مقالات اقتصادی

مقاومت و ترسیم مسیر تحولات منطقه

مقاومت و ترسیم مسیر تحولات منطقه

  رژیم صهیونیستی از زمان شکل گیری و اشغال فلسطین در ۷۴ سال گذشته به خاطر برخی تغییر و تحولاتی که در دهه های اخیر در سطح منطقه ای و بین المللی ایجاد شده است، هیچگاه به اندازه کنونی با مسایل و مشکلات عدیده مواجه نبوده است.


داود پورصحت
  رژیم صهیونیستی از زمان شکل گیری و اشغال فلسطین در ۷۴ سال گذشته به خاطر برخی تغییر و تحولاتی که در دهه های اخیر در سطح منطقه ای و بین المللی ایجاد شده است، هیچگاه به اندازه کنونی با مسایل و مشکلات عدیده مواجه نبوده است.

در روزهای اخیر به دنبال ایجاد تنش بین لبنان و این رژیم در خصوص بهره مندی از ذخایر نفت و گاز میدان "کاریش" در دریای مدیترانه و موضع گیری قاطع، شفاف و صریح سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله در ارتباط با آن و اعزام پهپادهای این حزب بر فراز میدان مزبور، مسئولان رژیم صهیونیستی بسرعت تغییر موضع داده و اکنون از ارائه طرح های جدید برای بهره مندی مشترک از این میادین و تقسیم درآمدهای آن بین دو طرف سخن می گویند.

در همین حال در پی تهدیدهای اخیر حزب الله لبنان که همواره بازتاب گسترده ای در فلسطین اشغالی دارد و تاکید بر حق لبنان در بهره برداری از منابع نفتی و گازی خود در منطقه مورد مناقشه دریایی با فلسطین اشغالی، کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی قرار است فردا یکشنبه (۹ مرداد ماه) جلسه‌ای فوق ‌العاده را برای بررسی آخرین تحولات مرتبط با میدان گازی "کاریش" برگزار کند.

با کمی بازگشت به تاریخ اشغالگری و اقدامات جنایتکارانه و غیرانسانی مقام های رژیم صهیونیستی در مقاطع مختلف باید موضع گیری جدید آنان را ناشی از نمایان شدن ضعف این رژیم به خاطر تحولات منطقه ای در چند دهه اخیر در کنار دیگر ضعف ها و پاشنه آشیل آن در نظر گرفت.

تا پیش از این رژیم مزبور در سایه حمایت های گسترده و بی دریغ آمریکا و انگلیس و برخی کشورهای اروپایی و غربی هر زمان که اراده می کردند برای پیشبرد سیاست ها و برنامه های توسعه طلبانه خود با توسل به سلاح جنگی و انواع تجهیزات دریافتی از کشورهای غربی وارد عمل شده و بدون توجه به قوانین و حقوق بین الملل و موضع گیری سازمان های حقوق بشری و قطعنامه های محکومیت سازمان ملل از کشتن افراد بی دفاع حتی زنان و کودکان، بمباران مناطق مسکونی، تجاوز به دیگر کشورهای همسایه و نادیده گرفتن حق حاکمیت آنان دریغ نمی کرد.

در چند دهه اخیر به خاطر تغییر برگه های بازی در سطح منطقه ای و بین المللی و قدرت گرفتن گروه های مقاومت به خصوص در لبنان و فلسطین، ضمن این که رژیم صهیونیستی اکنون در داخل محدوده خود تحت محاصره قرار گرفته، می توان گفت بدترین دوران خود را نیز سپری می کند.

در مقطع کنونی باید گفت که ابتکار عمل در صحنه فلسطین و لبنان در اختیار گروه های مقاومت است که به خوبی بر تحرکات و اقدامات دشمن صهیونیست اشراف داشته و از آن آگاه است و هر زمان که در صدد اقدام یا حرکتی برای پیشبرد سیاست های خود برآید، با اقدام به موقع آن را خنثی کرده و دشمن را از تصمیم خود منصرف می کند که در این ارتباط می توان به تجاوزات نظامی و پاسخ های گروه های مقاومت در داخل فلسطین اشغالی نسبت به آن در مقاطع مختلف و در نهایت پشیمانی تل آویو از انجام چنین تجاوزاتی و واسطه قراردادن مصر برای پایان حملات و تعیین شروط آتش بس از سوی گروه های مقاومت اشاره کرد.

عقب نشینی های پی در پی برای تل آویو در کنار خط و نشان هایی که اکنون گروه های مقاومت برای آن در داخل فلسطین می کشند، در کنار برخی تحولات داخلی این رژیم مانند عمر کوتاه کابینه ها و انحلال مجلس یا کنست و برگزاری انتخابات مکرر به خاطر بروز اختلاف های شدید در بین احزاب حاضر در آن و تشکیل دهنده کابینه همه و همه نشان از وجود ضعف شدید صهیونیست ها در فلسطین اشغالی بعد از ۷۴ سال از گذشت اشغال دارد.

پیرامون افزایش قدرت مقاومت در فلسطین روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» روز شنبه در گزارشی به قلم «عاموس هرئیل» نوشت، اوضاع کرانه باختری همچنان در جوش و خروش است و صحنه فلسطین علیه اسرائیل همچنان ملتهب و در حال انفجار است، فلسطینی ها آرام نمی نشینند و تیراندازی های اخیر آنها علیه نظامیان ارتش نشان داد که توان و نیروی آنها بر مقابله و مبارزه مسلحانه علیه ارتش و نظامیان اسرائیلی متمرکز شده است.

محمود الزهار عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت فلسطین (حماس) نیز پیشتر در ارتباط با نقاط ضعف یا پاشنه آشیل رژیم صهیونیستی تصریح کرد، نظریه امنیت ملی اسرائیل بر چهار ستون «برتری، جنگ برق آسا، دولت امن و حمایت بین‌المللی» بنا شده و اگر این ستون‌ها را هدف بگیریم به نابودی اشغالگر نزدیک می‌شویم و اگر یکی از آنها را هدف بگیریم این رژیم را تضعیف می‌کنیم.

وی که در کارگاه آموزشی به نام «به سوی ایجاد راهبردی ملی برای آزادی قدس» در غزه سخن می گفت، تاکید کرد: «سیف القدس» (درگیری های یک سال گذشته در غزه) نشان داد که این باریکه به تنهایی و نه با کمک تمام طرف‌های «محور مقاومت» قادر به زدن سیستم امنیتی رژیم اسرائیل است و اگر ستون‌های نظریه امنیت داخلی رژیم صهیونیستی هدف گرفته شود، نابودی آن نزدیک‌تر می‌شود.

در کنار این نقاط ضعف رژیم صهیونیستی باید به اقدامات غیرانسانی این رژیم نظیر کودک کشی، بازداشت کودکان و زندانی کردن آنها، زندانی کردن مادران همراه با نوزادان آنان، سوزاندان شماری از سربازان اسیر مصری در جنگ ۱۹۶۷ و دفن دستجمعی آنان در محلی که بعد از ۵۵ سال افشا شده است و محاصره ۱۴ ساله نوار غزه و ایجاد زندانی با دو میلیون جمعیت در یکی از متراکم ترین مناطق جهان با وجود انتقادهای شدی افکار عمومی و ده ها مورد دیگر از زمان اشغال فلسطین اشاره کرد که موجب شده تا رژیم صهیونیستی در اذهان و افکار عمومی جهان نیز بشدت منفور شود و بی دلیل نیست که در روزهای اخیر وزیر بحرینی به خاطر خودداری از دست دادن با مقام صهیونیست استعفا داده و از سوی افکار عمومی این کشور بشدت استقبال می شود.

علاوه بر این در روزهای اخیر به دنبال موضع گیری یکی از اعضای کمیسیون تحقیق سازمان ملل درباره مناقشه رژیم صهیونیستی با فلسطینی‌ها، مقام های این رژیم نسبت به آن و فعالیت این کمیسیون اعتراض کرده و مدعی ضدیت آنان با یهود شده و درخواست انحلال آن را ارائه کرده اند.

در چنین شرایطی باید گفت که پایه های چهار ستون مزبور که روزی موجب شده بود تا این رژیم بدون هراس و نگرانی سیاست های خود را پیش ببرد، اکنون بشدت متزلزل شده است و تحولات منطقه و جهان به سمت و سویی پیش می رود که می توان گفت پیش بینی سید حسن نصرالله که تاکید دارد سقوط این رژیم نزدیک تر شده است، محاسبه شده و چندان دور از ذهن نیست.

وی ۴ مرداد ماه به مناسبت چهلمین سال تاسیس حزب الله لبنان در تشریح اینکه چگونه زمینه‌های نابودی رژیم صهیونیستی مساعد شده است، گفت که پایان عمر این رژیم بسیار نزدیک است و علاوه بر این، تل‌آویو باید بداند که تمامی نقاط اراضی اشغالی در تیررس موشک‌های مقاومت قرار دارد.

دبیر کل حزب‌الله لبنان با اشاره به اینکه بازدارندگی حزب‌الله از سال ۱۹۸۵ میلادی آغاز شد و دستاورد همه گروه‌های مقاومت بود، تصریح کرد که در آن زمان دشمن صهیونیستی بسیار سریع مجبور شد که از مناطقی که اشغال کرده بود، خارج شود.
وی تصریح کرد: پایان اسرائیل پیش‌ بینی یا رؤیا نیست، بلکه بر اساس آمارهایی است که وجود دارد. اکنون شما ببینید که چه تعداد از اسرائیلی‌ها تابعیت دوم دارند و آماده خروج هستند و اصلاً نیاز به گذشت ۴۰ بهار دیگر نیست که پایان اسرائیل را ببینیم.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه