معرفی کتب اقتصادی

کتاب سرمایه گذاری خطرپذیر

کتاب سرمایه گذاری خطرپذیر

پیش از راه‌اندازی یک کسب و کار حتما کتاب سرمایه گذاری خطرپذیر به قلم اسکات کوپر را بخوانید. این کتاب شگفت انگیز و کاربردی که یکی از پرفروش‌ترین آثار وال استریت ژورنال است، همچون یک راهنمای عملی برای رسیدن به موفقیت شغلی، شما را در هر مقطعی از حرفه‌تان یاری می‌دهد.

 

پیش از راه‌اندازی یک کسب و کار حتما کتاب سرمایه گذاری خطرپذیر به قلم اسکات کوپر را بخوانید. این کتاب شگفت انگیز و کاربردی که یکی از پرفروش‌ترین آثار وال استریت ژورنال است، همچون یک راهنمای عملی برای رسیدن به موفقیت شغلی، شما را در هر مقطعی از حرفه‌تان یاری می‌دهد.

 

دربارۀ کتاب سرمایه گذاری خطرپذیر:

 

در این کتاب با مفاهیم پایه و اساسی دنیای سرمایه گذاری و پیچیدگی‌های آن آشنا می‌شوید. از جمله نکات مثبتی که درباره کتاب سرمایه گذاری خطرپذیر (Secrets of Sand Hill Road) می‌توان اشاره کرد، تشریح اصول و قواعد سرمایه‌گذاری با توجه به آمار و وضعیت شرکت‌ها و استارتاپ‌های بزرگ و موفق در جهان است.

 

اسکات کوپر (Scott Kupor) برای تمامی اصطلاحات تخصصی حوزه اقتصاد که در کتابش به کار برده تعریفی جامع و قابل فهم ارائه کرده که این ویژگی به روان شدن متن می‌افزاید. اصطلاحاتی همچون سرمایه پرخطر یا VC که مخفف Venture capital است و یکی از واژه‌های بنیادین این اثر به حساب می‌آید؛ در توضیح این مفهوم نویسنده چنین می‌گوید: « VC به هر شکلی از سرمایه‌گذاری در کسب‌وکاری که شاید گزینه مناسبی برای تأمین مالی سنتی از سوی بانک نباشد، تلقی نمی‌شود؛ بلکه نوع به خصوصی از تأمین مالی با فروش سهام است که سرمایه‌گذاران علاقه دارند برای مدتی طولانی‌ ادامه پیدا کند» البته در طول خواندن این کتاب به درک عمیق‌تری از این مفهوم چندوجهی خواهید رسید.

 

اگر به بازار سرمایه کشورهای پیشرو در سال‌های اخیر نگاهی بیندازیم، همواره شرکت‌های مبتنی بر فناوری در بین شرکت‌هایی با بیشترین ارزش قرار می‌گیرند، همانطور که در این کتاب نیز ذکر شده است اکثر شرکت‌های فناوری حاضر در این بازارها در ابتدای رشد و شکل‌دهی خود از سرمایه‌گذاری خطرپذیر بهره جسته‌اند.

 

استارتاپ‌ها به دلیل اثر شبکه‌ای نهفته در خود، در سال‎‌های ابتدایی فعالیت‌شان جهت رشد و تامین نیازهایشان به جذب سرمایه نیاز دارند و سرمایه‌گذاران خطرپذیر برای تامین مالی آن‌ها پیش قدم هستند. این سرمایه‌گذاران با شناخت ریسک بالای سرمایه‌گذاری در این حوزه و با بررسی موشکافانه به حمایت از استارتاپ‌ها و شراکت با آن‌ها می‌پردازند، چرا که برآورد می‌شود بازدهی این نوع کلاس دارایی در بلندمدت در صورت انتخاب درست و سرمایه‌گذاری هوشمندانه بیش از سایر دارایی‌ها خواهد بود. همچنین سرمایه‌گذاری خطرپذیر علاوه بر امکان بازدهی فوق‌العاده، فرایندی ارزش آفرین است؛ حمایت از محصولات و خدمات نوآوری نه تنها نیاز افراد جامعه در بخش‌های مختلف را رفع می‌کند بلکه منجر به توسعه اشتغال، کارآفرینی و در نهایت ایجاد بستری برای جامعه‌ای بهتر می‌شود.

 

نکوداشت‌های کتاب سرمایه گذاری خطرپذیر:

 

- ارزش این کتاب فراتر از قیمت آن است. کاش روزی که به فکر جذب سرمایه استارتاپ افتادم، این کتاب را داشتم. (اریک ریس)

 

- به‌ عنوان کسی که به شرکتی کوچک در تبدیل شدن آن به مجموعه‌ای بزرگ و ارزشمند کمک کرده است، به وضوح به قدرت اکوسیستم استارتاپی و کارآفرینی در این مسیر پی برده‌ام. این کتاب، کتابی کامل در تشریح VC به‌عنوان بخشی از این اکوسیستم است. (اریک اشمیت)

 

- دنیای سرمایه‌گذاری خطرپذیر، جدا از رشد سرسام‌آور آن، برای بسیاری از کارآفرینانِ خواهانِ جذب سرمایه و به طور کلی برای عموم پر از رمز و راز است. اسکات کوپر در این کتاب اطلاعاتی آموزنده در این حوزه فراهم کرده است و بیان می‌کند که چگونه این سرمایه‌گذاران به انتخاب و رشد شرکت‌های جوان می‌پردازند. (جاش لرنر)

 

- تاکنون هزاران بنیانگذار استارتاپی را بررسی کرده‌ام و درباره آنچه باعث خلق محصولی فوق‌العاده و دستیابی به تمایز می‌شود، بسیار اندیشیده‌ام. کتاب اسکات کوپر، بنیانگذاران را به هر دو سوی ماجرایی می‌کشاند که از یک سو درباره چگونگی جذب سرمایه VC از سرمایه‌گذارانش و ارزیابی کسب‌وکارها جهت سرمایه‌گذاری و از سوی دیگر تفکر درباره بندهای قراردادهای سرمایه‌گذاری خطرپذیر و تشکیل هیئت‌مدیره است. این کتاب منبعی ارزشمند برای هر بنیانگذاری است که می‌خواهد سراغ VCها برود. (سام آلتون)

 

کتاب سرمایه گذاری خطرپذیر مناسب چه افرادی است؟

 

خواندن این اثر کاربردی به تمامی افرادی که در صدد آغاز کسب و کاری نو هستند به طور ویژه‌ای پیشنهاد می‌شود.

 

در بخشی از کتاب سرمایه گذاری خطرپذیر می‌خوانیم:

 

می‌گویند ملکه ایزابل (ملکه اسپانیا) اولین VC واقعی بود. وی با سرمایه (پول، کشتی، خدمه و وسایل مورد نیاز) از کارآفرینی به نام کریستف کلمب حمایت کرد تا کاری را انجام دهد که مردم زمانه عقیده داشتند نوعی دیوانگی و محکوم به شکست است و سودی که از این سفر دریایی به دست خواهد آمد، در مقابل سرمایه در نظر گرفته شده، ناچیز و احتمالاً صفر خواهد بود.

 

اگر به دانشکده کسب‌وکار هاروارد رفته باشید، احتمالاً داستان مشابهی را راجع به یک VC در قرن هجدهم در ایالات متحده (در صنعت صید نهنگ) شنیده‌اید. تأمین مالی کسب‌وکار در حوزه صید نهنگ بسیار هزینه‌بر است. ریسک زیادی نیز به همراه دارد اما اگر با موفقیت مواجه شود، سود بسیار زیادی به همراه خواهد داشت. در دهه 40 قرن هجدهم در شهر نیوبدفورد، پیشکارها(معادل VC امروزی) به دلیل بازده‌های نابرابری که عمدتاً نیز به نفع پیشکارها و عوامل اصلی بود و از سوی دیگر در اغلب موارد با شکست مواجه می‌شد، به جذب سرمایه از افراد ثروتمند یا شرکت‌های مختلف (شرکای با مسئولیت محدود امروزی؛ LPها) می‌پرداختند تا سرمایه مورد نیاز ناخدای کشتی‌ها ‌(کارآفرینان) و راه‌اندازی کسب‌وکار صید نهنگ (شرکت‌های استارتاپی) را تأمین کنند. سی درصد از دریانوردان، این سرمایه‌ها را از دست می‌دادند.

 

کمتر از 50 سال بعد و در سال 1878، بانک جی. پی. مورگان به‌عنوان VC به توماس ادیسون در تأسیس شرکت جنرال الکتریک کمک کرد و خانه مورگان در شهر نیویورک به اولین محل تستِ سیم‌های تولیدی شرکت تبدیل شد. می‌گویند نه فقط خانه مورگان به خاطر وجود برخی مشکلات در سیم‌های تولیدی اولیه سوخت بلکه همسایگانش نیز از سر و صدای ژنراتور تولید برق شکایت داشتند. تا دهه 30 میلادی و با تصویب قانونی که بانکداری سرمایه‌گذاری را از بانکداری جدا کرد، بانک‌ها نقش قابل توجهی در تأمین مستقیم سرمایه در بسیاری از کسب‌وکارهای استارتاپی داشتند. امروزه مؤسسات سرمایه‌گذاری خطرپذیر به لطف شرکای با مسئولیت محدود که بخشی از دارایی‌هایشان را در VCهای به خصوصی سرمایه‌گذاری می‌کنند، باقی مانده‌اند. شرکای دارای مسئولیت محدود، به دلیل اشتیاقشان به داشتن پورتفولیویی متنوع و همچنین تولید محصولاتی توسط VCها که مدیران سرمایه‌گذاری از آن تحت عنوان ضریب آلفا (یعنی بازده مازاد نسبت به شاخص بازاری مشخص) یاد می‌کنند، این کار را انجام می‌دهند.

 

فهرست مطالب کتاب

پیش‌گفتار

مقدمه

فصل 1: زاده‌ی حباب

فصل 2: سرمایه‌گذاری خطرپذیر واقعاً چیست؟

فصل 3: تصمیم‌گیری VCها در مراحل اولیه استارتاپ‌ها

فصل 4: شریک با مسئولیت محدود (LP) و اهمیت آن

فصل 5: نسخه «محدود»: چگونگی همکاری LPها و VCها

فصل 6: شکل گرفتن استارتاپ

فصل 7: جذب سرمایه از یک VC

فصل 8: هنر ارائه

فصل 9: صفر تا صد قرارداد: بخش اول (اقتصادی)

فصل 10: صفر تا صد قرارداد: بخش دوم (حاکمیتی)

فصل 11: دوراهی قرارداد: کدام معامله بهتر است؟

فصل 12: اعضای هیئت‌ مدیره

فصل 13: به ترادوس اعتماد داریم

فصل 14: تأمین مالی سخت: وقتی اتفاقات بد برای افراد خوب می‌افتد

فصل 15: مرحله خروج (همان اتفاق خوب)

جمع بندی: فرصت برای همه برابر است

پیوست 1: قرارداد سرمایه‌گذاری VCF1

پیوست 2: قرارداد سهامداران

قدردانی

درباره نویسنده

مشخصات کتاب 

نام کتاب:   کتاب سرمایه گذاری خطرپذیر

نویسنده :   اسکات کوپر

مترجم:      وحید فخر

ناشر چاپی: نشر نوین

سال انتشار: ۱۳۹۹

تعداد صفحات:۳۳۶

زبان: فارسی

شابک: 978-622-684051-4

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه