تقریب در مواجهه با مصائب و بلایا

تقریب در مواجهه با مصائب و بلایا

 وحدت و یکپارچگی مهمترین مساله و دغدغه ای است که امت اسلامی با آن مواجه است چرا که به صراحت می‌توان گفت که دشمنان جهان اسلام همواره از ابزار نفاق و چند دسته سازی برای تحقق اهدافشان بهره گرفته اند.

روزنامه سیاست روز یادداشتی به قلم قاسم غفوری منتشر می کند که در ادامه می خوانیم: نگاهی به وضعیت کشورهای اسلامی نشان می‌دهد که آنها از ظرفیت‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی گسترده ای برای نقش آفرینی در نظام بین الملل برخوردارند چنانکه بسیاری از نظریه پردازان نظام سرمایه داری با فروپاشی نظام کمونیستی، اسلام را بزرگترین تهدید برای نظام سلطه و سرمایه داری عنوان کردند. اسلام با داشتن برنامه‌های فراگیر و جهان شمول توان حل بسیاری از بحران‌های جهانی را دارد چنانکه همین اندیشه اسلامی است که زمینه ساز شکل گیری جبهه‌های مقاومت مردمی و حرکت ملتها به سمت آزادی و مقابله با نظام سلطه شده است. نگاهی بر تحولات دنیای امروز حکایت از آن دارد که مجموعه ای مصائب و بلایا جهان اسلام را فرا گرفته است که تنها راه مقابله با آنها همکاری و تقریب اسلامی است.
نخست آنکه کشورهای اسلامی نیز مانند سایر کشورها با بحرانی به نام کرونا مواجه هستند. بهره گیری از دانش و ظرفیت‌های موجود در کشورهای اسلامی می‌تواند مولفه ای باشد برای کاهش تلفات و مقابله گسترده تر با بحران کرونا به ویژه اینکه کشورهای غربی در رفتاری غیرانسانی و ضدبشری، سیاست تحریم را علیه بسیاری از کشورهای اسلامی اعمال کرده اند که تاثیرات منفی بسیاری بر روند مبارزه آنها با بحران کرونا داشته است. اتحاد در شکستن تحریم‌های ظالمانه غرب، راهبردی مهم در حل بحران کرونا و پیامدهای اقتصادی آن است که می‌تواند جایگاه جهان اسلام را ارتقاء دهد.
دوم آنکه مجموعه ای از رنج‌های قدیمی بر پیکر جهان اسلام باقی مانده که از آن به عنوان مصائب امت اسلامی می‌توان یاد کرد. مسئله فلسطین، تروریسم در سوریه و عراق، جنایات تحمیلی به یمن، تهدید جان هزاران مسلمان در میانمار، تروریسم تحمیلی غرب به کشورهای اسلامی و جنگ‌های داخلی در این ممالک بخشی از این مصائب است. رویکرد واحد امت اسلامی در حمایت از فلسطین و محکومیت روند سازش، حمایت از سوریه در مبارزه با تروریسم و محکومیت تروریسم پروری غرب که ناجوانمردانه به ترور مبارزان با تروریسم همچون سردار سپهبد قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس پرداختند. تلاش برای پایان جنگ یمن و کمک به رفع درد و رنج ملت مبارز یمن، تلاش برای آزادی شیخ زکزاکی در نیجریه به عنوان عامل پیوند امت اسلامی در این کشور، کمک به مسلمانان شرق آسیا از جمله در میانمار و ... از مولفه‌های مهم در مقابله با مصائب جهان اسلام خواهد بود.
سوم آنکه طی روزهای اخیر جهان اسلام با دردی بزرگ به نام تکرار اسلام ستیزی سیستماتیک سران غرب مواجه شده است امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه با ادعای حمایت از آزادی بیان، به حمایت از انتشار کاریکاتورهای موهن علیه پیامبر اسلام(ص) پرداخته است. البته این تنها اقدام وی نبوده بلکه او به دنبال تصویب قوانینی در پارلمان علیه فرهنگ اسلامی و مسلمانان است که توجیه گر اقدامات ضداسلامی فرانسه خواهد بود. اکنون امت و دولت های اسلامی باید با وحدت و انسجام برای مقابله با این اسلام ستیزی اقدام نمایند که در کنار محکومیت این جنایت بزرگ، تحریم کالاهای فرانسوی و مطالبه برای مجازات سران اسلام ستیز این کشور امری ضروری برای پایان دادن به این گونه رفتارهای ضد دینی و ضدبشری است. در پایان می‌توان که اکنون در آستانه ولادت رسول مهربانی‌ها، جا دارد تا جهان اسلام یکپارچه فریاد وحدت و اتحاد سر دهد. برگزاری نشست تقریب مذاهب اسلامی که با ابتکار و میزبانی جمهوری اسلامی ایران شکل گرفته است مولفه‌ای مهم در تقویت همکاری‌های اسلامی در مواجه با مصائب و بلایا گامی در جهت تحقق این مهم است که می‌تواند زمینه ساز تقریب و وحدت ملت‌ها و دولت‌های جهان اسلام گردد.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه