با این ۷ شیوه تلفن اندرویدی خود را ایمن کنید
بخش مهمی از حریم خصوصی ما درون تلفنهای همراه ما است. از عکسها و فیلمهای شخصی گرفته تا اطلاعات مالی و حسابهای بانکی. با این حال خیلی از آدمها به اندازۀ کافی به امنیت حریم خصوصی خود توجه ندارند و نکات ایمنی را در رابطه با استفاده از تلفن همراه رعایت نمیکنند.
روشهای مختلفی وجود دارند که امنیت شما را در استفاده از تلفن همراه بالاتر میبرد. قبل از توضیح این راهحلها خوب است بدانید که گوگل به عنوان یک غول تکنولوژی مالک و توسعه دهندۀ سیستم اندروید است. در عین حال این سیستم فناورانه، اطلاعات شخصی افراد را به شکل وسیعی جمعآوری میکند. مدل کسب و کار این شرکت مبتنی بر کلیک کردن افراد روی تبلیغات مختلف است. افراد با کلیک کردن روی تبلیغات هم علایق خود را نشان میدهند و هم گاهی اطلاعاتی را در اختیار تبلیغاتکنندگان و فروشندگان میگذارند. اطلاعاتی که شرکتهای بزرگی همچون گوگل از شما بهدست میآورد بسیار ارزشمند هستند، چراکه با استفاده از آنها مدلهای کسبوکار متفاوتی را به راه میاندازند. این یعنی دادههای ما همواره در حال تجزیه و تحلیل شدن است و اگر به اندازۀ کافی مراقب نباشیم ممکن است اطلاعات شخصی ما در جایی که نباید مورد سوء استفاده کلاهبرداران قرار گیرد.
۱- رمز تلفن همراه را جدی بگیرید
گوشی شما حریم شما است و سعی کنید روی آن رمز بگذارید و به دیگران اجازه ندهید در گوشی شما سرک بکشند. یک سیستم مدیریت رمز قوی روی گوشی خود نصب کنید تا بتوانید حسابهای کاربری متفاوتی که در گوشیتان دارید را رمزگذاری کنید. وارد شدن به گوشی شما نباید باعث شود که فرد بتواند به همۀ حسابهای کاربری شما دسترسی پیدا کند.
همچنین رمز نگذاشتن و یا رمزهای ضعیف گذاشتن شما را به راحتی در معرض هک شدن قرار میدهد. برای اینکه نقصهای امنیتی گوشی شما برطرف شود بهروزرسانی خودکار گوشی باید فعال باشد. سعی کنید با استفاده از گوگل پلی برنامههای خود را بهروز کنید و یا گزینۀ بهروزرسانی خودکار را فعال نگه دارید. همیشه گزینههای حریم خصوصی در بخش تنظیمات برنامههای نصبشده روی گوشیتان را بررسی کنید تا ببینید چه دسترسیهایی را در چه سطحی به برنامۀ نصب شده دادهاید. برای بسیاری از برنامهها لازم نیست که دسترسی به عکسها و یا موقعیت مکانی را فعال نگه دارید.
۲- رمزگذاری برنامهها مهم است
توجه کنید که صرف وجود رمز یا قفل برای گوشی کافی نیست. گاهی وقتها گوشی خود را باز میکنید و برای نشان دادن یک عکس یا یک متن آن را به دیگران نشان میدهید و یا حتی ممکن است گوشی خود را به دلایلی در اختیار دیگران قرار دهید. اگر برنامههای شما قفل نشده باشند فرد میتواند بدون هیچ مانعی به برنامههای روی گوشی شما دسترسی داشته باشد. برای اینکه دیگر برنامههای نصب شده روی گوشی را قفل کنید باید از برنامههای تعریف رمز استفاده کنید. برای این کار برنامههای زیادی وجود دارند که برای مثال پیامرسانها یا حساب کاربری ایمیل شما را رمزگذاری و قفل کنند. برای این کار برنامه ای مثل Norton apps lock برنامل مناسبی به نظر میرسد.
در این زمینه بخوانید:
چرا نباید موبایل را در ماشین به شارژ بزنیم؟
۸ مکانی که نباید موبایل خود را به شارژر بزنید
۱۲ کد شگفتانگیز موبایل خود را کشف کنید؛ نیازتان میشود
۳- خاموشبودن اعلانها (notifications) برنامهها
خیلی از برنامهها اعلانهایی به شما میدهند که روی صفحۀ گوشی قابل مشاهده است. برای مثال پیامرسانها و یا حسابهای کاربری مربوط به ایمیلها. سعی کنید این اعلانها را خاموش نگه دارید چون هنگامی که به هر دلیلی گوشی شما در معرض دید دیگران است ممکن است پیامهای خصوصی شما برای فرد قابل دیدن شود.
۴- مراقب نرمافزارهای ردیابی باشید
گزارشهای نگران کنندهای در مورد افزایش برنامههای ردیابی غیر مجاز در سال ۲۰۲۰ مخابره شده است. این نرمافزارها میتوانند همۀ فعالیتهای فرد از طریق گوشی را ردیابی و ضبط کنند. این اطلاعات خیلی اوقات مورد سوء استفاده قرار میگیرند. وجود چنین برنامههای روی گوشی علائمی دارد. برای مثال ممکن است گوشی زودتر از حد معمول باتری خالی کند و یا داغ شود. برای یافتن این بدافزارها، ویروسیابهایی مثل کسپر و یا آواست وجود دارند که این بدافزارها را شناسایی میکنند.
۵- از شبکۀ خصوصی مجازی VPN استفاده کنید
استفاده از VPN بیخطر نیست اما میتواند کمککننده باشد. این نرمافزارها یک حساب رمزگذاری شده برای دستگاه شما ایجاد کرده و از این طریق ترافیک اینترنت را از طریق اتصال به یک سرور کنترل میکنند. این کار باعث میشود که سوابق جستوجوی شما خصوصیتر شود و همۀ اطلاعات جستوجوی شما در معرض فاش شدن نباشد. بسیاری از مشاغل حساس لازم است از این شبکهها استفاده کنند تا اطلاعات حساسشان لو نرود. ویپیانهای مختلفی وجود دارند که برخی گروهی و برخی فردی و خانوادگی هستند با توجه به نیازی که دارید میتوانید از بین آنها انتخاب کنید.
۶- برنامههای پیش فرض همیشه خوب نیستند
معمولاً بر روی تلفنهای همراه مرورگرها یا برنامههای پیشفرضی وجود دارند که بهتر است آنها را تغییر دهید و برنامههای جدیدی روی گوشی خود نصب کنید. در بخش تنظیمات به دنبال منوی برنامههای پیشفرض و همچنین اعلانها بگردید سپس میتوانید برنامههایی که بیشترین استفاده را از آنها دارید را انتخاب کنید. در این مرحله میتوانید برنامههای پیشفرض مربوط به مرورگر اینترنت و یا پیام کوتاه را تغییر دهید. مرورگرهایی مانند موزیلا فایر فاکس گزینههای مناسبی هستند.
۷- همه چیز را رمزگذاری کنید
درست است که رمز عبور شما باعث میشود که هر کسی به اسناد و مدارک ذخیره شده در گوشی شما دسترسی نداشته باشد اما لزوما از این اسناد و مدارک حفاظت نمیکند. برای این کار باید دیسک دستگاه خود را رمزگذاری کنید. با این کار کسی که میخواهد این اسناد و مدارک را از دستگاه شما خارج کند باید رمز عبور داشته باشد وگرنه نمیتواند این کار را انجام دهد. حتی اگر بتواند، این مدارک برای او قابل خواندن نخواهند بود. برنامههای زیادی برای رمزگذاری وجود دارند که با جستوجو در گوگلپلی قابل نصب هستند. البته از سال ۲۰۱۵ گوگل رمزگذاری دستگاهها را اجباری کرده است.
منبع: Wired
مطالب مرتبط
- بهترین دوربین فیلمبرداری برای تولید محتوا
- مقاله علمی و پژوهشی شبکه های اجتماعی تلفن همراه و چالش ها
- آیفون پرو 2020 اپل 6 گیگ رم دارد
- چه کسانی بیشتر به موبایل معتاد می شوند؟
- مقاله علمی و پژوهشی شبکه های اجتماعی موبایلی و گرایش دانش آموزان
- پنج تلفن هوشمند که در سال ۲۰۲۱ منتظر آنها هستیم
- مقاله علمی و پژوهشی تلفن همراه و تعاملات میان فردی و اجتماعی جوانان
- مقاله علمی و پژوهشی رسانه های اجتماعی ، مدیریت بحران و کنشگری اجتماعی
تگها
مطالب پربیننده
- کافه زبان، دولینگو فارسی با تمام امکانات
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- چشم رنگی ها چه شخصیتی دارند؟ روانشناسی رنگ چشم ها
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- درباره فخرالدین عراقی
- کتاب پیوند زخم خورده
- خلاصه کتاب سواد بصری
- درباره محسن مهر علیزاده