معرفی کتب جدید

کتاب هدهد سفید

کتاب هدهد سفید

دوازدهمین جلد از کتاب «هدهد سفید» ویژه نوجوانان برای آشنایی بیشتر آنان با کتاب و کتابخانه، خرداد ۱۴۰۰ توسط نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به صورت چاپی و الکترونیکی منتشر شد.

دوازدهمین جلد از کتاب «هدهد سفید» ویژه نوجوانان برای آشنایی بیشتر آنان با کتاب و کتابخانه، خرداد ۱۴۰۰ توسط نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به صورت چاپی و الکترونیکی منتشر شد.

در آخرین ماه فصل بهار؛ هدهد سفید به شماره دوازدهم رسید؛ هدهد سفید کتابچه‌ای با موضوع کتاب برای کودکان و نوجوانان است که با هدف اطلاع‌رسانی و آگاهی بخشی در زمینه کتاب، ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی، ترغیب کودکان و نوجوانان به مطالعه و انس بیشتر با کتاب و تعمیق دیدگاه مطالعاتی آنان در مواجهه با کتاب منتشر می‌شود.

نهاد کتابخانه های کشور با استفاده از ظرفیت بیش از یک میلیون عضو کودک و نوجوان در بیش از سه هزار و ۵۶۷ کتابخانه عمومی سراسر کشور و با توجه به نیاز محسوس ترویج کتابخوانی با زبان و ادبیات مناسب این گروه سنی اقدام به تولید و انتشار کتاب هدهد سفید کرده است.

عموم داستان ها، اشعار، نمایشنامه ها و داستان های مصور هدهد سفید به موضوع کتاب، کتابخوانی و کتابخانه می پردازد.

دوازدهمین جلد هدهد سفید در نخستین بخش با عنوان «آوازهایم برای تو»، به روایت داستان «برای مردی که جایش توی کتاب نمی شد» از احمد طلوعی می پردازد. در ادامه، بخش روزها و قصه ها، داستان روزهای  ۱۵، ۱۶، ۲۰ خرداد و ۱، ۱۴ و ۳۰ تیرماه روایت می شود.

«عصر بارانی» نوشته سوزی وایلد، ترجمه ابراهیم قربان پور و «کادوی تولد جادویی» اثر فاطمه سرمشقی از داستان های هدهد سفید در شماره دوازدهم است.

بخش «خیلی دور، خیلی نزدیک» در مطلبی با عنوان «روح تازه در کتابخانه روستا» ماجرای کتابداری را بیان می کند که به بچه ها درس زندگی می دهد. این مطلب با روایتی داستان گونه به شرح فعالیت ها و خاطرات کلثوم عالی پور، کتابدار روستای بنه گز از توابع شهرستان تنگستان بوشهر می پردازد. همچنین در این بخش، «لاله های دشت برچی» به مرور برنامه عصر شعر لاله های دشت برچی که به همت محافل ادبی نهاد کتابخانه های عمومی کشور با هدف گرامیداشت شهدای دانش آموز افغانستان برگزار شد، اختصاص یافته است.

در ادامه نمایشنامه «روز افتتاح» اثر ابراهیم قربان پور و داستان «روی مخ خودت سفر کن» نوشته مینا حدادیان آمده است.

دوازدهمین هدهد سفید در بخش «قفسه» با پیشنهاد مطالعه کتاب هایی به معرفی مختصر آن ها می پردازد؛ کتاب هایی همچون خورشید در کوچ، مجموعه مشاهیر ایران زمین، آشنایی با پروفسور حسابی، ساقی، دختری با روسری آبی، پشت و رو، پینوکیو، کارآگاه زبل و امیرحسین و چراغ جادو.

در بخش «سرزمین ها و افسانه ها» با مطلبی تحت عنوان «لالایی برای دخترک چندهزار ساله» نوشته سمیرا قیومی، نویسنده سمنانی، استان سمنان با روایتی داستانی معرفی می شود. در ادامه این بخش شعر «مادر» اثر محمد کاظم مزینانی، شاعر دامغانی و داستان «بلیت، لطفا!» اثر جمال الدین اکرمی، نویسنده سمنانی آمده است. همچنین در این بخش طیبه شامانی، شاعر سمنانی در یادداشتی با عنوان «یک تیر و دو نشان شاعرانه» برای مخاطبان هدهد سفید از کودکی هایش می گوید.

«گنج هاپیگان» در این شماره از هدهد سفید ماجرای «قدیمی ترین برج دنیا کمک می خواهد» را روایت می کند.

هدهد سفید در بخش بعدی ۱۲ داستان نوشته شده توسط مخاطبان خود را به اشتراک می گذارد و در ادامه روایتی از خاطره زینب فتحعلی، کتابدار روستای کیگا استان تهران از اجرای نمایشنامه «غریب کوفه» در حسینیه روستا، می خوانیم. در بخش پایانی هدهد سفید با عنوان «کاش تو را می دیدم»، نامه ملودی بهشتی، عضو ۹ ساله کتابخانه شهید جمشید توکلی فولادشهر اصفهان به ناصر کشاورز، آمده است.

با توجه به تداوم همه گیری ویروس کرونا جلد دوازدهم کتاب هدهد سفید علاوه بر توزیع در کتابخانه های عمومی به صورت الکترونیکی نیز از طریق پایگاه اطلاع رسانی و کانال های فضای مجازی نهاد منتشر شده است تا مطالعه آن سهمی درغنی سازی اوقات فراغت نوجوانان داشته باشد.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه