کتاب اندیشه‌های بنیادین اقتصاد مقاومتی

کتاب اندیشه‌های بنیادین اقتصاد مقاومتی


کتاب اندیشه‌های بنیادین اقتصاد مقاومتی نوشته‌ی بیرامعلی بختیاری، به بررسی جنبه‌های مذهبی سیاست اقتصادی، رابطه اسلام و اقتصاد و اوضاع اقتصادی ایران می‌پردازد.

هدف این کتاب ایجاد و اصلاح باورهای اقتصادی صحیح برای مردم است تا به موفقیت مالی برسند. باورها مانند فرماندهان مغز انسان هستند و قدرت بسیار زیادی دارند. باورها، زیربنای تحقق اهداف و آرزوهای انسانی هستند. این کتاب در فصل اول و بخش‌هایی از فصل دوم به دنبال تصحیح برخی باورهای اشتباه مسلمانان و مردم ایران در مورد پول و ثروت است.

ثروتمند شدن حق همه مردم است. امروزه با پیشرفت‌های تکنولوژی و فن‌آوری قشر متوسط به ویژه کارگران و کارمندان از لحاظ اقتصادی در حال نابودی هستند. اکثریت مردم ایران روز به روز به علل مختلف در حال فقیرتر شدن هستند و اقلیت کمی نیز ثروتمند می‌شوند.

شما در بخش‌هایی از فصل دوم و فصل سوم کتاب با اطلاعات مهمی در مورد مدیریت اقتصاد خانواده آشنا می‌شوید. این کتاب می‌آموزد چگونه باید به شکل بنیادین از راه‌های مشروع و قانونی برای جامعه ارزش‌آفرینی کرد و ثروتمند شد. همچنین در این فصل‌ها با ریشه‌های فقر در تفکر اسلامی، سیر تاریخی اقتصاد جهان به شکل کاملاً مختصر و مفید، مفاهیم مهم اقتصاد خانواده مانند درآمد پایدار، استقلال مالی، تفاوت خواسته و نیاز، سرمایه‌گذاری، تفاوت شغل و کسب و کار، بدهی خوب و بد و... آشنا می‌شوید. آشنایی با این مفاهیم باعث موفقیت مالی شما به شکل بنیادین در زندگی می‌شود.

همه مردم باید به فکر کسب درآمد پایدار و استقلال مالی باشند‌. اگر خانواده‌ها با دانش استقلال مالی آشنا شوند و آن را جزء برنامه‌های خود قرار دهند، درهای جهان تازه‌ای از ثروت‌آفرینی به روی آنان و در نهایت جامعه اسلامی باز خواهد شد.

در بخش‌هایی از کتاب اندیشه‌های بنیادین اقتصاد مقاومتی می‌خوانیم:

یکی از اندیشه‌های بنیادین اقتصاد خانواده، این است که پول خود را بیهوده هدر ندهیم؛ بسیاری از الگوهای ما در خرید یا فروش خانواده‌ها، اشتباه و غلط است؛ مثلاً بسیاری از مردم ما چیزهایی را می‌خرند که به آن احتیاج ندارند. اینگونه الگوها و رفتارهای احساسی زودگذر، بسیار سریع از بین می‌روند و به شکل کاملاً آرام و بی‌صدا ریشه‌های زندگی را از درون نابود می‌کند.

ما می‌توانیم با حذف تنها بخشی از هزینه‌های غیرضروری زندگی مبلغی پول و سرمایه برای آینده خود و فرزندان‌مان پس‌انداز کنیم. نکته مهم این‌که، هزینه‌های غیرضروری بیشتر برای کارهایی صرف می‌شود که چندان لازمه زندگی نیست. در جامعه امروز، یک بیمه سرمایه‌گذاری عمر برای هر خانواده‌ای مانند نان شب ضروری است. مطمئن باشید اگر خانواده‌های ایرانی در زندگی اقتصادی خود به شکل درست عمل و اقدام کنند، آنگاه کشور عزیزمان ایران از نظر اقتصادی با تحریم‌ها سست نمی‌شود.

فرهنگ غالب مردم ما این است که از روی هوا و هوس خرید می‌کنیم یا به توصیه دیگران خریدهای غیرضروری که به آن نیاز نداریم را انجام می‌دهیم. به دنبال زرق و برق زندگی رفتن، ریشه اقتصاد یک خانواده و کشور را نابود می‌کند. به جای این کارها باید دنبال سرمایه‌گذاری مطمئن و حساب شده بود.

فهرست مطالب
مقدمه
فصل اول: قدرت باورها در بهبود وضعیت اقتصادی
تأثیر باورها بر وضعیت اقتصادی
به باورهای‌مان، تبدیل می‌شویم
درسی از عقاب
مشکلات؛ داروهای تلخ زندگی
نترسیدن از شکست
مسئولیت‌پذیری
وقت کافی نداریم
توجه به داشته‌ها
وضعیت اقتصادی در گرو تحصیلات نیست
فن‌آوری و کیفیت زندگی
نقش هدف‌مندی و تمرکز به آن در زندگی
اهمیت نظم و انضباط در کارها
باورها چگونه ما را ثروتمند یا فقیر می‌کند؟
باورها چگونه شکل می‌گیرند؟
قدرت باورها
باورهای محدودکننده درباره پول
باور به داشتن آب باریکه در زندگی ایرانیان
فصل دوم: ریشه‌های فقر در تفکر اسلامی ایرانی
آیا فقر در اسلام فضیلت است؟
معانی فقر در اسلام
نکوهش فقر اقتصادی در اسلام
نگاهی نو به پول و ثروت
رفتار دوگانه با پول
اهمیت مدیریت صحیح پول
مقایسه رفتار درست و نادرست با پول
آثار بی‌پولی در زندگی
مرثیه‌ای بر اقتصاد ایران
فصل سوم: مدیریت و کنترل پول و سرمایه
ضرورت شناخت تفاوت بین خواسته و نیاز
حلزون درونت را پیدا کن
آینده‌نگری
داشتن اهداف و آرمان‌های بزرگ در زندگی
ایمان به هدف‌
سرنوشت ما به دست خودمان رقم می‌خورد
مدیریت مسئولانه پول
چگونه با حقوق کم سرمایه‌گذاری کنیم؟
درس‌هایی از تاریخ
1. عصر شکار و خوشه‌چینی
2. عصر کشاورزی
3. عصر صنعتی
4. عصر اطلاعات
ترویج اندیشه‌های عصر کشاورزی و صنعتی در کشور
تغییر و بهبود اندیشه‌ها
درآمد پایدار چیست؟
چگونه می‌توانیم درآمد پایدار داشته باشیم؟
فرق میان شغل و کسب و کار
مدیریت و کنترل امور اقتصادی برای خلق ثروت
ثروت، نتیجه ارزش‌آفرینی است
درآمد زیاد مهم نیست، حفظ کردن آن مهم است
تفاوت بدهی خوب و بد
ابتدا سهم خودتان را بپردازید
استقلال مالی برای خانواده
تفاوت ثروتمندی و پولداری
خاتمه

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه