با فرزند کمرویم چه کنم؟

با فرزند کمرویم چه کنم؟

کمرویی مقوله ای ناروشن است‌، هر چه نزدیک‌تر به آن بنگریم تنوع بیشتری در آن مشاهده می‌کنیم. کمرویی صفتی فردی است که به خاطر ترسویی، احتیاط کاری و عدم اطمینانش، نزدیک  شدن به آن مشکل است. فرهنگ لغت کمرویی را به عنوان ناراحت بودن در حضور دیگران تعریف می‌کند. کمرویی برای افراد مختلف دارای معانی متفاوتی است و شرایط پیچیده‌ای دارد که آثار مختلفی برجای می‌گذارد. از ناراحتی مختصر تا ترس بی‌مورد از مردم و روان رنجوری حاد.

کمرویی علل مختلفی دارد از جمله: وجود فرد کمرو در خانواده، تحقیر کودک در خانه و مدرسه، برچسب کمرویی بر کودک زدن و تلقین کمرویی به او، مقایسه کودک با دیگران، توقع بیش از حد از کودک داشتن، تجارب منفی کودک در موقعیت‌های مختلف، نقل مکان‌های مکرر خانواده، ترتیب تولد، طلاق یا مرگ یکی از والدین، آرمان گرایی والدین و یا جامعه

راه‌های پیشگیری از کمرویی در کودکان: از کودک خود توقع انجام کارهای محال را نداشته باشید، زیاد از حد نگران فرزند خود نباشید، ابتکارات کودکتان را دست کم نگیرید، او را در مراقبت کردن از نوزاد جدید سهیم کنید، کودک را از مدرسه نترسانید، به کودکتان در کشف هر چیز جذب کننده‌ای که در وجودش است کمک کنید، عرصه‌ی برخوردهای کودک را با محیط خارج گسترش دهید و شرایطی بوجود آورید که کودکتان نحوه‌ی استفاده از معلومات کودکان دیگر را به عنوان یک منبع فرا بگیرند و از یکدیگر کمک بخواهند و به هم کمک کنند، کودکتان را وابسته به خود نکنید، کودکتان را از شکست نترسانید، ترتیبی بدهید که کودکتان به هنگام تنهایی با خودش راحت باشد، فرزند خود را بیشتر نوازش کنید و در آخر این که هیچ‌گاه مأیوس نشوید و بهترین کار این است که کار را به کاردان بسپارید و از کارشناسان متخصص کمک بخواهید.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه