مقالات اجتماعی
روز جهانی کاهش سوانح
سوانح ناشی از مخاطرات طبیعی و فناورانه سالانه میلیونها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار میدهد، اما با اقدامات و برنامهریزیهای فعال میتوان بسیاری از اثرهای آنها را کاهش داد.
سوانح ناشی از مخاطرات طبیعی و فناورانه سالانه میلیونها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار میدهد، اما با اقدامات و برنامهریزیهای فعال میتوان بسیاری از اثرهای آنها را کاهش داد.
روزنامه اعتماد ۱۱ مهر یادداشتی به قلم مهدی زارع زلزله شناس منتشر کرد و نوشت: روز جهانی کاهش سوانح - که از سوی سازمان ملل متحد هر سال در ۱۳ اکتبر برگزار میشود - به نحوه و میزان کم شدن معرضیت و آسیبهای انسانها و جوامع در سراسر جهان با سوانح میپردازد. در کشور ما نیز ۲۰ مهرماه روز ملی کاهش اثرات بلایای طبیعی نامگذاری شده است. تغییر مفهومی در تفکر از واکنش پس از فاجعه – که در ایران معمولا به صورت مقابله از آن یاد میشود – به اقدامات پیشگیرانه باور دارد. هدف یونسکو آن است که به کشورها کمک کند تا ظرفیتهای خود را در مدیریت سوانح و مخاطرات، به ویژه در دهه اخیر مخاطرات اقلیمی بالاتر ببرند.
در سال ۲۰۲۱، روز جهانی کاهش سوانح بر «همکاری بینالمللی برای کشورهای در حال توسعه برای کاهش ریسک و تلفات سوانح» متمرکز شده است. بهترین شیوهها و نمونههای همکاری بینالمللی که اثر مثبتی بر زندگی افرادی که در مناطق مستعد وقوع سوانح در جهان زندگی میکنند، بررسی میکند.
هدف کاهش تعداد افرادی که تحت اثر مخاطرات انسان ساخت و مخاطرات طبیعی قرار دارند و این مسالهای است که در چارچوب سندای برای کاهش ریسک سوانح ۲۰۱۵ تا ۲۰۳۰ بر آن تاکید بسیار شده است. اگر چه حذف کامل ریسک سوانح غیرممکن است، ولی کشورهایی که چارچوبهای سیاستگذاری و قانونگذاری را طراحی و اجرا میکنند، نهادهای خود را در راستای اهداف و اولویتهای اقدام چارچوب سندای آماده میکنند و از ظرفیت و قابلیت بیشتری برای کاهش ریسک سوانح برخوردارند. کنترل خسارتهای سانحه در هنگام وقوع و بلافاصله پس از آن، پیچیده است و به ساز و کارهای هماهنگکننده بخشهای مختلف در سطح ملی و بینالمللی، یک سیاست ملی فراگیر، همکاری بینرشتهای و چند بخشی نیاز دارد. با در نظر گرفتن این موضوع و حفظ تمرکز بر اثر سوانح بر جوامع، افراد و زیرساختها، که عمیقا بر سلامتی آنها تأثیر میگذارد، موضوع روز جهانی سوانح ۲۰۲۱ متمرکز بر آن است که در صورت وقوع سوانح چگونه میتوان با همکاریهای بینالمللی از بسیاری از تبعات آنها جلوگیری کرد.
راهکارهای کاهش ریسک برای مدیریت و کاهش سطح موجود ریسک و جلوگیری از ایجاد ریسک جدید به طور خلاصه ذیل عنوان «مدیریت خوب ریسک سوانح» تعریف میشود. کنترل خسارتهای عظیم انسانی و اقتصادی مرتبط با سوانح طبیعی، زیان کل مربوط به سایر سوانح را کمتر میکند و میتوان با به اشتراک گذاشتن دانش در سطح بینالمللی خسارتها را کاهش داد. مالزی بر اساس یک مدل ملی بر پایه یک پلتفرم علمی چندین آژانس و دانشمند از زمینههای چند رشتهای را در یک مرکز گرد هم آورده است...
تا از شورای امنیت ملی کشور در جستوجوی راهحلی جامع برای جلوگیری از وقوع مجدد سیلهای ویرانگر حمایت کنند. مرکز به دنبال راهحلهایی جامع برای کاهش ریسک مخاطرات است که در شرایط اقلیمی متغیر کشور بسیار خسارتبارند. نشست جهانی سازمان ملل متحد در مارس ۲۰۱۵ - اسفند ۱۳۹۲ - در شهر سندای ژاپن در جایی برگزار شد که زلزله و سونامی بسیار مخرب چهار سال قبلتر از آن در همان ماه مارس در ۱۱ مارس ۲۰۱۱ به پر خسارتترین سانحه ثبت شده تاریخ با حدود ۳۰۰ میلیارد دلار خسارت و انفجار نیروگاه هستهای فوکوشیما منجر شد. اطلاعات بیشتر و آموزش جوامع برای کاهش آثار اجتماعی ریسکهای آینده ضروری است. مرکز ارزیابی عملیاتی مخاطرات دانشگاه فیلیپین (UP NOAH) روشهایی را برای کمک به جامعه برای پاسخگویی به اثرهای پیچیده و آشفتگی در مواقع بروز سوانح طبیعی مختلف، مانند توفان، رانش زمین یا فوران آتشفشان توسعه داده و اجرا کرده است.
این مرکز یک برنامه مدیریت سراسری سوانح دارد که هدفش بهبود توانایی دولت و مردم فیلیپین در پاسخ به اثر شرایط اقلیمی شدید است. این مرکز ضمنا محل انجام پژوهشهای پیشرفته، ارزیابی جامع و چندرشتهای مخاطرات و توسعه ابزارها و فناوریها برای استفاده در فرمانداریها و استانداریها، توسط مدیران، سیاستگذاران و برنامهریزان است تا خانوادهها و شهروندان توانمندتر در کاهش تبعات سوانح مشارکت کنند.
در اولین کنفرانس جهانی سوانح سازمان ملل در یوکوهاما در سال ۱۹۹۴، مشکلات مهم، دسترسی به اطلاعات و روشهای علمی و فنی در سطح بینالمللی به ویژه برای تولید هشدار و اطلاعرسانی پیش هنگام سوانح بودند.
در این ۲۵ سال پیشرفتهای مهمی در دنیا در این زمینه حاصل شده است. هشدار پیشهنگام زلزله علاوه بر ژاپن، تایوان، امریکا، ایتالیا و مکزیک، در رومانی، ترکیه، مالزی، اندونزی و هند نیز نصب شده و در ایران ما نیز زیرساختهای اولیه برای برقرار سامانه هشدار پیشهنگام زلزله در تهران فراهم شده است. هشدارهای گردباد نیز اکنون قابل اطمینانتر هستند و جوامع بیشتری را قادر میسازد تا اقدامات پیشگیرانه را انجام دهند. در سال ۱۹۹۴ مطرح شد که هشدارها در مورد سوانح طبیعی به دلیل حساسیتهای ملی نمیتواند آزادانه بین کشورها منتقل شود. این به آن معناست که در چندین فاجعه، اگر چه هشدارهای مراکز بینالمللی دقیق بود، اما به هزاران نفر در مناطق در معرض خطر مانند خطوط ساحلی نرسید، مانند زلزله و سونامی ۲۶ دسامبر ۲۰۰۴ اندونزی - اقیانوس هند و توفان برمه در سال ۲۰۱۰.
همه مردم مستحق دسترسی به اطلاعاتی هستند که بر پایه علم تهیه شده و تجزیه و تحلیل آنها بر پایه روش علمی انجام شده است. اکنون در سال ۱۴۰۰ افراد بیشتری در دنیا میتوانند از طریق اینترنت برای انجام اقدامات معنادار برای جلوگیری یا کاهش ریسک سوانح اقدام کنند. یکی از پیشرفتهای مهم قابل انتظار در دولت سیزدهم ایجاد بستر بین دولتی و در سطح بینالمللی برای کاهش ریسک سوانح است.
مطالب مرتبط
- درباره عبدالناصر همتی
- مروری بر مرگبارترین حوادث طبیعی جهان
- مقاله اهمیت و جایگاه ارکان اصلی سازمان ملل متحد در رفتارهای فرا اخلاقی بینالمللی
- مقاله بررسی عقاید زارعان در مورد رابطه باورها با میزان تولید و نزول بلایای طبیعی در امر کشاورزی
- کشتار حلبچه؛ خشنترین نسلکشی تاریخ
- نشانه های اختلال استرس پس از سانحه PTSD
- درباره میخاییل گورباچف
- مبارزه با مواد مخدر، نیازمند فرهنگسازی وبرنامهریزی کارآمد است
تگها
مطالب پربیننده
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- کتاب پیوند زخم خورده
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره محسن مهر علیزاده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- خلاصه کتاب سواد بصری