پژوهش های جدید پزشکی

آندومتریوز بر باروری زنان تاثیر می‌گذارد

آندومتریوز بر باروری زنان تاثیر می‌گذارد

 فلوشیپ لاپاراسکوپی پیشرفته و عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا با تاکید بر اینکه بیماری آندومتریوز بر باروری زنان تاثیر می گذارد، گفت: این بیماری می تواند سبب کاهش ذخیره تخمدانی شود.

 فلوشیپ لاپاراسکوپی پیشرفته و عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا با تاکید بر اینکه بیماری آندومتریوز بر باروری زنان تاثیر می گذارد، گفت: این بیماری می تواند سبب کاهش ذخیره تخمدانی شود.

آندومتریوز بیماری شایع در بین زنان و به معنی رشد بافت داخلی رحم در جایی بیرون از رحم است، لگن شایع ترین محل بروز آندومتریوز است. در این بیماری بافت اندومتر (لایه داخلی رحم) در بیرون از محل اصلی خود (رحم) تشکیل می شود و این بافت می تواند در تمام بافت های بدن به جز طحال به وجود آید.

دکتر عاطفه گرگین روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا افزود: نتایج مقالات علمی نشان می دهد ذخیره تخمدانی در بیماران آندمتریوز کاهش پیدا می کند، البته این موضوع در بیمارانی که عمل جراحی متعدد انجام دادند، بیشتر مشاهده می شود.

این متخصص زنان و زایمان با بیان اینکه بخشی از زنان مبتلا به بیماری آندومتریوز، نابارور هستند، اظهار داشت: ۳۰ تا ۵۰ درصد زنانی که ناباروری دارند، به آندومتریوز هم مبتلا هستند.

 

آیا مبتلایان به آندومتریوز، باردار می شوند؟
وی ادامه داد: مطالعات مقطعی ما نشان می دهد درصد قابل توجهی از زنان پس از مداوی آندومتریوز چه به صورت خود به خودی یا روش های کمک باروری، باردار می شوند.

فلوشیپ لاپاراسکوپی پیشرفته و عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا خاطرنشان کرد: نتایج این مطالعه نشان داده است ۲۵ درصد این بیماران به صورت بارداری خود به خودی و ۴۳ درصد با روش درمانی ای وی اف، صاحب فرزند شدند.

وی با اشاره به اینکه چسبندگی های ناشی از بیماری آندمتریوز خطر ناباروری را در این دسته از بیماران افزایش می دهد، گفت: برای همه بیمارانی که مشکل ناباروری دارند، حتما باید مشاوره های لازم انجام شود و در مواردی که بیمار کاندید عمل جراحی است، پیشنهاد حفظ باروری بسیار مورد تاکید است.

گرگین ادامه داد: این افراد قبل از عمل جراحی برای حفظ باروری به متخصصان نازایی ارجاع می شوند که این کار به صورت فریز تخمک، جنین یا بافت تخمدان توسط همکاران نازایی انجام می شود.

وی یادآور شد: درمان ناباروری در بیمارانی که به آندومتریوز شدید مبتلا هستند، قدری سخت تر است؛ ولی با توجه به حضور تیم مجرب نازایی در این مرکز، تلاش می کنیم این مشکل را کمتر کنیم.

 

آندمتریوز یک بیماری مزمن است
گرگین با اشاره به اینکه آندومتریوز یک بیماری مزمن است، گفت: بیماری آندومتریوز دارای پیچیدگی هایی است و به همین دلیل بر کیفیت زندگی بیماران اثر می گذارد.

متخصص زنان و زایمان ادامه داد: با توجه به زمینه های ژنتیکی که این بیماری دارد تا زمانی که بیمار یائسه می شود، امکان پیشرفت و عود بیماری در آنان وجود دارد.

وی تصریح کرد: درمان آندمتریوز باید به صورت تیمی باشد و این کار با همکاری جراحان آندومتریوز، روده، ارولوژیست و متخصص نازایی انجام می گیرد. این افراد حتی بعد از درمان های جراحی هم رها نمی شوند و نیاز است پیگیری هایی به صورت دوره ای برای آنان انجام شود که این کار در  این مرکز انجام می شود.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه