کتاب عادت‌های خوب، عادت‌های بد: دانش ایجاد تغییرات مثبت و ماندگار

کتاب عادت‌های خوب، عادت‌های بد: دانش ایجاد تغییرات مثبت و ماندگار


کتاب عادت‌های خوب، عادت‌های بد: دانش ایجاد تغییرات مثبت و ماندگار نوشته‌ی وندی وود اثر مهمی است که چگونگی شکل‌گیری عادت‌ها را برای‌تان توضیح می‌دهد و به شما می‌آموزد تا بتوانید در آن‌ها تغییراتی مثبت ایجاد کنید و سطح کیفی زندگی خود را ارتقا دهید.

معرفی کتاب عادت‌های خوب، عادت‌های بد:

مهم‌ترین درسی که شما در کتاب عادت‌های خوب، عادت‌های بد (Good Habits, Bad Habits) می‌آموزید این است که به اهمیت کارهای روزانه‌تان پی می‌برید. بخش عظیمی از زندگی شما از طریق خود عادت‌پذیر شکل می‌گیرد، این بخش از شما آهسته‌تر از ادراک آگاهانه‌تان حرکت می‌کند و مدتی زمان می‌برد تا راه بیفتد، اما بعد کاملاً انعطاف‌پذیر می‌شود. این بخش از وجودتان مانند کارگری قدرتمند و قابل اعتماد است: همیشه موفق، همیشه حاضر.

در چنین شرایطی وندی وود (Wendy Wood) در این کتاب به شما یاد می‌دهد تا با استفاده از راه‌‌حل‌های به خصوص در زندگی خود تغییرات مثبت ایجاد کنید. البته قبل از هر کاری باید بیاموزید که عادت‌های‌ خود را درک کنید؛ چرا که مسیر تغییر رفتار را برای‌تان هموار می‌کند.

این کتاب مانند راهنمایی عملی است که باعث می‌شود سردرگم نشوید و با اصولی‌ترین راه‌های ممکن به خواسته‌ی خود که همان داشتن زندگی بهتر است دست پیدا کنید.

نکوداشت‌های کتاب عادت‌های خوب، عادت‌های بد:

- بسیاری از نویسندگان درباره‌ی عادت‌ها نوشته‌اند، اما وود همچنین یک دانشمند برجسته در روانشناسی است که در مورد چگونگی تأثیر عادت‌ها بر ذهن انسان می‌گوید. وود از طریق تحقیقات اصلی خود توضیح می‌دهد که چه چیزی مفید است. (The Washington Post)

- اثری روشنگر! وندی وود با فصاحت درباره‌ی تحقیقات خود درخصوص نقش عادت‌ها در فعالیت‌های روزمره مانند تغذیه، ورزش و مسافرت توضیح میدهد. (Publishers Weekly)

- کتاب عادت‌های خوب، عادت‌های بد یک تور جذاب از علم عادت‌ها است و وندی وود یک راهنمای تمام عیار برای این سفر است. (آدام گرانت، نویسنده)

وندی وود را بیشتر بشناسیم:

وی استاد و رئیس دانشکده روان‌شناسی و کسب‌وکار در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی است و برای واشنگتن پست و لس‌آنجلس تایمز می‌نویسد. آثار وود همواره در نیویورک تایمز، شیکاگو تریبون، تایم مگزین، یواس‌ای تودی و رادیوی ملی مقاله اصلی بوده‌اند. این نویسنده سخنرانی‌های گسترده‌ای دارد و اخیراً وب‌سایتی برای انتقال یافته‌های علمی خود درمورد عادت به عموم مردم، راه‌اندازی کرده است.

جملات برگزیده کتاب عادت‌های خوب، عادت‌های بد:

- عادت، به‌نوعی، طبیعت ثانوی است.
- زنجیره‌های خُرد عادت، به‌ندرت به‌حدی سنگین‌اند که محسوس شوند، با این همه قوی‌تر از آنند که بشود شکست‌شان.
- دانستن کافی نیست؛ باید به کار ببریم. اراده کافی نیست، باید انجام بدهیم.
- آنچه دچار مشکل‌مان می‌کند، ندانستن‌ چیزی نیست، یقین‌مان به دانستن‌اش است.
- عادت، سازشی است میان فرد و محیطش.
- ضربه بیس‌بال مثل سازی است با کوک دقیق. رمزش تکرار است و تکرار است و بازهم، اندکی تکرار بیشتر.
- در زندگی‌ یک روز هم کار نکرده‌ام. همه‌اش تفریح بود.
- پابرجایی، بی‌حرکت‌بودن نیست.
- اگر رو به جهت درست باشیم، تنها کاری که باید بکنیم، این است که به راه‌رفتن ادامه دهیم.
- طوفان فرصت خوبی برای کاج و سرو است که استحکام‌شان را نشان دهند.
- ترک سیگار کار آسانی‌ست. من صدها بار این کار را کرده‌ام.

در بخشی از کتاب عادت‌های خوب، عادت‌های بد می‌خوانیم:

اگر ‌بخواهید کاری کنید بچه‌ای کوچک سبزیجات بخورد، چکار می‌کنید؟ باورمان این است که بچه‌ها ترجیح‌های ذاتی قوی‌ای دارند که آن‌ها را به سمت غذاهای ملایم، شیرین یا چرب جذب می‌کند، مثل شیر، کلوچه، پیتزا، همبرگر، هات‌داگ. پس ممکن است فکر کنید کمی شیرینی به سبزیجات قبل از آوردن‌شان سر میز اضافه کنید، شاید هویج شکری درست کنید یا شاید قدری چربی اضافه کنید، شاید کره را در پوره سیب‌زمینی هم بزنید. پیش‌بینی‌مان این است که این‌طوری برای بچه‌ها خوشایندتر است.

اما راهی ساده‌تر برای اینکه کاری کنید غذاهای سالم‌تری بخورند هم هست: فقط به تلاش‌تان ادامه بدهید.

گروهی از محققان در بریتانیا عادت‌های غذایی کودکان خردسال را در یک پیش‌دبستانی دنبال کردند. هر دو یا سه روز به بچه‌ها غذاهایی می‌دادند که معمولاً نمی‌پذیرفتند: میان‌وعده‌هایی از پوره هویج یا کنگرفرنگی. همان‌طور که می‌توانید تصور کنید، در ابتدا کنگرفرنگی‌ها زیاد محبوب نبودند. اکثر بچه‌ها قبلاً آن را ندیده و مزه‌اش را نچشیده بودند. بسیاری از کارکنان مهدکودک هم همین‌طور، که باید بهشان آموزش داده می‌شد اظهار نظر ناموافق یا حالت چهره ناخوشایند نداشته باشند. بچه‌ها می‌توانند ترفند‌هایی را که خوب اجرا نشوند، تشخیص دهند.

تلاش‌های اولیه چندان موفق نبودند. بچه‌ها در ابتدا تنها 30 گرم از آن را خوردند. تنها اندکی مزه کردند. درطول دوماه بعد به هر بچه حدود 15 بار کنگرفرنگی داده شد. هربار که آن را گرفتند، اندکی بیشتر خوردند و بعد بازهم کمی بیشتر. بیشترین مقدار درطول پنج بار اول بود و بعد دیگر افزایشی صورت نگرفت. در انتهای مطالعه، به‌طور میانگین بیش از 150 گرم کنگرفرنگی به ازای هر نفر مصرف می‌شد. این برای کنگرفرنگی مقدار خوبی است؛ مخصوصاً اگر انسانی باشید با وزن حدود 20 کیلوگرم.

فهرست مطالب
بخش اول: ما واقعاً چگونه‌ایم؟
1- ماندگاری و تغییر
2- اعماق درون
3- با خود دوم‌تان آشنا شوید
4- علم چه می‌گوید؟
5- خودکنترلی چه می‌گوید؟
بخش دوم: سه اصل ساختن عادت
6- بافت
7- تکرار
8- پاداش
9 ثبات برای تمام‌کننده‌هاست.
10- کنترل کلی
بخش سوم: موارد ویژه، فرصت‌های بزرگ و دنیای اطراف ما
11- پرتاب‌کردن از پنجره
12- برگشت‌پذیری ویژه عادت
13- بافت‌های اعتیاد
14- شاد با عادت
15- شما تنها نیستید
سخن پایانی
چطور مدام نگاه‌کردن به تلفن همراه‌تان را متوقف کنید؟ یک داستان کاربردی
سپاسگزاری
درباره‌ی نویسنده
واژه‌نامه

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه