معرفی کتب جدید

کتاب خاورمیانه عصر ظهور

کتاب خاورمیانه عصر ظهور

 کتاب«خاورمیانه عصر ظهور» به قلم مصطفی امیری به تبیین سلسله حوادث کشورهای عصر ظهور در مثلث کوفه، مکه و قدس پرداخته است. این کتاب به همت دفتر نشر معارف در پاییز ۱۴۰۰ روانه بازار نشر شده است.

 کتاب«خاورمیانه عصر ظهور» به قلم مصطفی امیری به تبیین سلسله حوادث کشورهای عصر ظهور در مثلث کوفه، مکه و قدس پرداخته است. این کتاب به همت دفتر نشر معارف در پاییز ۱۴۰۰ روانه بازار نشر شده است.

در گستره تاریخ، همیشه در کنار جبهه حق، جریان باطل نیز وجود داشته که همه توان خود را برای شکست یا کاستن از گسترش و تاثیرگذاری جبهه حق به کارگرفته است و این نزاع مستمر میان حق و باطل در طول تاریخ ادامه داشته و در آخرالزمان و پیش از ظهور که تلاش‌ها برای ایجاد جبهه توحید و تشکیل حاکمیت جهانی ادیان الهی با محوریت اسلام و آخرین ذخیره الهی و منجی بشریت، امام مهدی(عج) است به اوج می‌رسد. از این رو آگاهی از برنامه‌ریزی جبهه باطل ضروری است و این امر محقق نخواهد شد جز با رصد طرح‌ها، نقشه‌ها، فتنه‌انگیزی‌های دشمنان در کشورها و سرزمین‌های درگیر واقعه شریف ظهور. در واقع «آینده‌پژوهش مهدوی» با تکیه بر هشدارهای حدیثی در تراث مهدوی و محور قرار دادن گزارش‌ها درباره فتنه‌ها و بحران‌های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، نظامی و امنیتی امکان وقوع آنها در «جغرافیای عصر ظهور»‌ را رصد می‌کند و اذهان را متوجه رویدادهای تاثیرگذار در آینده می‌کند. 

 

معرفی کتاب

کتاب پیش‌رو، حاوی پنج فصل و نتیجه‌گیری است. در این کتاب به تبیین سلسله حوادث کشورهای «عصر ظهور» در مثلث «کوفه، مکه و قدس» پرداخته شده است و از فتنه طولانی شام با محوریت «سوریه»؛ سناریوی آینده «عراق» تأثیر بر امنیت شیعه؛ نقش «ایران» و انقلاب زمینه‌ساز؛‌ مسأله «فلسطین» و نابودی اسرائیل قبل یا بعد از ظهور؛ حوادث خاندان آل فلان در «عربستان» به عنوان کانون تحولات سال ظهور سخن به میان آمده است. کتاب «خاورمیانه عصر ظهور» برای مخاطب عموم تدوین شده است و به دلیل رعایت قواعد پژوهشی و استانداردهای علمی، برای جامعه نخبگانی نیز قابل استفاده است. 

کلیات کتاب شامل بخش‌هایی همچون؛ «ضرورت عدم غفلت از برنامه‌ریزی دشمن،‌ آینده پژوهش مهدوی: رصد بحران‌های سیاسی، نظامی و امنیتی، دیده‌بانی حوادث کشورهای تاثیرگذار در مثلث «مکه، کوفه و قدس» و حوادث «جغرافیای ظهور»؛ قطعه‌های مختلف «پازل واحد» است. 

فصل نخست کتاب با عنوان ایران به بررسی مواجهه نظامی ایران بعد از دو مرحله مطالبه حق؛ بشارت «نزدیکی ظهور» بعد از مرحله سیوف پرداخته است. در این نوشتار، نقش و جایگاه انقلاب ایرانیان قبل از ظهور با تأکید بر واکاوی حق‌طلبی، بررسی شده است. موضوع اصلی تبیین و تحلیل دو مرحله «مطالبه حق» ایرانیان قبل از ظهور در احادیث مهدوی است؛ مقصود از حق کدام است؟ و چرا ایرانیان علیرغم اصرار بر اخذ حق خویش، در مراحل بعدی از راه قدرت نظامی، حق خویش را طلب خواهند کرد. این نوشتار با روش کتابخانه‌ای و رویکرد توصیفی- تحلیلی و با استناد به منابع معتبر تدوین شده است.

یافته‌های پژوهش بیانگر این است: قبل از ظهور، انقلاب و حکومت در ایران تشکیل خواهد شد که هدف اصلی خویش را زمینه‌سازی برای حکومت جهانی امام عصر می‌داند(ولَایَدفَعُونَهَا الا الی صَاحِبِکُم) و در اثناء مراحل انقلاب و در مواجهه با دشمن، دو مرحله حق خویش را طلب می‌کنند اما دشمن، حق ایرانیان را نخواهد داد(فلا یَعطونه) در مرحله بعد، ایرانیان وقتی ممانعت دشمنان در استیفاء و طلب خویش را درک می‌کنند. این بار حق خویش را از راه قدرت نظامی طلب خواهند کرد و دشمن مجبور به قبول آن خواهد شد... در این نوشتار طبق احادیث معتبر در منابع فریقین، فرایند قیام و انقلاب ایرانیان پیش از ظهور، تبیین و تحلیل گردید و البته با هر جریانی که با اصل زمینه‌سازی مخالف است مباهله علمی صورت گرفته و به صورت مستند و علمی آغاز و پایان انقلاب زمینه‌سازان ظهور ترسیم و بیان شده است. 

فصل دوم کتاب با عنوان سوریه به نقش بازیگران داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی «فتنه شام» پیش از ظهور می‌پردازد. در بخشی از این فصل می‌خوانیم: فتنه منطقه شام و سوریه قبل از ظهور، صحنه رویارویی، اختلاف بین رمُحان، جریان اصهب(حاکمیت) و جریان ابقع(معارضین) حضور ترک‌ها و رومی‌ها خواهد بود که سرانجام به قدرت رسیدن آخرین «حاکم موقت» دمشق قبل از ظهور (سفیانی) برای بازه زمانی حدود ۲ سال منجرخواهد گردید. سفیانی به عنوان اولین نشانه حتمی ظهور که توسط مثلث «روم، یهود و عرب» حمایت و پشتیبانی می‌شود ابتدا بر دمشق و سایر مناطق «الکور الخمس» مسلط می‌گردد و آنگاه بعد از پیروزی در جنگ قرقیسیا در دیرالزور واقع در شرق سوریه، عزم حمله به عراق را خواهد داشت. در این نوشتار با روش کتابخانه‌ای و رویکرد توصیفی تحلیلی و با استناد به منابع معتبر روایی، ترتیب حوادث منطقه شام قبل از ظهور ترسیم خواهد شد. 

فصل سوم با عنوان عراق، سناریوی تجزیه عراق؛ تلاش برای تشکیل اقلیم سنی و فتنه در مناطق شیعی را بررسی کرده است. موضوع اصلی نوشتار پیش‌رو، تبیین و تحلیل سیاسی- حدیثی «عراق قبل از ظهور» با نگاه آینده‌پژوهانه مهدوی است. علت حمله سفیانی(حاکم موقت منطقه شام در عصر ظهور) به عراق، کدام است؟ واکنش جبهه مقاومت شیعی و زمینه‌سازان ظهور چگونه خواهد بود؟ این نوشتار با روش کتابخانه‌ای و رویکرد توصیفی- تحلیلی و با استناد به منابع معتبر می‌کوشد وقایع پرآشوب عراق قبل از ترسیم نماید که فتنه «عوف سلمی» در مناطق سُنی‌نشین و تأثیر آن بر امنیت مناطق شیعی در عراق قبل از ظهور نمونه بارز آن خواهد بود. طبق احادیث و از منظر آینده‌پژوهی مهدوی، سناریوی که برای عراق قبل از ظهور، متصور است: عراق  واحد اما ضعیف که هر چند حکومت در اختیار شیعیان است اما خود نیز دچار اختلاف و تشتت هستند و به دلیل نفوذ جریان مخالف و ضعف حکومت مرکزی در اثر اختلاف و فتنه در عراق به‌ویژه در مناطق شیعی عراق آنگاه با سوءاستفاده از خلاء حکومت مرکزی، سیاسیون و نظامیان اهل سنت عراق در کنار تحرکات ایذایی تکفیری‌ها، در بخش‌های از مناطق سنی‌نشین شمال غرب،‌ ایده تجزیه عراق را دنبال خواهند کرد و بر مناطقی همچون موصل و تکریت نیز مسلط خواهند شد که در واقع تلاش دشمن برای ایجاد «اقلیم سُنی» و به هدف تجزیه عراق و نیز قطع ارتباط مواصلاتی محور مقاومت شیعی با منطقه شام و عدم دسترسی به فلسطین قبل از ظهور قلمداد می‌شود. 

فصل چهارم با عنوان عربستان، به اختلاف و قتل در خاندان پادشاهی آل‌فلان پیش از ظهور پرداخته‌است. روایات تصریح دارند که کشور عربستان، پیش از ظهور امام مهدی(عج) به دست حکومتی مخالف اهل بیت(ع) و دشمن شیعه است. حاکمان از نسل بنی‌فلانند که حکومت را به صورت خانوادگی اداره می‌کنند اما اقتدار حکومت بنی‌فلان در آستانه ظهور به سستی می‌گراید و بین این خاندان اختلاف ایجاد شده تا اینکه در آخرین جنایت از سلسله جنایات خویش، نفس زکیه، از نشانه‌های حتمی ظهور را در کنار کعبه و در ماه ذی‌الحجه، پانزده روز مانده به قیام به شهادت می‌رسانند اما با ظهور و قیام علنی امام مهدی(عج) حکومت بنی فلان برای همیشه نابود خواهد شد. 

فلسطین عنوان فصل پنجم این کتاب است. موضوع اصلی نوشتار پیش‌رو تبیین و تحلیل حدیثی «سناریوی آینده فلسطین قبل از ظهور» و سرنوشت رژیم اسرئیل با نگاه آینده‌پژوهانه مهدوی و نیز با استناد به مضامین آیات قرآن و احادیث معتبر است. آیا شواهدی دال بر ضعف، فروپاشی و نابودی اسرائیل «قبل از ظهور» در تراث آینده‌پژوهی اسلامی گزارش شده است؟ علت لشکرکشی نظامی غربی «مارقه الروم» به فلسطین در مراحل پایانی فتنه شام چیست؟ واکنش جبهه مقاومت شیعی و ایرانیان زمینه‌سازان ظهور نسبت به حوادث فلسطین چگونه خواهد بود؟  در این نوشتار با استناد به منابع معتبر می‌کوشد وقایع پرآشوب فلسطین قبل از ظهور را ترسیم نماید و تاثیر آن بر امنیت مناطق شیعی در خاورمیانه، نمونه بارز آن خواهد بود.

فصل ششم؛ خاتمه به سناریوی آینده کشورها قبل ظهور می‌پردازد. نزاح مستمر بین حق و باطل همواره در طول تاریخ ادامه داشته و در آخرالزمان و پیش از ظهور که تلاش‌ها برای به ثمر رسیدن آمال انبیا و ایجاد جبهه توحید برای تشکیل حاکمیت جهانی ادیان الهی با محوریت اسلام و آخرین ذخیره الهی و منجی بشریت، امام مهدی است به اوج می‌ رسد. 

گفتنی است، کتاب «خاورمیانه عصر ظهور» نوشته مصطفی امیری توسط دفتر نشر معارف(نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها) چاپ اول با قیمت ۶۵ هزار تومان و در شمارگان ۱۰۰۰ جلد چاپ و روانه بازار نشر شده است.  

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه