کتاب "شهید گمنام" و خاطرات رزمندگان جنگ تحمیلی
کتاب "شهید گمنام" کاری از گروه فرهنگی شهید ابراهیم هادی که داستانهایی از گمنامی و شهادت رزمندگان در دوران دفاع مقدس را روایت کرده است.
طلیعه ورود به کتاب کلام ناب امام خمینی(ره) است که میفرمایند: سربازان اسلامی، اگر چه نامدار باشند در این جهان گمنامند. نامدارترین سرباز فداکار اسلام، امیرالمومنین علی (ع) و در عین حال گمنامترین سرباز است.
به بهانه همین فرمایش نورانی امام، این مجموعه دفاع مقدسی نیز به گمنامترین سردار اسلام که همه وجودش را فدای اسلام کرد تقدیم شده. هم او که سالها مزارش گمنام و از دیدگان مخفی بود. تقدیم به پدر مهربان امت حضرت علی ابن ابیطالب (ع).
پشت جلد کتاب اما تصویری از رهبر حکیم انقلاب با زیرنویس حضور ایشان در قطعه ۴۴ بهشت زهرا در کنار قبور مطهر شهدای گمنام در کنار این نوشتار درج شده است: سربازان اسلام اگرچه نامدار باشند، در این جهان گمنامند.
حضرت روحالله هم که امیر مومنان را نامدارترین سرباز فداکار اسلامی میداند فرمودند: با کدام تفکر عرفانی، سیاسی یا فلسفی و کدام قلم و زبان و بیان، بشر این سرباز گمنام را معرفی کند و بشناسد و شناساند؟
شهیدان گمنام اگر چه در زمین بینشان و گمنام هستند اما در آسمانها و برای اهل آن شناخته شدهاند و مگر در آن حدیث نورنی نفرمود: مجهولون فیالارض و معروفون فیالسماء، پس برای شناخت آنها باید آسمانی شد. باید از ورطه خاک بیرون رفت و با آنها تا ملکوت رهسپار گردید.
اما آنچه بیش از همه در خاطرات شهدای مفقودالجسد نمایان است این نکته را یادآور میشود که گمنامی یک اتصال است نه یک انفصال! اتصال به عالم بالا و جدا شدن از تمام تعلقات مادی. گمنامی یک انتخاب است نه یک اتفاق، انتخاب یک روش، که در این انتخاب، کوثر قرآن حضرت زهرا سلامالله علیها الگویی برای تمام شهدای گمنام این سرزمین قرار گرفت.
شماری چند از ۷۲ روایت مربوط به شهدای گمنام و مفقودان جنگ تحمیلی اصفهانی هستند. راوی و خاطره گوی چگونگی گمنام شدن شهیدان راه دین و میهن در چند روایت نیز اصفهانیاند.
شکسته نفسی نفرمایید
چهارمین روایت مربوط به شهید "ابراهیم هادی" به روایت مصطفی صفارهرندی است که از کشتی گرفتن مردانه شهید نوشته و اینکه در مسابقه با حریفی آنقدر ضعیف کشتی میگیرد تا رقیب قهرمان شود!
گویا رقیب قبل از مسابقه به ابراهیم میگوید: میخواهم ازدواج کنم و به این جایزه خیلی احتیاج دارم. مادرم اینجا آمده، میدانم که تو پیروز میشوی اما من را ضربه نکن و کاری کن زیاد ضایع نشوم.
برای همن ابراهیم مردانگی کرد و باخت تا نفسش را ضربه کند.
روایت نهم مربوط به فرمانده سپاه سوم صاحبالزمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) بود. پنج تیپ و لشگر را فرماندهی میکرد. لشگرهای ۲۵ کربلا، ۱۷ علی ابن ابیطالب، ۱۰ سیدالشهدا، هشت نجف اشرف و ۱۴ امام حسین علیهالسلام تحت امر "مصطفی ردانیپور"بودند.
کارگری در کارخانه گچ، پیادهروی هفتگی تا جمکران، تبلیغ در مناطق محروم استان کهگیلویه و بویراحمد و بعد از انقاب فرماندهی سپاه یاسوج در کارنامه درخشان این شهید دیده میشوند.
شهیدی که در نیمه مرداد ماه سال ۱۳۶۲ روی تپه برهانی در ارتفاعات پیرانشهر عروج کرد و پیکرش همانجا ماند.
اعیان نشین گمنام
نامش "سعید گلاببخش" بود، متولد اصفهان و از اعیان این شهر که برای پایان دوران تحصیل راهی چند کشور اروپایی شد. سپس به لبنان رفت و در آنجا با شهید اندرزگو آشنا شد و به گروههای مبارز لبنانی پیوست تا خود را مهیای جهاد در راه اسلام نماید.
نام مستعار سعید، «محسن چریک» بود و با عزیمت امام راحل به فرانسه عازم پاریس شد. مدتی مسوولیت آموزش پادگان امام علی(ع) را بر عهده داشت.
هفتم آبان ماه سال ۱۳۵۹ عملیاتی چریکی بر روی تپههای افشارآباد طراحی کرد اما با انجام پاتک دشمن بعثی به همراه دوستانش در محاصره قرار گرفت. عراقیها او را شهید کردند و پیکرش را با خود بردند. سالها از آن ماجرا گذشته و صفت گمنامی، همچنان مُهر قبولی بر اعمال خالصانه او زده است.
صفحه ۸۸ به شهیدی اختصاص دارد که زمان طفولیت پزشکان از او قطع امید میکنند و او را به دست بهترین پزشک اطفال اصفهان میسپارند. پزشک بعد از معاینه میگوید: کبد این بچه از بین رفته و تا فردا بیشتر دوام نمیآورد.
«مصطفی کریمی» اما با نذز و عهد پدر به حضرت قمر بنیهاشم (ع) سالها دوام آورد تا اینکه فروردین ماه سال ۶۲ از راه رسید. آن زمان عبور از کانالها و تصرف قرارگاه عراق بر دوش لشگر مقدس امام حسین (ع) بود. در حین عبور از معبری ناگهان علیرضا غرق خون میشود و گلولههای تیربار دشمن او را هدف میگیرند. ساعتی بعد هم تانکهای عراقی به سمت بدن مطهرش میروند.
گفته بود بر میگردم؛ درآخرین مرتبهای که اصفهان آمده بود به مادرش گفت: ما مسافر کربلاییم. راه کربلا که باز شد بر میگردم.
"عاشق صادق" نام روایتی از سردار شهید «حاج رضا حبیباللهی» در کنار تصویری از شهید حاج حسین خرازی است. هم او که پدرش امام و جماعت مسجد شیخ لطفالله اصفهان بود و سال ۱۳۵۵ به جای عزیمت به خارج، ماند و برای وطن سنگ تمام گذاشت.
راوی تعریف میکند که از شهید شنیده بود میخواهد طوری شهید شود که هیچ آثاری از او باقی نماند!
در اوج عملیات والفجر مقدماتی با یک گروهان به سمت کانال ها میرود. کمی دیر شده و هوا روشن شده است. تانکهای دشمن راه عبور را بستهاند. شهید حبیباللهی داخل کانال زیر آتش سهمگین بعثیها میماند و ستارهای میشود در آسمان گمنامی.
آرزوی مادرانه
بعد از عملیات والفجر مقدماتی پیکر شهیدی را آوردند که شناسایی نشده بود. بدنش سالم بود اما نشانهای نداشت. پس از مدتی او را در جوار آیت الله اشرفی اصفهانی در گلستان شهدا به خاک سپردند.
چهار سال گذشت. برای زیارت رفته بودم مشهد، یکی از دوستان مرا دید و بدون مقدمه پرسید: آیا در کنار مزار آیتالله اشرفی شهید گمنامی دفن شده است؟ گفتم: بله چطور؟ دوباره پرسید: آن شهید اواخر سال ۶۱ به شهادت رسیده؟ با تعجب بیشتری پاسخ دادم؟ بله. بدون مقدمه گفت: آن شهید دیگر گمنام نیست و نامش «مهدی شریفی» است. او بعد از آن ماجرای خوابی از مادر این شهید را تعریف میکند که در آن از طریق علمای بزرگواری همچون مرحوم آیتالله ارباب، خوانساری و خراسانی متوجه محل دفن شهید میشود و به به آرزوی مادرانهاش میرسد.
روایتها و داستانهایی از شهدا و رزمندگانی از جمله جاج احمد متوسلیان، شهیدان باکری و برونسی و دیگر شهدای گمنام همچنین رزمندگان فلسطینی و افغانستانی نیز در کتاب جای دارند.
کتاب "شهید گمنام" در ۲۱۰ صفحه چندین نوبت از سوی نشر امینیان منتشر و تجدید چاپ شده است.
مطالب مرتبط
- درباره محسن رضایی
- درباره عبدالناصر همتی
- قالب پاورپوینت دفاع مقدس ویژه ایثار و شهادت
- عملیات خیبر و موفقیت در نخستین تجربه آبی خاکی
- عملیات فتح المبین؛ پیروزی اراده و ایمان بر تجهیزات و ادوات نظامی
- قالب پاورپوینت شهدای دفاع مقدس
- قالب پاورپوینت زیبای دفاع مقدس
- قالب پاورپوینت ایثار و شهادت
تگها
مطالب پربیننده
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- کتاب پیوند زخم خورده
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره محسن مهر علیزاده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- خلاصه کتاب سواد بصری