معرفی کتب اقتصادی

کتاب سرمایه گذاری و قراردادهای سرمایه گذاری خارجی

کتاب سرمایه گذاری و قراردادهای سرمایه گذاری خارجی

 

کتاب سرمایه گذاری و قراردادهای سرمایه گذاری خارجی به قلم ایرج زینال زاده، نقش سرمایه‌گذاری‌های خارجی را در تامین سرمایه داخلی در موقعیت‌های حساس، مورد مطالعه و بررسی قرار می‌دهد.

 

کمبود سرمایه از جمله ویژگی‌ها و خصوصیات مشترک تمامی کشورهای در حال توسعه است. با توجه به‌ کاهش پس‌انداز و همچنین بالا بودن نرخ بهره، امکان تأمین سرمایه از بازارهای مالی داخلی عملاً صفر است.

 

تامین سرمایه مهم‌ترین و اساسی‌ترین نقش را در حوزه‌ی رشد اقتصادی داراست. تامین مالی از بازارهای مالی داخلی ایران در بیشتر موارد با سختی‌ها و موانعی همراه است. بالا بودن نرخ بهره از جمله موانعی است که صرفه اقتصادی هرگونه فعالیتی را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. در این شرایط تامین مالی از خارج به عنوان یک عامل کمک‌ کننده عمل می‌کند.

 

سرمایه‌گذاری خارجی موجب رشد اقتصادی می‌شود که این رشد خود می‌تواند اثرات ذیل را در اقتصاد داشته باشد:

 

- ورود سرمایه باعث بهبود درآمد، کاهش رکود اقتصادی و افزایش اشتغال می‌گردد.

- جریان ورودی سرمایه‌، در میزان درآمدها اثر گذاشته و موجب افزایش درآمد مالیاتی می‌شود.

- کاهش نرخ بهره، چون ورود سرمایه باعث افزایش نقدینگی در سیستم شده و نرخ بهره را کاهش می‌دهد.

- کاهش نرخ ارز، تحت شرایط رژیم شناور، ارز جریان ورودی سرمایه منجر به‌افزایش ارزش پول ملی می‌شود.

 

در بخشی از کتاب سرمایه‌گذاری و قراردادهای سرمایه‌گذاری خارجی (Investment and foreign investment Contract) می‌خوانیم:

 

در مورد کالاهای غیر اختصاصی پیمانکار موظف است قبل از اقدام به‌ تهیه مصالح از طریق دستگاه نظارت مشخصات مصالح را به‌ تأیید کارفرما برساند و در صورت درخواست کارفرما نمونه‌ای به‌ مهندس و یا نماینده مهندس یا دستگاه نظارت تسلیم کند که در دفتر کارفرما به‌ عنوان مصوب نگه‌داری شود.

 

هر گاه در عمل مشاهده شد که پیمانکار مصالحی به‌کار می‌برد که از نظر مرغوبی و درستی همانند نمونه تسلیم شده مصوب نباشد، کارفرما حق دارد پیمانکار را وادار نماید که چنین مصالحی را از کارگاه خارج نموده و آن قسمت از کار را که با مصالح نامرغوب انجام داده است، خراب و مجدداً با مصالح مطابق نمونه تأیید شده بسازد. طبعاً هزینه‌های ناشی شده در این ارتباط به‌ عهده پیمانکار خواهد بود

 

- مسئولیت حفظ و نگه‌داری (انبارداری و حراست) دستگاه‌ها و ماشین‌آلات و تجهیزات و مصالح مورد نیاز اجرای پروژه در محیط کارگاه به‌ عهده پیمانکار می‌باشد.

 

- پیمانکار موظف است ضمن آماده‌سازی و حصارکشی محل‌های لازم جهت انبار اجناس و ماشین‌آلات و در نظر گرفتن فضاهای سرپوشیده جهت نگه‌داری آن دسته از اجناسی که نیاز به پوشش سقفی و مناسب دارند و حفاظت در مقابل عوامل جوی نظیر تعبیه سیل‌گیرها، اقدام نماید و در این ارتباط نظر و تأیید دستگاه نظارت را فراهم نماید.

 

- پیمانکار موظف است آماری از کلیه موجودی دستگا‌ه‌ها و مصالح و تجهیزات پروژه را که توسط وی تهیه شده است به‌ صورت سیستم کامپیوتری ثبت نموده و به‌ روز نگه دارد. اطلاعات سیستم می‌بایست جهت بازرسی و کنترل موجودی در تمامی اوقات کاری در دسترس ناظر مقیم و نمایندگان کارفرما در محل کارگاه و تهران قرار گیرد.

 

فهرست مطالب کتاب

پیشگفتار ناشر

مقدمه

فصل اول: کلیات

فصل دوم: تشریفات جذب سرمایه خارجی خرید متقابل (Buy back)

فصل سوم: قراردا سرمایه‌گذاری خارجی Joint venture

فصل چهارم: نمونه قراردادهای Joint venture

فصل پنجم: قرارداد پیمانکاری E.P.C

فصل ششم: برای مطالعه بیشتر درمورد قرارداد EPC

فصل هفتم: بخش ضمایم

مشخصات کتاب

نام کتاب: کتاب سرمایه گذاری و قراردادهای سرمایه گذاری خارجی

نویسنده: ایرج زینال زاده

ناشر چاپی: انتشارات شرکت چاپ و نشر بازرگانی

سال انتشار:۱۳۹۵

تعداد صفحات: ۱۶۷

زبان:  فارسی

شابک :978-964-468-509-5

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه