کتاب زندگی خردمندانه

کتاب زندگی خردمندانه

کتاب زندگی خردمندانه (رویکرد شناختی - رفتاری)
کتاب زندگی خردمندانه (رویکرد شناختی - رفتاری) به قلم مایکل نینان و ویندی درایدن، به شما کمک خواهد کرد تا با کنار گذاشتن باورها و افکار مخرب مسیر خود را برای رسیدن به موفقیت هموار سازید.

آثار بسیار زیادى در حوزه روان‌شناسى نوشته شده‌اند تا بتوانند براى حل مشکلات و گرفتاری‌هاى افراد، اصولى علمى در قالب راهکارهایى عملى ارائه دهند. برخى از این کتاب‌ها از اقبال زیادى برخوردار بوده‌اند و مورد توجه علاقه‌مندان قرار گرفته‌اند. چرا که تبدیل مفاهیم انتزاعى به روش‌هاى عینى و قابل درک، کارى درخور اهمیت و تقدیر است، به خصوص در حوزه روان‌شناسى که طرفداران زیادى دارد.

صاحب ‌نظران حوزه رفتار درمانى شناختى سعى دارند تکنیک‌هاى درمانى را از کلینیک‌ها و مراکز مشاوره بیرون بکشند و آن‌ها را در قالب آثار خودیارى عرضه کنند تا افراد بیشترى بتوانند از خدمات روان‌شناختى بهره ببرند. کتاب زندگی خردمندانه (Life coaching: a cognitive behavioural approach) از جمله آثاری است که با بهره‌گیری از تازه‌ترین یافته‌هاى علمى و پژوهشى راهکارهایی کاربردی براى حل و فصل مشکلاتى از قبیل اهمال‌کارى، کم‌رویى، برخورد نامناسب با انتقاد، تصمیم‌گیرى نادرست یا عجولانه و ناتوانى در حل مشکلات ارائه می‌دهد.

به گفته‌ی مایکل نینان (Michael Neenan) در این کتاب باید توجه داشت که زندگى نه مى‌تواند بر پایه عقل و استدلال بچرخد و نه بر پایه عشق و احساس. هر کدام از این‌ها اگر بخواهند به تنهایى بر رفتار حکمرانى کنند، مشکلاتى را در پى خواهند داشت. بنابراین ذهن خردمند، ترکیبی از ذهنى منطقى و ذهنى هیجانى خواهد بود.

مایکل نینان معتقد است که نوع تفکر شما در مورد وقایع زندگى‌تان، تاثیر شگفت‌انگیزی بر احساساتتان می‌گذارد. بنابراین، تغییر نوع تفکر، تغییر احساس را در پی دارد. به عبارتی بهتر شناخت طرز فکرتان درباره اتفاقات اطرافتان به شما کمک خواهد کرد تا دریابید که چرا به گونه‌اى خاص احساس کرده و رفتار مى‌کنید.

کتاب زندگی خردمندانه (رویکرد شناختی - رفتاری) مناسب چه کسانی است:

ویندی درایدن (Windy Dryden) و مایکل نینان این کتاب را براى کسانى نوشته شده‌اند که با عمل کردن به ایده‌هاى جدید، استقبال از دیدگاه‌هاى متضاد، تغییر در شیوه تفکر و جست‌ و جوى فرصت‌هایى براى خودشکوفایى در پى پرورش قابلیت‌هاى خود هستند.

در بخشی از کتاب زندگی خردمندانه (رویکرد شناختی - رفتاری) می‌خوانیم:

وقتى با انتقاد مواجه مى‌شوید، واقعاً چه لزومى دارد بکوشید طرف مقابل را متقاعد کنید که درباره شما اشتباه مى‌کند؟ چرا نمى‌توانید از انتقاد او به راحتى بگذرید؟ چون از اشتباه او براى خودتان مشکل ساخته‌اید. اگر در برابر انتقاد -- چه مغرضانه و چه خیرخواهانه -- خیلى زود ناراحت شوید مثلا بگویید «موهایم را رنگ نمى‌کنم تا ببینم مى‌تواند چه کار کند!» و سعى کنید خودتان را همیشه برى از اشتباه بدانید مثلا بگویید «صرف اینکه مى‌پرسم به موقع مى‌رسید، دلیل نمى‌شود که آدم نگرانى هستم» این برداشت کلى را در بین دوستان و همکارانتان ایجاد مى‌کنید که آدم «حساس و زود رنجى» هستید.

علت این‌گونه حساسیت‌هاى افراطى به انتقاد، عزت‌نفس پایین یا شکننده است یعنى اظهار نظرها و انتقادهاى دیگران را توهین به خودتان تفسیر مى‌کنید مثلا «هر چقدر خودم را گول بزنم که آدم نگرانى نیستم ولى من آدم بیچاره ضعیفى هستم». براى جنگیدن با این مشکل، به خاطر اظهار نظرهاى دیگران به خودتان توهین نکنید و برخى از رفتارهایتان را که دوست ندارید، بپذیرید و سعى کنید آن‌ها را تغییر دهید. وقتى حساسیت شما به انتقاد کم شود، متوجه مى‌شوید که بدون آشفتگى به این انتقادها گوش مى‌دهید و از برخى از آن‌ها استفاده مى‌کنید مثلا «یکى از دوستان شما که آدم نگرانى بود، برایتان مى‌گوید چه طورى با آن کنار آمد. به این دلیل شما هم مى‌توانید مثل او بر مشکل خود غلبه کنید.»

فهرست مطالب
«پیشگفتار مترجمان»
مقدمه
فصل اول: کنار آمدن با هیجان‌هاى دردسرساز
فصل دوم: مشکل‌آفرینى در برابر مشکل‌گشایى
فصل سوم: غلبه بر اهمال‌کارى
فصل چهارم: مدیریت زمان
فصل پنجم: پشتکار
فصل ششم: برخورد درست با انتقاد
فصل هفتم: جرئت
فصل هشتم: خطرپذیرى و تصمیم‌گیرى
فصل نهم: درک فرآیند تغییر شخصى
فصل دهم: جمع‌بندى

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه