کتاب با اضطرابم چه کنم؟
کتاب با اضطرابم چه کنم؟ نوشتهی نازیلا رسول زاده پایدار، علاوه بر شرح معنای دقیق اضطراب، به شما یاد میدهد تا به شکلی درست، نگرانیهای خود را در موقعیتهای مختلف مدیریت کنید و با آنها سازگار شوید.
دنیای بدون استرس مانند دنیایی بدون محرک است. با توجه به پیشرفت روزافزون بشر و تکنولوژی، مسئلهی استرس و کنترل آن جدیتر خواهد شد. اینکه از چه راهی فرد بتواند آستانه تحمل خود را بالا ببرد و اجازه ندهد استرس زندگیاش را تحت تأثیر قرار دهد، یک انتخاب است.
همهی ما در پی انجام رفتارهایی هستیم که ما را به حال خوب برساند. در این مسیر نباید اجازه دهیم که موانعی مانند استرس حال خوبمان را از بین ببرد. با توجه به شرایط امروز که بیشتر موقعیتها پیشبینی ناپذیر و دچار نوسان شدهاند، اضطراب، تنش و دلهره نیز بخشی از کوله بار افراد شده است.
کوچکترین تغییر ناخوشایند و ناسازگاری فرد را هشیار میکند که مشکلی به وجود آمده، اما نحوه برخورد با این زنگ خطر و بروز مشکل بنا بر توانایی افراد متفاوت است. دستهای از افراد با بیتوجهی و کنار نهادن منجر به کهنگی و عمیقتر شدن آسیب میشوند. دستهای دیگر از حساسیت پیش آمده فرار میکنند و گمانشان بر این است که با عدم پرداختن به موضوع و سرکوب کردن آن میتوانند آن را کنار بگذارند اما دریغ از اینکه این سرکوب و فرار منجر به قدرتمندی آن موضوع شده که با فشار بیشتری خود را نمایان میکند و طبعاً آسیب بیشتری به فرد وارد مینماید. برخی دیگر هم از این زنگ خطر بهره جُسته و از ایجاد سیر معیوب ممانعت میکنند.
آنچه که منجر به ایجاد تنش و نگرانی میشود میتواند در حوزه کنترل فردی و یا خارج از حیطه کنترل شخص باشد. عواملی همچون باورهای منفی، بدگمانی، برداشتهای منفی، ذهن نامعتبر و انجماد فکری میتواند فرد را وارد وادی عدم آرامش و در نهایت استرس و اضطراب نماید که قطعاً با مدیریت بخش اعظم آن توسط فرد و درمانگر مدیریت خواهد شد؛ اما حوزهای دیگر نیز وجود دارد که تحت کنترل فرد نیست و تحت عنوان عواملی محیطی یا بیرونی نام برده میشود که سهم کمتری و گاهی هیچ سهمی در کنترل آنها ندارد.
در حوزهی درمان شاهد افرادی هستیم که متأسفانه وارد حوزههای نامربوط و اشتباهی همچون انکار، سرکوب، فرار از مشکلات و جایگزین کردن رفتارهای نادرستی همچون سیگار کشیدن، مصرف داروهای خودسرانه، مسکن، خواب آوره پرخاشگری بیش از حد، کمک گرفتنهای حمایتی افراطی میشوند که سبک ناسالم کنترل اضطراب میباشد.
حالات اضطرابی همیشه حالت بیمارگون و اختلالی به خود نمیگیرد بسیاری از افراد در مواجهه با مسائل و شرایط دچار حالت تنش میشوند و اظهار میکنند. در دلم آشوب و به هم ریختگی و دلهره حس میکنم. مسائل و حالاتی از این دست را میتوان با اجرای تکنیکها و مهارت آموزی کنترل کرد.
در بخشی از کتاب با اضطرابم چه کنم؟ (What should I do with my anxiety) میخوانیم:
اضطراب با خودش تظاهرات شناختی، بدنی، هیجانی و رفتاری را به همراه دارد. معمولاً فرد مضطرب، به لحاظ شناختی مدام درگیر نشخوارهای فکری خاصی است که بیدلیل است و نمیداند از کجا میآید و علت و منشأ آن چیست. به لحاظ بدنی زمانی که فرد اظهار به اضطراب میکند معمولاً با افزایش تعریق، ضربان قلب و مشکلات رودهای، معدهای و گوارشی واکنش نشان میدهد.
از بُعد هیجانی، فرد دچار حالات دلهره، وحشت، تهوع، لرزش، احساس مورمور شدن، ورم معده و بدحالی را گزارش میدهد. آنچه حائز اهمیت است این است که در میان عوامل متعدد آنچه بیشتر برای فرد آزارنده است، حملات هیجانی میباشد و نه عوامل جسمانی؛ بهطور مثال فرد بیشتر از عواملی چون استفراغ، بیاشتهایی آزار میبینند و نه عواملی چون ضربان قلب بالای مکرر؛ در ابعاد رفتاری نیز فرد حالات خاصی همچون اجتناب و فرار را انجام میدهد، به گونهای که نمیتواند آن شرایط را تحمل کند و سعی در رها کردنِ آن را دارد. بیش از این اشاره شد، افرادی که در حوزه حل مسئله، ناتوانی خاص خود را دارند در این شرایط نیز از حل مسئله سرباز میزنند و گزینه فرار و ندیدن آن را انتخاب میکنند.
آنچه که ما در ترس با آن مواجهه هستیم، نگرانی و ترس نسبت به یک موقعیت، شیء یا جاندار خاص، با منشأ مشخص میباشد. زمانی که از فرد سؤال میپرسیم از چه چیزی میترسی میتواند به صورت بارز آن را عنوان کند اما متأسفانه در اضطراب، علت نگرانی و تشویش معمولاً مشخص نمیباشد. به طور مثال آنچه در حالات فعلی و با این اپیدمی موجود در کرونا مواجه هستیم، علت اضطراب اغلب افراد نگرانی بابت این است که چه اتفاقی میافتد؟ کی تمام میشود؟ تا چه زمانی درگیر این موضوع خواهیم بود.
فهرست مطالب
پیشگفتار
تقدیر و تشکر
مقدمه
اضطراب سالم یا اضطراب ناسالم
اختلالات اضطرابی جزء اختلالهای درون نمود
ابعاد اضطراب
سبک زندگی
چرخه معیوب
درمان
مگر اضطراب موردی بیش از پیشبینی حوادثی قریبالوقوع هست؟!
فهرست منابع
مطالب مرتبط
تگها
مطالب پربیننده
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- کتاب پیوند زخم خورده
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره محسن مهر علیزاده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- خلاصه کتاب سواد بصری