کارنامه دولت سیزدهم

تلاش‌های راهگشای ۱۰۰ روزه دولت

تلاش‌های راهگشای ۱۰۰ روزه دولت

 ۱۰۰ روز تصدی دولت از طرف آیت الله سیدابراهیم رئیسی نشان می‌دهد که تلاش‌های راهگشایی برای حل مشکلات در حوزه معیشتی، واکسیناسیون، روابط خارجی و ... انجام گرفته است تا بتواند امید از دست رفته به جامعه بازگرداند.

 ۱۰۰ روز تصدی دولت از طرف آیت الله سیدابراهیم رئیسی نشان می‌دهد که تلاش‌های راهگشایی برای حل مشکلات در حوزه معیشتی، واکسیناسیون، روابط خارجی و ... انجام گرفته است تا بتواند امید از دست رفته به جامعه بازگرداند.

رسانه های ایران ۲۲ آبان ۱۴۰۰ خورشیدی نگاه ویژه‌ای به مذاکرات برای لغو تحریم‌ها داشته اند. به گونه‌ای که اصولگرایان، اعتدالگرایان و اصلاح‌طلبان هر کدام گزارش ها و مصاحبه هایی در این خصوص منتشر کرده اند که در ادامه بخشی از این گزارش ها رصد می شود.

 

رسانه‌های اعتدالگرا

دولت، ارتباط بی‌واسطه با نخبگان را ادامه دهد

روزنامه ایران در یادداشتی به قلم محمدعلی وکیلی فعال سیاسی اصلاح طلب می نویسد: در ارزیابی عملکرد صد روزه نخست دولت سیزدهم  از جمله نکاتی که به نحو برجسته‌ای به چشم می‌آید، شکسته شدن تابوی دست نیافتنی بودن مقامات عالی و در عین حال برقراری ارتباط رو در روی رئیس جمهوری با نخبگان جامعه است. شخص سید ابراهیم رئیسی در این مدت با حضور میدانی مستمر و ارتباط با اقشا مختلف مردم تابوی دست نایافتنی بودن مقامات عالی کشور را شکست و نمای یک دولت مردمی را به نمایش گذاشت. بر این اساس می توان گفت که او در این مدت از جهت تلاش برای مشاهده مستقیم و از نمای نزدیک مسائل مبتلا به جامعه رکورد کم نظیری را بر جای گذاشته است. در همین مدت ایشان جلسات متعددی با گروه‌های مرجع از جمله کارشناسان اقتصادی، مدیران حوزه رسانه و فعالان حزبی برگزار کرد. برگزاری این جلسات  در حالی بود که به دلیل حضور مستمر رئیس جمهوری و اعضای دولت  در میان مردم بیم آن وجود داشت که دولت سیزدهم در مسیر سرنوشت دولت‌های پوپولیست قرار بگیرد و بخش نخبگانی جامعه را فراموش کند. رویکردی که می‌توانست دولت را به عنصر عملیاتی، اجرایی و میدانی تبدیل کند و با ایجاد خلاء در ارتباط با بخش‌های نخبگانی کشور، نظام از محتوای گسترده عقلانی منطقی نخبگان محروم سازد. اما تلاش رئیس جمهوری برای آنکه متعاقب و متقارن با حضور میدانی ارتباط مستقیم با گروه های نخبه جامعه نیز داشته باشد و با آنها ساعت‌ها به گفت و شنود بنشیند، نشان داد که ایشان براین آسیب ها اشراف دارد و از وقوع شان احتراز کرده است.    اهمیت و سودمندی شنیدن بی‌واسطه نقطه نظرات نخبگان توسط رئیس جمهور چنانکه در جلسات متعدد ایشان طی ۱۰۰ روز ابتدایی انجام شد قابل انکار نیست.

 

دولت سیزدهم، رابطه «دولت» با مردم را ترمیم کرد

روزنامه ایران در یادداشتی به قلم محمدکاظم انبارلویی فعال سیاسی اصولگرا نوشت: امروز با نگاهی به ۱۰۰ روز تصدی دولت از سوی آیت الله سیدابراهیم رئیسی، با اطمینان می توان برداشتن فاصله میان دولت وملت را مهم ترین توفیق رئیس جمهوری و دولت او دانست. سفرهای استانی رئیس جمهوری  تحولی اساسی در برداشتن این فاصله بود وتفاوت های زیادی با سفرهای رؤسای جمهور در گذشته داشت. ارتباط با طیف های متنوعی از اقشار جامعه، از کارآفرینان و تولیدکنندگان تا کارگران و عشایر، نه تنها پیوند میان دولت و شخص رئیس جمهوری با مردم را قوی و مستحکم کرد، بلکه سبب ارتباط رو در روی رئیس جمهوری با اقشار مختلف مردم شد. در ادامه، صدور دستورات لازم از سوی رئیس جمهوری به مسئولان اجرایی، گام فوق العاده بزرگی در حل مشکلات مردم و ترمیم و پررنگ کردن جایگاه دولت برای مردم بود. ترمیم یا برداشتن فاصله دولت-ملت را از این رو می توان یکی از مهم ترین دستاوردهای آیت الله رئیسی و دولت سیزدهم محسوب کرد که دولت گذشته وعده های بسیاری به مردم داده بود اما به آن‌ها جامه عمل نپوشانید و این امر آسیب جدی به اعتماد مردم به دولت وارد ساخت. در زمینه سیاست خارجی نیز عضویت ایران در سازمان همکاری های اقتصادی شانگهای، ترمیم روابط جمهوری اسلامی ایران با همسایگان و تغییر نگاه دیگر کشورها به ایران دستاوردهای مهم دیگر دولت در ۱۰۰ روز نخست فعالیت آن بود. نقطه عطف در سیاست خارجی این مساله بود که رئیس جمهوری و دولت او، نه تنها برجام را به سفره مردم گره نزدند، بلکه آن را در یک فاز مطلوب و مفید پیگیری و دنبال کردند.

 

عملکرد اقتصادی دولت سیزدهم در ۱۰۰ روز نخست

روزنامه ایران در گزارشی می آورد: تقویم فعالیت دولت سیزدهم امروز به ورق صدم خود رسید. صد روزی که اتفاقات مهمی در حوزه اقتصادی کشور افتاده است. هرچند صد روز برای بررسی عملکرد یک دولت زمان کوتاهی است و به‌طور قطع تغییر و اصلاح برخی فرایندها زمانبر خواهد بود، اما بررسی عملکرد دولت در حوزه اقتصادی درهمین مدت کوتاه هم حاکی از گام‌های بلندی است که بخشی از آنها نتایج خود را از هم‌اکنون نمایان کرده‌اند و بخش دیگر بتدریج اثر خود را نشان خواهند داد. در این دوره یکی از رخدادهایی که از اهمیت بالایی برخوردار است و بر شاخص‌های کلان اقتصاد کشور تأثیر مثبتی خواهد داشت، سرعت گرفتن روند واکسیناسیون کرونا و سپس عادی‌سازی تدریجی فعالیت‌های اقتصادی است که به رشد تولید ناخالص داخلی کمک می‌کند. بر این اساس، بررسی بخشی از شاخص‌های کلان همانند نرخ رشد اقتصادی، نرخ بیکاری و... نیاز به زمان بیشتری دارد. با این حال همانگونه که اشاره شد، تسریع فرایند واکسیناسیون روی نرخ رشد اقتصادی و ارائه برنامه دولت در نخستین جلسه شورای عالی اشتغال در دولت سیزدهم برای اشتغالزایی ۱.۸ میلیون نفری روی نرخ بیکاری اثر مثبتی برجای خواهد گذاشت. در ادامه این گزارش، وضعیت برخی از شاخص‌های اقتصادی را بررسی می‌کنیم. یکی از شاخص‌های اصلی و مهم که علاوه بر دولت برای مردم اهمیت زیادی دارد، نرخ تورم و سطح عمومی قیمت‌هاست. با اینکه افت قابل توجه این نرخ به اقدامات دامنه‌داری نیاز دارد، ولی نگاهی به شاخص تورم در ماه‌های شهریور و مهر حاکی از افت محسوس شتابی است که این شاخص طی ماه‌های گذشته به خود گرفته بود. در این راستا، در اکثر شاخص‌ها، شاهد این افت هستیم. درحالی که تورم نقطه به نقطه (نسبت به ماه مشابه سال قبل) در شهریور ۴۳.۷ درصد بود این نرخ با کاهش ۴.۵ درصدی به ۳۹.۲ درصد در مهر ماه رسیده است. در تورم نقطه‌ای مواد خوراکی نیز، شاخص ۶۱.۶ درصدی شهریور ماه به ۶۰.۵ درصد افت کرده است. در شاخص مواد غیرخوراکی نیز با کاهش ۵.۴ درصدی از ۳۵.۴ درصد در شهریور به ۲۹.۵ درصد در مهرماه رسیده است. در تورم سالانه هم گرچه همچنان در بخش مواد خوراکی شاهد رشد ۱.۴ درصدی هستیم، اما شاخص کل از ۴۵.۸ درصد به ۴۵.۴ درصد عقب‌نشینی کرده است. شرایطی که در مواد غیرخوراکی محسوس‌تر رخ داده است به‌طوری که از ۳۹.۵ درصد شهریور به ۳۸.۳ درصد درمهر رسیده است.

 

چرا بزرگان اصولگرا در قبال دولت رییسی سکوت کرده‌اند؟

خبرآنلاین در گفت وگو با حجت الاسلام حسین ابراهیمی از اعضای جامعه روحانیت مبارز می آورد: بسیاری از بزرگان اصولگرامنتظر هستند ببینند واقعا کارایی چیست، چقدر موفقیت حاصل می شود، اگر به جایی رسیدیم که خدای نکرده این اظهاراتی که درباره دولت مطرح می شود واقعیت داشته باشد اصولگرایان خط قرمز ندارند همانطور که در گذشته نداشتند لذا درمورد آقای احمدی نژاد جایی که برای اصولگرایان روشن شد آنها  با وی برخورد کردند، منتهی اعتقاد من بر این است که اصولگرایان عاقلانه کار می کنند نه عجولانه. به هر حال اصولگراها چون اعتقادات دینی دارند فکر می کنند فرد موردنظر، خودش با تذکر و هشدار متوجه می شود اما گاهی طرف به گونه ای است که متوجه هیچ‌چیز نمی شود یعنی هرچه به آن شخص تذکر و هشدار می دهند او گوش نمی کند و بعد وارد عمل می شوند یعنی در اسلام هم لازم است اول تذکر و هشدار داده شود بعد وارد میدان شوند لذا عاقلانه وارد شدند و در موارد گذشته هم همینطور بوده است.

 

رسانه‌های اصولگرا

دستاوردهای صد روزه داخلی و بین‌المللی

روزنامه صبح نو در یادداشتی به قلم مهدی فضایلی می نویسد: گرچه واحد صد روز مبنای خیلی روشنی ندارد و این گزارش‌دهی یا بررسی عملکرد می‌تواند مثلا سه‌ماهه یا ۹۰روزه انجام شود اما نفس این عمل، مناسب و لازم است. طی روزهای گذشته، برخی رسانه‌ها به همین مناسبت عملکرد آقای رئیسی را مرور کردند و قوت‌ها و برخی ضعف‌ها را برشمردند؛ لذا نمی‌خواهم در این یادداشت اقدامات ارزشمند در حوزه واکسیناسیون یا سفرهای استانی یا ضعف‌هایی مثل بورس یا تاخیر در انتصابات را تکرار کنم. آنچه به نظر بنده حائزاهمیت و درخور توجه است نتیجه و دستاورد مجموع عملکرد دولت سیزدهم و خصوصا رییس‌جمهور است. این نتایج را در سه عنوان مهم در عرصه داخلی و یک مورد در عرصه بین‌المللی مورد تاکید قرار می‌دهم. نخستین دستاورد داخلی، تغییر نگاه به مسوولیت ریاست‌جمهوری است. دومین دستاورد آقای رئیسی از نگاه نویسنده این سطور، احیای امید است. ابراز رضایت اکثریت مردم از عملکرد آقای رئیسی به‌خصوص در زمینه مهار کرونا که هم مراکز نظرسنجی داخلی و هم بین‌المللی بر آن صحه می‌گذارند، زمینه‌ساز شروع این امید بوده است. سومین دستاورد صدروزه دکتر رئیسی را آغاز بازسازی اعتماد عمومی می‌دانم. اعتماد عمومی یا همان سرمایه اجتماعی، از گرانبهاترین سرمایه‌های یک نظام محسوب می‌شود که متاسفانه طی سال‌های گذشته این سرمایه در کشور ما آسیب جدی دید!

 

چرا گزارش ۱۰۰ روز؟

روزنامه فرهیختگان در یادداشتی به قلم ایوب نصیری، کارشناس‌ارشد رسانه نوشت: هرچند معیار ۱۰۰روز برای قضاوت درباره دستگاه اجرایی یک کشور، معیار جامع و کاملی نیست اما در فضای رسانه‌ای حتی اگر سران کشورها برنامه ۱۰۰‌روزه هم نداشته باشند، باز اغلب براساس عملکرد خود در ۱۰۰روز نخست، ارزیابی و قضاوت می‌شوند. به‌عبارت دقیق‌تر، هرچند برنامه ۱۰۰روزه نمی‌تواند تصویر واضحی از کارنامه دولت ارائه دهد اما می‌تواند افق موفقیت‌های یک دولت را نشان دهد.  مسلما در بحث اعداد هم عدد ۱۰۰ و «۱۰۰ روز نخست» فعالیت یک دولت موضوعیت و تقدسی ندارد و فقط براساس یک عرف پذیرفته‌شده در کشورها، شاخصی برای قضاوت درباره وعده‌های انتخاباتی رئیس دولت ‌است. حال باید دید رئیس‌جمهور که دولتش موفقیت‌های غیرقابل‌انکاری ازجمله واکسیناسیون عمومی و عضویت دائم ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای را در ۱۰۰روز نخست کسب کرده و با سفرهای استانی تجربه ارتباط نزدیک و رودررو با مردم را داشته، چگونه از «۱۰۰ روز نخست» دولت خود گزارش می‌دهد.

 

چهره‌های سیاسی درباره عملکرد ۱۰۰ روزه دولت سیزدهم چه گفتند؟

خبرگزاری فارس در گزارشی می آورد: روزهای آخر آبان که از راه برسد دیگر دولت رسما ۱۰۰ روز از مسیر جدید خود را پشت سر گذاشته است؛ ‌ این مدت همانقدر که برای ساختن دوباره امید روزهای زیادی است، برای تغییرات اساسی هم کم است اما میانه این روزها و با همه روایت‌های مختلفش تحرک و پرکاری شخص رئیس جمهور بیشتر از همه چیز به چشم مردم آمده است. عزم دولت جدید راکد نماندن و حرکت از شرایط فعلی به وضعیت مطلوب است و بسیاری از چهره‌های سیاسی دو طیف مختلف اصلاح‌طلب و اصولگرا و نمایندگان مجلس در عین حال که از امیدواری به آینده می‌گویند از انتظارات به حق عمومی و نقطه ضعف‌های دولت سیزدهم در کنار نقاط مثبت کارنامه ۱۰۰ روزه کابینه گفته‌اند.

 

دولت سیزدهم روی پله صدم - عملکرد ۱۰۰ روزه دولت چگونه بوده است؟

روزنامه همشهری در گزارشی می نویسد: ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ روزی بود که حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی حکم تنفیذ ریاست جمهوری خود را از رهبر انقلاب به مدت ۴ سال دریافت کرد؛ حالا ۱۰۰ روز از استقرار دولت وی بر کشور می گذرد. در این مدت ۱۰۰ روز، رئیس جمهور دو بار یعنی در ۱۳ شهریور و ۲۶ مهر ماه با مردم سخن گفت. رئیس جمهور در اولین گفت وگوی خود با مردم درباره مذاکرات برجام، ساخت مسکن، تامین کالاهای اساسی، بازگشایی مدارس گفت وگو کرد و در دومین سخنرانی خود به مسائلی همچون ساخت ۴ میلیون مسکن در آینده، لغو تحریم ها و مذاکرات برجام و رعایت دستورالعمل های بهداشتی پرداخت. رئیسی در این مدت، جمعه های هر هفته را به حضور در میان مردم اختصاص داد و تاکنون از ۱۰ شهر و استان کشور بازدید کرده است؛ خوزستان، سیستان و بلوچستان، طبس، ایلام، یاسوج، بوشهر، شیراز، اردبیل، منطقه اندیکا و سمنان شهرها واستان هایی بود که رئیس جمهور به همراه تیم دولت به آنجا سفر کرده است. در مدت این صد روز ۱۳ بار جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت تشکیل شد که محور موضوعات این جلسات عمدتا اقتصاد کشور، نرخ تورم، تقویت ارزش پولی، حمایت از تولید داخلی، کنترل قیمت ها، ثبات در بازار، تنظیم بازار و هدایت نقدینگی به سمت تولید بوده است.

 

رسانه‌های اصلاح‌طلب

دولت ۱۰۰ روز بعد از آغاز به کار

خبرگزاری ایلنا در گفت و گو با علی صوفی فعال سیاسی اصلاح‌طلب می نویسد: آقای رئیسی باید قبل از چینش کابینه‌اش دقت می‌کرد گرایش افراد چیست؟  به طور مثال هنگامی که  یک طرف گرایش اقتصادی لیبرالیستی دارد و طرف مقابلش گرایش اقتصادی سوسیالیستی، مشخص است که این دو در کنار هم در تضاد خواهند بود، یکی عدالت‌محور است و آن دیگری درست در نقطه مقابل قرار می‌گیرد و اصلا وقعی به عدالت نمی‌گذارد و بازار برایش ملاک است. از آنجایی که مختصر آشنایی با دولت و اقتصاد دارم از اول هم به آقای رئیسی هشدار دادم که «اگر می‌خواهید مشکل معیشت مردم حل شود،  ارزش پول ملی بالا برود، مشکل بیکاری و تورم از میان برداشته شود،  باید تیم اقتصادی هماهنگ، همدل و همراه باشند اما امروز این‌ها دیده نمی‌شود و  یک آینده تار پیش روی ما می‌گذارند. حدود  ۱۰۰ روز از آغاز به کار این دولت گذشته اما هنوز سیاست‌هایش مشخص نیست که این‌گونه هم مشخص است ضربه‌ای که به خودش می‌زند، بدتر است.  به اعتقاد من شرایط کشور به گونه‌ای است که این اختلافافات قطعا دودش به چشم مردم می‌رود.

 

انقلابی بودن یعنی انتصابات دور از رابطه انجام شود

خبرگزاری ایلنا در گفت وگو با رحمت‌الله نوروزی نماینده علی‌آباد کتول در مجلس شورای اسلامی پیرامون انتصابات فامیلی که در رده‌های مختلف دولت شنیده می‌شود، نوشت: دیدگاه حضرت امام(ره)، مقام معظم رهبری و شهید مظلوم بهشتی این است که تخصص و تعهد دو بال ضروری برای نظام ما است و این دولت و آن دولت ندارد، باید منویات حضرت آقا و حضرت امام مدنظر قرار بگیرد. انتظار این است که افراد توانمند، کارآزموده و باتجربه بیایند در مصدر امور قرار بگیرند و از این دولت هم انتظار بیشتری وجود دارد؛ اصلا جریان انقلابی یعنی انتصابات دور از رابطه انجام شود. وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش هنوز به مجلس نیامده و نماینده‌ها هنوز با ایشان آشنا نیستند. باید یک آشنایی نسبت به سوابق، روزمه کاری، برنامه‌ها و اهداف ایشان برای نمایندگان ایجاد شود تا بعد بتوانند اظهارنظر کنند؛ اما نکته ضروری و قابل توجه است که آموزش و پرورش سنگ بنای آینده نظام است و نمایندگان روی آن بسیار حساس هستند.

 

زنجیره اتصال منطقه‌ای

روزنامه شرق در یادداشتی به قلم کیهان برزگر استاد روابط بین‌الملل می آورد: با روی‌کارآمدن دولت آقای رئیسی، بحث‌های مربوط به منطقه‌گرایی و سیاست نگاه به شرق هم‌زمان در حوزه نظری و عملی اهمیت مضاعفی در رویکرد سیاست خارجی ایران یافته و وزیر امور خارجه کشورمان دکتر امیرعبداللهیان بارها بر تقویت این نوع سیاست تأکید کرده است؛ اما موفقیت این رویکرد بستگی به الگوسازی و نگاه نوینی از «زنجیره اتصال منطقه‌ای کالا و سیاست» در حوزه همسایگی و کاربردی‌کردن منطق و اهمیت «جغرافیا» و «تاریخ» در قالب یک دیپلماسی فعال و ترانزیتی در حوزه پیرامونی کشورمان دارد. بحث انتقادی غالب درباره موفقیت کاربرد سیاست منطقه‌ای در کشورمان عمدتا متمرکز بر نظریه سنتی «هم‌گرایی» در روابط بین‌الملل است. براساس این نظریه، «نیازمندی متقابل سیاسی-امنیتی» و «تکمیل اقتصادهای» کشورهای یک منطقه خود منجر به مسئولیت‌پذیری آنها در حفظ ثبات سیاسی و شکل‌گیری همکاری نزدیک در یک منطقه می‌شود. از این منطق، ایران و کشورهای همسایه نه‌تنها اشتراکات امنیتی و اقتصادی چندانی با هم ندارند، بلکه اغلب هم در تضاد سیاسی و اقتصادی از لحاظ هدایت رویکردهای تولید امنیت و توسعه و رشد اقتصادی خود با یکدیگر دارند. این موضوع به‌ویژه در روابط کشورمان با کشورهای عربی حوزه خلیج فارس صادق است که برخلاف ایران که بیشتر به «درون‌سپاری» روند توسعه و امنیت منطقه‌ای اعتقاد دارد، به سیاست «برون‌سپاری» این روند روی آورده‌اند.

 

چشم‌انداز مذاکرات جدید برجام

روزنامه آرمان ملی در یادداشتی به قلم حسن هانی‌زاده تحلیلگر مسایل بین‌الملل می نویسد: مذاکرات ایران و کشورهای ۱+۴ به زودی از سر گرفته خواهد شد و تیم مذاکره‌کننده هم به زودی مشخص خواهد شد. سفر دوره‌ای معاون سیاسی وزیر خارجه به کشورهای اروپایی، روسیه و چین نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی ایران این آمادگی را دارد که با شرایط کاملا منطقی و درحقیقت مبتنی بر تعامل احترام‌انگیز با جامعه جهانی، مذاکره را آغاز مذاکره را کند و این مذاکره طبیعتا با مذاکرات گذشته که بی‌نتیجه هم بوده، کاملا تفاوت خواهد داشت. در مرحله اول آقای باقری‌کنی، معاون سیاسی وزیر خارجه به طرف‌های اروپایی ابلاغ کرد که اگر قرار باشد که آمریکا به پای میز مذاکره بازگردد، باید تضمین‌هایی وجود داشته باشد که آمریکا مانند گذشته از توافقنامه خارج شود. کشورهای اروپایی هم (انگلیس، فرانسه و آلمان) درحقیقت باید تضمین بدهند که خارج از فشارهای آمریکا تعامل اقتصادی و تجاری خودشان را با ایران آغاز کنند، زیرا اگرچه آمریکا از برجام خارج شد ولی به نظر می‌رسد که سه کشور اروپایی همچنان از آمریکا دنباله‌روی می‌کنند و سیاست‌های آمریکا را در پیش گرفته‌اند. امری که نباید در مذاکرات آینده اتفاق بیفتد و کشورهای اروپایی باید در برابر ایران متعهد باشند و به یک خروجی قابل قبولی برسند و همکاری خودشان را در حوزه‌های اقتصادی و تجاری از سر بگیرند. طبیعی است که الان و در این فرآیند زمانی یک سهم بیشتری از سوی کشورهای اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان) نسبت به شرایط ایران وجود دارد.

 

جمع‌بندی

رسانه های اعتدالگرا در مهمترین خبرهای امروز خود عملکرد ۱۰۰ روزه دولت سیزدهم را مورد بررسی قرار داده اند. این رسانه نگاهی مثبت به این دوره داشته اند و معتقد هستند که برداشتن فاصله میان دولت و ملت مهم ترین توفیق رئیس جمهوری و دولت او است. البته این رسانه ها معتقد هستند که ۱۰۰ روز برای بررسی عملکرد یک دولت زمان کوتاهی است و به‌طور قطع تغییر و اصلاح برخی فرایندها زمانبر خواهد بود.

رسانه های اصولگرا هم در مهمترین اخبار خود عملکرد ۱۰۰ روزه دولت را از نظر گذرانده اند. ۱۰۰ روزه ای که بنابه نوشته این رسانه ها نتیجه و دستاورد مجموع عملکرد دولت سیزدهم و خصوصا رییس‌جمهور است. این رسانه ها معتقد هستند که دولت سیزدهم موفقیت‌های غیرقابل‌انکاری از جمله واکسیناسیون عمومی و عضویت دائم ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای را در ۱۰۰روز نخست کسب کرده و با سفرهای استانی تجربه ارتباط نزدیک و رودررو با مردم را داشته است.

اما رسانه های اصلاح طلب توجه کمتری به کارنامه ۱۰۰ روزه دولت سیزدهم انداخته اند و در همین نگاه محدود به انتصابات توجه کرده اند اما در کنار آن به حوزه سیاست خارجی دولت هم توجه داشته اند.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه