کتاب درمان با حافظ

کتاب درمان با حافظ

 «درمان با حافظ» عنوان کتابی است که به قلم «یداله فرجی» نوشته شده است.

این کتاب ۱۱۰ صفحه‌ای با شمارگان یک‌هزار و ۱۰۰ جلد از سوی موسسه انتشاراتی آریا گهر به چاپ رسیده و روانه کتابفروشی‌ها شده است.

قیمت هر جلد از این کتاب که در قطع رقعی به چاپ رسیده برای علاقه‌مندان به مطالعه هفت هزار و ۵۰۰ تومان است.

این کتاب مجموعه‌ای پرمحتوا و دلنشین است که با تکیه بر اندیشه‌های مردی نابغه و شگفت‌انگیز، بر زخم‌های عمیق انسان سرگشته امروزی مرهم می‌نهد و صادقانه در پی ارایه راه درمان است.

کتاب پیش رو با برخی از عبارت‌های ساده اما غنی و تکان‌دهنده، بی‌تردید مخاطب خود را به فکر فرو می‌برد و او را به تغییر سبک زندگی و ستیابی به آرامشی که استحقاقش را دارد ترغیب می‌کند.

در مقدمه این کتاب آمده است: بشر امروز تشنه حقیقتی است که روحانیت آسیب دیده درونی او را التیام بخشد و گل سرسبد آفرینش می‌تواند به آرامش درون دست یابد، اگر آدمی به قیمت و ارزش واقعی خود پی ببرد و گستره وجود و نقص‌های درون را بشناسد و به حیطه خودآگاهی در کمال سادگی بنگرد و مسایل را درست و به جا درک کند.

نگارنده تلاش کرده تا آنجا که بضاعت تفسیر و اندیشه به وی مجال می‌دهد از زلال چشمه عرفان غزلیلت حافظ ، دفتری با عنوان درمان با حافظ فراهم آورد.

در بخشی از این کتاب آمده است: دیدگاه و نظرات شمس‌الدین محمد حافظ شیرازی شاعر شیرین سخن بیان کننده شور و اشتیاق عارفانه و عاشقانه است که توام با زندگی و احساسات لطیف و روحانی در جان و دل عرفا و شعرای پیش از او نیز جریان داشته است.

این شاعر برجسته دم و لحظه را حاصل حیات می‌داند و بر اثر مطالعات پی‌درپی و تامل و تدبر در قرآن ، لطایف الحکم و شب زنده‌داری‌های عارفانه ، به مقامی از جهان‌بینی رسیده که با اشعار و عزل‌های عاشقانه خود بهشتی زیبا را به تصویر می‌کشد که عاری از هرگونه آزمندی و غرور است و عشق را چون موهبتی الهی و گوهری در ذات آدمیت برجسته می‌کند.

نگاه حافظ به عرفان، توکل به درستی در این کتاب کاویده شده و عنوان می‌کند: حافظ وجه با ارزش انسانی را در معنویات و عوالم درون می‌داند و معتقد است که اگر در امور توکل داشته باشی و هرآنچه که در پیش است با اراده به ذات خداوند انجام دهی آرامش و درمان درونی محقق می‌شود.

در بخشی از این کتاب نگاه حافظ به عشق به صورت مشروح در ابیاتش به نقد و نظر گذاشته شده است و هرآنچه که به عنوان دیدگاه عشق معنوی، زمینی و یا هرزگی در این خصوص مطرح شده را با ظرافت واکاوی کرده و معتقد است که قلب تپنده اشعار حافظ مملو از عشقی روحانی و ناب است و انسان امیدوار ، هوشیار و دارای منش و شناخت در عالم با دارا بودن احساسات و عواطف بشری را یاری می‌رساند و او را سبک‌بال از رنج، محو در زیبایی خلقت می‌کند.

عشق باید از سوی خود شخص و از درونش حس شود و جان و روح را به پرواز آورد و قصه عشق محدود به دنیا و یا تفکر و تعقل نیست و اگرچه عقل در جهان حرف اول را می‌زند و عاقلان لسان‌الغیب نقطه پرگار خطاب شده‌اند اما، آنان در دایره من و ما سرگردان هستند و تنها عشق است که نجات می‌بخشد و حافظ در اشعارش به ظرافت و زیبایی به آن پرداخته است.


مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه