مقالات فناوری

ادعای چین در دستیابی به حفاظت از بلاکچین‌ها مقابل حملات کوانتومی

ادعای چین در دستیابی به حفاظت از بلاکچین‌ها مقابل حملات کوانتومی

 چین مدعی شد در حفاظت از بلاکچین‌ها مقابل حملات کوانتومی به موفقیت دست یافته است.

 چین مدعی شد در حفاظت از بلاکچین‌ها مقابل حملات کوانتومی به موفقیت دست یافته است.

فناوری نوین از انتقال داده‌ها بین مؤسسات مالی محافظت می‌کند.  بلاکچین یک دفتر کل دیجیتال است که ردپای همه معاملات را  ثبت می‌کند.

به گزارش تارنمای تازه‌های مهندسی در انگلیس (interesting engineering)، پلتفرم بلاکچِین (فناوری زنجیره بلوکی) چِین‌ میکر (chain maker) در چین به گونه ای ساخته شده است که می‌تواند در برابر حملات رایانه‌های  مرسوم و کوانتومی مقاومت کند.

توسعه‌دهندگان تجارت بلاکچین که به چانگ‌آن‌چِین هم معروف است، مدعی هستند که فناوری نوین از انتقال داده‌ها بین مؤسسات مالی، حفاظت و معاملات برخط (آنلاین) را امن‌تر می‌کند.

طبق این گزارش، یک روش امضای دیجیتالی پساکوانتومی به پلتفرم بلاکچین اضافه شده است تا از آن در برابر حملات حفاظت کند؛ این حملات شامل حملات رایانه های کوانتومی هم می‌شود که ممکن است امنیت ارتباطات عادی را به خطر اندازد.

بلاکچین چینی از برخی از الگوریتم‌های بسیار هوشمند برای مواجهه با تهدیدهای کوانتومی استفاده می‌کند.

مانند سایر بلاکچین‌ها، فهرست دیجیتالی گزارش‌ها در بلوک‌هایی نگهداری می‌شود که هرکدام شامل ساعت و تاریخ معامله بوده و قرار است به‌روز رسانی آن بدون شناسایی‌شدن مشکل باشد.  

معاملات شامل استفاده از تابع هَش رمزنگاری یا مسایل چالش‌برانگیز ریاضی است، ضمن اینکه شامل الگوریتم اثبات کار است که به هر بلوکی که قبل از آن می‌آید اعتبار می‌دهد تا امنیت لیست را تضمین کند.

پیتر شُر ریاضیدان آمریکایی در ۱۹۹۴ کشف کرد که می‌توان  از رایانه کوانتومی برای محاسبه عوامل اصلی اعداد بزرگ استفاده کرد و در نتیجه، ارتباطات امن مرسوم که از رمزگذاری بر اساس پیچیدگی محاسباتی استفاده می‌کردند به صورت اجتناب‌ناپذیری کاهش پیدا کرد.

در پاسخ به این موضوع، روش‌های رمزنگاری کلاسیک که رمزنگاری پساکوانتومی نامیده می‌شود، به علاوه یک طرح توزیع کلید کوانتومی به گونه ای تنظیم شده‌اند که با حملات رایانه های کوانتومی مقابله می‌کنند.

رییس شرکت فناوری کوانتومی کوانتوم‌سی‌تِک به روزنامه دولتی ساینس‌دیلی چین گفت: چاره‌اندیشی برای مقابله با حملات کوانتومی ضروری است، حتی اگر  ساخت یک رایانه کوانتومی تمام‌عیار دیگر هشت تا ۱۰ سال طول بکشد.

مدیر شرکت یینگ یانگ چین هم بیان کرد: «هزینه جبران کردن، سنگین خواهد بود. باید علاج واقعه را قبل از وقوع کنیم. ساختن یک شبکه ارتباطی امن کوانتومی یک مساله ضروری است. هرقدر شبکه متراکم تر باشد، بهتر است و کاربردی‌تر می‌شود.»

بلاکچین‌ها به صورت گسترده‌ای در شبکه‌های نظیر به نظیر استفاده می‌شوند تا داده‌هایی را  غیرمتمرکز کنند که به طور کلی برای مدیریت  ارز دیجیتال و در چین برای چک‌کردن قراردادها، داده‌های سلامت و سایر انواع داده‌ها استفاده می‌شود. در واقع، بیش از انبوه سکه‌های دیجیتال که بر چرخه اخبار چیره می‌شوند، عملیات‌های مشابهی ظرفیت واقعی این فناوری را تشکیل می‌دهند.

در طول برگزاری المپیک زمستانی پکن ۲۰۲۲، این شرکت ادعا کرد که فناوری‌ آن در تجارت کربن، تأمین مالی زنجیره تأمین و استعلام اصالت فرآورده‌ها استفاده شده بود.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه