کتاب معجزه انضباط فردی

کتاب معجزه انضباط فردی

برایان تریسی در کتاب معجزه انضباط فردی به شما کمک می‌کند تا تنبلی و تن‌پروری را کنار بگذارید. او نه اصل برای منظم بودن ارائه می‌دهد و به شما می‌آموزد چگونه با برنامه‌ریزی به فرد با انضباطی تبدیل شوید.

کتاب معجزه انضباط فردی (The miracle of Self-Discipline) نخستین بار در سال 2010 به چاپ رسید و به سرعت به یکی از کتاب‌های پرفروش در زمینه خودشناسی تبدیل شد.

برایان تریسی (Brian Tracy) در مقدمه‌ی کتابش قول می‌دهد با راهکارهایش شما را منظم‌تر و منضبط‌تر کند. او در ابتدای کتاب حاضر به این موضوع اعتراف می‌کند که هیچ‌گاه فرد باانضباطی نبوده و بعد از درخواست ناشران برای نوشتن این کتاب متوجه نمود بیرونی رفتارش برای دیگران شده است.

او در هر بخش از این کتاب یک اصل مهم برای دست یافتن به انضباط را شرح می‌دهد. در اولین بخش و در واقع اولین اصل درباره درست فکر کردن توضیح می‌دهد. به اعتقاد او اغلب مردم به هیچ عنوان فکر نمی‌کنند به طوری که می‌توان گفت هر کار دیگری برایشان راحت‌تر از فکر کردن است. او می‌گوید اگر می‌خواهید کاری که انجام می‌دهید از اثرگذاری خوبی برخوردار باشد، باید تفکر درستی پشت آن قرار گیرد تا کیفیت خوبی را دریافت کنید.

در بخش دوم این کتاب تریسی به اهمیت و جادوی برنامه‌ریزی روزانه می‌پردازد. به عقیده‌ی او انسان باید برای تمامی لحظه‌های زندگی حتی اوقات فراغت خود برنامه‌ریزی کند. برای برنامه‌ریزی درست باید سؤالات آسانی مانند «اگر می‌توانستم هر کاری انجام دهم، الان چه کاری انجام می‌دادم؟» یا «کاری که دوست دارم انجام دهم چیست؟» را از خودتان بپرسید.

او می‌گوید مردم گاهی به قدری در زندگی روزمره‌ی خود غرق می‌شوند که یادشان می‌رود می‌توانند دقایقی را به دور از تمام دغدغه‌ها و درگیری‌ها شاد باشند.

بخش سوم کتاب معجزه انضباط فردی به مبحث مدیریت روزانه می‌پردازد. تریسی درباره‌ی این اصل می‌گوید هر دقیقه اضافی‌ای که برای برنامه‌ریزی صرف شود، در حین کار ده دقیقه زمان صرفه‌جویی می‌شود. پس اگر روزانه تنها یک دقیقه وقت گذاشته و برای روزتان برنامه‌ریزی کنید، حداقل ده دقیقه صرفه‌جویی کرده‌اید. او در این قسمت پیشنهاد می‌دهد که امور روزانه‌ی خود را اولویت‌بندی کرده و در زمان تعیین شده آن‌ها را انجام دهید. اگر کارتان در آن زمان محدود انجام نشد، آن را رها کرده و به اولویت بعدی‌تان بپردازید.

اصل چهارم برای انضباط فردی، جرأت داشتن است. به اعتقاد تریسی برای اینکه منضبط باشید باید خود را ملزم به انجام کاری کنید و برای این اجبار باید جرأت به خرج دهید. او هشدار می‌دهد که هیچ‌گاه از شکست خوردن نهراسید، چرا که شکست عین موفقیت است. شما در این مسیر راه‌های اشتباه را می‌شناسید و برای پیدا کردن راه درست تلاش بیشتری می‌کنید.

عادات سلامتی اصل پنجم انضباط فردی است. در حقیقت سالم زندگی کردن باید به یکی از اهداف زندگی شما تبدیل شود. پس‌انداز کردن و سرمایه‌گذاری عنوان اصل ششم است و تریسی در این بخش از اهمیت فوق‌العاده آن می‌گوید.

سخت‌کوشی مهم‌ترین اصل انضباط فردی از نظر برایان تریسی است. به عقیده‌ی او افرادی که برای دستیابی به اهدافشان تلاش نمی‌کنند، اگر هم چیزی به دست آورند، آن را از دست می‌دهند. بخش هشتم این کتاب به یادگیری می‌پردازد. آدمی برای پیشرفت کردن باید همواره در حال یادگیری باشد. یادگیری مداوم انضباط فردی را ضمانت می‌کند، درست همان طور که دانش‌آموزان با رفتن به مدرسه و یادگیری منضبط می‌شوند.

نام بخش پایانی کتاب استمرار و پافشاری است. بزرگ‌ترین آزمون یک انسان باانضباط، اصرار بر روی اصول در موقعیت‌های نامناسب است. اینکه بتوانید خودتان را ملزم به انجام وظایفتان کنید و پیش بروید، بزرگ‌ترین و مهم‌ترین گامی است که برای نظم پیدا کردن برمی‌دارید.

با برایان تریسی بیشتر آشنا شویم:

برایان تریسی نویسنده و سخنران آمریکایی - کانادایی است که شرکت خود را در سال 1984 در شهر ونکوور کانادا تأسیس کرد. این شرکت ارائه‌دهنده‌ی خدمات مشاوره‌ای در زمینه‌ی فروش، اعتماد به نفس، خلاقیت، رهبری و روانشناسی موفقیت است. او چندین کتاب نیز در همین زمینه‌ها نگاشته، از جمله این آثار: فکرت را تغییر بده تا زندگیت تغییر کند، جادوی جهت‌دار کردن زندگی، 21 ویژگی میلیونرهای خودساخته، قورباغه‌ات را قورت بده، مدیر برجسته باشید، همیشه عاشق بمانید، قدرت برنامه‌ریزی، بیشتر حقوق بگیرید، هنر فروش کردن، نقطه تعادل خود را پیدا کنید و... .

جملات برگزیده کتاب معجزه انضباط فردی:

- درست فکر کردن کاری است که موفق‌ترین و شادترین انسان‌ها در آن خبره‌اند.
- بزرگ‌ترین مانع موفقیت، ترس از شکست است.
- خود را مجبور به انجام کاری بکنید که می‌دانید باید انجام شود.
- انضباط فردی کلید اعتماد به نفس و احترام به خود است.
- در هر موقعیتی که جرأت لازم است، جرأت به خرج دهید.

در بخشی از کتاب معجزه انضباط فردی می‌خوانیم:

برای بهبود ایده‌هایی که به ذهنتان می‌رسد ایده را با کسی که به او اطمینان دارید در میان بگذارید و آن شخص را به‌طور کامل از جزئیات مطلع کنید. از او بخواهید نظر خود و برداشت خود را با شما در میان بگذارد. گاهی شخصی مقابل نظراتی می‌دهد که افکار شما را به کلی تغییر می‌دهد.

یکی از راه‌های بسیار مؤثر برای درست فکر کردن، پرسیدن است؛ مخصوصاً زمانی که کلافه‌اید و نمی‌توانید راه درست را بیابید، بپرسید: «فرضیات من چیستند؟ در مورد این وضعیت، چه فرضی کرده‌ام که ممکن است درست نباشد؟». فرض معمول این است که فی‌المثل بازار خوبی برای محصول شما وجود دارد؛ آیا ممکن است این فرض درست نباشد؟ شاید محصول دیگری با کیفیت بهتر و قیمت پایین‌تر در بازار موجود باشد؛ شاید سلیقۀ‌ مشتری عوض شده باشد؟ یا اصلاً سلیقۀ مشتری آنی نبوده که شما فکر می‌کردید.

پذیرش این حقیقت برای اکثر بازاریان کار مشکلی است. حقیقت این است که 80% محصول یا خدمتی که ارائه می‌شود در نهایت از رواج می‌افتد؛ حالا ممکن است این اتفاق کمی زودتر افتاده باشد. پس از خود بپرسید که شاید فرض‌هایتان اشتباه بوده است. شاید فرض‌های اصلی شما در مورد فلان رابطه، فلان کار، فلان محصول، فلان سرمایه‌گذاری اشتباه بوده باشد. اگر این طور شد چه می‌کنید؟ تفکر درست در چنین وضعیتی این است: نسبت به تغییرات حتی تغییرات بنیادی دید بازی داشته باشید: بپذیرید که ممکن است از ابتدا در اشتباه بوده باشید و نسبت به انجام کاری متفاوت بدبین نباشید. این تفکر ذهن شما را باز می‌کند و به شما این امکان را می‌دهد که فرصت‌های جدید را از آنِ خود کنید.

فهرست مطالب
پیشگفتار
اصل اول: درست فکر کردن
اصل دوم: برنامه‌ریزی روزانه
اصل سوم: مدیریت روزانه
اصل چهارم: جرأت
اصل پنجم: عادات سلامتی
اصل ششم: پس‌انداز و سرمایه‌گذاری
اصل هفتم: سخت‌کوشی
اصل هشتم: یادگیری
اصل نهم: استمرار و پافشاری

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه