کتاب حکام و امرای کاووسی

کتاب حکام و امرای کاووسی

 کتاب«حکام و امرای کاووسی» که تحقیق و تالیف آن راحسین فراغ‌دل برعهده داشته در۵۲۱ صفحه و شمارگان یک‌هزارنسخه‌ توسط انتشارات دارالتفسیر منتشر شده است.

قیمت فروش این کتاب۴۵۰ هزار ریال بوده که در آن به مناطقی شامل، جاسک، سیریک، گروگ، منوجان، بنت بلوچستان، بشاگرد، میناب، قلات‌گنج، کهنوج، رودبار، گلاشگرد، جیرفت، بم، نرماشیر و بندرعباس پرداخته شده است.

علاوه بر کتاب«حکام و امرای کاووسی»، کتاب دیگری نیز با عنوان «سرزمین هرموز در تاریخ سیاسی حکومتی میناب» در ۲جلد از این نویسنده هرمزگانی منتشر شده است.

بخش‌هایی از کتاب

پدرش میراورنگ بن میرحاجی است، نام مادرش میرحسین برادر، میرحیدر و عموی میرعبدالله و میررضا و میرمحمد اولیا می‌باشد حکومتی او بعد از میرحیدر، هم‌زمان با حکومتی برادرزاده‌اش میرعبدالله اکبر که بر جاسک حکومتی داشت در شهر سیریک و گروگ شروع کرد.

حکومتی او در اواخر پادشاهی افشار و هم زمان با سلطان نادرشاه قرار داشت، حکومتی را به خوبی و سلامتی به پیش می‌برد اما از اختلافات پیش آمده و در دام فردی رندها گرفتار آمد، چرا که وزیر و فرمانده سپاه خودش شخصی کینه‌توز حیول(سیاستمدار) بنام محتاج بن هلال غلامشاه‌زئی، که نسبت او به هوت محمد رند میرسد گرفتار آمد.

با شکایت به فرماندار بندرعباس و هرمز او به زندان برافکندند درست مانند فرماندار بیابان و جاسک میر برکت خان که در دام همین رندها، یعنی از افرادی از طاهر زائی‌ها، با همدستی اوزی‌های مقیم بندرعباس بنام میرشرف و سرهنگ عباس‌خان البرز گرفتار و خود و حکومتش متلاشی و منقرض گردید.

قضیه او تمام و اختلاط بلوچ‌ها با حکام و میرهای بنی‌سلیمه در رودبار هم فرزندان سردارحسین‌خان بلوچ شیران‌زئی مانند میرزا ولی حکام کاووسی در بشاگرد، مارز، کریان، میناب از خالص‌ترین میربنی سلیمه باقی مانده‌اند.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه