کنکور سراسری

ظرفیت رشته دندانپزشکی ۱۰ درصد افزایش می‌یابد

ظرفیت رشته دندانپزشکی ۱۰ درصد افزایش می‌یابد

دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور، توزیع دندانپزشک در سطح کشور را نامناسب دانست و گفت: براساس بومی گزینی و مناطق محروم، ظرفیت دندانپزشکی در کنکور امسال ۱۰ درصد افزایش می‌یابد.

دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور، توزیع دندانپزشک در سطح کشور را نامناسب دانست و گفت: براساس بومی گزینی و مناطق محروم، ظرفیت دندانپزشکی در کنکور امسال ۱۰ درصد افزایش می‌یابد.

 منصور کبگانیان در حاشیه جلسه ۱۶۳ شورای راهبری نقشه جامع علمی کشور افزود: مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره افزایش ظرفیت پزشکی نهایی و اکنون این موضوع اجرایی شده اما ظرفیت رشته‌های دندانپزشکی به جلسه امروز(سه شنبه) موکول شده بود.

دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور ادامه داد: براساس وضع موجود سرانه دندانپزشکی، به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۳۵ نفر دندانپزشک وجود دارد؛ در صورتی که در حداقل مطلوب باید ۷۰ نفر دندانپزشک برای ۱۰۰ هزار نفر وجود داشته باشد، به فرض اینکه توزیع دندانپزشک مناسب باشد، که اینطور نیست و اوضاع مناطق محروم از کلانشهرها بدتر است.

کبگانیان گفت: در مقایسه با سایر کشورها نظیر کشورهای گروه ۲۰ در اواخر جدول قرار داریم. در میان کشورهای منطقه جزو پنج کشور آخر هستیم و این در شأن جمهوری اسلامی نیست. البته معیار ما مقایسه با کشورهای دیگر نیست اما اکنون تعداد زیادی از استان‌ها در وضعیت قرمز و بدی قرار دارند و این هشداری است که عزیزان وزارت بهداشت باید برای آن چاره اندیشی کنند، یکی از فکرها و راه حل‌ها همین تصمیم امروز است باید گام به گام این مشکل را به کمک مسئولان وزارت بهداشت حل کنیم.

وی اضافه کرد: آمارها نشان می‌دهد که از سن چهل سالگی به بعد میزان پوسیدگی دندان افزایش می‌یابد به همین دلیل به پزشک بیشتری نیاز داریم زیرا ایران رو به پیری است و اخیراً موضوع جوانی جمعیت در مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شده است.

دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور گفت: تا سال ۸۸ شاهد رشد پذیرش در رشته‌های دندانپزشکی بودیم ولی این افزایش ظرفیت متوقف شد و از سال ۹۵ به شدت کاهش یافت. این امر سبب شده که بسیاری از دانش آموزان نخبه برای تحصیل در رشته‌های دندانپزشکی به کشورهای همسایه مراجعه کنند که البته آموزش در آنها کیفیت خوبی ندارد.
                                                  
کبگانیان افزود: برای افزایش ظرفیت رشته‌های دندانپزشکی باید نسبت استاد به دانشجو نیز در نظر گرفته شود، خوشبختانه در جلسه عنوان شد که استاندارد وزارت بهداشت نسبت استاد به دانشجو یک به ۱۰ است، وضع موجود نشان می‌دهد که نسبت استاد به دانشجو یک به پنج است به همین دلیل می‌توان افزایش ظرفیت رشته‌های دندانپزشکی را در دستور کار قرار داد.

دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور بیان کرد: اکنون ظرفیت رشته‌های دندانپزشکی 1750  نفر است البته بحث پیشگیری و سلامت دهان و دندان از مواردی هستند که مورد تاکید قرار گرفت، می‌دانیم که اقدامات پیشگیرانه در ۱۰ سال آینده خود را نشان می‌دهد. اما مطمئن هستیم که اگر دولت در زمینه پیشگیری به صورت انقلابی عمل کند ظرف مدت کوتاهی نتایج مناسبی به دست خواهد آمد.

وی اعلام کرد: بر اساس مصوبه امروز که به اتفاق آرا تصویب شد برای افزایش ظرفیت پزشکی باید براساس بومی گزینی و مناطق محروم صورت گیرد. در سالجاری ظرفیت دندانپزشکی به میزان ۱۰ درصد افزایش پیدا می‌کند، چون مسئولان وزارت بهداشت عنوان می‌کنند که زمان کمی دارند به همین دلیل افزایش ظرفیت امسال ۱۰ درصدی خواهد بود.

کبگانیان ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ ظرفیت دندانپزشکی ۲۰ درصد افزایش پیدا می‌کند و در سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ به میزان ۳۰ درصد افزایش ظرفیت خواهیم داشت در سال ۱۴۰۴ این افزایش ظرفیت متوقف می‌شود و بازنگری‌های لازم صورت می گیرد و در صورت نیاز تصمیمات جدید اتخاذ خواهد شد.

دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور درباره موافقت وزارت بهداشت با این مصوبه گفت: وزیر بهداشت در ستاد نقشه جامع علمی کشور حق رای دارد اما امروز حضور نداشت و معاون ایشان حضور داشت و تمامی اعداد با هماهنگی وزارت بهداشت نهایی شده است هرچند که اعضای ستاد نقشه اعداد بالاتری را مد نظر داشتند. تصریح معاون آموزشی وزارت بهداشت این بود که کمبود دندانپزشکی را پذیرفته‌اند و لازم است که اقدامی صورت گیرد اما امکاناتی نیاز است که باید فراهم شود خوشبختانه مسئولان سازمان برنامه و بودجه در جلسه امروز حضور داشتند و راهکارهای اجرایی را در این زمینه ارائه دادند.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه