اضطراب و استرس امتحان
هر چند اضطراب به میزان جزیی قادر است افراد را به جلو هل بدهد و باعث پیشرفت و ترقیشان باشد، اما اضطراب مزمن از مخربترین احساسات بشری است که تمام توانایی و قدرت آدم را هدف میگیرد و حتی روی قدرت سیستم ایمنی بدن هم تاثیر منفی دارد؛ تا حدی که افراد مضطرب، بیشتر از سایرین بیمار میشوند. طبق آمارهای علمی، دانشآموزان مضطرب بیشتر از سایر دانشآموزان سرما میخورند یا به بیماریهای عفونی مبتلا میشوند. اما این مشکل هم مثل هر مشکل دیگری، راه حل دارد.
این 7 توصیه را به مثابه 7 تیری بدانید که با شلیک به استرس امتحان، اضطراب را رفع میکند.
تیر اول: برنامهریزی
بارها کارشناسان مختلف بر تهیه جدول زمانبندی برای روز قبل از امتحان تاکید کردهاند. اما کمتر دانشآموزی پیدا میشود که این مساله را جدی بگیرد.
گذشته از مواردی که دانشآموز خواندن کل درس را به شب قبل از امتحان موکول میکند، مواردی هم هستند که مطالب درسی یاد گرفته شده. به دلیل زمانبندی غلط و دوره ناصحیح در ذهن به هم میریزد و فرد نمیتواند در امتحان نمره خوبی بگیرد.
در یک جدول زمانبندی صحیح باید دقت کافی به استراحت و تفریح هم داده شود. در چنین برنامهای مواردی که باید روز قبل از امتحان دوره شوند، به دقت نوشته میشوند و سپس بر اساس شدت سختی مرتب میشوند.
تنها در این صورت است که شما مدت زمان لازم را برای دوباره خوانی هر موضوع در نظر میگیرید و میتوانید زمانبندی درستی را انجام دهید. حتی اگر مطلبی بسیار دشوار است و مدت بسیار طولانی برای یادگیری آن مورد نیاز است، میتوانید از خواندن آن صرفنظر کنید و به جای آن مطالب دیگری را که آسانتر هستند دوباره خوانی کنید.
با این روش احتمال پاسخ دادن به اکثر سوالات بخشهای ساده بالاتر میرود و شما نمره بالاتری کسب خواهید کرد. بدون آنکه لازم باشد با اضطراب یادگیری و یادآوری نکتههای دشوار دست و پنجه نرم کنید!
تیر دوم: استراحت
در برنامهریزی برای درس خواندن در روز قبل از امتحان باید فاصلههای زمانی خاصی برای استراحت کردن در نظر گرفته شود. البته بهتر است فاصله این استراحتها بر اساس سختی یا آسانی مطلب مورد مطالعه تنظیم شود.
اما نکته مهم این است که استراحت کردن نباید با فعالیتها پر سر و صدا همراه باشد. در واقع تماشای تلویزیون یا گوش دادن به موسیقی با صدای بلند بهجای آرامش باعث حواسپرتی شما میشوند.
استراحتهایی که برای روز قبل از امتحان در نظر گرفته میشوند باید هم برای ذهن و هم برای جسم موثر باشد. استراحت صحیح باعث میشود که تمرکز شما از دست نرود و در ضمن خستگی خود به عاملی برای تشدید اضطرابتان تبدیل نشود.
تیر سوم: خواب راحت
7 ساعت خواب کامل برای فعالیت مناسب بدن امری حیاتی است. در واقع مهم نیست چه ساعتی میخوابید یا چه ساعتی از خواب بیدار میشوید. مهم این است که وقتی میخواهید مطالب درسی را دوره کنید کاملا هوشیار باشید و تمرکز کافی داشته باشید.
سعی کنید یک ساعت قبل از به بستر رفتن دیگر مطالعه نکنید. در ضمن بهتر است به عضلات خود هم استراحت بدهید و فعالیت بدنی شدید هم نکنید. داشتن خواب کافی یکی از مهمترین فاکتورها در کنترل اضطراب قبل از امتحان است.
تیر چهارم:تغذیه سالم
غذاهای مملو از ویتامین و پروتئین همیشه بهترین انتخاب هستند. مصرف میوه و سبزیجات تازه ذهن را فعال نگه میدارد و همین مساله باعث یادگیری بهتر و کاهش اضطراب میشود. در ضمن بهتر است دور قهوه، چای و نوشابههای گازدار را هم خط بکشید. کافئین موجود در این نوشیدنیها شما را بیدار نگه میدارد ولی قدرت به خاطر آوردن مطالب را از شما میگیرند.
تیر پنجم: تمرکز فکری
روز قبل از امتحان هر چیز را که باعث حواسپرتی میشود کاملا کنار بگذارید. توجه به هر اتفاق بزرگی در اطراف باعث از بین رفتن تمرکز شما میشود. وقتی تمرکزی روی درس وجود ندارد اضطراب خود به خود به وجود میآید.
تیر ششم: مثبتاندیشی
وقت خود را با افرادی بگذرانید که به شما روحیه میدهند یا به قولی انرژی مثبتی به شما میدهند. اصولا هر وقت فکری منفی به سراغ شما آمد فورا همان فکر را به شکل مثبت تغییر دهید و با صدای بلند برای خود تکرار کنید.
مثلا ممکن است فکرکنید: همه بچهها یک دور کامل درس را خواندهاند و به آن مسلط هستند اما من هنوز با کتاب سر و کله میزنم. اگر چنین فکری به سراغتان آمد بلافاصله با صدایی رسا بگویید:" من قبلا هم چنین امتحانهایی دادهام و اکثر مواقع هم نمره خوبی گرفتهام."
تیر هفتم: آرامش
قبل از دوره کردن هر مطلب جدید نفس عمیق بکشید و سعی کنید ذهن خود را از هر فکر دیگری پاک کنید. در ضمن در پایان جدول زمانبندی که برای خود تهیه کردهاید زمانی را برای قدم زدن در هوای آزاد در نظر بگیرید. این کار باعث میشود قبل از امتحان فردا احساس آرامش عمیقی به شما دست دهد.
مطالب مرتبط
تگها
مطالب پربیننده
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- چگونه خشم بهاری را کنترل کنیم
- چگونه تشخیص دهیم یک تصویر با هوش مصنوعی ساخته شده؟
- آموزش کامل تهیه سبزه عید با تخم شربتی
- کاهش وزن علمی و بدون برگشت
- چگونه میتوان از اینستاگرام، تیکتاک و گوشیهای همراه فاصله گرفت؟
- کمبود چه مواد غذایی باعث افزایش ابتلا به افسردگی میشود؟
- چطور مامان بابای خودمان باشیم؟
- مادران تلفنهمراه خود را به کودکشان بدهند یا خیر؟
- چرا مردان در بیان احساسات خود موفق نیستند؟
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- درباره امیر کبیر
- کتاب پیوند زخم خورده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- خلاصه کتاب سواد بصری
- درباره فخرالدین عراقی
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- درباره محسن مهر علیزاده
- تورم به کدام سو میرود؟