مقالات روانشناسی
قهر کردن کودکان با رفتار قاطع والدین از بین میرود
همه انسان ها گاهی اوقات عصبانی می شوند. ناراحتی به سراغ همه می آید عصبانیت و ناراحتی یک احساس عادی و سالم هستند. احساس عصبانیت و ناراحتی به سراغ کودکان هم گاهی اوقات می آید اما بعضی از بچه ها تقریباً بیشتر عصبانی هستند و برخی دیگر کمتر عصبانی می شوند.
گروه ایرنا زندگی- در کودکان معمولا بعد از ناراحتی و عصبانیت قهر و قهر کردن بوجود می آید. بعبارتی قهر و قهر کردن کودکان در بسیاری مواقع نتیجه ناراحتی آنها از یک مساله یا عصبانیت شان از یک موضوع است. در نتیجه متوجه شدیم که یکی از عوامل قهر کردن کودکان ناراحتی و عصبانیت است.
بنابراین برای اینکه بتوانیم با مساله قهر کردن کودکان برخورد مناسبی داشته باشیم قبل از هر کاری باید علت آن را بیابیم تا بهترین رفتار و عملکرد را در قبال قهر کردن کودکان انجام دهیم. برای اینکه بتوانیم مشکل قهر کردن کودکان را حل کنیم باید علت های ناراحتی و عصبانیت آنان را تا حد زیادی کم و کمتر کنیم. البته این کار باید به شیوه اصولی و صحیح خود انجام شود. اگر والدین در پی قهر کردن کودکان خواسته او را برآورد کنند، کودک در می یابد که نتیجه قهر کردن برآورده شدن نیاز هایش است و لذا در موارد مشابه اقدام به قهر کردن می کند. بنابراین اولین راهکار شناخت دلایل ناراحتی و عصبانیت کودکان قهرکرده و سپس یافتن علت ان برای رفع آن می باشد. همیشه یک مسئله محیطی روشن یا یک مسئله بهداشت روانی در پشت رفتار یک کودک عصبانی وجود ندارد. به نظر می رسد برخی از بچه ها کم تحمل به دنیا می آیند. آنها وقتی خوشحال نیستند، بی تاب، غیر تحمل و کاملا متجاوز هستند.
راهکارهایی برای مقابله و حل چالش قهرکردن کودکان به والدین و مربیان:
۱- خوردن غذایشان هنگام غذانخوردن قهر کردن کودکان سر سفره غذا
یکی از رفتارهای رایج کودک بهانه گیری برای غذاخوردن و یا نخوردن است که تقریبا همه بچه این رفتار را از خود نشان میدهند. یکی از واکنش های مقابله با قهر کردن کودکان و غذا نخوردن میتواند خوردن غذای او باشد. زیرا در اینصورت کودک در خواهد یافت که قهر کردن او نه تنها نتیجه مناسبی ندارد بلکه حتی ممکن است به ضرر او تمام شود. البته این مورد ممکن است در کودکان کم خوراک و کودکانی که از لحاظ اشتیاق به غذاخوردن خیلی قوی نباشند و ضعیف باشند جابگو نباشد. ولی در کودکان شکمو و خوش خوراک حتما جواب می دهد.
۲- قصه گویی و داستان گویی یک راهکار مناسب برای حل چالش قهر کردن کودکان است
برخی کودکان از لحاظ روابط اجتماعی و برخورد با دیگران در سطح مناسبی هستند. این کودکان معمولا در قبال توجه و عدم توجه افراد نزدیک خانواده و کسانی که دوستشان دارند معمولا واکنش نشان میدهند و بی تفاوت نیستند. در خصوص قهر کردن این کودکان یک راه حل مناسب میتواند بیان داستان هایی از زبان حیوانات در مورد نتایج منفی قهر کردن و اینکه دیگران فردی که مدام قهر می کند را دوست ندارند نیز می تواند در ترک قهر کردن کودک موثر باشد.
۳- امر و نهی کردن کودکان در سنین ۴ تا ۱۰ سال یک علت قهر کردن کودکان است
یکی دیگر از علت هایی که موجب میشود کودکان قهر کنند امر و نهی کردن زیاد آنها بخصوص در سنین قبل از مدرسه و اوایل مدرسه می باشد. دلیل این امر نیز این است که در این سنین کودکان بشدت خودمحور می شوند. کودک در این سنین امر و نهی کردن را دوست ندارد و لذا توصیه می شود اگر قرار است رفتاری به او آموخته شود، به روش غیرمستقیم باشد. سعس کنید بیشتر به او خوب و بدها را بگویید تا او بتواند خودش خوب هار از بین انتخاب هایش انتخاب کند. دراینصورت بصورت غیرمستقیم رفتار او را اصلاح کرده اید.
۴- بی توجهی در هنگام قهر کردن کودکان یک راهکار مناسب است
در بسیار از مواقع ممکن است کودکان به رقهر کردن خود برای موارد متعدد ادامه دهند. یکی از دلایل اصلی معمولا این است که باید خواسته شان را برآورده کنید. اگر خواسته آنها نامطلوب و نابجا است به او بی توجه باشید. در اینخصوص قاطع برخورد کنید تا بداند که با قهر کردن به خواسته و نیازش نمیرسد. بلکه باید از جایش بلند شود و بیاید و برایتان توضیحات لازم را بدهد.
۵- اگر علت قهر کردن کودکان لجبازی باشد چکار کنیم؟
در مواردی که کودک به دلیل لجبازی با شما قهر می کند ۲ راه حل مناسب وجود دارد یکی اینکه او را به حال خوش رها کنید و اگر میگوید با من حرف نزنید با او حرف نزنید و بطور کلی کاری انجام ندهید که باعث تشدید لجبازی او شود. راه حل دم این است که با محبت و عاطفه با او برخورد کنید و با او بنشینید و صحبت کنید. سعی کنید در این مواقع از شادی های قبلی که با هم داشته اید سخن بگویید.
۶- کودکان را در موقعیت های خوب تشویق و هنگام قهر کردن تنبیه معقول کنید
گاهی لازم است که برای فهماندن اینکه او نباید قهر کنید از پاداش و تنبیه استفاده کنید. پاداش و تنبیه را در حالتی که نه خوشحال باشید و نه عصبانی انجام دهید. وقتی شما فرزندتان را تشویق می کنید، آنها ایمان و اعتماد شما را به خودشان می بینند و در نتیجه به خودشان و توانایی هایشان ایمان می آورند و همین مسئله کمک می کند که کودکان کمتر قهر کنند.
۷- هنگام قهر کردن کودکان والدین باید رفتارشان همسو باشد
گاهی یکی از والدین به قهرکودک بیتوجهی میکند ولی دیگری رفتار عکس را نشان داده و درصدد دلجویی و توجه به کودک برمیآید که این رفتاری بسیار اشتباه و غلط است.
ب- نکاتی که والدین باید توجه کنند
اول و مهمتر از همه، خودتان را قهر نکنید. قهر کردن شما از این رفتار فرزندتان هرگز او را مجبور نخواهد کرد که رفتار بد خود را محدود کند. شما فقط نمونه ای از چیزهای جدید برای او بگذارید تا او را امتحان کند و او را حتی بیشتر مورد تحسین قرار دهد. به او نشان دهید که می توانید خلق و خوی خود را کنترل کنید، و به او کمک خواهید کرد که اعتقاد داشته باشد که در نهایت وی قادر خواهد بود. اگر با این کار مشکل دارید سعی کنید مواردی را که باعث ناراحتی شما می شود شناسایی کنید. در اغلب مواقع حل ناراحتی ها به رفع مشکل قهر کردن کودکان کمک می نماید.
اگر کودک به حرف های شما بی توجهی کرد و به قهر کردن ادامه داد
شاید هر وقت کودکتان به حرفهای شما بی توجه باشد استنباط می کنید که او علیه شما قهر می کند. به خود یادآوری کنید که، واقعاً، اکثر بچه ها الان و بعد دستورالعمل ها را رعایت نمی کنند. آنها ممکن است بخواهند مستقل باشند. تصمیم بگیرید که دفعه بعد که فکر کردید نفس عمیق خواهید کشید شمارش معکوس از ۱۰ را بشمارید و به خود او بگویید دیگر زمان قهر کردن به پایان رسیده است. شما باید به فرزند خود بیاموزید که احساسات خود را بشناسد و درک کند و او را به سمت راههای قابل قبول هدایت کنید که عصبانیت، ترس و ناامیدی را از خوددور کند وتا میزان قهر کردن کودکان تان کمتر ین حد برسد و دیگر رفتارهای قهرگونه از خود نشان ندهد.
این نکات می تواند به شما در مدیریت قهر کودک کمک کند:
بلافاصله پاسخ دهید. صبر نکنید تا فرزند شما برای سومین بار یا بیشتر قهر کند. فرزند شما باید فوراً بداند که چه اشتباهی انجام داده است. کار خود را متوقف کنید و از فرزندتان بخواهید که با شما بنشیند و حرف ش را بزند و دلیل قهر کردن را برایتان توضیح دهد. او را با روشی دوست داشتنی نگه دارید یا لمس کنید. پس از چند دقیقه آرامش به طور خلاصه در مورد تاثیرات منفی قهر کردن کودکان صحبت کنید. مثلا بگویید که کودکانی که قهر میکنند علاوه بر اینکه به خواسته و نیاز شان نمیرسند خود را از آنچه که می توانند داشته باشند محروم می کنند.
قهرکردن کودکان با والدین چه معنایی دارد؟
برخی مواردی که دیده شده است کودکان دچار کمبود محبت هستند بنابراین برای جلب توجه نظر اطرافیان و والدین قهر میکنند. اینجا باید از خود بپرسید که آیا در رابطه با رفتارهای دیگرش به او توجه داشته اید؟ به مرور زمان به کودکتان یاد بدهید برای بدست آوردن هر چیزی بهتر است صحبت کند و با قهر کردن چیزی نصیبش نمیشود. باید به الگوهایی تربیتی که به کودکانمان آموزش میدهیم توجه کنیم زیرا آنها در این سنین در حال الگو برداری از بزرگترها می باشند. قهر کردن رفتاری است که کودک از بزرگتر ها و والدین خود یاد میگیرند و اصولا برای براورده شدن نیازهایشان این کار را تکرار می کنند
به همین دلیل بهتر است شما به عنوان والدین شرط بگذارید یعنی:
وقتی کودکان کار اشتباهی انجام می دهند مانند قهر کردن به آن توجه نکنید
درمقابل رفتارهای خوب او را تشویق کنید و به آن پاداش دهید.
پ – چک لیست پایانی برای نحوه رفتار در قبال قهر کردن کودکان
به او کمک کنید به نتیجه کارهایی که انجام میدهد فکر کند البته نه با سرزنش، دعوا و نصیحت بلکه با ایجاد جو صمیمی بین خود و فرزندتان.
از نظر و احساس او آگاه شوید و راه حل پیدا کنید.
در تصمیم گیری های مهم خانه از او نظرخواهی کنید.
فعالیت هایی مثل ورزش گروهی به او کمک می کند.
خودتان نیز الگوی مناسبی برای او باشید.
بیشتر با او صحبت کنید درباره احساس خوبی که از داشتنش دارید دوستانش؛ علایقش و …
با ارتباط صمیمانه است که می توانید در مورد آنچه انتظار دارید در رفتار او ببینید با او صحبت کنید.
با همفکری هم قانون هایی برای این که آسایش همه اعضای خانواده تامین شود بنویسید.
عواملی مثل عصبانیت و ناراحتی یا لجبازی و کج خلقی سبب قهر کردن کودکان میشود اینها را حل کنید.
رفتار درست کودکان را تقویت کنید
بد رفتاری های کودکان را از بین ببرید
درخواست های مودبانه بچه ها و کودکان را تقویت کنید
تنبیه معقول در نظر بگیرید کودکان با تنبیه معقول به خوب زندگی کردن ادامه می دهند.
وقتی از دستشان عصبانی هستید به هیچ عنوان تنبیه نکنید!
بچه ها به حرف های شما اعتماد دارند:
به آن ها بیاموزید که تلاش کردن اساسی ترین چیز است.
آن ها را در موقعیت های خوب تشویق کنید.
والدین باید فقط به درخواستهای نامعقول کودک خود پاسخ منفی دهند
از نهی کردن بیجا بپرهیزند. بطور کلی کمتر امر و نهی کنید.
بهترین راهکار مقابله با رفتار قهرکردن کودک، توجه نکردن در آن لحظه است.
مطالب مرتبط
تگها
مطالب پربیننده
- کافه زبان، دولینگو فارسی با تمام امکانات
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- چشم رنگی ها چه شخصیتی دارند؟ روانشناسی رنگ چشم ها
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- درباره فخرالدین عراقی
- کتاب پیوند زخم خورده
- خلاصه کتاب سواد بصری
- درباره محسن مهر علیزاده