کنکور سراسری
ظرفیت رشته دندانپزشکی ۱۰ درصد افزایش مییابد
دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور، توزیع دندانپزشک در سطح کشور را نامناسب دانست و گفت: براساس بومی گزینی و مناطق محروم، ظرفیت دندانپزشکی در کنکور امسال ۱۰ درصد افزایش مییابد.
دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور، توزیع دندانپزشک در سطح کشور را نامناسب دانست و گفت: براساس بومی گزینی و مناطق محروم، ظرفیت دندانپزشکی در کنکور امسال ۱۰ درصد افزایش مییابد.
منصور کبگانیان در حاشیه جلسه ۱۶۳ شورای راهبری نقشه جامع علمی کشور افزود: مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره افزایش ظرفیت پزشکی نهایی و اکنون این موضوع اجرایی شده اما ظرفیت رشتههای دندانپزشکی به جلسه امروز(سه شنبه) موکول شده بود.
دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور ادامه داد: براساس وضع موجود سرانه دندانپزشکی، به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۳۵ نفر دندانپزشک وجود دارد؛ در صورتی که در حداقل مطلوب باید ۷۰ نفر دندانپزشک برای ۱۰۰ هزار نفر وجود داشته باشد، به فرض اینکه توزیع دندانپزشک مناسب باشد، که اینطور نیست و اوضاع مناطق محروم از کلانشهرها بدتر است.
کبگانیان گفت: در مقایسه با سایر کشورها نظیر کشورهای گروه ۲۰ در اواخر جدول قرار داریم. در میان کشورهای منطقه جزو پنج کشور آخر هستیم و این در شأن جمهوری اسلامی نیست. البته معیار ما مقایسه با کشورهای دیگر نیست اما اکنون تعداد زیادی از استانها در وضعیت قرمز و بدی قرار دارند و این هشداری است که عزیزان وزارت بهداشت باید برای آن چاره اندیشی کنند، یکی از فکرها و راه حلها همین تصمیم امروز است باید گام به گام این مشکل را به کمک مسئولان وزارت بهداشت حل کنیم.
وی اضافه کرد: آمارها نشان میدهد که از سن چهل سالگی به بعد میزان پوسیدگی دندان افزایش مییابد به همین دلیل به پزشک بیشتری نیاز داریم زیرا ایران رو به پیری است و اخیراً موضوع جوانی جمعیت در مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شده است.
دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور گفت: تا سال ۸۸ شاهد رشد پذیرش در رشتههای دندانپزشکی بودیم ولی این افزایش ظرفیت متوقف شد و از سال ۹۵ به شدت کاهش یافت. این امر سبب شده که بسیاری از دانش آموزان نخبه برای تحصیل در رشتههای دندانپزشکی به کشورهای همسایه مراجعه کنند که البته آموزش در آنها کیفیت خوبی ندارد.
کبگانیان افزود: برای افزایش ظرفیت رشتههای دندانپزشکی باید نسبت استاد به دانشجو نیز در نظر گرفته شود، خوشبختانه در جلسه عنوان شد که استاندارد وزارت بهداشت نسبت استاد به دانشجو یک به ۱۰ است، وضع موجود نشان میدهد که نسبت استاد به دانشجو یک به پنج است به همین دلیل میتوان افزایش ظرفیت رشتههای دندانپزشکی را در دستور کار قرار داد.
دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور بیان کرد: اکنون ظرفیت رشتههای دندانپزشکی 1750 نفر است البته بحث پیشگیری و سلامت دهان و دندان از مواردی هستند که مورد تاکید قرار گرفت، میدانیم که اقدامات پیشگیرانه در ۱۰ سال آینده خود را نشان میدهد. اما مطمئن هستیم که اگر دولت در زمینه پیشگیری به صورت انقلابی عمل کند ظرف مدت کوتاهی نتایج مناسبی به دست خواهد آمد.
وی اعلام کرد: بر اساس مصوبه امروز که به اتفاق آرا تصویب شد برای افزایش ظرفیت پزشکی باید براساس بومی گزینی و مناطق محروم صورت گیرد. در سالجاری ظرفیت دندانپزشکی به میزان ۱۰ درصد افزایش پیدا میکند، چون مسئولان وزارت بهداشت عنوان میکنند که زمان کمی دارند به همین دلیل افزایش ظرفیت امسال ۱۰ درصدی خواهد بود.
کبگانیان ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ ظرفیت دندانپزشکی ۲۰ درصد افزایش پیدا میکند و در سالهای ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ به میزان ۳۰ درصد افزایش ظرفیت خواهیم داشت در سال ۱۴۰۴ این افزایش ظرفیت متوقف میشود و بازنگریهای لازم صورت می گیرد و در صورت نیاز تصمیمات جدید اتخاذ خواهد شد.
دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور درباره موافقت وزارت بهداشت با این مصوبه گفت: وزیر بهداشت در ستاد نقشه جامع علمی کشور حق رای دارد اما امروز حضور نداشت و معاون ایشان حضور داشت و تمامی اعداد با هماهنگی وزارت بهداشت نهایی شده است هرچند که اعضای ستاد نقشه اعداد بالاتری را مد نظر داشتند. تصریح معاون آموزشی وزارت بهداشت این بود که کمبود دندانپزشکی را پذیرفتهاند و لازم است که اقدامی صورت گیرد اما امکاناتی نیاز است که باید فراهم شود خوشبختانه مسئولان سازمان برنامه و بودجه در جلسه امروز حضور داشتند و راهکارهای اجرایی را در این زمینه ارائه دادند.
مطالب مرتبط
تگها
مطالب پربیننده
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- کتاب پیوند زخم خورده
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره محسن مهر علیزاده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- خلاصه کتاب سواد بصری