نق زدن
یکی از کارهایی که می تواند اعصاب پدر ومادر را به هم بریزد، عادت به نق زدن بعضی کودکان است که باعث کلافگی و درماندگی والدین می شود و گاهی اصلا نمی دانند با این کودک نق نقو چه باید کرد؟ برای این که با کودک نق نقو بشود برخوردی مناسب کرد، این راه ها پیشنهاد می شود :
۱- اهمیت ندادن به نق زدن کودک به نق نق کردن کودک اهمیت نداده و توجه نکنید. اگر به شکایت های او توجه نشان دهید، برای او به این معناست که با نق زدن ، توجه شما را جلب می کند . اگر بچه برای گرفتن بیسکویت نق می زند و شما به خاطر نزدیک بودن وقت ناهار نمی خواهید به او بیسکویت بدهید، کافی است فقط بگویید: «بیسکویت نمیدم چون وقت ناهار هستش» تو به او بیسکویت را ندهید تا متوجه شود که نق زدن راه مناسبی برای درخواست غیر منطقی نیست.
۲- بیان کردن انتظارات خود از کودک اگر کودک به دنبال درخواستی منطقی نق نق می کند و شما اشکالی در آن نمی بینید، به او بگویید: «هر وقت که درست درخواست کردی ، اونو بهت میدم .» برای کودک توضیح داده و به وی نشان دهید که از او چه انتظاری دارید. برای مثال بگویید: «برای شکلات نق نزن». سپس نشان دهید که چگونه باید درخواست کند: «اگه با رفتار مناسب شکلات بخوای بهت میدم پس باید بگی میشه لطفا به من شکلات بدی؟ حالا تو هم همینجوری بگو».
۳- تشویق و پاداش توجه مثبت و تعریف و تمجید از مهم ترین ابزارهای آموزشی مهارت های اجتماعی است. به رفتارهای مناسب کودک توجه و بلافاصله از آن ها تعریف کنید. به کودک روش های درست و منطقی و مناسب انجام خواسته ها را نشان دهید و هر گونه پیشرفت در استفاده از این روش ها و ممانعت در نق زدن را تشویق کنید.
۴- شروع از مکان های خلوت اگر نمی توانید نق زدن او را در مکان های عمومی تحمل کنید، تذکر به کودک را از مکان های خلوت شروع کنید. چنانچه در یک مکان عمومی این روش را انجام دادید و مثلا در مقابل خواسته خریدن چیزی مقاومت کردید و او شروع به جیغ کشیدن و نق زدن کرد مقاوم باشید و به نگاه های مردم توجه نکنید و خیلی عادی خرید خود را انجام داده و بعد خیلی راحت به طرف در خروجی بروید . اگر می توانید او را به قسمت خلوتی ببرید و تا وقتی ساکت نشده آنجا را ترک نکنید و به او بگویید با جیغ زدنش مزاحم دیگران شده و اگر ادامه بدهد باید همانجا بماند.
۵- پیشگیری برای این که جلوی نق زدن بچه را بگیرید، قبل از انجام هر کاری به کودک هشدار و آگاهی بدهید تا از برنامه بعدیش خبر داشته باشد و خود را برای آن آماده کند. انتظار نداشته باشید در صورت تمایل شما، کودک بازی را نیمه تمام رها کرده و بدون هیچ مقاومتی همراهتان از خانه خارج شود پیشاپیش و در چندین نوبت او را از پایان زمان بازی مطلع نمایید، چون در آن زمان با نق زدن های کودک مواجهه می شوید. هشدار پیش از تنبیه برای نق زدن را هم هرگز فراموش نکنید. چرا که باید به کودک فرصت اصلاح و تصحیح رفتارش را بدهید.
۶- صندلی نق زدن صندلی خاصی را برای کودک در نظر بگیرید و اسمش را بگذارید «صندلی نق زدن». بگذارید کودک بداند که گریه و زاری او دیگران را اذیت می کند به او بگویید: «باید بروی و روی صندلی نق زدن بنشینی تا بعدا بدون غرغر یا گریه بازی کنی.» بگذارید کودک دور از شما به گریه کردن و نق نق ادامه دهد.
۷- گوش دادن به کودک زمانی که برایتان مقدور است به او گوش دهید، چون معمولا در این شرایط کودک از شما توجه و محبت بیشتری میخواهد، به آرامی از او بپرسید چه میخواهد اما اگر به هر دلیلی نمیتوانید در آن زمان برایش وقت بگذارید لحظهای دست او را بگیرید یا او را ببوسید و به آرامی به او بگویید باید چند لحظه صبر کند تا کاری که الان در حال انجام دادنش هستید به پایان برسد و بعد حتما برای او وقت خواهید گذاشت. معمولا کودک زمانی که میبیند شما متوجه او هستید و پاسخش را دادید آرام میشود.
۸- سرگرم کردن کودک اگر باز هم به نق زدن ادامه داد باید بیتوجه شوید و غیرمستقیم او را سرگرم کنید. مثلا اگر هنگامی که با تلفن صحبت میکنید کودک شروع به نق زدن میکند به او بگویید: «عزیزم صبر کن تلفنم که تمام شد به حرفهای تو گوش میکنم». اما اگر کودک همچنان نق میزند بدون اینکه به او نگاه کرده یا او را دعوا کنید تلویزیون را روشن کنید تا برنامه کودک تماشا کند یا یک اسباب بازی که کودکتان خیلی آن را دوست دارد بیاورید و جایی که در دسترس اوست بگذارید اما به دستش ندهید.
تهیه کننده: فاطمه گودرزی
مطالب مرتبط
تگها
مطالب پربیننده
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- کتاب پیوند زخم خورده
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره محسن مهر علیزاده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- خلاصه کتاب سواد بصری