درباره حجت‌الاسلام محمدعلی شهیدی محلاتی

درباره حجت‌الاسلام محمدعلی شهیدی محلاتی

حجت‌الاسلام سیدمحمدعلی شهیدی محلاتی از جمله روحانیون گرانقدری به شمار می‌رفت که سال‌های عمر خویش را متعهدانه در مسیر خدمت به انقلاب اسلامی و همچنین خانواده‌های شهدا و ایثارگران سپری کرد و اقدامات شایسته و ارزشمندی از خود بر جای گذاشت.

سیدمحمدعلی شهیدی محلاتی از جمله شخصیت‌های برجسته فرهنگی و سیاسی کشور بود که در ترویج فرهنگ دینی، اخلاقی، آرمان‌ها، ارزش‌های اسلامی و انقلابی و همچنین گسترش و ترویج فرهنگ والای ایثار و شهادت با خدمت در بنیاد شهید و امور ایثارگران از هیچ کوششی فروگذار نبود و در این بستر نیز اقدامات ارزشمندی انجام داده است. عالم وارسته‌ای که همواره چه پیش از انقلاب و به‌ویژه پس از انقلاب با تأسی از امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری در خدمت به‌نظام مقدس جمهوری اسلامی از هیچ تلاشی دریغ نکرد و سال‌ها در مسوولیت‌های مختلف اقدامات شایسته و ماندگاری داشت. به‌یقین اخلاق‌مداری، ایثار، تعهد، خلوص، تلاش و پشتکار وافر او در خدمت به خانواده معظم شهدا، جانبازان و آزادگان که حتی در زمان کسالت نیز با جدیت انجام می‌شد، زبانزد خاص و عام بود.

زندگینامه و فعالیت‌های اجرایی شهید محلاتی

سیدمحمدعلی شهیدی محلاتی در ۱۸ تیر ۱۳۲۸ خورشیدی در شهرستان محلات چشم به جهان گشود. او در همین شهر تحصیلات متوسطه خود را به پایان رساند و پس از آن راهی حوزه علمیه قم شد تا به فراگیری علوم حوزه بپردازد. شهیدی محلاتی در سال‌های قبل از پیروزی انقلاب اسلامی به یکی از شهرهای استان البرز رفت تا به تبلیغ و فعالیت‌های سیاسی مشغول شود.

او خود در این باره گفته بود: «یک سال مانده به پیروزی انقلاب اسلامی به توصیه آیت الله شهید مرتضی مطهری جهت ساماندهی امور مذهبی و اجتماعی به شهر نظرآباد آمدم. در آن دوران که طلبه جوانی بودم چند سال در مسجد غدیریه نظرآباد حضور یافتم و به انجام وظیفه در راستای آگاه سازی مردم منطقه ساوجبلاغ پرداختم و خاطرات خوش بسیاری از نظرآباد دارم. در همان زمان نیز مردم نظرآباد انسان‌های شریف، مؤمن، ولایی و پیرو نهضت امام خمینی (ره) بوده و در راه مبارزه علیه رژیم طاغوت با جان و دل تلاش می‌کردند. جوانانی که آن زمان فعالیت‌های دینی، مذهبی و سیاسی انجام می‌دادند یا در دوران هشت سال دفاع مقدس به درجه رفیع شهادت و جانبازی نائل شده یا همچنان در مسیر ولایت حرکت می‌کنند. این روحیه شهادت طلبی و ولایت مداری مهمترین ویژگی مردم نظرآباد است.»

با پیروزی انقلاب اسلامی مدتی در کمیته امداد امام خمینی (ره) معاون شهید مفتح بود و سپس در زمان ریاست محمدرضا مهدوی کنی در کمیته‌های انقلاب اسلامی مسؤول کمیته منطقه ۱۱ تهران شد. بنابر اظهارات مسؤولان نظام او پیوند خوبی با نهادهای نظامی و انتظامی داشت و مدتی به شهربانی منتقل شد و مسؤول نشریه پلیس بود.

شهیدی محلاتی در میانه دهه ۶۰ خورشیدی معاون حقوقی و پارلمانی سپاه بود و سپس توانست از شهرستان محلات به عنوان نماینده دوره سوم به مجلس راه یابد.

پس از جنگ ایران و عراق همزمان با نمایندگی در مجلس با حکم حضرت آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری رئیس عقیدتی سیاسی نیروی هوایی ارتش شد. همچنین به مرکز اسلامی مونیخ اعزام شد و آنجا را تأسیس و ۲ سال هم در آنجا فعالیت کرد.

بعد از پایان دوره نمایندگی مجلس، مشاور پارلمانی وزارت خارجه شد و به عنوان سرکنسول ایران در جده منصوب شد و چهار سال در آنجا به ایفای مسؤولیت پرداخت. بعد از آنکه به تهران بازگشت، به عنوان مدیرکل امور مجلس و بعد هم به عنوان معاون کنسولی و پارلمانی وزارت امور خارجه در فاصله میان سال‌های ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۸ خورشیدی مشغول به کار شد و همچنین در دولت دهم رئیس دفتر ویژه بازرسی نهاد ریاست جمهوری شد.

۲ سال بعد شهیدی محلاتی از این مسؤولیت کناره گیری کرد که به گفته خودش، نامزدی برای مجلس علت این امر بود.

با روی کار آمدن دولت یازدهم، شهیدی محلاتی به عنوان رئیس بنیاد شهید انتخاب شد و به مدت هفت سال در این منصب باقی ماند. شهیدی در خصوص پذیرفتن ریاست بنیاد شهید گفته بود: «بنده این مسؤولیت را پذیرفتم اما به حمایت، هدایت و دعای همه شما نیاز دارم زیرا بنیاد شهید و امور ایثارگران نهادی نیست که متعلق به یک قشر باشد، بلکه به همه جامعه حق دارد و دولت و مجلس برای اداره شایسته این نهاد مقدس کمک کنند. ما در نهادی مسؤولیت داریم که باید به پولادمردان و شیرزنانی که جان و مالشان را در راه حراست از ایران اسلامی نثار کرده‌اند و درس ایثارگری به ما آموختند، خدمت کنیم. آنان با ایثارگری خود، ما و کشور را از یورش اهریمنان حفظ کردند و ما در این نهاد مقدس مسؤولیت یافته‌ایم به اشخاصی خدمت کنیم که نزد خدا درجه بالایی دارند. از زمان ادغام امور آزادگان و جانبازان به عنوان ایثارگر در بنیاد شهید کمتر به آنها بها داده شده است که باید ارائه خدمات به این ۲ قشر جبران و عرضه خدمات یکسان‌سازی شود. یکی از مسائل مورد تاکید مقام معظم رهبری نشر فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه و توجه بیشتر به مسائل فرهنگی است.»

وی در اواخر دوران خدمت خود با مشکلات جسمی و بیماری روبرو شد و با شدت گرفتن بیماری در خرداد ۱۳۹۹ خورشیدی از مسؤولیت خود به عنوان معاون رئیس جمهوری و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران استعفا داد و به عنوان نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران به خدمت ادامه داد.

رسیدگی به مشکلات ایثارگران و خانواده‌های شاهد

رسیدگی به امور و مشکلات این قشر از وظایف اصلی دستگاه‌های اجرایی است. شهیدی محلاتی در همین زمینه در خصوص فعالیت‌های اجرایی بنیاد شهید گفته بود: «پس از پیروزی انقلاب اسلامی امام خمینی (ره) دستور تشکیل نهادی را برای رسیدگی به امور خانواده‌های معظم شهدای قبل و حین پیروزی انقلاب اسلامی صادر کرد و بنیاد برای رسیدگی به جمعیت معدودی تأسیس شد. در حال حاضر به دلیل تحریم‌های ناعادلانه کشور عزیزمان و کمبود منابع اعتباری مشکلاتی داریم اما همه ما تلاش می‌کنیم این وظیفه را به بهترین وجه ممکن انجام دهیم زیرا به آن به چشم یک وظیفه اداری نگاه نمی‌کنیم، بلکه آن را ادای دین کوچکی به افرادی می‌دانیم که همه چیز انقلاب اسلامی و کشورمان را به برکت خون آن‌ها داریم و به این کار افتخار می‌کنیم.»

برپایه آمار بنیاد شهید و امور ایثارگران، جمعیت تحت پوشش بنیاد شهید بیش از ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن بوده که این بنیاد در اقدام‌های مختلف به امور آنان رسیدگی کرده است. تنظیم برنامه کوتاه مدت ۲ ساله برای پرداخت معوقات خانواده ایثارگران و شهدا از جمله فعالیت‌های حجت الاسلام شهیدی به شمار می‌رود که در ۱۶ استان کشور پرداخته شد.

یکی از ۲ اولویت اصلی بنیاد در سال‌های اخیر موضوع درمان بوده که در دوران خدمتگذاری شهیدی محلاتی از تمام ظرفیت‌های بنیاد در مسیر خدمت رسانی به ایثارگران استفاده شد. مساله اشتغال ایثارگران و ایجاد شغل برای ۱۰۵ هزار تن از ایثارگران از دیگر کارهای اجرایی در زمان تصدی شهیدی محلاتی در بنیاد شهید به شمار می‌رود. او در این باره گفته بود: «در راستای اشتغال‌زایی برای ایثارگران تمام اولویت‌های شغلی را به ایثارگران اختصاص داده‌ایم و در تمام هیأت مدیره سازمان‌های زیر مجموعه بنیاد نیز از حضور فرزندان معظم شهدا استفاده کرده‌ایم.»

 

درگذشت حجت الاسلام شهیدی محلاتی

حجت الاسلام والمسلمین شهیدی، سرانجام پس از طی یک دوره بیماری در ۹ آذر ۱۳۹۹ خورشیدی چشم از جهان فروبست. او با وجود مشکلات، تمام تلاش و سعی خود را در مسیر خدمت به خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران به کار برد.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه