مقالات اجتماعی
آسیبهای اجتماعی، درمان مایکروفری ندارد
آسیبهای اجتماعی را ما نمیتوانیم به شکل ضربتی و آنی و فوری مدیریت کنیم. امروز لایههای زیرزمینی که در حوزه آسیبهای اجتماعی ایجاد شد، براحتی قابل مدیریت نیست. عفونتهایی که در حوزه آسیبهای اجتماعی ایجاد شد، براحتی قابل مدیریت نیست
آسیبهای اجتماعی را ما نمیتوانیم به شکل ضربتی و آنی و فوری مدیریت کنیم. امروز لایههای زیرزمینی که در حوزه آسیبهای اجتماعی ایجاد شد، براحتی قابل مدیریت نیست. عفونتهایی که در حوزه آسیبهای اجتماعی ایجاد شد، براحتی قابل مدیریت نیست
در ادامه یادداشت ۱۶ آذر ۱۴۰۰ روزنامه آرمان ملی به قلم سیدحسن موسویچلک رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران میخوانیم: تقریبا بیش از دو دهه است که بهطور مستقیم در حوزه آسیبهای اجتماعی و امور اجتماعی در سطوح مختلف کارشناسی تا مدیریتی در سطوح ملی در سازمانهای مختلف کار میکنم. در تمام طول این سالها، وقتی به سیاستگذاریها، برنامهریزیها، اقدامات انجام شده، تغییراتی که در دولتهای مختلف با گرایشهای سیاسی مختلف صورت میگیرد، نگاه میکنیم، درمییابیم که اتفاق مهم و اساسی برای این حوزه، گرفته نشد. بهرغم همه کارهای انجام شده که سپاسگزاری میکنم اما این کارها متناسب با وضعیتی که در کشور در این حوزه داریم، نیست و نبوده و آنچه هم که الان داریم، باز هم متناسب با شرایط کشور ما نیست. این موضوعی نیست که بشود آن را کتمان کرد. هر ازچندگاهی مسئولان وعده و وعیدهایی میدهند که به صفر میرسانیم، ساماندهی میکنیم، سند مینویسیم و خیلی از کارهای دیگری که به کرّات شنیدیم و گوش ما با این عبارات و مضامین و اخباری که ارائه میشود، آشناست.
اما به یک چیز کمتر توجه کردیم و آن اینکه آسیبهای اجتماعی یک شبه بوجود نیامد که یک شبه از بین برود. این را مدنظر قرار ندادیم که آسیبهای اجتماعی محصول فقط بخش اجتماعی جامعه نیست. آسیبهای اجتماعی در نتیجه تصمیمگیریها و سیاستگذاریها در سایر حوزهها از جمله اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، بهداشتی و غیره هم هست که امروز ما شاهد چنین وضعیتی هستیم. انتظارم به عنوان یک مددکار اجتماعی این است که اگر کاری نمیتوانیم انجام دهیم، وعده وعیدهای مایکروفری که سریع بتوانیم آسیبهای اجتماعی را جمع کنیم و ساماندهی کنیم را هم ندهیم واز این دست عبارات به کار نبریم.
جامعه علمی کشور از این عبارات در مدیریت امور اجتماعی خسته شدند. همه کسانی که حداقل دانشی در حوزه اجتماعی و آسیبهای اجتماعی دارند، میدانند که پیچیدگی، درهم تنیدگی، دشواری موضوعات اجتماعی و سیال بودن موضوعات اجتماعی بهگونهای است که چنین وعده و وعیدهایی قابلیت تحقق ندارد. این نوع پیشنهادات هم وهن به جامعه علوم اجتماعی است و هم به نظر میرسد بیتوجهی به آن چیزی است که در جامعه دارد میگذرد.
آسیبهای اجتماعی را ما نمیتوانیم به شکل ضربتی و آنی و فوری مدیریت کنیم. امروز لایههای زیرزمینی که در حوزه آسیبهای اجتماعی ایجاد شد، براحتی قابل مدیریت نیست. عفونتهایی که در حوزه آسیبهای اجتماعی ایجاد شد، براحتی قابل مدیریت نیست که فکر کنیم سریع در مایکروفر بگذاریم، سریع دربیاوریم و داغ شود و بدین ترتیب نیازمان برآورده شود. واقعا این نوع نگاه به آسیبهای اجتماعی در حوزه علوم اجتماعی اصلا مورد پذیرش نیست.
اگر قصد مدیریت صحیح در این حوزه را داریم، راه دیگری را باید انتخاب کنیم و طرح دیگری را باید دراندازیم تا همه کشور، همه بخشها و اجزاء، همه قوا و همه ظرفیتها در این حوزه به کار گرفته شود با این هدف که گام اول، روند رشدش را کنترل کنیم نهاینکه از بین ببریم که امکانپذیر نیست. چنین وعدههایی را ندهید، ضمن اینکه چنین وعدههایی دیگر خریدارهم ندارد. مردم هر روز بیشتر از روزهای قبل دارند در حوزههای آسیبهای اجتماعی مشاهده میکنند و بسیاری از مصادیق مربوط به آسیبهای اجتماعی مشهودتر شده. لذا تا زمانی که همه اجزا برای مدیریت این حوزه همراه و همراستا و همگام نشوند، همه ظرفیتها به کار گرفته نشوند، استراتژیهای درست در این حوزه به کار گرفته نشود، به نظر میرسد که با رویکرد مایکروفری آسیبهای اجتماعی حل نخواهد شد.
مطالب مرتبط
تگها
مطالب پربیننده
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- کتاب پیوند زخم خورده
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره محسن مهر علیزاده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- خلاصه کتاب سواد بصری