت را غنیمت شمرده و تمام تلاشش بر این است که با تخریب اصلاحات میدان‌دار انتخابات مجلس شورای اسلامی باشد. اما گویا اصولگرایان فقط مشکل‌شان حضور یک رقیب سرسخت و ریشه‌دار با پایگاه اجتماعی بالا نیست. چرا که آنها از ابتدا تاکنون نتوانسته‌اند در درون خود به یک اجماع و وحدت درونی برسند. به صورتی که حتی در نبود و حضور کم‌رنگ رقیب باز هم قادر نیستند میدان‌داری کنند.

به گزارش وبگاه خبری خبرآنلاین؛ دبیرکل حزب ندای ایرانیان در بیان دیدگاه‌های خود درباره وضعیت اصلاح‌طلبان و سایر نیروهای سیاسی در انتخابات مجلس با بیان اینکه حامیان پرو پا قرص نیروهای ارزشی بین ۲۰ تا ۲۵ درصد و حامیان اصلاح‌طلبان هم چیزی بین ۱۰ تا ۱۵ درصد هستند که ممکن است دقایق آخر تصمیم بگیرند و پای صندوق رأی بروند زیرا گزینه دیگرمان این است که راه را برای ورود اصولگرایان تندرو به مجلس بازکنیم، گفت که باقی مردم آرای خاکستری هستند که ممکن است اصلاح‌طلبان بتوانند درصدی از آنها را تحت تأثیر قرار دهند. اما اینکه با قاطعیت بگوییم اصلاح‌طلبان این کار را می‌کنند یا خیر، حقیقت امر این است که من نشانه‌های خوبی از اردوگاه اصلاح‌طلبان دریافت نمی‌کنم.

سیدمحمدصادق خرازی با این عقیده که از میان دو راهی اصلاح‌طلبان برای اولویت قرار دادن مصالح ملی یا ترجیح دادن منافع جناحی صدایی که از عقلا و خردمندان اصلاحات به گوش می‌رسد صدای مصالح ملی و تشویق مردم به مشارکت است، افزود: اما برخی از آن‌ها که آسیب‌دیده‌اند شاید کمی عصبی هستند که از لحن بیانیه‌هایشان نیز مشخص است که به تحریم انتخابات فکر می‌کنند. البته نهادهای نظارتی هم باید تلاش کنند به سمت انتخاباتی رقابتی حرکت کنیم و شرایط برای رقابت فراهم باشد.


عبدالرضا هاشم‌زایی، نماینده مجلس و عضو فراکسیون امید در گفت و گو با روزنامه اعتماد معتقد است که «شورای نگهبان می‌تواند با باز کردن فضا بیشترین تاثیر را بگذارد. در این شرایط به ‌خصوص در شهرهای بزرگ و تهران مردم بیشتر در انتخابات شرکت می‌کنند. ولی در شهرستان‌های کوچک رای دادن بیشتر طایفه‌ای است و مسائل سیاسی دخالت چندانی ندارد.» هاشم‌زایی بزرگ‌ترین مشکل کشور را «روابط بین‌الملل و سیاست خارجی» می‌داند که به باور او، باعث شده نتوانیم از پتانسیل‌ و امکانات مادی مملکت به نفع معیشت مردم استفاده کنیم. به این دلیل است که این نماینده مجلس راه برون‌رفت کشور از مشکلات اقتصادی را بهبود شرایط مذاکره با کشورها می‌داند.

رصد جریان متقابل

محمد علی ابطحی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت و گو با روزنامه ایران اظهار کرد: ابطحی در این مصاحبه نه مانند مخالفان دولت معتقد است که نرخ مشارکت در انتخابات پیش رو فرقی با دوره‌های قبل نخواهد کرد و نه مانند برخی از اصلاح‌طلبان اعتقاد دارد که در این انتخابات شاهد افت شدید مشارکت هستیم. او می‌گوید هر چند در شهرهای بزرگ یا حوزه‌هایی که در آبان ماه در آنها شاهد اعتراض بوده‌ایم افت مشارکت قطعی است اما مشارکت در باقی حوزه‌های انتخابیه این افت را جبران خواهد کرد. اما اینها باعث نمی‌شود که او نگران این انتخابات نباشد. نگرانی او بابت قدرت گرفتن مجدد جریان تندرو اصولگراست که می‌گوید پیشتر در دولت‌های نهم و دهم و مجالس هفتم تا نهم آزمایش خود را پس داده‌اند. او می‌گوید این جریان الان هم جز تکرار شعارهای همان سال‌ها هیچ برنامه دیگری برای کشور ندارند. آن هم در شرایطی که کار چندانی از دست اصلاح‌طلبان و اعتدالیون بر نمی‌آید.

جواد آرین منش، فعال سیاسی اصولگرا و دبیر سابق مؤتلفه در خراسان رضوی و نماینده سابق مشهد در مجلس، در گفت وگو با خبرگزاری ایسنا می گوید: فقدان یک تعریف مشخص از اصولگرایی، نبود احزاب بزرگ و فراگیر و تمامیت‌خواهی برخی جریانات تندرو را از جمله عواملی که سبب شده‌اند دایره شمول این جناح سیاسی هر روز در مقایسه با گذشته تنگ‌تر شود و برخی طیف‌های تندرو اصولگرا دایره اصولگرایی را به خودشان محدود کنند.

آرین‌منش با بیان اینکه وحدت حداکثری در اردوگاه اصولگرایی به وحدت حداقلی تقلیل پیدا کرده است، به رانده شدن تدریجی برخی چهره‌های شاخص و توانمند از دایره اصولگرایی اشاره کرد و گفت: به طور مثال شخصیت‌هایی چون آقای لاریجانی، ناطق نوری و بزرگانی از این دست که تعدادشان هم بسیار فراوان است، به دلیل تنگ‌نظری‌ها و برخوردهای پردافعه ترجیح دادند که خودشان را منزوی کرده، در زمین اصولگرایی بازی نکنند و از تخریب روزافزون شخصیت خود پیشگیری کنند. وقتی طیف یا گروهی تندرو عدم ثبت نام آقای لاریجانی در انتخابات را جشن می‌گیرند و گروهی در قم لاریجانی را به عنوان کسی که رئیس سه دوره مجلس شورای اسلامی و نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی بوده و مورد تأیید رهبر معظم انقلاب است، از لیست سه نفره خود حذف می‌کنند و او را واجد صلاحیت نمی‌دانند، اتفاقی که می‌افتد این است که این گروه‌ها باید تعریف جدیدی از اصولگرایی ارائه کنند که خودشان را اصولگرا و انقلابی و دیگران را غیر اصولگرا و غیر انقلابی تلقی کنند.


حجت‌الاسلام موسی‌پور، عضو جامعه روحانیت مبارز، در گفت و گو با خبرگزاری ایلنا گفته است: ما همه گروه‌ها و اقشار را برای حضور در انتخابات دعوت می‌کنیم و نیروهای ارزشی و انقلابی را به وحدت دعوت می‌کنیم اما اینکه خود به صورت مستقیم به انتخابات ورود کنیم؛ چنین چیزی نیست. به گزارش ایلنا، وی‌ در پاسخ به این سؤال که با وجود شرایط بد اقتصادی و ناراحتی مردم از این روال آیا نباید در برهه‌ای که نظام نیازمند حضور گسترده مردم در انتخابات است، شورای نگهبان در رویه خود تغییر ایجاد کند، گفت: این شورا براساس ضوابط قانونی عمل می‌کند و تا وقتی که این رویه را داشته باشد مورد قبول جامعه سیاسی کشور است. طبیعی است که برخی نیروهای اصلاح‌طلب و حتی جریان ولایی نتوانند از سد شورای نگهبان رد شوند. این را نباید حمل بر سختگیری شورای نگهبان قرار داد.

وهاب عزیزی، کنشگر سیاسی اصول‌گرا و دبیرکل جبهه جهادگران ایران‌اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، گفت: ریاست مجلس یازدهم به جریان اصول‌گرایی خواهد رسید ولی از آنجایی که حدادعادل و لاریجانی در مجلس جدید غایب هستند، لذا یک چهره کاملا جدید بر صندلی ریاست مجلس تکیه خواهد زد. اولین گزینه مناسب برای ریاست مجلس حسین مظفر است. مظفر تجربه حضور در هئیت دولت و چند دوره سابقه نمایندگی مجلس را دارد. مضاف بر این‌ها عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده است. گزینه دوم مجتبی ذوالنور نماینده مردم قم و رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس است، ذوالنور از پرچمداران مبارزه علیه فساد دولتی هستند. برای گزینه سوم از علیرضا زاکانی نماینده ادوار مجلس و نماینده طیف وسیعی از جبهه نیروهای ارزشی و ولایی می‌توان نام برد. در صورتی که جبهه پایداری بتواند درصد قابل توجهی از کرسی‌های مجلس را کسب کند، شانس مجتبی ذوالنور و علیرضازاکانی برای رسیدن به ریاست مجلس بیشتر می‌شود و اما گزینه چهارم محمد باقر قالیباف شهردار اسبق تهران نیز با تدارکات و سر و صدای زیاد وارد گود انتخابات شده است.

وبگاه خبرآنلاین در گزارشی با عنوان «رویاهای کیهان برای مجلس آینده» آورده است: کیهان در باره مجلس آینده نوشت: ضرورت گفتمان کارآمدی و مسئله کار جهادی عیان‌تر شده و ضروری است همه چهره‌هایی که دغدغه انقلاب و مردم دارند، ذیل «چتر کارآمدی» جمع شوند و از سوی دیگر مردم با عبرت از تجربه تلخ رای دادن به لیست‌های تکراری و فله‌ای و همچنین هوشیاری نسبت به عواقب اثرات مشارکت پایین در انتخابات، با حضوری حداکثری نمایندگانی در شأن مجلس و ملت ایران راهی بهارستان کنند تا مطالبات واقعی‌شان از دولت را تحقق بخشند.

چرا که تشکیل مجلسی با محوریت گفتمان کارآمدی، آثار و فواید گسترده‌ای خواهد داشت، از جمله اینکه می‌تواند قوه مقننه را از حالت سمبلیک و خنثی به جایگاه حقیقی‌اش تبدیل کند و دولت را وادار به حل مشکلات مردم کند. به واقع با تشکیل مجلس کارآمد است که کشور می‌تواند به جایگاه و شرایط مطلوب برسد، عزت از دست رفته را با اتکا بر ظرفیت‌های داخلی احیا کند. قوانین معطل مانده برای بهبود شرایط کشور، از شفافیت اقتصادی و اداری دستگاه‌های حکومتی تا گره‌های سنگین اقتصاد و تولید کشور می‌تواند گشوده شود و مجلس نو، نوید ایران نو را دهد.

روزنامه ابتکار با بیان سهم‌خواهی‌ها و انشقاق در جریان اصولگرا در این گزارش با عنوان «ارکستر ناهمگون اصولگرایی» آورده است: بحث سهم‌خواهی طیف‌ها و جناح‌های اصولگرا چه در انتخابات مجلس و چه در انتخابات ریاست‌جمهوری عاملی اصلی بر عدم اجماع این جریان سیاسی بوده است. نمود عینی سهم‌خواهی را می‌توان در پایداری‌ها دید که سال‌هاست یکی از عوامل عدم اجماع و وحدت درونی اصولگرایان محسوب می‌شود به گونه‌ای که پیش از ثبت‌نام نامزدهای انتخابات مجلس یازدهم محسن رضایی به همراه حداد عادل با آیت‌الله مصباح یزدی دیدار کردند و از او درخواست کردند تا از اعضای جبهه پایداری بخواهد در جلسات وحدت اصولگرایان شرکت کنند، اما آیت‌الله مصباح در پاسخ گفت که با هر کس که در رفتار به ولایت التزام دارد باید وحدت کرد و من با همین شرایط و مبانی به دوستان گفته‌ام که در جلسات شرکت کنند.
با این اوصاف به نظر می‌رسد رویای قالیباف به حقیقت نپیوندد و اصولگرایان با چند لیست و فهرست وارد انتخابات مجلس یازدهم شوند. یعنی جریان سنتی و جبهه پیروان خط امام و رهبری با یک فهرست، جریان نواصولگرایی قالیباف با تابلوی انقلابی با فهرستی دیگر و جبهه پایداری که او هم منادی انقلابی است با یک فهرست بیایند. بنابراین آنطور که از اوضاع و احوال برمی‌آید، اصولگرایان در انتخابات مجلس پیش‌رو یا متکثر و چندلیستی شرکت خواهند کرد یا درصورت اصرار بر تک‌لیستی، مجبور خواهند بود دوباره به جبهه پایداری امتیاز زیادی دهند. درواقع بحث سهم‌خواهی در این جریان سیاسی به قدری جدی است که پایداری‌ها پیش از این تمام تلاش خود را کردند تا زاکانی را جایگزین لاریجانی در مجلس آینده کرده و اکثریت را در مجلس آتی به دست بگیرند که مبادا قالیباف به جای لاریجانی بنشیند.

اردوگاه اصولگرایان

توصیه ها، برنامه ها و وعدهای انتخاباتی

خبرگزاری مهر آورده است: امروز رسانه‌ها و مطبوعات به نحوی گسترده، با مسائل خرد و کلان جامعه درآمیخته‌اند که جزئی از ساختار سیاسی، اجتماعی، فرهنگی هر کشور محسوب می‌شوند و به عنوان عنصر اطلاع رسانی، انتقال اخبار، اطلاعات و دیدگاه‌ها نیز مطرح هستند به طوری که در هر سطح و با هر تکنیکی در ارتباط با مسائل مهمی از جمله انتخابات با انتشار مطالب افکار عمومی را مخاطب قرار می‌دهند و اهداف عمده‌ای از جمله مشارکت سازنده و پویایی سیاسی اجتماعی مردم را دنبال می‌کنند که به عنوان مثال می‌توان به حمایت نشریات سراسری و محلی از کاندیداها برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری در سال‌های گذشته یا انتخابات مجلس اشاره کرد

مجید نیک عهد، رئیس خانه مطبوعات استان مرکزی در گفت و گو با خبرگزاری مهر اظهار داشت: مطبوعات و رسانه‌های کشور و استان از استقلال فکری برخوردار هستند و نمی‌توان برای آن‌ها خط و مشی فکریکلی تعیین کرد که طبق آن چارچوب خاص عمل کنند

او بیان کرد: اگر بپذیریم مطبوعات به عنوان رکن چهارم دموکراسی اساسی در کشور فعال هستند و انتخابات هم یکی از ارکان دموکراسی در نظر بگیریم در واقع تکمیل کننده هستند باید بتوانند توقعات و دیدگاه‌های مردم را از نماینده مجلس، رئیس جمهور و سایر افراد که قرار است انتخاب شوند، آزادانه و بدون لغزش قلم مطرح کنند.اگر چنین فضایی فراهم شود که مطبوعات بتوانند آزادانه حرف خود را بزنند و پیام مردم را منتقل سازد به طور قطع انتخاب شوندگان به درخواست‌های مردم پی برده و در راستای برآورده ساختن مطالبات آن‌ها اقدام می‌کنند.

روزنامه کیهان در یادداشتی با عنوان «مجلس یازدهم و اقدامات تحول‌ساز» به قلم ابراهیم کارخانه‌ای، دانشیار دانشگاه و نماینده دوره‌های هفتم و نهم مجلس شورای اسلامی، آورده ا ست: بدون شک شرایط کنونی کشور، مجلسی متحول و متفاوت با مجالس قبلی را می‌طلبد. بر همین اساس در این یادداشت به ضرورت ۴۰ اقدام تحول‌ساز در جهت توانمندسازی مجلس یازدهم اشاره می‌گردد. بدون شک رسانه می‌تواند علاوه بر پیگیری بهنگام این مهم، نقشی برجسته و کلیدی در جریان‌سازی و مطالبه «برنامه محتوایی مجلس یازدهم» در جهت مقابله انقلابی با توطئه‌های دشمن و تلاش در جهت رفاه جامعه و رفع مشکلات موجود در شرایط تحریم و پیشرفت و آبادانی کشور به عنوان خاستگاه مردمی انتخابات از گروه‌های انقلابی حاضر در میدان رقابت ایفا نماید:

۱- حضور نمایندگانی دانا، توانا، مومن، انقلابی فسادستیز و ساده‌زیست در مجلس شورای اسلامی.
۲- اتخاذ تصمیمات انقلابی در عرصه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی در مقابله با تهاجم همه‌جانبه دشمن در شرایط سخت تحریم.
۳- تحول اساسی در ساختار فرسوده و شیوه ناکارآمد قانون‌گذاری در کشور در راستای استحکام‌بخشی به قانون.....

حسینعلی حاجی‌دلیگانی، طراح طرح دوفوریتی شفافیت هزینه‌های تبلیغاتی کاندیداها در توضیح جزئیات این طرح به روزنامه فرهیختگان گفت: «این طرح در پی شفافیت هزینه‌های تبلیغاتی و انتخاباتی است که در این مقطع به‌نظر می‌رسید با توجه به اینکه سال پایانی دوره دهم مجلس هم هست، اقدامی ضروری است.» «این طرح بستر مناسبی را پدید می‌آورد تا مردم نظارت بیشتری بر فعالیت‌ها و هزینه‌های نامزدها داشته باشند و روشن شود که بالاخره هر فرد مورد حمایت مالی چه افراد و طیف‌ها و گروه‌هایی است.»

حاجی‌دلیگانی با بیان آنکه براساس این طرح، نوع هزینه‌ها در چهار منبع منحصر شده است، ادامه داد: «این منابع عبارتند از دارایی‌های شخصی کاندیدا، کمک‌های مستقیم احزاب و گروه‌های سیاسی، کمک‌های اشخاص حقیقی ایرانی و منابع و امکانات عمومی که طبق قانون به‌صورت مساوی در اختیار نامزدها قرار می‌گیرند، بنابراین بنگاه‌های اقتصادی و شخصیت‌های حقوقی نمی‌توانند منبع تامین‌کننده کمک باشند.»

این عضو فراکسیون نمایندگان ولایی همچنین درخصوص نحوه صحت‌سنجی منابع مالی اعلام‌شده از سوی نامزدها توضیح داد: «جایگاه‌های نظارتی مشخصی برای اجرای دقیق این طرح پیش‌بینی شده است که صحت منابع مالی اعلام‌شده را کنترل می‌کنند. ضمن آنکه خود رقبا نیز به‌نوعی مراقب یکدیگر هستند و راه را برای تخطی از این قانون دشوار می‌کنند.»

شهاب‌الدین بی‌مقدار، عضو فراکسیون امید و دبیر فراکسیون شفافیت مجلس در گفت و گو با سایت خبری فرهیختگان آنلاین، درباره جزئیات طرح دوفوریتی شفاف‌سازی هزینه‌های انتخاباتی گفت: اگر طرح به‌درستی اجرا شود جلوی خریدوفروش رای و خرج‌کردن پول‌های کلان و کثیف گرفته می‌شود. وقتی کاندیدا موظف شود از یک حسابی که پول‌های مشخص می‌آید خرج کند، جلوی خیلی از ایرادات کنونی گرفته می‌شود. منتها مهم آن است که شرح مورد بحث به‌درستی اجرا شود.

باید کنترل‌های شدیدی دراین‌باره به عمل‌ آید و جمع‌آوری رای با دادن چلوکباب و پول‌پاشی و... را جرم تلقی کنند. در جزئیات این مسائل مطرح می‌شود.

مالک شریعتی، عضو شورای مرکزی جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با روزنامه رسالت، عملکرد نمایندگان مجلس را نامناسب دانست و گفت: وی با اشاره به‌ضرورت ورود جوانان به مجلس بیان کرد :ه بعد از برگزاری انتخابات مجلس به‌طورمعمول بیش از نیمی از نمایندگان تغییر می‌کنند، اما در این دوره ورود جوانان به مجلس به‌عنوان یکی از مطالبات مردمی مطرح‌شده و نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که مردم خواستار ورود چهره‌های جدید به مجلس هستند و جریان‌های سیاسی به این مطالبه مردمی باید پاسخ دهند. معنای جوان‌گرایی ناپختگی نیست و فردی که هیچ تجربه کاری ندارد و به‌تازگی از دانشگاه فارغ‌التحصیل شده، نمی‌تواند به مجلس ورود کند، چراکه نماینده مجلس باید تا حدودی در رشته کاری خود فعالیت داشته باشد. افراط‌وتفریط را باید کنار بگذاریم و از جوانان باتجربه در این مسیر استفاده کنیم.
شریعتی درباره امکان موفقیت نیروهای انقلابی و اصولگرا در انتخابات آتی مجلس بیان کرد: اگر نیازهای مردم به‌درستی احصاء گردد و به آن‌ها پاسخ داده شود، مردم به آن‌ها اقبال نشان می‌دهند. مردم با توجه به نارضایتی از عملکرد دولت و مجلس، به دنبال تغییر و تحول اساسی درزمینه اقتصاد هستند و باید بر روی این موضوعات دقت شود.

خبرگزاری فارس، در یادداشتی از محمدکاظم انبارلویی، روزنامه نگار و از اعضای حزب موتلفه آورده است: اهتمام امام(ره) و رهبری به امر «جمهوریت» اگر بیشتر از اسلامیت نظام نباشد، کمتر نیست. ۴۱ سال پیش که بساط سلطنت با رأی قاطع ملت به جمهوری اسلامی برداشته شد، حیات تازه‌ای در ساحات سیاست، اقتصاد، فرهنگ و فضای اجتماعی کشور پدید آمد. پرچم جمهوریت زمان رضاخان هم توسط انگلیسی‌ها برافراشته شد، اما شهید مدرس به دلیل این که انگلیسی‌ها می‌خواستند سلطنت رضاخان را در جمهوریت بازتولید کنند، با آن مخالفت کرد. جمهوریت یک نسخه سیاسی نیست که از سفارت آمریکا یا انگلیس برای اداره جوامع تجویز شود. باید ریشه در خاستگاه سیاسی مردم داشته باشد. ملت ما در راهپیمایی‌های عظیم سال‌های ۵۶ و ۵۷ با بصیرتی که در مکتب سیاسی امام(ره) پیدا کرده بودند، به سمت و سوی برپایی جمهوری اسلامی حرکت کردند و برای به دست آوردن آن از جان و مال خود مایه گذاشتند و دهها شهید تقدیم انقلاب کردند.
جمهوریت یعنی حرکت به سوی حکومت مردم، یعنی مردم خود تعیین‌ کنند چه می‌خواهند و چطور می‌توانند به آن دست یابند. جمهوریت یعنی اداره کشور براساس اراده مردم. ملتی که به آزادی و استقلال خود می‌اندیشد، بدون شناخت مبانی جمهوریت و کارکرد آن در اداره نظامات خود نمی‌تواند به آن برسد.
امام(ره) به نظارت مردم به امر حکومت و قدرت، فوق‌العاده اهمیت می‌داد و می‌فرمود: «ملت اگر نظارت نکند در امور دولت و مجلس و بسپارند دست این‌ها و بروند مشغول کارهای خودشان بشوند، ممکن است یک وقتی به تباهی بکشد و ملت باید ناظر باشد به اموری که در دولت می‌گذرد.» و نیز می‌فرمود: «چند روز دیگر انتخابات است... همه ما مسئول هستیم. همه باید مردم را دعوت کنیم به این که در انتخابات... بی‌تفاوت نباشند.»

به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، اولین مرحله از بررسی صلاحیت داوطلبان مجلس شورای اسلامی در هیأت‌های اجرایی هر شهرستان به پایان رسید و اکنون داوطلبان با گذر از این مرحله، صلاحیت‌هایشان در هیأت‌های نظارت استانی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

در هر سه حوزه انتخابیه هرمزگان ۱۱۳ نفر در مجموع در انتخابات نام‌نویسی کرده بودند که ۱۴ نفر انصراف و ۱۱ نفر نیز در هیأت‌های اجرایی رد صلاحیت شدند. به این ترتیب ۸۸ نفر راهی مرحله دوم بررسی صلاحیت‌ها شدند که طبق قانون رسیدگی به شکایات داوطلبان رد صلاحیت شده توسط هیئت نظارت استان تا ۲۱ دی ماه ادامه خواهد یافت و اظهارنظر درخصوص صلاحیت کلیه داوطلبان پس از کسب نظر هیئت مرکزی نظارت صورت خواهد گرفت.

اما بر اساس آنچه تاکنون از بررسی صلاحیت‌ها در هرمزگان بدست آمده، در حوزه مرکز و شرق هیچ چهره شاخصی رد صلاحیت نشده اما در حوزه غرب شاهد رد صلاحیت دو چهره شاخص انتخابات قبل یعنی خالد زمزم نژاد و هاشم توانا بوده‌ایم که از سوی هیأت‌های اجرایی رد صلاحیت شده‌اند. به این ترتیب به نظر می‌رسد که رقابت در حوزه مرکز برای کسب یکی از ۳ کرسی مجلس شورای اسلامی تنگاتنگ‌تر از هر زمان دیگری باشد. احمد مرادی، محمد آشوری، حسین هاشمی تختی، پرویز سالاری، منصور آرامی، حجت‌الاسلام علی اکبر میرزایی، علی علامه‌زاده، ابوالقاسم جراره، بهرام امینی‌پور و حسن مریدی‌زاده چهره‌های شاخصی هستند که در مرکز هرمزگان مهیای رقابتی نفس‌گیر می‌شوند.

جواد نقندری، دبیر جنبش مطالبه مشهدمقدس، در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: ما پای جریان وحدت حول گام دوم انقلاب و فرمایشات مقام معظم رهبری هستیم و اساس این مسئله نیز میدان دادن به جوانان است و باید در لیستی که در مشهد برای اصولگرایان در مشهد بسته می‌شود، حداقل ۶۰ درصد آن را جوانان تشکیل دهند. وحدت نباید بر مبنای شیخوخیت برای حضور ۴ نماینده قبلی مشهد در مجلس شکل بگیرد و فقط برای یک نفر دیگر بحث و بررسی صورت بگیرد؛ جوانان طبق فرمایش مقام معظم رهبری ورود کرده‌اند و باید میدان به سود جوانان خالی شود و همین که نمایندگان سابق ثبت‌نام می‌کنند نشانگر این است که می‌خواهند در میدان باشند.

نقندری افزود: مخاطب مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب جوانان است؛ جلسات وحدت مشهد شبیه شیخوخیت برای حضور ۴ نماینده قبلی شده اما ما این را به رسمیت نمی‌شناسیم و در لیست اصولگرایان مشهد باید ۶۰ درصد را جوانان تشکیل دهند و جوانان نیز عهد می‌بندند حداکثر دو دوره نماینده باشند تا گردش نخبگان شکل بگیرد زیرا این لازمه جمهوریت نظام است.

پرویز سروری، عضو شورای ائتلاف نیروهای انقلاب، در گفت و گو با خبرگزاری دانشجو با اشاره به اهمیت مجلس آینده در زمینه حل مشکلات اقتصادی مردم گفت: نیروهایی باید ساکن بهارستان شوند که برای حل معضلات اقتصادی مانند مسکن، گرانیها، مالیات و اولویت‌هایی که طبق نظرسنجی مردمی استخراج شده، برنامه ریزی دقیق داشته باشند. نیروهای انقلاب در مجلس آینده برای سیاست غلط بنزینی دولت، مبارزه با قاچاق و قانون مالیات ها، برنامه مدونی دارند تا بتواند به نوعی چرخ‌های اقتصادی کشور را بچرخاند و مردم نیز از این سیاست‌ها سود ببرند.

عضو شورای ائتلاف نیروهای انقلاب با اشاره به اقدامات قوه قضائیه در موضوع مبارزه با فساد اقتصادی اظهار کرد: بازگشت ۴۹ هزار میلیارد تومان به خزانه دولت آن‌هم در مدتی کوتاه، نشان می‌دهد اگر ارادهای باشد می‌توان دست چپاولگران را قطع و زمینه را برای رونق تولید در کشور و سرمایهگذاری سالم در کشور ایجاد کرد.

اسدالله بادامچیان، دبیرکل حزب موتلفه اسلامی، در رابطه با انتخابات مجلس یازدهم در روزنامه جوان اظهار داشت: تاکنون بحث و گفت و گوهای خوبی صورت گرفته است. امید به همگرایی انتخاب شایسته‌ترین‌های مورد قبول مردم را بالا برده است. مسلماً ترکیب فهرست ارزش‌گرایان برای مجلس آینده باید کارآمدی، پاکی و سلامت و مشکل‌زدایی را برای مردم تداعی نماید، به ویژه در وضعیت فعلی که عملکرد اصلاح‌طلبان بسیار منفی بوده و مردم به شدت ناراضی هستند.
وی در پایان تأکید کرد: مردم در تجربه این ۴۰سال دریافته‌اند که خطوط لیبرالی، چپ، افراطی، محافظه‌کاری و آن‌ها که در فکر جیب خود و بستگان و جناح خویش فعالند، برای مردم کاری نکرده و نمی‌کنند بلکه مشکلات را افزایش داده‌اند و حقوق نجومی گرفته‌اند، اشرافی‌گری را عمل کرده‌اند و عرضه هم نداشته‌اند، لذا امیدواریم فهرست ارزش‌گرایان مظهر سلامت، پاکی، دین‌اندیشی، پاک‌زیستی، لیاقت و دارای راه‌حل برای مشکلات و توانایی لازم باشد تا مردم با اطمینان خاطر به میدان آمده و رأی دهند.

رصد جریان رقیب

حسین شریعتمداری در یادداشتی با عنوان ««مبل‌های شکسته»رابرت‌هلوی!» از روزنامه کیهان آورده است: هنجارشکنی این روزهای برخی از نمایندگان مجلس و تعدادی از سیاست‌بازان مدعی ‌اصلاحات و همنوایی بی‌پرده آنها با خواسته‌های رسماً اعلام شده دشمنان را تنها با تئوری؛ «مبل‌های سوخته» رابرت هلوی می‌توان تعریف کرده و به ارزیابی نشست. کافی است نگاهی گذرا به سوابق و کارنامه آنها بیندازید.

رابرت هلوی -ROBERT HELVEY- یکی از تئوریسین‌های جنگ نرم و کودتای مخملی است که در فتنه آمریکایی اسرائیلی ۸۸ نیز نقش قابل توجهی داشته است.

علیرضا شجاعی زند، استاد جامعه شناسی دانشگاه تربیت مدرس در گفت گو با مهر آورده است: اصلاحات از یک‌سو خود را به عنوان یکی از دو جناح اصلی کشور معرفی می‌کند و در بیش از نیمی از ادوار و سال‌های جمهوری اسلامی هم با چهره‌های گوناگون، در مسند بوده و مسئولیت داشته است و در همان حال، هرگاه اوضاع را بر وفقش ندیده، زیر همه چیز زده است و با شعار تحریم انتخابات و خروج از حاکمیت و تعطیلی مجلس و برگزاری رفراندوم و تغییر قانون اساسی و درخواست استعفای رئیس جمهور به صحنه آمده است. این شیوه رفتاری را شما در کدام‌یک از احزاب و جناح‌های رقیب در کشورهای غربی با دموکراسی‌های پیشرفته می‌بینید؟ رفتار دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه در حادترین اختلافشان بر سرِ استیضاح ترامپ ببینید. آیا بحثی و حتی سخنی از جنس شعارها و مطالباتِ اصلاح‌طلبان در آن می‌بینید؟ همین‌طور است مواضع حزب محافظه‌کار و کارگر در جدی‌ترین اختلافشان بر سر برگزیت. آیا هیچ یک به خود اجازه می‌دهد تا در کوران داغ این منازعات، نظام سیاسی با ساختار کهنه سلطنتی‌اش را زیر سوال ببرد، حتی وقتی که به رفراندوم متوسل می‌شود؟ این که عرض می‌کنم جریان اصلاحات در پازل غرب برای براندازی، استحاله و یا تضعیف حداکثری جمهوری اسلامی بازی می‌کند، به همین دلیل است.

سید احسان قاضی زاده هاشمی، نماینده مردم فریمان و عضو فراکسیون ولایی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرگزاری مهر در تحلیل علت عدم حضور پررنگ ژنرال‌های اصلاح‌طلب برای نام نویسی در انتخابات گفت: علت عدم نام‌نویسی نامزدهای اصلاح‌طلب از شهرستان‌ها و تهران برای حضور در انتخابات مجلس این است که آنها پیش‌بینی می‌کنند توفیقی در انتخابات ۹۹ نخواهند داشت. اصلاح‌طلبان شعار می دادند که می‌خواهند هویت‌شان را از اعتدال و توسعه جدا کنند اما بعد از انتخابات سال ۹۶ و در ابتدای دولت دوازدهم حاضر نشدند، از دولت جدا شوند و مناصب خود را ترک کنند.

قاضی زاده هاشمی گفت: اعضای فراکسیون امید در اوج ناامیدی هستند، علت ناامیدی اصلاح‌طلبان و امیدی ها این است که نتوانستند به وعده‌های انتخاباتی خود عمل کنند، قانون خوبی به تصویب برسانند یا نظارت دقیق بر عملکرد دولت داشته باشد. بنابراین عملا نمی‌توانند کارنامه خوبی از عملکرد خود در مجلس دهم ارائه دهند. اصلاح طلبان برای حفظ پُست و مناصب خود حاضر نشدند گفتمان سیاسی جدیدی تعریف کنند. این امر نشان می‌دهد که ضعف اصلاح‌طلبان میز و منصب است و نمی‌توانند نسبت به دولتی که به آنها میز و منصبی داده است، انتقاد داشته باشند.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه