عملکرد دولت سیزدهم

تغییر روسای ۷۰ دانشگاه کشور

تغییر روسای ۷۰ دانشگاه کشور

سخنگوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از تغییر روسای ۷۰ دانشگاه کشور خبر داد و تاکید کرد: عملکرد سرپرستان دانشگاه‌ها در کمیته انتصابات این وزارتخانه برای تایید ریاست، مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

سخنگوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از تغییر روسای ۷۰ دانشگاه کشور خبر داد و تاکید کرد: عملکرد سرپرستان دانشگاه‌ها در کمیته انتصابات این وزارتخانه برای تایید ریاست، مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

به گزارش ایرنا، علی شمسی پور اواسط هفته جاری در حساب کاربری خود در توئیتر از راه اندازی کمیته انتصابات در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خبر داد و نوشت: کمیته انتصابات وزارت علوم متشکل از مهم ترین استادان، دانشمندان و مدیران شاخص آموزش عالی کشور است. انتخاب مدیران آموزش عالی از فیلتر تخصصی این کمیته می گذرد.

وی در ادامه این توئیت یادآور شد: با دستور وزیر علوم، مسوولیت بزرگ رصد، پایش، ارزیابی و تعالی روسای دانشگاه ها نیز به این کمیته تفویض شد.

 

سخنگوی وزارت علوم درباره راه اندازی کمیته انتصابات در وزارت علوم، اظهار داشت:  این کمیته را وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این وزارتخانه راه اندازی کرد. اعضای این کمیته را ۲ وزیر، یکی از دانشمندان سرآمد کشور در منطقه و دنیا، برخی مدیران آموزش عالی، نماینده و رییس تعدادی از تشکل ها تشکیل می دهند که ترکیب حدود هفت تا هشت نفره ای می شود.

شمسی پور افزود: در این کمیته، تغییر روسای دانشگاه ها مورد بررسی قرار می گیرد. بر این اساس، در صورت تغییر رییس یک دانشگاه، فردی باید به عنوان سرپرست جدید منصوب شود و برای دریافت حکم سرپرستی باید از فیلترهای این کمیته عبور کند.  

وی با بیان اینکه برای تغییر رییس هر دانشگاه، بین سه تا چهار گزینه به وزیر علوم معرفی می شود، خاطرنشان کرد: وزیر علوم در این زمینه بر اساس هماهنگی قانونی با استاندارها و شناختی که از گزینه مورد نظر دارد، فرد جدید را انتخاب می کند، اما تصمیم سازی در خصوص انتصابات توسط این کمیته صورت می گیرد.

سخنگوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: با توجه به شناختی که از مجموعه وزارتخانه های دیگر دارم با قاطعیت می گویم یکی از بهترین وزارتخانه ها در این حوزه بودیم و انتصابات وزارت علوم در استان ها با شاخص های مورد نظر هم راستا است.

تغییر روسای ۷۰ دانشگاه

این مقام مسوول در وزارت علوم به آمار انتصابات روسای دانشگاه ها اشاره کرد و گفت: بیشتر انتصابات میان روسای دانشگاه ها انجام شد و از ۱۰۰ دانشگاه نزدیک به ۷۰ دانشگاه در زمینه تغییر روسا، انتصابات جدید داشته اند. بررسی تغییر ۳۰ نفر دیگر انجام و به وزیر علوم تحویل شده است.

شمسی پور خاطرنشان کرد: انتصابات روسای دانشگاه ها رو به نزول است اما این روند همچنان ادامه دارد. حتی اگر انتصابات همه روسای دانشگاه ها انجام شود اما باز هم کمیته انتصابات به فعالیت خود ادامه می دهد چرا که ممکن است برخی از روسا عزل شوند یا استعفا کنند.

وی همچنین درباره کیفیت روسای منصوب شده، تاکید کرد: سرپرستان و روسای منصوب شده از نظر علمی، مدیریتی، هرم جمعیتی و سنی ترکیب مناسبی دارند؛ از استخوان خُرد کرده های آموزش عالی با ۶۰ تا ۶۵ سال سن در روسای دانشگاه ها داریم تا افراد جوان با سن ۳۰ تا ۴۰ سال که به عنوان یکی از روسای دانشگاه های جامع در کشور منصوب شده اند. بنابراین، ترکیب مناسبی از روسای با تجربه و جوان در دانشگاه ها داریم.

ایجاد نظام تشویق برای روسای دانشگاه ها

سخنگوی وزارت علوم ادامه داد: یکی دیگر از وظایفی که به این کمیته واگذار شده است، رصد عملکرد مدیریتی روسای دانشگاه ها، پایش، ارزیابی و در نهایت ایجاد یک نظام تعالی است. در برخی موارد، روسای دانشگاه ها نیاز به آموزش هایی دارند و از سوی دیگر، نظام تشویقی هم برای آنها دیده می شود. اگر رییس دانشگاهی عملکرد خوب یا نارضایتی داشته باشد، نتیجه کار خود را می بیند. در صورت عملکرد نامناسب، برخورد لازم با اقتضای شرایط یا پیشنهاد عزل به وزیر علوم پیشنهاد می شود.

به گفته شمسی پور، سرپرستان دانشگاه ها می دانند تیمی متشکل از افراد صاحب نظر، علمی و کارشناس در حال رصد آنها هستند.

رصد عملکرد سرپرستان دانشگاه ها

وی درباره مصوبات دیگر کمیته انتصابات وزارت علوم نیز گفت: روال انتصاب روسای دانشگاه ها تاکنون به این شکل بود که فردی ابتدا با حکم وزیر علوم به عنوان سرپرست منصوب می شد، بعد از گذشت سه تا چهار ماه، ریاست آن فرد از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی به تایید می رسید و سپس وزیر علوم، حکم ریاست را امضا و ابلاغ می کرد.

این مقام مسوول در وزارت علوم یادآور شد: کمیته انتصابات از این به بعد وظیفه دارد، پس از انتصاب سرپرستان دانشگاه ها، عملکرد آنها را در بازه زمانی سه تا چهار ماهه تا تایید در شورای عالی انقلاب فرهنگی، ارزیابی کند بنابراین، سرپرستانی که هنوز حکم ریاست دریافت نکرده اند در اولویت این ارزیابی قرار می گیرند.

شمسی پور ادامه داد: ارزیابی عملکرد سرپرستان دانشگاه ها تاکنون نظام مند نبوده و از این هفته ارزیابی ها و رصدها در دستور کار قرار گرفته است.

وی به تعداد سرپرستانی که باید به تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی برسند، اشاره و خاطرنشان کرد: حدود ۱۲ تا ۱۳ نفر از سرپرستان دانشگاه ها در انتظار تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی هستند و اکثریت روسای دانشگاه ها از این شورا تاییدیه دریافت کرده اند.

سرپرست حوزه وزارتی وزارت علوم درباره ابقای روسای دانشگاه ها هم اظهار داشت: حداقل یک ابقا میان روسای دانشگاه ها داریم. ابقای یک رییس، اقدامی سخت است، با تغییر دولت، انتظار تغییر همه روسای دانشگاه ها هم وجود دارد و در صورت تغییر نکردن، با حجم گسترده ای از انتظارات مواجه می شویم.

شمسی پور تغییر روسای دانشگاه ها را خواست مردمی عنوان کرد و گفت: شاید رییس یک دانشگاه عملکرد خوبی داشته باشد اما باید با چارچوب نگاه دولت همسو بوده و انتظارات مردمی را هم در  این زمینه برآورده کرد.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه