معرفی یکی از آهنگسازان صاحب سبک ایرانی
درباره حسین ناصحی
حسین ناصحی یکی از آهنگسازان صاحب سبک ایرانی بود که با فعالیتها و آثار خود توانست تاثیر بیبدیلی را در شکلگیری موسیقی ملی و محلی در ایران ایجاد کند. پوئم شور، برای ویولنسل و پیانو، کوارتت زهی در می مینور از جمله آثار مهم وی هستند.
حسین ناصحی یکی از آهنگسازان صاحب سبک ایرانی بود که با فعالیتها و آثار خود توانست تاثیر بیبدیلی را در شکلگیری موسیقی ملی و محلی در ایران ایجاد کند. پوئم شور، برای ویولنسل و پیانو، کوارتت زهی در می مینور از جمله آثار مهم وی هستند.
اگر ما ادعا می کنیم و میگوییم که موسیقی ما باید پر صدایی باشد و برای ارکسترها تنظیم شود، تقلید از آهنگسازان غربی نیست، بلکه تقلید از راهی است که برای به وجود آوردن موسیقی صحیح علمی با استفاده از منابع موسیقی ملی و محلی مجبور به پیروی از آن هستیم. البته برای بوجود آوردن این نوع موسیقی پر صدایی، باید موسیقی ملی و محلی خود را خوب شناخته و آنالیز نماییم و ارتباط اجزای آن را با یکدیگر بسنجیم و راه پر صدایی شدن آن را در خودش بیابیم. این نظریه چند سالی است که به وسیله کسانی مثل باغچهبان و ملک اصلانیان و اینجانب تعقیب شده و گر چه هر یک راه جداگانهای را پیمودهایم اما نتیجه حاصله یکی است. نکته قابل تذکر در اینجا این است که شور، مادر تمام تونالیتههای موسیقی ایران است و به خوبی میتواند ما را راهنمایی نماید. اینها بخشی از سخنان حسین ناصحی موسیقیدان مطرح ایرانی درباره پیشرفت موسیقی ایران و استفاده از چارچوبهای بینالمللی قوانین علمی موسیقی در موسیقی ایران بود.
تولد و تحصیلات
حسین ناصحی در ۱۳۰۴ خورشیدی در تهران دیده به جهان گشود و به دلیل علاقه به موسیقی در هنرستان عالی موسیقی به تحصیل پرداخت. ساز تخصصی وی ترومبون و زیر نظر ژوزف اسلادک موسیقیدان اهل چک این هنر را فرا گرفت. در ۱۳۲۲ خورشیدی جزو دانشجویانی بود که بنا به دعوت دولت ترکیه برای ادامه تحصیل روانه آنکارا شد و در کنسرواتور دولتی آنکارا در رشته آهنگسازی تحت نظر نجیل کاظم آکسس تحصیل کرد و دوره عالی آهنگسازی را به پایان رساند و در هنرستان عالی موسیقی به تدریس هارمونی، کنترپوآن و فوگ و آهنگسازی پرداخت. وی همچنین در ۱۳۳۰- ۱۳۳۱ خورشیدی ارکستر هنرجویان هنرستان عالی موسیقی را رهبری کرد. از جمله نامدارترین شاگردان وی میتوان از حسین دهلوی، احمد پژمان و پرویز منصوری نام برد. بسیاری از آهنگسازان نسل جوانتر مستقیم و غیر مستقیم از آموزههای حسین ناصحی بهره گرفتهاند.
ورود به عرصه هنر و موسیقی
ناصحی در قلمرو ترانههای روستایی آثاری ماندگار از خود به یادگار گذاشت. وی برای موفقیت در این عرصه خودش نیز همراه با گروههای جستجوگر به نقاط مختلف ایران میرفت. او برای کار روی ترانههای روستایی، مرکزی به نام صداخانه ملی در هنرستان به وجود آورد که هنوز هم نقش آرشیو را برای آهنگسازان جوان ایفا میکند.
این موزیسین برجسته آثاری از خود برجای گذاشته از جمله مهم ترین آنها میتوان به پوئم شور، برای ویولنسل و پیانو، کوارتت زهی در می مینور، گدا، برای پیانو، ملودرام رستم و سهراب، رقص در بارگاه شاه سمنگان، آواز بی گفتار، برای ارکستر، رقص جاهل ها و حرمان، برای آواز و پیانو اشاره کرد. اگرچه تعداد آثار او زیاد نیست اما همه برانگیزاننده و منسجم است. لازم به ذکر است که ناصحی آثار اولیه خود را برای درک تکنیک آهنگسازی به سبک استادان بزرگ چون یوهان سباستیان باخ، الکساندر اسکریابین و گابریل فوره نوشت و به تدریج به مطالعه در موسیقی مشرقزمین و بهخصوص موسیقی ایرانی پرداخت و کوشید تا در آثارش شخصیت موسیقی شرق را بنمایاند. ناصحی کوشید در آثارش شخصیت موسیقی شوق را بنمایاند. خود عقیده داشت که در کوارتت زهی میمینورش بدین منظور دست یافته است.
خاموشی
سرانجام این موسیقیدان برجسته مهر ۱۳۵۶خورشیدی و در حالی که تنها ۵۲ سال داشت، دیده از جهان فروبست. بعد از حسین ناصحی فرزند برومندش ادامه راه پدر را طی کرد. فریدون ناصحی موفق به اخذ بورسیه جهت ادامه تحصیلات خود در کشور آلمان شد. وی بعد از پایان دوره تحصیلاتش در رشته سولیستی پیانو و اجرای چندین رسیتال پیانو در این کشور و اتریش به ایران بازگشت و چندین اجرا در تالار وحدت، فرهنگسرای نیاوران برگزار کرد.
مطالب مرتبط
تگها
مطالب پربیننده
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- کتاب پیوند زخم خورده
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره محسن مهر علیزاده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- خلاصه کتاب سواد بصری