استفاده از عسل به جای آنتی بیوتیک

استفاده از عسل به جای آنتی بیوتیک

پژوهشگران "دانشگاه نیوکاسل" اخیرا پوششی جدید همانند مش‌های جراحی توسعه داده‌اند که بر روی آن عسل قرار دارد زیرا پژوهشگران معتقدند قرار دادن عسل بر روی مش جراحی از عفونت بافت مذکور پس از جراحی جلوگیری می‌کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، از زمان‌های بسیار قدیم ، از عسل برای بهبود سریعتر زخم ها استفاده می‌شده است. در قرن بیست و یکم پوشش‌هایی به نام مش‌های جراحی آمد که پس از جراحی بر روی بافت زخمی قرار میگیرد و می‌تواند به جلوگیری از عفونت های بعد از عمل کمک کند.

اعتقاد بر این است که همه اشکال عسل از کیفیت ضد باکتریایی بالایی برخوردار هستند، زیرا حاوی مواد شیمیایی هستند که هیدروژن پراکسید (H2O2) تولید می‌کنند. عسل مانوکا خاص است ، با این حال ، علاوه بر این حاوی یک ترکیب ارگانیک کشنده باکتری معروف به متیل‌گلیوکسال ( Methylglyoxal) است.

با توجه به این ویژگی ، تیمی از دانشمندان "دانشگاه نیوکاسل" انگلیس تصمیم گرفتند تا یک پوشش نانو الکتروریسی حاوی عسل تولید کنند که بر روی مش های جراحی قرار می‌گیرد.

اگرچه از مش‌های بدون پوشش معمولی معمولاً برای بهبودی بافت‌های نرم در بدن پس از عمل استفاده می‌شود ، اما خطر عفونت پس از استفاده از این مش‌ها زیاد است بنابراین برای جلوگیری از این عمل، پزشکان تصمیم گرفتند روی این مش‌ها را با یک لایه از عسل بپوشانند تا دیگر بدن افراد پس از جراحی عفونت نکند.

پوشش جدید شامل هشت لایه نانو از عسل با بار منفی است ، که بین هشت لایه دیگر نانو از یک پلیمر زیست سازگار مثبت بارگذاری شده است.

با قرار گرفتن عسل بر روی مش دیگر باکتری‌ها نمی‌توانند به داخل بافت نفوذ کرده و باعث عفونت شوند.

در آزمایشات آزمایشگاهی، از این پوشش نانو برای محافظت از نمونه‌های مشی پلیمری و جلوگیری از ورود باکتری های مضر مانند استافیلوکوک اورئوس (طلایی) مقاوم به متی سیلین (Methicillin-Resistant Staphylococcus aureus) به اختصار مِرسا ( MRSA)، استافیلوکوک‌ها و ای کلی تا سه هفته استفاده شد و پس از آن زخم های داخلی بیمارها بهبود یافته بود.

دکتر "پیرجیورجیو جنتیل"(Piergiorgio Gentile) از دانشگاه نیوکاسل گفت: این نتایج بسیار هیجان انگیز هستند. هزاران سال است که از عسل برای درمان زخم ها استفاده می شود اما این اولین بار است که نشان داده شده است که در مبارزه با عفونت در سلول‌های داخل بدن نیز این ماده موثر است.

عسل مانوکا چیست؟

این عسل در مناطقی از جنگل‌های نیوزیلند و استرالیا توسط زنبورهای عسل از شهد درخت مانوکا Manouka (نام علمی گونه وحشی Leptospermum scoparium) تهیه می‌شود که کیفیت بالایی دارد. برخی از مطالعات نشان می‌دهند که عسل مانوکا می‌تواند به افزایش تولید گلبول‌های سفید خون که وظیفه مبارزه با عفونت‌ها و التیام زخم‌ها را بر عهده دارند کمک کند. با تحقیقات دانشمندان نیوزیلندی و اخیراً در کره و انگلستان خواص آنتی باکتریایی فوق العادهٔ این عسل ثابت شده‌است و در درمان زخم‌ها و ترمیم بافت‌های مرده پوست کارایی زیادی دارد به‌طوری‌که در بعضی از بیمارستانها و مراکز درمانی تا حد زیادی جایگزین آنتی بیوتیک‌ها شده‌است.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه