معرفی گوگل آنالیتیکس
گوگل آنالیتیکس و مزایای آن
این روزها و با پیشرفت دنیای دیجیتال، استفاده از وبسایتها افزایش یافته است. در این بین راهکارهایی برای رشد و بیشتر دیده شدن هر سایت شکل گرفته است که با استفاده از آن وضعیت سایتها روزبهروز بهتر شده و از دیگر رقبا پیشی میگیرند. این راهکارها که در نهایت منجر به بهبود وضعیت سئو سایت می شود، بسیار فراوان هستند. یکی از ابزارهای پر کاربرد که زیرمحموعهای از شرکت گوگل است و به منظور بهبود وضعیت سئوی سایت شکل گرفته است، ابزار گوگل آنالیتیکس است.
این روزها و با پیشرفت دنیای دیجیتال، استفاده از وبسایتها افزایش یافته است. در این بین راهکارهایی برای رشد و بیشتر دیده شدن هر سایت شکل گرفته است که با استفاده از آن وضعیت سایتها روزبهروز بهتر شده و از دیگر رقبا پیشی میگیرند. این راهکارها که در نهایت منجر به بهبود وضعیت سئو سایت می شود، بسیار فراوان هستند. یکی از ابزارهای پر کاربرد که زیرمحموعهای از شرکت گوگل است و به منظور بهبود وضعیت سئوی سایت شکل گرفته است، ابزار گوگل آنالیتیکس است.
ابزاری با قابلیتهای بسیار و کامل که توانایی این را دارد که به شما کمک کند تا به نتیجه مطلوب خود برای بهبود سایت مورد نظرتان برسید. با استفاده از این ابزار امکانات بسیاری در اختیار شما قرار میگیرد. امکاناتی که با آموزشی کامل میتوانید آنها را پیش ببرید. در این مقاله و در ادامه قصد داریم تا به آموزش گوگل آنالیتیکس بپردازیم و در این باب از صفر تا صد نکات لازم را برای شما بازگو کنیم. به شکلی که در انتها و پایان این مقاله بتوانید به راحتی از این ابزار استفاده کرده و نتایج دلخواه خود را از آن به دست آورید.
فهرست محتوا
گوگل آنالیتیکس؛ ابزار تحلیلگر شرکت گوگل
امکانات قابل استفاده در ابزار گوگل آنالیتیکس
اهمیت استفاده از گوگل آنالیتیکس برای مدیران سایت
مراحل نصب گوگل آنالیتیکس
آشنایی با بخش های مختلف گوگل آنالیتیکس
قسمت Home در گوگل آنالیتیکس
قسمت Customization در گوگل آنالیتیکس
معرفی انواع گزارش گیری در گوگل آنالیتیکس
1. گزارش Real Time در گوگل آنالیتیکس
2. گزارش audience در گوگل آنالیتیکس
3. گزارش acquisition در گوگل آنالیتیکس
4. گزارش Behavior در گوگل آنالیتیکس
5. گزارش Conversion در گوگل آنالیتیکس
استفاده از بخش Settings در گوگل آنالیتیکس
استفاده از گوگل آنالیتیکس برای جمع آوری اطلاعات از سایت
اطلاعات نحوه جذب کاربر (User Acquisition Data)
اطلاعات رفتار کاربر (User Behavior Data)
اطلاعات تبدیل (conversion)
۹ مورد از اطلاعات جزئیتر بیان شده توسط گوگل آنالیتیکس
1. اطلاعات جمعیتشناختی (Demographics)
2. زمینههای مورد علاقه (Interests)
3. اطلاعات جغرافیایی (Geo)
4. فناوری (Technology)
5. موبایل (Mobile)
6. معیار (Benchmarking)
7. جریان کاربران (User Flow)
9. کاربران فعال (Active Users)
دیگر پارامترهای مورد استفاده و اندازهگیری شده در گوگل آنالیتیکس
در پایان
گوگل آنالیتیکس ابزاری کاملا رایگان است که با استفاده از آن امکان تحلیل بسیاری از دادههای به جا گذاشته شده از کاربران را دارید. با استفاده از این ابزار اطلاعات بسیاری را در ارتباط با کاربران سایت خود به دست خواهید آورد. اطلاعاتی که به شما کمک کند تا سئوی سایت خود را بهبود داده و وضعیت مطلوبی را برای آن ایجاد کنید.
در واقع این ابزار راهی است برای به دست آوردن اطلاعات از کاربران که با استفاده از آن میتوانید رفتار سایت خود را براساس نیاز کاربران تنظیم کنید. در واقع با گوگل آنالیتیکس توانایی این را پیدا خواهید کرد که سلیقه و نیاز مخاطب خود را شناسایی کنید. در ادامه براساس همین سلیقه و نیاز رفتار کرده تا بتوانید نظر او را جلب کرده و مخاطبان خود را به مرور افزایش دهید.
در این ابزار قابلیتهای بسیاری در دسترس قرار دارد. قابلیتهایی که هرکدام به تنهایی راهی برای رسیدن به نتیجه مطلوبتر در جذب مخاطب هستند. استفاده از هریک از انواع گزارشگیری و آمار ارائه شده در این ابزار میتواند در جلب نظر مخاطبان بیشتر تاثیر به سزایی را داشته باشد.
آموزش جامع گوگل آنالیتیکس Google Analytics
امکانات قابل استفاده در ابزار گوگل آنالیتیکس
در اولین قدم برای آن که بتوانید با گوگل آنالیتیکس آشنا شوید و شناختی جزئی را نسبت به این ابزار به دست آورید، قابلیتها و امکانات این ابزار را برای شما بازگو خواهیم کرد. البته گفتنی است که برای چگونگی استفاده از هریک از این قابلیتها در ادامه نکات بسیاری را بیان خواهیم کرد.
بخشی از اصلیترین قابلیتهای مورد استفاده در گوگل آنالیتیکس عبارت است از:
شناخت پیدا کردن نسبت به کاربران سایت، براساس هویت، موقعیت جغرافیایی، سن، جنسیت و مواردی از این قبیل
مسیر رسیدن کاربران به سایت و چگونگی پیدا کردن سایت و لینک شدن به آن
کارهای انجام شده توسط کاربران پس از ورود به سایت اعم از چک کردن لیست محتوا و کلیک بر روی محتواهای مختلف
میزان زمان گذاشته شده در سایت و بر روی هر یک از محتواهای مشخص
مقایسه کارهای انجام شده با پیش بینی مدیران سایت پس از ورود کاربران
ارائه آمارهای مختلف و در اقسام متفاوت برای بازههای زمانی مشخص شده
علاوه بر این موارد، دیگر مواردی نیز هستند که در قالب آموزش گوگل آنالیتیکس جای میگیرند. مواردی که به صورت کامل و جامع در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد و چگونگی کارکرد هریک را مورد ارزیابی و بررسی قرار خواهیم داد.
اهمیت استفاده از گوگل آنالیتیکس برای مدیران سایت
استفاده از گوگل آنالیتیکس همانطور که پیش از این مشاهده کردید، قابلیتها و امکانات بسیاری را دارد. این ابزار و قابلیتهای آن، برای بسیاری از مدیران سایت موردنیاز است. در واقع مدیران سایت برای آن که بتوانند سایت خود را به خوبی رصد کنند و رشد و توسعه خوبی را برای آن فراهم آورند، لازم است تا آموزش گوگل آنالیتیکس را در برنامه خود جای دهند. این افراد با استفاده از قابلیتهای گوگل آنالیتیکس میتوانند اطلاعات دقیقی را نسبت به سایتشان داشته باشند. این اطلاعات و گزارشات را در بلند مدت و زمانهای مختلف با یکدیگر مقایسه کنند و با استفاده از راهکارهای مناسب، مشکلات سایت خود را به مرور برطرف کنند.
در واقع با استفاده از قابلیتها و گزارشهای مختلف گوگل آنالیتیکس از نحوه برخورد کاربران با سایت، میتوان بخشهای مورد علاقه کاربران را پیدا کرد. به این ترتیب ابعاد و بخشهای دیگر سایت را نیز به این ابعاد شبیه کرد تا کاربران با بخشهای دیگر نیز ارتباط خوبی را بگیرند. به صورت کلی این ابزار را میتوان راهکاری برای شناخت سلیقه کاربران دانست که به وسیله آن میتوان سایت را به این سلیقه و نیاز نزدیک و نزدیکتر کرد.
مراحل نصب گوگل آنالیتیکس
در اولین قدم برای آن که بتوانید آموزش کامل گوگل آنالیتیکس را به خوبی پیش ببرید، لازم است تا نسبت به چگونگی نصب و ساخت حساب کاربری در گوگل آنالیتیکس اطلاعاتی را داشته باشید. در این بخش به بیان ۶ مرحله خواهیم پرداخت که در رسیدن به حساب کاربری کامل گوگل آنالیتیکس به شما کمک خواهد کرد.
این شش بخش از مسیر عبارت است از:
ایجاد حساب کاربری در گوگل آنالیتیکس: در ابتدا برای آن که بتوانید از قابلیتها و امکانات گوگل آنالیتیکس استفاده کنید، لازم است در این ابزار حساب کاربری داشته باشید. برای این کار در اولین قدم برای خود حساب کاربری گوگل بسازید و وارد اکانت خود شوید.
وارد کردن اطلاعات دقیق برای حساب کاربری: در بخش بعدی، پس از ورود به گوگل آنالیتیکس بخشی برای شما نمایش داده میشود که لازم است در آن اطلاعات شخصی و سایت خود را وارد کنید. در این بخش میتوانید برای خود اسمی را نیز انتخاب نمایید.
مشخص کردن تنظیمات اصلی ابزار گوگل آنالیتیکس: در سومین مرحله از نصب و راهاندازی حساب کاربری خود، بخش تنظیمات برای شما فعال میشود. در این بخش با مشخص کردن تنظیمات مورد نظر خود میتوانید از قابلیتها و امکانات فراوانی استفاده کنید. البته باید به خاطر داشته باشید که بهتر است تا با تیک زدن تمامی امکانات، استفاده از همه آنها را برای خود ممکن کنید.
کامل کردن اطلاعات preperty در حساب کاربری: در آخرین بخش از آموزش گوگل آنالیتیکس و کامل کردن اطلاعات، به سراغ اطلاعات property خود بروید. آدرس سایت، کشور در حال فعالیت، زبان سایت و حوزه کاری ابعادی هستند که در این بخش از تکمیل حساب کاربری باید آنها را کامل کنید.
خواندن قوانین گوگل آنالیتیکس و پذیرفتن این قوانین: در آخرین قسمت از راهاندازی حساب کاربری خود، لازم است قوانین گوگل آنالیتیکس را به دقت بخوانید و در نهایت و پس از خواندن بر روی قوانین کلیک کرده و ثبتنام خود را در سایت و این ابزار نهایی کنید.
دریافت کد مخصوص آنالیتیکس (tracking info): پس از انجام تمامی این مراحل، برای هر وبسایت یک آیدی مخصوص ایجاد میشود و در اختیار مدیر سایت قرار میگیرد. از آنجایی که این آیدی پس از این ممکن است مورد استفاده قرار گیرد، لازم است تا آن را کپی کرده و در جایی آن را برای خود نگهداری کنید.
آشنایی با بخش های مختلف گوگل آنالیتیکس
زمانی که ثبتنام خود در گوگل آنالیتیکس را به صورت کامل انجام میدهید، ابزار به صورت کامل در اختیار شما قرار میگیرد. در ابتدا با مشاهده ابزار دو قسمت اصلی را در آن خواهید دید. در زیر مجموعه این دو قسمت، ابعاد و بخشهای دیگری نیز هستند که هریک فضای مجزا و کارایی خاص خود را دارند. در ادامه درباره این دو بخش اصلی از گوگل آنالیتیکس صحبت کرده و در ادامه مقاله به ابعاد دیگر و زیرمجموعههای هر بخش نیز خواهیم پرداخت.
آشنایی با جزئیات و ابعاد مختلف ابزار گوگل آنالیتیکس
نوار بالایی در گوگل آنالیتیکس: زمانی که به دنبال یادگیری گوگل آنالیتیکس هستید، در اولین قدم با نوار بالایی صفحه در این ابزار روبهرو خواهید شد. در واقع اولین بخش از گوگل آنالیتیکس را میتوان این بخش دانست. نوار بالایی صفحه، بخشی از اطلاعات و کاربری را در خود جای داده است. در این بخش از ابزار میتوانید اکانت ایمیل خود را مشاهده کرده و در صورت نیاز به تعویض آن اقدام کنید. در کنار آن اطلاعیههای مهم آنالیتیکس را مشاهده خواهید کرد که برای اطلاع یافتن از اخبار ابزار میتواند به شما کمک کننده باشد. علاوه بر این دو، نوار ابزار جستوجو نیز در این بخش قرار دارد که با استفاده از آن، امکان جستوجو کردن نوع گزارش و ابزار مورد نظر خود را خواهید داشت.
منوی اصلی گزارشات گوگل آنالیتکس: در سمت چپ تصویر خود از صفحه اصلی سایت، منوی اصلی گزارشات قرار دارد. در این بخش انواع مختلف گزارشات به ترتیب و با زیرمجموعههای مختلف خود قرار دارد. با باز کردن این بخش از منو، میتوانید ابزارهای مورد استفاده و قابلیتهای متفاوت گوگل آنالیتیکس را مشاهده کنید و از آن بهره ببرید. گزارشاتی که در ادامه مقاله به صورت جزئی به هریک از آنها اشاره خواهد شد و اطلاعات دقیقی را درباره آنها بیان خواهیم کرد.
قسمت Home در گوگل آنالیتیکس
در اولین مرحله استفاده از گوگل آنالیتیکس، با باز کردن پنجره این ابزار، صفحه home را مشاهده خواهید کرد. در این صفحه تمامی اطلاعات کلی سایت و نرم افزارهای گوشی قرار دارد. با این حال بهتر است تا از این صفحه برای دسترسی به اطلاعات مورد نیاز استفاده نکرده و برای رسیدن به نتیجه، به بخش مشخص هر گزارش بروید.
قسمت Home در گوگل آنالیتیکس
قسمت Customization در گوگل آنالیتیکس
این بخش که به منظور ایجاد گزارشهای شخصی و متریکهای مورد نظر برای هر فرد ساخته شده است، خود دارای چهار بخش مختلف و متفاوت است. هریک از این چهار بخش خود معنایی دارند که لازم است با آنها آشنا شوید. این چهار بخش به صورت مجزا عبارتاند از:
1. Dashboard: قسمتی که در آن میتوانید یک میزکار شخصی را برای خود ایجاد کنید.
2. Custom Report: در این بخش امکان ساختن گزارشهای شخصی با استفاده از متریکها و معیارهای کاملا شخصی سازی یا برای رویدادهای مشخص و خاص وجود دارد.
3. Saved Report: اگر میخواهید که گزارشات مورد استفاده خود را دوباره مشاهده کنید، با ذخیره کردن هر گزارش آن را در قسمت Saved Report مشاهده خواهید کرد.
4. Custom Alert: این بخش که با نام هشدارهای شخصی مشخص میشود، از این جهت مورد استفاده قرار میگیرد که در صورت نیاز هشدارهایی را برای خود بسازید. برای مثال در صورتی که یک آمار به عددی مشخص رشید، برای شما هشدار داده شود تا از آن باخبر باشید.
قسمت Customization در گوگل آنالیتیکس
معرفی انواع گزارش گیری در گوگل آنالیتیکس
یکی از اصلیترین کارکردها و قابلیتهای استفاده از گوگل آنالیتیکس، گزارشگیریهای این ابزار در انواع و اقسام مختلف است. در این بخش قرار است تا به ۵ مدل از اصلیترین انواع گزارشگیری در گوگل آنالیتیکس پرداخته شود. این ۵ مدل از گزارش عبارت است از:
1. گزارش Real Time در گوگل آنالیتیکس
این سبک از گزارش که با نام اطلاعات لحظهای نیز شناخته میشود، هر اطلاعاتی را در لحظه بیان میکند. حضور چند نفر در سایت، کار و فعالیت انجام گرفته توسط کاربران، نحوه ورود کاربران و رسیدن به سایت، تعداد صفحات دیده شده توسط هریک، میزان زمان گذرانده شده در صفحات مشخص، صفحات فعال کاربران آنلاین، موقعیت مکانی و جغرافیایی کاربران آنلاین و هویت کاربران برخی از این موارد هستند. مواردی که میتواند به شما کمک کند تا برای بارگذاری محتوا بر روی سایت از آن استفاده کرده و زمان مناسب را انتخاب نمایید.
2. گزارش audience در گوگل آنالیتیکس
در بخش مخاطبان اطلاعاتی را در ارتباط با مخاطبان به دست خواهید آورد. کاربران شما و ویژگیهای هر کاربر، اطلاعاتی است که با استفاده از گزارشگیری در این بخش به دست خواهد آمد. با استفاده از این بخش میتوانید کاربران خود را بشناسید و با توجه به اطلاعاتی که از کاربران و پرسونای هدف خود دارید، سیاستگذاریهای مناسبی را در پیش گیرید.
3. گزارش acquisition در گوگل آنالیتیکس
در بیان سومین گزارش به سراغ گزارش جذب رفتیم. تعداد و نوع ورودی سایت در این بخش مورد بحث و بررسی قرار میگیرد. با استفاده از گزارشهای این بخش میتوانید میزان ورود را براساس نحوه ورود هر کاربر سنجیده و نقاط قوت و ضعف خود را در این میان پیدا کنید. بخشهایی مانند ترافیک ارگانیک، دایرکت، سوشال مدیا و برخی موارد دیگر در این بخش مورد ارزیابی و بررسی قرار میگیرند.
4. گزارش Behavior در گوگل آنالیتیکس
در این بخش رفتار کاربران با ابعاد و بخشهای مختلف سایت را مشاهده خواهید کرد. میزان زمان بازدید کاربران از هر صفحه و میزان ماندگاری در هریک از صفحات، میزان نرخ پرش در صفحات و حتی سرعت بارگذاری سایت را میتوان در این بخش از گزارشها به دست آورد.
5. گزارش Conversion در گوگل آنالیتیکس
در این بخش امکان مشخص کردن اهدافی برای سایت وجود دارد. با استفاده از این بخش، میتوان اهدافی را برای بازههای زمانی مختلف سایت مشخص کرد و میزان دسترسی به هدف را نیز مورد ارزیابی و بررسی قرار دارد. به این ترتیب گزارشگیری در این بخش کمک میکند تا اهداف خود را مورد ارزیابی قرار دهید و بتوانید براساس نیاز و سلیقه مخاطب خود، به پیش روید.
معرفی انواع گزارش گیری در گوگل آنالیتیکس
استفاده از بخش Settings در گوگل آنالیتیکس
برای استفاده درست و اصولی از ابزار گوگل آنالیتیکس لازم است تا آن را براساس نیاز خود تنظیم کنید. در بخش تنظیمات گوگل آنالیتیکس میتوانید نیازهای خود را مشخص کنید و این ابزار را به شکل دلخواه و مورد نظر خود درآورید. برای این کار به قسمت setting بروید و گزارشات موجود در آن را به دقت مشاهده کنید. سپس براساس نیازی که کسب و کار شما دارد، آن تنظیمات را تغییر داده و به شکل دلخواه خود درآورید. به این ترتیب میتوانید استفاده از گوگل آنالیتیکس را شخصیسازی کرده و با استفاده از نیاز خود، چگونگی ایجاد تغییر در تنظیمات مشخص را اعمال کنید.
در گوگل آنالیتیکس، آشنایی با این بخش میتواند ابعاد مختلفی را به شما نشان دهد. ابعاد مختلفی چون زبان، موارد گزارش، نام شهر و کشور و موقعیت جغرافیایی، رزلوشن، مدل موبایل، نوع مرورگر و متریکهای مورد نیاز را در این بخش مشاهده خواهید کرد. به این ترتیب میتوانید تا گزارشگیریها را براساس تمامی این موارد ببندید و به سرانجام مطلوب خود برسانید. ضمن اینکه بر ابعاد مختلف کارکردی این ابزار خود مسلط خواهید بود و به بهترین شکل ممکن از آنها استفاده خواهید کرد.
استفاده از گوگل آنالیتیکس برای جمع آوری اطلاعات از سایت
همانطور که پیش از این نیز گفته شد، با استفاده از ابزار گوگل آنالیتیکس، میتوان اطلاعات بسیاری را در ارتباط با یک سایت و گزارشات آن جمعآوری کرد. اطلاعاتی که به فرد کمک میکند تا نتیجه بهتری را به دست آورد. در واقع تمامی اطلاعات به دست آمده با استفاده از این ابزار را میتوان در سه دسته اصلی و چندین زیرمجموعه فرعی تقسیم بندی کرد. در این بخش، اطلاعاتی که با استفاده از گوگل آنالیتیکس به دست میآورید را به سه دسته تقسیم بندی کردهایم. این سه دسته از اطلاعات و جزئیاتی درباره هریک را در ادامه مشاهده خواهید کرد و نکاتی را در ارتباط با هریک فرا خواهید گرفت.
اطلاعات نحوه جذب کاربر (User Acquisition Data)
در بخش نحوه جذب کاربر همانطور که مشخص است قرار است تا نسبت به چگونگی و روش ورود و رسیدن کاربر به سایت خود اطلاعاتی را به دست آورید. با استفاده از این بخش و اطلاعاتی که در آن وجود دارد، میتوانید چگونگی رسیدن کاربر به صفحه خود را بیابید. استفاده از وارد کردن آدرس و لینک مستقیم سایت برای ورود، کمک گرفتن از شبکههای اجتماعی و لینکهای موجود در شبکههای اجتماعی، تبلیغات درون و برون سازمانی، سایتهای دیگر و بک لینکهای موجود و هر راهی برای رسیدن به صفحه اصلی سایت را با استفاده از این بخش میتوانید پیدا کنید.
در واقع با استفاده از اطلاعات نحوه جذب کاربر شما توانایی این را دارید که ترافیک ورودی سایت خود را مورد ارزیابی و بررسی قرار دهید و اطلاعات مفیدی را از آن به دست آورید. اطلاعاتی که به شما کمک کند تا روش مناسب برای بازاریابی آنلاین خود را بیابید و بتوانید در ادامه بازدید کنندههای بیشتری را به سمت سایت خود هدایت کنید. در نهایت استفاده از این اطلاعات منجر به افزایش ترافیک ورودی سایت شما شده و به بهبود وضعیت بازدید از سایت خواهد رسید.
اطلاعات نحوه جذب کاربر (User Acquisition Data)
اطلاعات رفتار کاربر (User Behavior Data)
بخش دیگری از اطلاعات در واقع اطلاعاتی است که به ما نشان میدهد که کاربر در سایت به چه شکلی و چگونه رفتار کرده است. این اطلاعات که با نام اطلاعات رفتار کاربر شناخته میشود، راهنمایی است که در جهت بهبود بخشیدن به سایت مورد استفاده و ارزیابی قرار میگیرد. در واقع با استفاده از اطلاعات رفتار کاربر، میتوان میزان حضور کاربر در صفحه را به دست آورد، صفحات مشاهده شده توسط کاربر را مورد بررسی و ارزیابی قرار داد، مسیر مرور صفحات و رسیدن به نتایج و صفحات بعدی را مشاهده کرد و تمامی حرکات و کلیکهای کاربر در یک سایت را مورد شناسایی قرار داد.
به این ترتیب رفتار کاربر زیر نظر رفته، پستها و صفحات مطلوب و مورد نظر شناسایی شده و اطلاعاتی از این قبیل به دست خواهد آمد. اطلاعاتی که به شما کمک کند تا پرسونا و مخاطب خود را بهتر بشناسید و براساس سلیقه و نیاز او بتوانید به تولید محتوا بپردازید. ضمن اینکه مشکلات و درگیریهای کاربر را نیز به این وسیله خواهید شناخت و میتوانید با بررسی رفتار کاربر در این زمینه، مشکلات خود را نیز به شکلی درست و اصولی حل کنید.
اطلاعات تبدیل (conversion)
سومین دسته از اطلاعات که با استفاده از گوگل آنالیتیکس به دست خواهید آورد، اطلاعات تبدیل در این ابزار است. اگر به دنبال آن هستید که اط وب سایت خود به عنوان یک منبع درآمدی استفاده کنید، اطلاعات تبدیل میتواند در این زمینه به شما کمک کند. با استفاده از این اطلاعات میتواند کل تبدیلهای خود را پیگیری کرده و در ادامه درآمد آینده خود را از منابع آنلاین کسب و کار نیز محاسبه کنید.
برای این کار با استفاده از گوگل آنالیتیکس میتوانید یک کد ردیابی تبدیل ایجاد کنید. این کد ردیابی تبدیل توانایی این را دارد که به شما کمک کند تا با صفحات وبی که میتوانند حاوی درآمد باشند، ترکیب شود. به این ترتیب و در نهایت شما با استفاده از این ابزار میتوانید درآمد حاصله خود را پیشبینی کرده و اطلاعاتی را در زمینه و مراحل رسیدن به منابع درآمدی و میزان این درآمد به دست آورید.
۹ مورد از اطلاعات جزئیتر بیان شده توسط گوگل آنالیتیکس
علاوه بر سه دسته اصلی از اطلاعات بیان شده در بخش قبلی، اطلاعات دیگری نیز هستند که توسط ابزار گوگل آنالیتیکس مورد ارزیابی قرار میگیرند. این اطلاعات در گوگل آنالیتیکس به دستههای بسیاری تقسیم بندی میشوند. اطلاعاتی که در رسیدن به نتیجه مطلوب در ارتباط با کاربران فعال در سایت میتوانند راهگشا باشند و نتایج کاملی را ارائه کنند.
در ادامه به بخشی از این اطلاعات خواهیم پرداخت و درباره هریک نکاتی را بیان خواهیم کرد.
1. اطلاعات جمعیتشناختی (Demographics)
اطلاعات جمعیت شناختی که با نام اطلاعات دموگرافیک نیز شناخته میشود، اطلاعاتی هستند که به بررسی دو فاکتور اصلی در کاربران میپردازند. سن و جنسیت، اطلاعاتی هستند که در این بخش میتوانید مشاهده کنید و از آنها بهره ببرید. در واقع با استفاده از این اطلاعات میتوانید براساس سن و جنسیت افراد استفاده کننده از سایت، آمار خود را بگیرید. آماری که به شما کمک میکند تا پرسونا و مخاطب خود را بشناسید و براساس نیاز او محتوای مورد نظر را تولید کنید. اینکه چه جنسیت و در چه رنج سنی، به کدامیک از محتواهای موجود در سایت شما علاقه دارند، یکی از اصلیترین مواردی است که با استفاده از این سایت میتوانید به آن دست پیدا کنید. مواردی که به شما در رسیدن به نتیجه مطلوب و بیشتر دیده شدن میتواند کمک بسیاری را داشته باشد.
2. زمینههای مورد علاقه (Interests)
با استفاده از گوگل آنالیتیکس توانایی این را دارید که زمینههای مورد علاقه و موضوعات کاربر پسند خود را شناسایی کنید. این موضوع میتواند به شما کمک کند تا موضوعاتی را که کاربران بیشتر در سایت شما به سراغ آن میروند، پیدا کنید و سلیقه و علایق کاربران خود را بشناسید. با استفاده از شناسایی زمینههای مورد علاقه کاربران به وسیله گوگل آنالیتیکس، میتوانید محتواهای جذابتر و کاربردیتری را برای آنها تولید کنید. محتواهایی که کاربران را بیشتر درگیر کند و در ضمن به شما کمک کند تا کاربران خود را در سایتتان بیشتر نگه داشته و میزان محبوبیت و استقبال را در سایت افزایش دهید.
3. اطلاعات جغرافیایی (Geo)
اطلاعات جغرافیایی کاربران، بخشی دیگر از اطلاعات به دست آمده با استفاده از ابزار گوگل آنالیتیکس هستند که میتوانند در رسیدن به نتیجه مطلوب کمک کننده باشند. در این بخش از ابزار، دو قسمت جداگانه تعبیه شده است. دو قسمت مهم و کاربردی که در یکی از آنها اطلاعات مربوط به زبان استفاده شده توسط کاربران مورد بررسی و ارزیابی قرار میگیرد و در بخش دیگر آن، اطلاعات مربوط به جغرافیا و لوکیشن حضور کاربر.
با استفاده از اطلاعات این بخش در گوگل آنالیتیکس، توانایی این را دارید که کاربران خود را بهتر بشناسید. شناسایی که در ادامه به شما کمک میکند تا بتوانید درباره نحوه استفاده و چگونگی کاربران خود اطلاعات بیشتری را کسب کرده و هویت و پرسونای سایت خود را بیشتر و بهتر تشخیص دهید.
اطلاعات جغرافیایی (Geo)
4. فناوری (Technology)
در بخش تکنولوژی و فناوری ابزار گوگل آنالیتیکس میتوانید اطلاعاتی در ارتباط با فناوری را به دست آورید. در این بخش اطلاعات را در دو قسمت جداگانه مشاهده خواهید کرد. در بخش اول تکنولوژی، اطلاعات دریافت شده به مرورگر مورد استفاده شما بستگی دارد. اینکه مخاطبان شما از چه مرورگرهایی برای مشاهده سایت شما استفاده کردهاند، بخش اول از اطلاعاتی است که در این بخش مشاهده میکنید. فایرفاکس، کروم، اینترنت اکسپلورر یا هر ابزار دیگری در این بخش مشخص میشود. ضمن اینکه مدت زمان حضور و میزان بازدید نیز در این بخش از گوگل آنالیتیکس مشخص میشود.
در بخش دوم از تکنولوژی، شبکه اینترنتی کاربران مورد بررسی قرار میگیرد. سرور اینترنت مورد استفاده برای کاربران در کنار شرایط حضور آنها در این سرور و وبسایت، دیگر اطلاعاتی است که در این بخش به آن پرداخته میشود. علاوه بر اینها طول دوره و تعدادشان نیز به صورت کامل مشخص است.
5. موبایل (Mobile)
اگر میخواهید درباره دستگاه مورد استفاده کاربران خود اطلاعاتی را به دست آورید، لازم است به گزارشات موجود در این بخش رجوع کنید. داشتن اطلاعاتی درباره دستگاههای مورد استفاده کاربران این اطلاعات را به شما میدهد که مخازبان شما بیشتر از چه قشری هستند و از چه دستگاههایی را بیشتر بهره میبرند. در واقع این بخش از ابزار گوگل آنالیتیکس را میتوان بخشی دانست که در رسیدن به تبلیغات بهتر به شما کمک کند. اینکه مخاطبان شما از چه ابزاری و چگونه استفاده میکنند، نکتهای است که میتواند پرسونا و مخاطب را بیشتر به شما بشناساند و در رسیدن به نتیجه و محتوای مخاطب پسندتر کمک حال شما خواهد بود.
6. معیار (Benchmarking)
پس از آن که در بخش موبایل، آمار هر متریک را مشاهده کردید، در این بخش میتوانید آمارهای بیشتری را در این زمینه به دست آورید. در واقع این بخش به دنبال آن است که نشان دهد هریک از متریکهای مطرح شده در دستگاههای مختلف، تا چه میزان و اندازه رشد داشتهاند و توانستهاند که تغییر کنند و بهبود پیدا کنند. با استفاده از این بخش، یادگیری گوگل آنالیتیکس مرحله به مرحله کاملتر میشود و به شکل بهتری به پیش میرود.
7. جریان کاربران (User Flow)
یکی دیگر از بهترین ابزارهایی که با استفاده از گوگل آنالیتیکس میتوانید از آن بهره ببرید، جریان کاربران است. در این ابزار امکان این وجود دارد که مسیر حرکت کاربران را رصد کرده و نحوه تعامل آنها را نسبت به وب سایت و محتوای خود بسنجید.
در واقع این ابزار ترکیبی از چند ابزار مختلف است. نحوه حرکت کاربران با توجه به کشور و شهر خود را براساس انتخاب محتواهای مختلف برای مشاهده بررسی خواهید کرد. ضمن اینکه از طریق این ابزار میتوانید نحوه ورود هریک از این افراد را سنجیده و به دست آورید. در نهایت نیز مسیر حرکت هر دسته از افراد را در صفحات مختلف سایت نیز مشاهده میکنید. نکاتی که در کنار یکدیگر به شما کمک میکند تا بتوانید به خوبی نسبت به وب سیات خود اطلاعات مورد نیاز را کسب کرده و نتیجه مورد نظر را برای خود رقم بزنید.
8. بررسی وضعیت کاربران (User Explorer)
اگر به دنبال به دست آوردن درکی درست از رفتار کاربران خود هستید و میخواهید حرکت آنها در وب سایت را به شکلی دقیق مورد بررسی قرار دهید، میتوانید از امکانات بخش بررسی وضعیت کاربران استفاده کنید. با استفاده از این بخش، اطلاعاتی چون دوره، مدت زمان میانگین، نرخ پرش کاربر و مواردی در ارتباط با درآمد را به دست خواهید آورد. به وسیله این اطلاعات و برخی اطلاعات جزئیتر میتوانید کاربران خود را شناسایی کرده و به نتایج منحصربهفرد و کاملی در ارتباط با آنها برسید. اطلاعاتی که میتواند وضعیت کاربران را به شکلی دقیق به شما نشان دهد.
9. کاربران فعال (Active Users)
در قسمت مخاطبان یا همان audience بخشی وجود دارد که به بررسی کاربران فعال میپردازد. در این بخش میتوانید نموداری را از کاربران فعال خود مشاهده کنید. در این نمودار امکان مشخص کردن بازه زمانی خود را دارید. در واقع با مشخص کردن بررسی کاربران فعال در بازههای زمانی مختلف، میتوانید آنها را در این بازهها با یکدیگر مقایسه کرده و نتیجه به دست آمده را مورد بررسی قرار دهید. ضمن اینکه میتوانید کاربران فعال خود را در بازههای زمانی مشخص نیز با یکیدگر مقایسه کنید و به بحث و بررسی درباره زمانهای فعال بودن هریک از کاربران بپردازید. این نکات و بررسی آنها در کنار یکدیگر میتواند سبب رشد و ترقی میزان کاربران فعال برای سایت شما بشود.
دیگر پارامترهای مورد استفاده و اندازهگیری شده در گوگل آنالیتیکس
برای آن که بتوانید با گوگل آنالیتیکس بهتر کار کنید و به نتیجه مطلوبتری برسید، لازم است تا نسبت به آن شناخت بیشتر و بهتری را داشته باشید. در ادامه آموزش گوگل آنالیتیکس شما را با عبارات و کلمات کلیدی استفاده شده در این ابزار آشنا میکنیم و معانی هریک از این عبارات را برای شما بازگو خواهیم کرد. امید است با آشنایی بیشتر با این ابزار بتوانید نتیجه بهتر و کاملتری را از استفاده آن بگیرید. نتیجهای که به شما کمک کند تا بهرهبرداری دقیقتری را برای خود رقم بزنید. برخی از این عبارات و کلمات کلیدی عبارت است از:
1. ارجاع کاربران (References): بخشی که در آن مشخص میشود که کاربران از چه بخشهایی وارد سایت شدهاند را ارجاع کاربران مینامند. این بخش ممکن است به سئوی ارگانیک، تبلیغات گوگل، بنرهای تبلیغاتی یا شبکههای اجتماعی متناهی شود.
2. دورهها (Sessions): مدت زمانی که کاربران به صورت فعال در وب سایت شما حضور داشتهاند و از آن بهره بردهاند را با دوره نشان میدهند. این عدد با توجه به سایت و هدف طراحی آن مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
دورهها (Sessions)
3. کاربران (Users): با استفاده از این عدد میتوانید تعداد افراد و کاربرانی را که در یک بازه زمانی مشخص در سایت شما فعال بودهاند به دست آوردید. این عدد به شما نشان میدهد که کاربران تا چه میزان با محتوای سایت شما ارتباط برقرار کردهاند.
4. بازدیدکنندگان (Visitors): بازدیدکنندگان افرادی هستند که به وب سایت شما سر میزنند. این افراد ممکن است به عنوان بازدیدکنندگان جدید یا بازدیدکنندگان تکراری شناخته شوند.
5. بازدید صفحات (Pageviews): تعداد کل دفعاتی که یک صفحه از سایت توسط کاربران مشاهده شده است را با عدد بازدید صفحات میسنجیم. این عدد در زمان حضور کاربران تکراری نیز افزایش پیدا میکند.
6. میانگین زمان دوره (Avg. Session Duration): میانگین زمانی که دورههای استفاده کاربران از سایت به طول انجامیده است را میانگین زمان دوره مینامند. بدیهی است که بیشتر بودن این عدد میتواند به بهبود سئوی سایت کمک کرده و وضعیت بازدید از سایت را رشد دهد.
7. نرخ پرش (Bounce Rate): نرخ پرش که نرخ خروج نیز نامیده میشود، یکی از مهمترین پارامترهایی است که با استفاده از گوگل آنالیتیکس میتوانید به دست آورید. این ابزار به شما کمک میکند تا زمان حضور در سایت کاربران را تشخیص داده و میزان افرادی را که به سرعت از سایت خارج میشوند، شناسایی کنید. این عدد هرچه بیشتر باشد، میزان خروج افراد بالافاصله پس از ورود به سایت بیشتر است. عددی که میتواند به عنوان خبری ناگوار برای سئوی یک سایت تلقی شود.
8. دورههای جدید (New Sessions): دورههای جدید تخمینی از تعداد بازدیدهایی است که توسط کاربران جدید صورت میگیرد. این عدد به صورت تقریبی مطرح میشود و به عنوان عددی دقیق مشخص نمیشود. زیرا ممکن است که کاربران با استفاده از آیپیهای جدیدی وارد سایت شما بشوند.
9. منابع (Sources): منابع را میتوان آن سایتهایی دانست که سبب و دلیل ورود به یک صفحه یا سایت دیگر هستند. با استفاده از این بخش میتواند تعداد بازدیدکنندگانی را که هر بخش برای شما به وجود آورده است، مشاهده کنید و آمار دقیقی را در این باره به دست آورید.
10. رسانهها (Mediums): در این بخش مشخص میشود که کاربران از چه طریقی به سایت درسترسی پیدا کردهاند. با استفاده از تبلیغات و لینکهای تبلیغاتی یا با استفاده از جستوجو و به صورت طبیعی.
در پایان
زمانی که به دنبال بهبود وضعیت سایت خود هستید و میخواهید سئوی بهتری را برای سایتتان به وجود آورید، لازم است تا به سراغ ابزارهایی کاربردی بروید. یکی از این ابزارها گوگل آنالیتیکس است که میتواند به شما در رسیدن به نتیجه مناسب برای بهبود وضعیت سایت کمک کننده باشد. در این مقاله و آنچه که گذشت به دنبال آن بودیم تا گوگل انالیتیکس را برای شما آموزش دهیم. از چیستی گوگل آنالیتیکس و چرایی استفاده از آن آغاز کردیم و در ادامه نکات جزئی و دقیق را در ارتباط با این مسئله بیان کردیم. نکاتی که به شما کمک کند تا بتوانید نتیجه و بهرهبرداری بهتری را از استفاده این ابزار داشته باشید و در انتها این ابزار را به عنوان یک راهکار مناسب برای رشد سایت خود استفاده کنید.
مطالب مرتبط
تگها
- Home در گوگل آنالیتیکس
- Customization در گوگل آنالیتیکس
- گزارش گیری در گوگل آنالیتیکس
- Real Time در گوگل آنالیتیکس
- audience در گوگل آنالیتیکس
- acquisition در گوگل آنالیتیکس
- Behavior در گوگل آنالیتیکس
- Conversion در گوگل آنالیتیکس
- Settings در گوگل آنالیتیکس
- معرفی گوگل آنالیتیکس
- نصب گوگل آنالیتیکس
- استفاده از گوگل آنالیتیکس
- مزایای گوگل آنالیتیکس
- قابلیتهای گوگل آنالیتیکس
مطالب پربیننده
- کافه زبان، دولینگو فارسی با تمام امکانات
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- چشم رنگی ها چه شخصیتی دارند؟ روانشناسی رنگ چشم ها
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- درباره فخرالدین عراقی
- کتاب پیوند زخم خورده
- خلاصه کتاب سواد بصری
- درباره محسن مهر علیزاده