کتاب حیات وحش بافق

کتاب حیات وحش بافق

 کتاب "حیات وحش بافق" با معرفی ۱۸۱ گونه جانوری این شهرستان به نویسندگی عالیه نقیب‌الذاکرین روز دوشنبه در آیینی با حضور جمعی از مسوولان استان و شهرستان بافق رونمایی شد.

نویسنده این کتاب که موضوع آن جانورشناسی است، به شیوه‌ای ساده، گونه‌های مختلف جانوری شهرستان بافق را معرفی و به گونه‌های در معرض خطر با رویکرد ارائه راهکارهایی برای حفاظت پرداخته است.

"عالیه نقیب الذاکرین" نویسنده کتاب «حیات وحش بافق» در حاشیه آیین رونمایی از این کتاب به خبرنگار ایرنا گفت: این اثر پیرامون معرفی پستانداران، خزندگان، پرندگان، دوزیستان و آبزیان مناطق مختلف این شهرستان است.

سه سال تحقیق ، تلاش و گردآوری اطلاعات

وی این کتاب را حاصل پژوهش‌های گروهی از محققان جانورشناس استان دانست و افزود: در سال ۹۵ برای اولین بار جرقه نگارش کتابی درباره گونه‌های جانوری به ذهنم خطور کرد و از آن زمان، تحقیقات، پژوهش و نوشتن آغاز شد.

وی با قدردانی از حمایت رییس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان بافق که نقشی اثرگذار در تالیف این کتاب داشت گفت: وی با وجود دغدغه کاری زیاد همیشه اطلاعات جمع آوری شده را مطالعه و در زمینه بهبود کیفیت این اثر راهنمایی ارائه می‌کرد.

زیست ۳۵ گونه جانوری پستاندار در بافق

این بانوی نویسنده، طبیعت شهرستان بافق را زیستگاه ۳۵ گونه جانوری پستاندار اعلام کرد و افزود: از هشت گونه گربه‌سانی که در کشور وجود دارد ۶ گونه در این شهرستان زیست می‌کنند که مهمترین و بزرگترین آن پلنگ ایرانی و کوچکترین گربه شنی است.

نقیب الذاکرین با بیان اینکه حضور ۹۵ نوع پرنده بومی و ۴۵ گونه پرنده مهاجر در بافق ثبت شده، خاطرنشان کرد: جغد طلایی پرنده بومی شهرستان است که در هیچ کجای استان یزد و استان‌های همجوار وجود ندارد و تنها در حوالی خلیج فارس زندگی می‌کند.

وی همچنین از زیست ۲۶ خزنده و دوزیست در شهرستان بافق خبرداد و افزود: از بین خزندگان ۹ گونه مار در این شهرستان وجود دارد که ۲ گونه آن افعی شاخدار و افعی جعفری خطرناک هستند.

همکاری مردم در حفاظت گونه‌های جانوری

به گفته این مولف، محیط زیست بافق به تازگی گونه‌ای مارکوتوله را شناسایی کرده که در روستای قطرم این شهرستان زندگی می‌کند، تصریح کرد: در این کتاب برای هر گونه جانوری علاوه بر معرفی زیستگاه، به ویژگی‌های شناختی، زیستی، تغذیه و زادآوری پرداخته شده تا مردم با آن‌ها آشنا شوند و برای حفاظت از این گونه‌های ارزشمند تلاش کنند.

نقیب‌الذاکرین با بیان اینکه پنج کارشناس از دانشگاه‌های مختلف کشور در تهیه اطلاعات و چاپ کتاب همکاری داشتند، خاطرنشان کرد: تصاویری که در این کتاب وجود دارد صرفا گونه‌هایی معرفی شده دارای عکس است .

۲۰۰ گونه جانوری از قبیل ، میش ،قوچ،کَل، بز و جانورانی مانند پلنگ،یوزپلنگ،کاراکال،سیاه گوش و گربه شنی همچنین انواع پرندگان و خزندگان در منطقه حفاظت شده کوه بافق زندگی می‌کنند.

کوه بافق ابتدا منطقه شکار ممنوع محسوب می‌شد و از سال ۱۳۷۵ به عنوان منطقه حفاظت ‌شده تحت کنترل سازمان حفاظت محیط زیست ایران قرار گرفته است.

منطقه حفاظت‌شده کوه بافق با مساحتی حدود ۸۸ هزار و ۵۰۰ هکتار در استان یزد و در شرق ایران و ۱۰ کیلومتری شهر بافق واقع شده‌ که رشته‌کوه بزرگی است که از «بیشه درب بهاباد» تا «کوه سنگ قصاب» واقع در دهانه «پنج درخت» در مرز استان یزد با استان کرمان ادامه دارد و طول آن ۷۰ کیلومتر است.

مرکز شهرستان ۵۰ هزار نفری بافق در فاصله ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرق شهر یزد قرار دارد.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه