نقش دو لبه شبکه‌های اجتماعی در آموزش

نقش دو لبه شبکه‌های اجتماعی در آموزش

شبکه‌های اجتماعی همانند شمشیری دو لبه با مزایا و معایبی که دارند؛ می‌توانند تأثیرات سازنده و مخربی در زمینهٔ آموزش داشته باشند.

به گزارش Tech times، اینستاگرام بیش از 100 میلیون کاربر فعال دارد که این تعداد در مورد فیس‌بوک بیش از 2.4 میلیارد کاربر فعال است. درصد زیادی از این کاربران جوانانی هستند که هنوز در دبیرستان یا دانشگاه درس می‌خوانند و زمان زیادی را در این شبکه‌ها می‌گذرانند. بر خلاف گذشته که این شبکه‌ها تنها برای سرگرمی بود؛ امروزه جوانان از آن به‌عنوان ابزار آموزشی نیز استفاده می‌کنند.
دانش آموزان چگونه از شبکه‌های اجتماعی به‌عنوان ابزاری برای اهداف آموزشی استفاده می‌کنند؟

شکی نیست که اکثر دانشجویان دوست دارند از وب‌سایت‌هایی مانند YouTube، Facebook، Instagram و Twitter برای یادگیری چیزهای جدید استفاده کنند. از این سیستم عامل‌ها می‌توان برای بارگذاری کتاب‌های درسی آنلاین استفاده کرده و کاربران با ارتباط با یکدیگر می‌تواند از این منابع بهره‌مند شوند. به بیان ساده‌تر، این شبکه‌ها روش خوبی برای به اشتراک گذاشتن دانش و حل مسائل پروژه‌های درسی و کاری است.

سیستم‌عامل‌هایی مانند فیس‌بوک و توئیتر منابع عالی اطلاعات هستند. دانش آموزان اغلب برای دریافت اخبار مربوط به وقایع سیاسی و اجتماعی از این شبکه‌ها بازدید می‌کنند. اما بهتر است آن‌ها به صفحات آموزشی این شبکه‌ها مراجعه کنند. البته تمام اطلاعات موجود در این شبکه‌ها درست و دقیق نیست.

نقش مضر شبکه‌های اجتماعی در آموزش

شبکه‌های اجتماعی پدیده‌ای هستند که با هیچ‌چیز دیگری قابل مقایسه نیست. این شبکه‌ها علاوه بر نقاط مثبت، می‌توانند اثرات منفی خاصی در آموزش داشته باشند. اما با شناسایی به موقع این مشکلات و به کارگیری اقدامات لازم می‌توان از این اثرات جلوگیری کرد.

به‌طورکلی شبکه‌های اجتماعی و گوشی‌های همراه می‌توانند به‌عنوان یک حواس‌پرتی در زندگی ما انسان‌ها نقش داشته باشند. دانش آموزان می‌توانند به جای تمرکز روی درس‌های خود، ساعت‌های زیادی در این شبکه‌ها صرف کنند. آزار و اذیت آنلاین نیز یکی دیگر از مشکلات احتمالی است که این شبکه‌های اجتماعی برای کاربران به وجود می‌آورند.
مزایای استفاده از شبکه‌های اجتماعی در آموزش

در ابتدا متن به‌صورت خلاصه در مورد مزایا این شبکه در اخبار زمینهٔ آموزشی حرف زدیم و اکنون توضیحات مفصل‌تری را ارائه خواهیم کرد.

شبکه‌های اجتماعی می‌توانند به دانش‌آموزانی که به دنبال یادگیری حس همکاری و تعامل هستند کمک کنند. ماهیت شبکه‌های اجتماعی جامعه‌پذیری کاربران و تعامل است و این دقیقاً همان چیزی است که دانش آموزان به آن احتیاج دارند.

معلمان نیز در جوامع تخصصی این شبکه‌ها، اطلاعات و تجربیات خود را به اشتراک می‌گذارند و ارتباط بین معلم و دانش آموزان بهتر و سریع‌تر انجام می‌شود.

سیستم‌عامل‌های شبکه‌های اجتماعی، به‌ویژه سیستم‌عامل‌هایی مانند YouTube، ثابت کرده‌اند که مکان‌های بسیار خوبی برای مطالب آموزشی هستند. اگر به وب‌سایت یوتیوب مراجعه کنید؛ احتمالاً ده‌ها آموزش و راهنما را مشاهده می‌کنید که در پروژه‌های مدرسه و دانشگاه به شما کمک خواهند کرد.

در نهایت، شبکه‌های اجتماعی در معرض دید بین‌المللی قرار دارند. شما می‌توانید با دانش آموزان، معلمان و دانشمندان سراسر کشور و جهان ارتباط برقرار کنید و از این طریق بر اساس پیشرفت‌های موجود در دنیا، مباحث آموزشی خود را پیش ببرید.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه